Петър Чобанов: До две години минималната заплата трябва да е 50% от средната

Само редовен кабинет може да застане зад "редовен" бюджет, уверен е председателят на Комисията по бюджет и финанси

Обратно в новината

Коментари - Петър Чобанов: До две години минималната заплата трябва да е 50% от средната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 2 години Герб и Деписе трябва да са наполовина по-малко дупедати

Заплатата на работниците и служителите е резултат от приходите и развитието на икономиката. От къде ще дойдат средствата за увеличените заплати, като няма увеличение на приходите? Защо не говорите за мерки в подкрепа на икономиката, а заплатите ще се увеличат като резултат. Тъпите политици финансират непроизводителни и социални сфери на обществото и не правят нищо за икономиката. И взимат заеми,които ще загробят децата и внуците. Няма ли поне един експерт, когото да поканите за интервю и който да ви обясни какво се иска, за да се увелични заплатата.

Минималните заплати могат да се получат само в държавната администрация. В частния сектор я ела ми изкарай тия пари, че да платиш тия минимални заплати. Не че нещо можеш да купиш с тая минимална заплата, но както и да е. Струва ми се, че тия приказки за минимална заплата са за да се даде някакво правило за другите заплати-например заплатата на министър председател да е равна на 10 минимални заплати. С тая политика прогнозирам, че голям брой дребни предприемачи ще предпочетат да закрият бизнеса си и да отидат на пазара на труда-друг да им бере гайлето .

Значи "минималната заплата да отговаря на европейските изисквания" - а какви са тези изисквания? Някой ще обясни ли? Средната заплата трябва да е осреднена по формула, в която влизат и минималните заплати. Това значи ли, че всяка година минималната заплата ще се вдига?

1000:2 = ?

Стига вече с тази минимална заплата! Всички трудещи се, извън държавните служители, нямат полза от размера на мин.заплата.

Никакъв проблем, просто не пипате средната работна заплата и минималната я настига. Друг е въпроса как да не пипаме средната работна заплата. То и това е лесно, ако няма ръст в държавните учреждения, часника спира да вдига и хоп нищо не расте. Ей така по тая схем ани ограбват 33 години.

и всички ставаме равни като в християнска комуна, но депутатите искат пропастта между нас и тях да расте, само така се чувстват значими и дори велики.

Чобанов е много добър икономист, жалко че е от ДПС, изобщо ми прави впечатление че българите в ДПС заемат добре платени постове докато електоратът им се бори за хляба.