Петкова: Ще допуснем широк кръг желаеши да строят АЕЦ "Белене"

Утре изтича срокът, в който може да се подават заявления за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един кръг може да е голям или малък, но не и широк или тесен.

Всяка 'наша' фирмичка да вземе по една плочка... специална ... да постави! Свиньо, това е опасно! Не си врете зурлите навсякъде - самолетите и танковете 8ма ръка не стигат ли?

1980г започва работа по първия проект за АЕЦ Белене, 1987 започват първите строителни работи, 1990 е спрян...е през кой век ще го построите, а пари са похарчени за три АЕЦа...

Не ме е страх,че ще построят АЕЦ Белене,страх ме е от строителите.

Нещастни политици! Същите преди години спряха "ГЬОЛЪТ" на Бойко, а сега се молят на всеки срещнат да го продължи! Тези са за Народно наказание!

има ли някой компетентен поне да говори, ако не може да мисли! Учениците на Винету!

Нещо пак ни кръщават... Само "Росатом" и Корейската хидроядрена компания са двете компании които могат да построят в Европа атомна централа "до ключ", та се питам за какво споменават останалите;)

Бе Теменужка не обясняваше ли, че Белене не е рентабилна и там другите стандартни лакърдии.

То за строежа фирми колко щеш ама кой ще плаща? Ами след строежа?

Senator1

Тези дучичка стратегическа/и започнаха да се употребяват за щяло и не щяло.Същата участ сполетя и думичката геополитическа/и тъй като пишман депутати си служат с тези думички, без да се замислят какво означават. Станало е модерно папагалстването, нищо че им плащат по пет бона заплата да си клатурката краката в Народното събрание, което вече не може да носи това прилагателно народно, а ПАРТИЙНО. ИНвестиции, та инвесции, байгън от прадижници за процент от посредничество.Байгън.

Едно е СИК да строи двайсет пъти столичен булевард, съвсем друго е да се упражнява върху ядрена електроцентрала.

Не съм русофил но трябва нашите политици да кажат истината, трябва да построим АЕЦ Белене защото до 2030 г. трябва да затворим ТЕЦ овете, няма да може да купуват емисии и заради климата.

Трябва да се съхраняват ядрените отпадъци. Кой ще плаща?

Аз и ти и всички ние.

"Росатом" построи Чернобил до ключ

проектира Фукушима... а това което стана там през 2012 е повторение на това което вече им се е случвало през 1991, но тогава група самоубийци успяват да овладеят аварията...

Абе знам че руснаците са напред във фундаменталната наука... ама и те още нямат машина на времето за може създаденият през 2007 година Росатом да построи Чернобил-)

Инвеститор могат да бъдат само руснаците но имат поръчки бол и не бързат. Ще ни стискат за топките колкото си искат и до когато си искат. Не построихме АЕЦ Белене за 6 милиарда евро защото не било изгодно. Сега ще го построим за 36 милиарда евро и ще ни е много изгодно. Когато Господ е раздавал акъл Ганю е спал някъде пиян и Господ го е пропуснал.

Ама нема ли първо да се допитаме до американските ни приятели кой и какво, а?

ще требва политическо решение, като за фътата...

Това ли ви е целта?

Госпожо Петкова, няма ли да включиш в строежа на Белене, твоята приятелка Гинка Върбакова?

Тая министърка не разбра, че проектът АЕЦ Белене е икономически неизгоден и екологично и сеизмично опасен. Защо не състави експертна група, която да работи по монтирането на единия от купените реактори в АЕЦ Козлодуй. Другият да бъде продаден даже и за скрап. Ако този проект се осъществи, Петкова и цялото правителство ще бъдат проклети завинаги от целия български народ като национални предатели.

ППМ

Някой ще си построй централа у нас. Ако не е ЗА БЪЛГАРСКА ИЗГОДА, ми се струава, че е тъпо и продажно.

немайте грижа, нема да стане.

Петкова: Ще допуснем широк кръг желаеши да строят АЕЦ "Белене" Желаещи да строят и да доставят оборудване, дал господ,но инвеститорите са кът.

При толкова добре продемонстрирана безотговорност и безхаберие. на държажата, към всичко, дето не е в американски интерес, по добре без АЕЦ

Но още по-добре е инженерите на Росатом да не стъпват в България. Не само последният случай е показателен, Чернобил, Челябинск....

1980г започва работа по първия проект за АЕЦ Белене, 1987 започват първите строителни работи, 1990 е спрян...Та просто искам да попитам - 30 годишен фундамент без да е поддържан дали ще бъде в достатъчно добро състояние за да издържи трусове като тези които напоследък ни люляха? Аз не искам втори Чернобил или Фукушима и то в двора ни!!!

какъв челябинск бе кърлеж? а чернобил се намира в украйна , ако не знаеш.

От тази централа няма печалба за инвеститор, а само за строителя. Просто няма нужда от ток в региона, А токът се губи при пренос на поглеми разстояния. Та ако забелязваш мераклии да са инвеститори са само строители, които ще вземат пари за строителство и дори да позагубят малко като инвеститор пак може да са на плюс. България ще има нужда от нов мощности след 20 години да заместят АЕЦ козлодуй. Могат в козлодуй да се монтират земстващи реактори и ще е много по евтино щото цялата инфраструктура е там. Ама това трябва да почне да се строи след 10-15 години.

Предизборната кампания започна. Всичко е полемика. Няма да има втора атомна. Няма кой да я строи. Единственият строител който е способен да построи централата е Китайска компания, но Китай е подписал договор за строителството на две нови централи , така че строители няма. При четирите атомни централи които ще се строят в Турция ще си купуваме евтин ток от съседите. Дано Иван Иванов и Мартин Димитров да са доволни.

Само да не е Росатом, които единствено могат да я направят. АЕЦ няма да има. Тия калинки си отиват и ще прехвърлят горещия картоф на следващите. После ще им търсят кусури.

Трусовете са в главата ти. За съседите няма трусове въобще.

Рядко прости са гереберите. Това да не е ЛЕГО конструктор бе?