Коментари - Пет алтернативи на банковите депозити | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имотите са с огромна перспектива поради следните причини: Цените са в плато през последните години На този фон : 1. Материалите са х2 2. Трида е х2 3. Заплатите всяка годиниа растат с по 10-15 до 20% 4. Безработицата е рекордно ниска 5. Прогнозите за икономически колапс не се збъднаха 6. Купувачите през последните 3 години преминаха в изчакване 7. Лихвите по ипотеките са безобразно смешни 8. Инфлацията пъпли, сиреч ако сега теглиш кредит с вноска 1000лв на месец - догодина лихвата ще ги е надула на 1100лв, но догодина 1100лв ще ти стигат за джоб пара дюнер фалафел с айрян След като акумулираш горните фактори, можеш сам да сметнеш че в момента сме в историческо дъно на цените за имоти Догодина цените стават Х 2. Квадрат под 4К евро никъде няма да има. Всички ние в момента имаме исторически шанс да купим на безценица. Докато едни направиха пачка и милиони, други останаха по терлици и тапети Съдбата обича смелите, а балонните кибици и пишман купувачи горко ще ревът за испуснатия шанс Кой разбрал - разбрал

мъртво раждан нефеляк може да продаде имотите си в прованса, за да купи коптор на 10я етаж в бъкстон за 250-300к лева парите, които ще ви остават няма да ви стигат за храна, защото ще я произвеждам аз и първо щеми ядете кура, след това може и друг зарзават винаги може да ручате ползски турски украински или каквито други несигурни химии предлага "пазара"

Никое пт тия не става, само жълтата валута не си губи цената вече 5 хил години

Говориш за имотите в Испания, нали? Във Валенсия . Е вярно, че е по-мизерно, и климатът е по-гаден ама затова и цените са по-ниски от София.

Запознат съм само с първия вариант index/mutual funds, което са си просто сбор от акции. Другите инструменти ми се струват като пирамиди. Някой има ли опит да каже?

Ти си пълен илитерат и маймуна с нулева финансова култура. Това не е възвръщаемост, а гаранция за депозитите.

"Германия изпадна в рецесия и всички трябва да се притесняват. Страната е най-голямата в еврозоната, но сега рискува да избута всички останали надолу." - Политико

Мога. Инвестирал съм около 10% от активите си в P2P финансиране - в две български и една прибалтийска платформа. Между 5% и 12% доходност, ако активно си управляваш портфейла, от 2017 насам съм им клиент. Като цяло е добре да се диверсифицира инвестицията в няколко от изброените инструменти. Моята схема е - 30% в банка в лева, 20% кеш в различни валути, 25% в доброволни пенсионни фондове (там никой не може да ги пипне по закон - ЧСИ, НАП и т.н.), и 25% в изброените по-горе инструменти. Инвестирам 50% от това което ми остане в края на месеца от основните доходи. Имам и малка инвестиция в един имот, чиято цена се вдигна със 100% за 4 години, но няма да го продавам засега, защото го ползвам по предназначение.

Ти си гледай твоята чиния... Германия ще се оправи преди да мигнеш.

ТУК ИМАЛО И " ЛИТЕРАТУРЕН " ТРОЛ

Единствено банковия депозит гарантира пълна възвращаемост на вложените средства . Другите 4 не гарантират нищо и е сигурно че ще загубите част от парите . Авторите трябва да добавят и Лотарията и Тотото - там поне има шанс 1 на 1 000 000 човека .

Минусчето - някакви аргументи?

Доста глупаво изказване. Депозит с лихва по-ниска от инфлацията е загуба. Пълна възвръщаемост (доста тъп термин за депозит) имате само до 100 000 евро. Отделно сметнете таксите за внасяне и теглене в българските банки и ще видите че губите от депозит. Относно сигурността че ще загубите част от парите - важен е крайния резултат. Кьорав карти не играе. А Уорън Бъфет ви се смее на акъла, докато си харчи поредния милион...

.

Парите държани в банка имат нулева възвращаемост и се обезценяват постоянно. Лихвите плащани от банките са по-ниски от инфлацията и вложенията (спестяванията) губят стоѝност ежедневно. Коѝто не рискува не печели но и със сигурност губи (в дългосрочен план) държеѝки пари в банка.

Схемата ви е добра и я намирам за разумна, дано повече хора го прочетат и научат нещо.

70%в физическо злато съхранявано в сеиф. 20%в крипто в колд уолет, 8%кеш в Евро, 2%в банка в лева. Това е с цел минимализиране на загубите. Не мисля, че сега е момента за печалби. За печалба ще мисля след войната ако преживеем. Жилищата не ги броя щото две от тях ги ползвам а мижавият наем от третото е да покрива разходите по 3те.

Те са като депозита отчитайки следните разлики и прилики: - губиш стойност заради инфлацията (като депозита); - нямаш гаранцията до 100 000 евро (за разлика от депозита); - могат да те оберат или да стане щета (наводнение, пожар) - (за разлика от депозита); - кръвопийците от НАП и ЧСИ не могат да ги докопат лесно (това е плюс в сравнение с депозита); - имаш достъп до парите веднага и не плащаш никакви такси (това също е плюс в сравнение с депозита);

И така става, но нямаш доходност, освен спекулативните очаквания цената на златото да продължи да се покачва. При криптото много лошо можеш да изгориш, но 20% не е чак толкова голяма инвестиция.

Щеше да е вярно твърдението, но животът на човека не е толкова дълъг.

Честно казано, аз не видях пет алтернативи на банковите депозити, а пет начина да си загубиш спестяванията.

Дръжте си ги в банката тогава ;) Никой не ви кара насила да правите нищо друго :)

които не може да се заместят толкова лесно, като например взривената тръба на северн поток от американците. Германия е в огромна енергийна криза и дооста мигвания ще трябва да направя преди да се оправят. Рецесията и последваща депресия в западният свят тепърва започва...

не си живял от 2001 то 2014г? Когато цената на златото скочи от $200 на $1800 за унция? Сега ще е същото само че за доста по-кратък период.

Хахахаха Толкова са зле енергийно германците, че изнасят ток, а газохранилищата са им пълни. Що се опитвате да заблуждавате по тоя елементарен начин? А загниващия Запад (руска измишльотина) е така от 200 години и си е добре, праща ви поздрави ...

Форекс! Но се иска учене, преди да го "играеш на казино"! Нагледал съм се на падащи акции, на затворени крипто борси и "неочакван" срив. При изучаване на движенията на валутите, тренд и обръщане на тренд, при изключително добра стратегия с умен мъни мениджмънт можете да си докарате доходност над 100% на година. Че и много повече...

По-тъпа статия за обогатяване на финансовата култура на населението не бях чел. Но важното е да се съберат гледания на статията, а който има пари за губене да си ги губи. Кофтито е, че ще си ги загубят тези, които нямат.

Или бързи заеми. Само 30% лихва на месец.

Цената на златото (както и на всичко останало) и нейното надуване (идва от inflatio, т.е. надуване на латински, или инфлация) зависи от търсенето и предлагането. Златото му расте цената, защото добива е малък (т.е. няма какво да надува рязко обемите). Цената расте, защото инфлацията на фиатните пари изпреварва тази на златото. Примерно цената може да падне по следните две (малко вероятни) причини: А) намиране на извъредно голяма находище с евтин добив; Б) намиране на заместител на златото използвано като материал (не за бижута) - чипове, медицински проби и т.н.

Хм, човека ви дава примерна схема - ако искайте я следвайте. Бедни сте, защото се мислите за много финансово грамотни. Но не сте.

Инвестиция в Имот Съвременният свят предлага разнообразни кредитни инструменти с множество опции за рефинанансиране. Купувачът не бива да се страхува, а да се довери на специалисти

Ти ако имаш това което се иска. А то е акъл, желание за учене, и невероятна дисциплина на емоциите +щипка интуицив играй покер. Същите качества по добра възврашаемост.Аз емоционалната дисциплина и търпението ги нямам.

Къде да го играе? Онлайн се е напълнило с ботове и нямат надиграване. В покера е важно да правиш по-малко грешки от противника, а ония играят оптимално.