Печалбата на банковата система за първите 9 месеца достигна 1.4 млрд. лева

Нарастват кредитите за домакинствата, с почти същата сума се увеличават и депозитите

Обратно в новината

Коментари - Печалбата на банковата система за първите 9 месеца достигна 1.4 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е някой регулаторен орган да вземе да се намеси. Неможе такова безобразно покачване на таксите. За една калемдарна година имам получени 7 съобщения за промяна в общите условия и таксите. Как е възможно това? Теглите 1лв на каса,, таксата е мин. 2 лв и 0.15% от сумата. За какви не променени нива на лихвите говорят финансисти, като голямото лапане идва от такси и комисионни. Как в една Германия може по всяко време да отидеш да теглиш колкото искаш от собствените си пари без да ти вземат и цент, а в България всичко е обвързано с това да печелят максимално на гърба на бизнеса и гражданите. За лихвите по депозити яма нужда да ги споменавам изобщо... Без коментар. Тази година 1.4 млрд. Лв догодина 3. Факт е, че много пари се правят от най-бедните страни, което ни приравнява до страните от Африка. Може би това има предвид г-н Хърсев, че кредитния рейтинга вече е без особенно значение.

Такъв обир от Банките няма по света. Такива печалби са ненормални и са само от това че надзора е в играта с тях.

Какво произвеждат и с каква добаена стйкост та имат такава печалба ТЕЗИ МОШЕННИЦИ ?

A тогава защо отново вдигат таксите?

Банковата система е обречена и благословена от Управляващите да печели.

Банките печелят, вложители и ползвали кредити губят. Бедните стават по бедни, богатите по богати. Прагът вече е преминат, и следва.......

богати богатите? На "активи", на теоретична т.н. "капитализация". А какво са "активи"? Нещо, което се очаква че ще донесе приход. А приход в какво - в "пари"? Е, че парите нали "богатите" ги печатат. Е може ли да си богат на това, което сам си правиш? Не! Може да станеш "богат", ако Тълпата припознае това, което правиш "за ценно", т.е. ако "повярва" в твоето творение! Та на какво са богати "богатите" ? На Вярата на овцете! Да, ама вече овцете си взимат вярата обратно, че съвсем се обзеличиха в чуждата вяра...

Че то коренът на думата кредит е вяра и евентуално доверие...

всички знаят, че "пари" няма повече от 10-15%, но продължават да вярват, че ги има? И най-интересното е, че ако Ония рекат да ги "напечатат" недостигащите "пари", то веднага като "компенсация" - ще надуят цените , за да "обезличат напечатаното", демек - да си ги върнат косвено обратно и овцете отново да нямат нищо, каквото НИЩО в действителнст и имат! Това е някакво безумие! Светът живее в ТОТАЛНА ЛЪЖА ! Хората слугуват на Друг, за да оживеят, т.е. Друг е присвоил да управлява уникалното право на живот, което всеки е получил от Природата! И хората търпят тая гавра със собственият им единствен и неповторим шанс, който са получили от природата!

...следва увеличаване на банковите такси. И пак, и пак...

А пък се притесняват,че някаква касиерка замъкнала 1 000 000... Дори не са забелязали.

Е това, са банки...да ти е драго да си в сивия сектор.

Тия алчни банкери дано се се задявят с тези пари .

се давят ... Нали знаеш, че от глад дефакто се умира много трудно и много бавно ... обаче от преяждане се пуква внезапно, бързо и напълно неочаквано и това е подтвърдено от статистиката на на смъртните случаи, свързани с храна..

Супер, печалбата на целия банков сектор за 9 месеца в територията нема и 1/12 част от печалбата на една голяма западна банка за едно тримесечие. Много меко пипате колеги. Затягайте коланите и започнете да дерете кожите по-здраво.

Виждал си ти западна банка... Това, което тук декларират като печалба е сумата, която не са успяли да отклонят към централите си с всякакви вътрешни такси, плащания и сума такива врътки. Бил съм известно време в клон на западна корпорация - колко пари източваха с всякакви измислени глупости и то при положение, че тук корпоративният данък е плоско 10% - пак им беше много, та смятай централите какви схеми въртят с офшорки и данъчни хватки. За сведение, голям акционер беше местното кралско семейство - ха, ха, ей сега ще платят данъци...

Толко глупости и несвързано бръщолевене в 4 реда .. Време е да намалиш каквото взимаш.

Ей, нещастник, сега сигурно ще започнеш да ми досаждаш какво е EBIT, EBITDA и т.н. Този твоят met earnings е такова изсмукано от пръстите число, че Лукойл тук е постоянно на загуба, а Енрон беше яко на печалба. Скивай Apple, Google и подобните какво правят с печалбата си и къде са регистрирани. Това,което казвам е, че корпорациите и банките вътрешно така си въртят парите, че накаря всичко се акумулира я в Ирландия, я на Кайманите. Това, което на теб ти звучи несвързано, щото си прост, е че тук български банки няма, освен онези на Цеко и на тимаджиите, поради което оБявената печалба е толкова синтетично число, че да се хващаш за него показва колко не си наясно с нещата.

Ех, че сладък бизнес! 0% лихва по депозити, 5% лихва по кредити!

да са на луда печалба като работят с парите ни, а прибират цялата печалба за тях. ЩО за лихва е това 0,015%

никой не го вълнува колко е. Това което хората искат да знаят е, че ако УТРЕ ВСИЧКИ поискат (а те имат право, защото са си техни) да си вземат парите в къщи, може ли т.н. баМкова система да им ги даде? Има ли ги тия парици КЕШ ? Ако ги няма ... а изобщо имало ли ги е? Ако не, тогава кво правим - "Аврора" ли и два?!

За какви ВСИЧКИ говориш. Изобщо имаш ли някаква бегла представа колко процента ако си дръпнат парите какво се случва. Няма да напиша процента, за да не ми изтрият текста.

значи ВСИЧКИ! Всеки има право да си поска да си вземе личните пари в къщи. Ако пък ми кажеш, че те не са негови, то идва простият въпрос - за ккаво му плащат тогава в нещо, което не е негово?

Никоя банка в света няма повече от 10-15% от депозираните в нея пари.

цялата световно баМкова система е ... ПИРАМИДА ! А знаем, че пирамидите се сриват...

Ама то е такова по замисъл и си има име - fractional reserve banking. Обаче не може да е друго, щото как хем ще дават кредити, хем всички пари на вложителите ще са налични...

Ама да питам от коя банка е банкерката дето гепи парата, че май, май сейфовете вече са по сигурни! Питам и щото е добре да знаем коя е банката дето има толкова занижен контрол, ако е моята да се махам своевременно!