Коментари - Пет алтернативи на банковите депозити | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инвестиция в Имот Съвременният свят предлага разнообразни кредитни инструменти с множество опции за рефинанансиране. Купувачът не бива да се страхува, а да се довери на специалисти

Или бързи заеми. Само 30% лихва на месец.

По-тъпа статия за обогатяване на финансовата култура на населението не бях чел. Но важното е да се съберат гледания на статията, а който има пари за губене да си ги губи. Кофтито е, че ще си ги загубят тези, които нямат.

Форекс! Но се иска учене, преди да го "играеш на казино"! Нагледал съм се на падащи акции, на затворени крипто борси и "неочакван" срив. При изучаване на движенията на валутите, тренд и обръщане на тренд, при изключително добра стратегия с умен мъни мениджмънт можете да си докарате доходност над 100% на година. Че и много повече...

Ти ако имаш това което се иска. А то е акъл, желание за учене, и невероятна дисциплина на емоциите +щипка интуицив играй покер. Същите качества по добра възврашаемост.Аз емоционалната дисциплина и търпението ги нямам.

Един друг

Къде да го играе? Онлайн се е напълнило с ботове и нямат надиграване. В покера е важно да правиш по-малко грешки от противника, а ония играят оптимално.

Честно казано, аз не видях пет алтернативи на банковите депозити, а пет начина да си загубиш спестяванията.

Дръжте си ги в банката тогава ;) Никой не ви кара насила да правите нищо друго :)

70%в физическо злато съхранявано в сеиф. 20%в крипто в колд уолет, 8%кеш в Евро, 2%в банка в лева. Това е с цел минимализиране на загубите. Не мисля, че сега е момента за печалби. За печалба ще мисля след войната ако преживеем. Жилищата не ги броя щото две от тях ги ползвам а мижавият наем от третото е да покрива разходите по 3те.

И така става, но нямаш доходност, освен спекулативните очаквания цената на златото да продължи да се покачва. При криптото много лошо можеш да изгориш, но 20% не е чак толкова голяма инвестиция.

.

Единствено банковия депозит гарантира пълна възвращаемост на вложените средства . Другите 4 не гарантират нищо и е сигурно че ще загубите част от парите . Авторите трябва да добавят и Лотарията и Тотото - там поне има шанс 1 на 1 000 000 човека .

Доста глупаво изказване. Депозит с лихва по-ниска от инфлацията е загуба. Пълна възвръщаемост (доста тъп термин за депозит) имате само до 100 000 евро. Отделно сметнете таксите за внасяне и теглене в българските банки и ще видите че губите от депозит. Относно сигурността че ще загубите част от парите - важен е крайния резултат. Кьорав карти не играе. А Уорън Бъфет ви се смее на акъла, докато си харчи поредния милион...

Парите държани в банка имат нулева възвращаемост и се обезценяват постоянно. Лихвите плащани от банките са по-ниски от инфлацията и вложенията (спестяванията) губят стоѝност ежедневно. Коѝто не рискува не печели но и със сигурност губи (в дългосрочен план) държеѝки пари в банка.

"Германия изпадна в рецесия и всички трябва да се притесняват. Страната е най-голямата в еврозоната, но сега рискува да избута всички останали надолу." - Политико

Ти си гледай твоята чиния... Германия ще се оправи преди да мигнеш.

които не може да се заместят толкова лесно, като например взривената тръба на северн поток от американците. Германия е в огромна енергийна криза и дооста мигвания ще трябва да направя преди да се оправят. Рецесията и последваща депресия в западният свят тепърва започва...

Хахахаха Толкова са зле енергийно германците, че изнасят ток, а газохранилищата са им пълни. Що се опитвате да заблуждавате по тоя елементарен начин? А загниващия Запад (руска измишльотина) е така от 200 години и си е добре, праща ви поздрави ...

Запознат съм само с първия вариант index/mutual funds, което са си просто сбор от акции. Другите инструменти ми се струват като пирамиди. Някой има ли опит да каже?

Мога. Инвестирал съм около 10% от активите си в P2P финансиране - в две български и една прибалтийска платформа. Между 5% и 12% доходност, ако активно си управляваш портфейла, от 2017 насам съм им клиент. Като цяло е добре да се диверсифицира инвестицията в няколко от изброените инструменти. Моята схема е - 30% в банка в лева, 20% кеш в различни валути, 25% в доброволни пенсионни фондове (там никой не може да ги пипне по закон - ЧСИ, НАП и т.н.), и 25% в изброените по-горе инструменти. Инвестирам 50% от това което ми остане в края на месеца от основните доходи. Имам и малка инвестиция в един имот, чиято цена се вдигна със 100% за 4 години, но няма да го продавам засега, защото го ползвам по предназначение.

Минусчето - някакви аргументи?

Схемата ви е добра и я намирам за разумна, дано повече хора го прочетат и научат нещо.

Хм, човека ви дава примерна схема - ако искайте я следвайте. Бедни сте, защото се мислите за много финансово грамотни. Но не сте.

Никое пт тия не става, само жълтата валута не си губи цената вече 5 хил години

Щеше да е вярно твърдението, но животът на човека не е толкова дълъг.

не си живял от 2001 то 2014г? Когато цената на златото скочи от $200 на $1800 за унция? Сега ще е същото само че за доста по-кратък период.

Цената на златото (както и на всичко останало) и нейното надуване (идва от inflatio, т.е. надуване на латински, или инфлация) зависи от търсенето и предлагането. Златото му расте цената, защото добива е малък (т.е. няма какво да надува рязко обемите). Цената расте, защото инфлацията на фиатните пари изпреварва тази на златото. Примерно цената може да падне по следните две (малко вероятни) причини: А) намиране на извъредно голяма находище с евтин добив; Б) намиране на заместител на златото използвано като материал (не за бижута) - чипове, медицински проби и т.н.

Имотите са с огромна перспектива поради следните причини: Цените са в плато през последните години На този фон : 1. Материалите са х2 2. Трида е х2 3. Заплатите всяка годиниа растат с по 10-15 до 20% 4. Безработицата е рекордно ниска 5. Прогнозите за икономически колапс не се збъднаха 6. Купувачите през последните 3 години преминаха в изчакване 7. Лихвите по ипотеките са безобразно смешни 8. Инфлацията пъпли, сиреч ако сега теглиш кредит с вноска 1000лв на месец - догодина лихвата ще ги е надула на 1100лв, но догодина 1100лв ще ти стигат за джоб пара дюнер фалафел с айрян След като акумулираш горните фактори, можеш сам да сметнеш че в момента сме в историческо дъно на цените за имоти Догодина цените стават Х 2. Квадрат под 4К евро никъде няма да има. Всички ние в момента имаме исторически шанс да купим на безценица. Докато едни направиха пачка и милиони, други останаха по терлици и тапети Съдбата обича смелите, а балонните кибици и пишман купувачи горко ще ревът за испуснатия шанс Кой разбрал - разбрал

мъртво раждан нефеляк може да продаде имотите си в прованса, за да купи коптор на 10я етаж в бъкстон за 250-300к лева парите, които ще ви остават няма да ви стигат за храна, защото ще я произвеждам аз и първо щеми ядете кура, след това може и друг зарзават винаги може да ручате ползски турски украински или каквито други несигурни химии предлага "пазара"

Говориш за имотите в Испания, нали? Във Валенсия . Е вярно, че е по-мизерно, и климатът е по-гаден ама затова и цените са по-ниски от София.