Пазарният разгром на банките по света се задълбочава

Несигурността продължава да тормози инвеститорите въпреки спешните мерки на американската администрация

Обратно в новината

Коментари - Пазарният разгром на банките по света се задълбочава | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помярите Сащ искаха да раздробят Русия сто какво се случи Сащ Щесе раздроби евро съюза Щесе разцепе на две . Ще има нов евро съюза на балканите западната мърша ще вият като чакали

Ще връщаш, че и хоро ще играеш. Тепърва започва да се пука всичко по шевовете. Навремето с 30 долара се купуваше една триунция злато, сега е 1850 долара, това е 60 пъти инфлация 6000%. Сега трилиони ще изчезнат от лицето на банкстерите.

Аз казах ли ви. Ще повтаряте в 1-Во отделение докато не си научите урока как се работи с комунисти и фурна

Американската измет зада прикрие това поражение има два варианта. Или да печата пари другия е свитовна воина когато сащ потъват ще предизвикат свитовна воина тя прикрива всичко

Те това и правят ... накараха всички ( техни партньори / леле само как ми звучи това - като дружка за с.е.кс/ ) да увеличат военните си разходи и само им подават сметката. Държат SWIFT и така контролират паричните потоци в света, само че си наливат долари колкото им харесва и когато им трябва

Прикрива когато не е над Америка.. но сега балоните са там.. извънземни също ;) е, и няколко десетки подводници

Нека нали това искахте

Абе, що така заглъхнаха нещо дитирамбите за присъединяване към еврозоната? Къде са тези финансови облъчвателни гурута да ни докажат, как сега му е времето, че ако го изпуснем си ейбъл мейч? Как ЕЦБ ще ни осигури стабилност, как цветя и рози, мед и мляко ...

Рейтинга, рейтинга ще ни вдигнат.. за да взимаме по-лесно кредити. Ще ни го направят като на SVB, ще ни пишат във Forbes. Ей такива приказки разправяше онова цайсатото лекенце пеканов.

И по големи пазгроми ще има.Щом с нещо без произвоствена стойност като криптовалута можеш да пазаруваш и придобиваш материални блага получени от редовни пари ,уместен е въпроса-докога?Така от нищото да придобиеш милиарди.Как ви се вижда?А въпросът е за сметка на кого са тези печалби.

Кое няма производствена стойност? Биткойн ли? Разбира се че има производствена стойност. Парите са необходимо улеснение. Търговията не е винаги е лошо нещо. Биткойн е по-добри пари и това има цена. Парите също имат цена. "Производствената цена" на фиатните пари са разходите по поддържането на банковата инфраструктура. "Производствената цена" на биткойн за разходите за ток на миньорите и всичко около финансовата част. Прекомерната търговия означава, че има нещо сбъркано.

Тези милиарди не са истински. Лесно ги придобиваш и утре ги няма.. както видяхме с фалиралите американски банки. Срещу тях няма нищо... има едни похарчени пари за лъскави простотии от стартъп гурутата, претендиращи за "висока интелектуална собственост".. произведена докато са надрусани до козирката. Тези пари за изгорени. Няма ги. Превъртяни са в икономически модели "черни дупки" с безкрайно ниска ефективност. Напечатани и изгорени. Когато дойде време за връщане и не можеш да ги върнеш, почваш да мрънкаш да не се вдига лихвата. И понеже всички са в кюпа, вместо да вдигат лихвата, сега искат и ние да си изгорим парите, т.е. да ги обърнем в CBDC. Иначе нам си кво щяло да стане.. там криза мриза да им фалират пералничките дето са си заформили на всички нива... И вече не са милиарди, а трилиони.. във фиатната система разбира се. В биткойн са 21 млн и това е. Няма повече.

Криптото е истинско ,защото се движи само от парите на инвеститорите а не от измислени транзакции от несъществуваяи активи .Всичко се вижда на блокчейна и е потвърдено от поне 51% от участниците .

На крипто пазара има и професионални трайдъри, които изливат в крипто институционални пари. Институционалните пари са от ония брррр, бррр, бррр... ефекта е корелация фиатните финансови пазари. Т.е. крипо ~ фиат. Това не означава, че е безсмислено.. просто качествата му ще се проявят при идващото още по-голямо затягане на регулатовния контрол.

Чифутски банки от исраел са изтеглили милиард от силиконовата банка преди да стане известно състоянието и. Американският голем ще бъде жертван.

Ах, тоя Путин…

Седя си, хапвам хайвер от Беръозка, пия си водката и гледам края на империята на злото Сащ.

Недей така , знаеш ли, че като стоиш на студено, като се къпеш веднъж в месеца и ядеш скакалци, ще постигнем всеобщото благо ?

все повече държави се усещат че дават ресурси за без покритие напечатани американски картинки-пари, и се отказват от т.н. всесилен долар. Сега да отпечатат още няколко трильона весника и да кажат че финансират всичко ама едва ли вече някой ще им се вържи

Всички да усетили миризмата на насраното, по терлички тихо един по един се стараят да се измъкнат.

Направо не мога да повярвам! В последните стотина коментара няма ни един дето да му е виновен Путин! Нима почнаха да идват в съзнание? Нееее сигурно не съм прегледал достатъчно коментари.

МАЧКАЙ чИфутите и храни СВИНЕТЕ

в Русия банки не гърмят и живота си тече а Путин се залива от смях гледайки заспалия Бай Дън как проспива началото на разпада на т.н. запад

Санкциите срещу Русия бързо отказват държавите по света да използват Доларът на САЩ. Така САЩ губят способността си да налагат финансовата си воля на международната арена. Това пък отнема възможността на САЩ да печата неограничено долари,които да пуска в международно обращение, и купува всичко от света на много ниски цени. Изглежда че добрите времена приключиха"

Как кризата от 2008-ма година тръгна от фалита на една банка - да поясня за оня от САЩ: Washington Mutual.. Та тя повлече големите от Лемънс Бръдърс.. И още повече да го светна - тогава ставаще въпрос за спукване само на ипотечния балон.. Докато сега се пукат пак ипотеки, но и IT инвестиции и бизнеси, криптовалутни балони.. Които правителството на САЩ няма да спасява..

Бидона успокоява ГМО свинете, че влоговете им били в безопасност. Абе дебил има статистика, че над половината аметиканци не могат да извадят 500$ по спешност. От заплата до заплата и в дългове.

Се заиграва с америка, остава с пръст в едно място.

Банковата система е безопасна и ефективна като в@ксина срещу к@вид.

Тя се управлява от същите хора, които ни заставиха за ваксината. Въпроса е че България е богата страна, на най-важните ресурси - земя за отглеждане на растения и животни и вода. Въпроса е че когато системата се срине, ние ще трябва да се организираме и да можем да я ползваме пълноценно, като всички законни ограничаващи свободата на нашите граждани, да отглеждат сами храна, трябва да станат невалидни. Американските бомбандировачи да не летят, да пръскат птичи грип ... Преди години, селото спаси града, понеже имаше живи баби и дядовци да пращат към града храна, когато имаше криза. Сега ще е по-трудно понеже всичко е запостяло по селата, хората отдавна ги няма. Заедно можем да се справим, ако приемем че сме един народ и трябва да си помагаме да оцелеем заедно. Освен това пълен игнор на всичките схеми там на зеленият еврей, байдън изкоделия и всичките евроатлантически едераси дето ни казват че не можем да си копаем въглищата, да си гледаме интереса!

Ти гледаш ли стока?

Първо земята отдавна е изкупена от чужди агенти. Второ за ситуацията в България има конкретни виновници. С имена. Чак след като се изчистят тези въпроси, ще можем да заживеем в Истина и да градим върху здрави основи. Иначе не.

Една бърза национализация на обработваемата земя ще ни дойде добре.

Достатъчно е да се предприеме политика за антикомасация и висок данък, докато стане неатрактивна. Не трябва да се прави съвсем грубиянски. Но трябва да се гарантира някаква справедливост и да се направи възможен селския стопански живот. Трябват много и малки ферми, а не собственици с стотици хиляди декари комасирана земеделска земя, колкото и да е технологично ефективно това. Липсата на малки ферми излиза много по-скъпо в по-дългосрочен план.

престанете да се правите на безсмъртни и спрете да подкрепяте тая безмислена война на лудия Зеленски, много скоро ще ви смъкне и последната риза от краставия гръб.

Немският журналист Ернст Улф написа в профила си в туитър: "Акциите на американските регионални банки падат в бездната, тапите изскачат на Уолстрийт: Започналото мегапренасищане с пари гарантира на гигантите във финансовата система окончателен тласък към концентрация на капитал преди въвеждането на CBDC."

Американците не притежават нищо и са щастливи. Сега банките ще им свалят и гащите от дебелите им гъзове.

Нещо санкциите срещу Русия се отразяват негативно на Америка и "обединена "Европа, малко на мазохизъм мяза.

Ню греен деал в действие. :-)

Американците са напечатали вече 4,5 Квадрилиона долара... 450000000000000000000000 $ Най-голямата пирамида в Света ...

Слугите на мамона ще рупат мамула.

Сега и американците да спрат да си плащат кредитите и който има спестявания да ги изтегли. След САЩ и ЕС ще фалират.

Американците нямат спестявания.

Утре излиза CPI, вдругиден излиза PPI. Седмицата се оформя ако сеирджийска.

западната икономика не се справя. Дърпането на мечката за опашката не е препоръчително, по всичко личи.

_stankow

Ей съсипаха я тази руска икономика ! На парцали я разкъсаха ! :D :D

! ! !

Нещо не чувам мъдростите на комунистката Сталина от МВФ.

Дедо Байдън освен, че е доста изкукуригал май ще се окаже най-калпавият президент на САЩ в цялата история или поне в по-новата. Тоя счупи тъпомера честно казано. Важното обаче е, че живота на черните има значение за американците, гей браковете са в разцвета си, както и че има оръжие за Украйна.

Ами Орелът умира и вместо да търси помощ от Дракона и Мечката да го изправят на крака, той се репчи и гледа умирайки да отнесе каквото може. Това говори за ниско ниво на интелегентност, много събрана омраза към различните и чувство за превъзходтсво, неоправдано. В този смисъл, да прав сте, ще гледаме агония и простотии.

Путин ги прецака със собственото им оръжие - долара и стартъпите. То всъщност изобщо не е трудно да прецакаш някой, който финансита само илюзиите на Байдън и "украинеца" Волододомир (Владимир по рождение). При това ги прецака след като самите доларджии с ц€нно$ти го изолираха от ценноситите си и кризата.

ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО СЪР

Хегемонията на Сащ изкочи мекерето Баидан потопи Сащ голям кеф американските и великобританските маимуни ще вият като чакали . Европеиските съюз Щесе раздели на две и някои ще вият като гладни помяри

За една нощ ЛЕВ-а може да стане златен, просто закачаме борда към цената на златото и оставяме хиените да си дъвчат чурките!

Както се казва, златна възможност!

Трябва обаче да си върнем златото първо. Това няма да се случи без бой.

Ами добра идея, даже ти предлагам да купиш злато и също ще е двойна застраховка за теб, примерно взимаш един два килограма и банките нека гърмят,дреме ти на шмайзера както се казва

Чебурашките във форума имигрантите изгониха и Украйна победиха, а сега и банковата система на САЩ ще оправят.

"Вашите депозити ще бъдат там, когато имате нужда от тях", изтъкна президентът. Фашисът Байдън след това ще им каже и коа имат нужда от депозитите си. Просто ще им обясни, че сеа нямат нужда. Отдаван съм казал: там, където лъжата се превърне във водещо начало, погромът е гарантиран по природен закон. Което общество не го е научило това, ще допусне лъжата и ще влезе в погром. ЕС се упралвява от известно време от патолоични лъжци. Малко европейци го забелязха хавреме. Но все повече го забелязват. Урсула и кохортата й ще вкарат ЕС в кучи задник. Те са нагли, нахални и са предатели на интересите на цял континент! В националните парламенти вече се говори за невижнаното предателство и за невиждана корупция с потоци от ЕС към САЩ. Което няма да реши проблема на САЩ (САЩ са рухнали), но ще обедни Европа, включително всеки от нас и ще опита да ни вкара под фашистки режим на пряко управление от САЩ. Което е всъщност робство и извличане на ресурси, както и ограничаване на възможности за развитие на цели региони.

важното е, че са... "базирани на науката". А проблема с лъжата се решава лесно - просто питаш някой "fact checker"... wtf..

50+

Журналист отива при стария индиански вожд Дългият Мазен Скалп, който е на 105 години: - Вожде, вие сте очевидец на това, което белите хора са направили - войни, прогрес, богатства, но и многото причинени вреди и щети. Къде според вас, сбъркахме? Вождът се позамислил и казал: - Когато бял мъж намерил земята, индианец бил пълен шеф. Няма банки, няма дългове, пълно с бизони, пълно с бобри, всичко мъж и жена работи, лечител безплатен, индианец цял ден лов и риболов, цяла нощ скс. Бял мъж тъп здник – мисли подобри тази система!

Вицът е гениален! +++++++

Ха, ха, тоя безплатният лечител толкова и лекува... Кортез с некъпаната си сган като им донесъл шарката в днешно Мексико, докато започне масовото преселение от Европа два века по-късно, над 90% от населението е било трайно изпукало, а цивилизациите и културите им - сринати. Та, тия дето ловяли бизони и риба са можели да се го позволят, предвид сринатата си популация, нямаща нужда от земеделие, за да се изхранва. То и тук можем да минем на сърни и диви свине, ако се сринем на 20 000 население. Ако сме повече, не сърни, не глигани, не зайци, ами катерици няма да останат.

Алоу, минусджиите, отръскайте се от мита и илюзиите за noble savages, че сте нелепи. Коренното население на Америка и особено това на днешно Мексико е услуга към света, че е смачкано. Тия суеверни канибали и в сегашния си вид на мексикански картели ни стигат и артисват, камо ли ако бяха в оригиналния си вид.

Явно не си много наясно а? Чакай да ти кажа - шарката не се лекува дори и днес. Това е вирусно заболяване и за него няма лечение. Дори и сега едрата шарка е с 40% смъртност. Има ваксина ама тогава не е имало. Така шаман или професор - няма значение. Отделно Кортес не се е занимавал с шарка. Това го правят по-късно "бледоликите".

Ха, ха, смешник, наясно съм, че вариолата е антропоноза, най-вероятно възникнала преди хилядолетия като зооноза, срещу която се гради имунитет с поколения, а мръсните евразийци и северноафриканци така или иначе са били постоянно в контакт със животните си. Само че нашата медицина е столетия пред оная с песните, танците и заклинанията. Сам казваш за ваксините, а те са открити от европейци има-няма два века, след като започва сериозното преселение към Америка. За последващите антибиотици да не отварям дума. Докато ацтеките са "оправяли" повечето си проблеми с масови жертвоприношения - колкото по-зверски, толкова по-добре. Та, вариолата стъпва на Хиспаньола още преди бай Фернандо Кортез и аверите му да я замъкнат на материка. Сходна е картината с вариолата и като я замъкват в Япония, както и в Австралия. Само че мексиканските империи са били много интегрирани, а не разпиляни като японците, хеле пък аборигените и при тях колапсът набързо става системен и окончателен. Пък това, че американците от английските колонии са се пробвали да ползват шарка и тиф като биологични оръжия е в минимални мащаби и целенасочено, докато пандемията в Мексико е била неизбежна при срещата на два толкова различни етноса. Ацтеките са били са обречени, но в конкретния случай е било за добро. Само тия изроди ни липсваха автентично запазени. Стига ни, че на мястото на Теночтитлан е най-многолюдният мегаполис в света, барем са малко по-очовечени, въпреки че не са много благодатна почва за това.

Спокойно, планът се изпълнява по график. Още преди две години хората си го казаха - целта е при тази криза да издумкат банките, след което да останат само централите банки, които да раздават CBDC "от всекиго според възможностите и на всекиго според нуждите", а най-вече на тези които не разказват политически вицове, обичат партийния вожд и ходят на манифестации. Банките колкото и да са изродски, този път с тях сме от едната страна на барикадата заедно, а от другата е условно казано чичо Лари.

Е то по тая логика и бен бернанке ще се дореди до нас.

По тая логика, много народ ще премине от нашата страна (страната на изработените), щото се правеха на д-р Франкенщайн и създадоха чудовище. В романа на Марийка чудовището нямаше име, ама това сега си има - Лари.

И като премине кво? Ще остане сал една йелън да и се изредим с по един камък ли? Всички сме виновни. Кой повече, кой по-малко.. Другаде е Истината..

Не е другаде - баш тука си е истината и почива на математически закони и статистически разпределения. И в турнирите по покер е така, и в играта Монополи важи същото - правилото на "Шотландски боец", т.е. накрая остава само един. Единственият начин да не се стига дотам е играта да се разтуря преди финала й. Примерно, изход от цугцванг - хващаш шахматната дъска и я чупиш в главата на противника.

Що? Не може ли просто да обърнем другата буза?

Това с другата буза май беше някаква религиозна история, а аз по робски идеологии не си падам. Като инженер си падам по стандартизацията и унификацията. Един хуманист и много свестен френски лекар е излязъл с голяма идея - да се премахне корупцията и да се ограничи човешкият фактор при екзекуциите, че големи сакатлъци, касапщини и свинщини ставали редовно при сеченето на глави. Призовал "активната общественост" да си подобри методите и в резултат на инженерни идеи, измислили оптимална машина, която придобила тривиално наименование на негово име, за негов и на родата му ужас. Обаче, станалото - станало и ще работим с каквото имаме. Та, това също е начин да се въздейства на математическите закони - вдигаме гилотините по площадите и коригираме формулите с ако не фратерните, то барем с малко егалите и с още малко либерте. Е, вярно, че покрай сухото ще изгори и суровото, ама то всички сценарии водят към голяма горене, белким да има и файда от цялата работа. В Margin call си го казаха - без манипулации, играта набързо става много честна, а точно това никой не го иска реално.

Bank run е акт на преговор за лихвата. Ако банката не ви дава лихва за парите ви, отидете в голям офис на банката и кажете, че щом не ви дава хубава лихва за парите ви, то ще си ги изтеглите всичките. Това трябва да се каже на висок глас. За по-добър ефект е хубаво е да го направите в пълен клон. Все пак ниската лихва означава, че банката не ви цени парите. При тази ситуация какво по-логично от това да си ги изтеглите всичките.

След което в банката ще ти кажат да изчезваш, щото нямат наличност в момента. Това го играх в началото на короната - от евровите сметки исках да тегля дневния лимит, който е без предизвестие. Казаха ми, че няма наличност и да дойда друг път. Обърнах им внимание, че това е нарушение на общите условия и ми казаха, че наличност имало в централата, където след висене отвън на студа на опашката с 300 зора кихнаха мижавата дневна сума. Останалото сложих на седмичен срочен влог и го изтеглих на падежа без такса. Сега, доколкото разбирам, и при теглене на падежа са напукали такса.

Да. Пари в банка не държа още от преди ковида. И срещу лихва не бих им дал. Това са си просто криминални организации.

Чакаме борсите в щатите да отворят днешната си сесия, за да видим, с каква скорост се случват нещата. До тогава, ще запълваме сайтовете с регионални глупотевини. Ще се видим на следващата борсова/банкова новина.

Следващите са Credit Suisse и Deutsche Bank. Зомби банки, които трябваше да затворят врати преди десетилетие.

На челно място във всеки списък, вкл. и криминален, трябва да е HSBC.

И Ковида и локалната война умишлено предизвикани целят едно. Пълно господство на шепа евреи над цял свят. Надеждата ми е в Китай, Индия и тн.

Да ти имам надеждите.

И ще ги имаш. Щом Европа докара до там, че да не може да разчита на себе си (заради кухи лейки и предатели като Урсула). Сеа остава да се надяваме на тези, на които не можехме преди да се надяваме: Русия, Китай и Индия. Звучи ти жалко? Жалко е. В момента Западът е обзет от фашизъм. Хората в Европа са прости и се поддадоха отново. Фашизмът никога не си е отивал сам - беше казано 2018 в Бундестага. Визираха украинския нацизъм, нарекоха го фашизъм. Днес вече си имаме фашизъм в САЩ и ЕС. Идват и изпълнителните заместник директори да ни набиват канчето и да ни въвличат във война. Също както навремето Хитлер е опитвал да ни въвлече. Този път обаче си нямаме цар Борис, който да ни измъкне от тъмния тунел, а имаме измет като кирчо, бойко и още гъзолизци, които ще предадат България изцяло.

Краварленд са ръспадъ?

Та това беше очевидно! Един президент, който има 20% пълно доверие (такива бяха резултатите отпреди няколко седмици) казва, че всичко е под контрол. И се очаква да му повярват! Става съвсем смешно.

Докато не се сложи ГЛОБАЛЕН ГЕРБОВ ДАНЪК от 3% при търговия с акции. Както е при търговията с имоти, фондовите борси по света няма да се стабилизират. Даже трябва да е 5% ГЕРБОВИЯ ДАНЪК при търговия с акции и облигации.

Достатъчно е просто да влязат в инфлацията, на база която се определя лихвата. Проблема е, че съвсем умишлено е пробита системата. Банката печати, инфлацията не отчита свободния кеш и накрая олеле инфлация... Еми не става така. Напечатаните пари изтичат в акции и имоти.

вижте и само името на фалиралата банка-Силикон!!!! Оказа се че директорката за управление на риска на банката била лезбийка и не била на работното си място 1 т и 6 месеца затова не се е управлявал риска и банката губи. Освен това половина от началниците в банката били гейове и лезбийки. Казва Силикон банк значи всички лезбийки в банката имат силикон в циците...отврат

Хубаво сте ги наредили, но silicon, на български е силиций. :-) а siliconE, на български е силикон. Та банката е силициева, а не силиконова, както и долината. :-)

Е ти плоски ли харесваш бе мушмул

Ти да не мислиш, че в "българските" банки е по-различно..

Когато се върнах 2006-таот Щатите един приятел ме пита защо не съм останал. Аз му казах, че долара ще се срине. Тогава никой не ми вярваше. Сега обаче....

И накупи ли рубли в края на краищата да спасиш спестяванията

И баща ти и дядо ти това разправяха. И те чакаха изгнилия капитализъм да рухне... И така си останаха - гладни в панелката. В Щатите никой няма да ти прости, че не ставаш. Там пробиват само силните. Дори когато борсата се срива има хора, които печелят. А долара не го мисли. Зад него е армията на САЩ, технологиите им и Холивуд.

Мисля, че това е само началото, нещата предстоят. Задава се планетарна катастрофа и голяма война. Украйна ще е само детска игра на стражари и апаши. Западът върви към своя предизвестен край. А ние от Булгаристан пак ще изтеглим „късата клечка“ (за кой ли път)?!!! Залезът на западната цивилизация не предвещава нищо добро за нейните сателити и пудели разбира се !!!

Бля,бля тия приказки 45 години и досега не се ли изтъркаха вече, ей го къде е Истамбул,после един билет за Масква и си заживяваш щастливо и успешно какъв ти е проблема

Всъщност при голяма война точно периферията май ще е най на далавера. Това в украйна все още е СВО, не война. Т.е враждуващите страни все още ТЪРГУВАТ.. Няма смисъл да се бият мирни граждани, освен ако не са твърде фашизирани.

Русофилистиците това искате - да дойде края на света. Лузъри сте и искате ново раздаване. Но не знаете, че с тези гени и 100 раздавания да минат все ще сте скъсани чужди подлоги.

Че и ваксини нещем, малко да ни оправите гените.. Пфуу...

Ами не си научихме историята и не си взехме поуки. България трябва да е неутрална, щяхме да сме по-добре от Швейцария. А то, ту на Изток, фал, после на Запад, пак фал. А докато се въртим на Изток и на Запад, нагаждачите се уреждат на службички, продават държавата и хората, после кешират премията от предателството. Така беше по време на бай Тошо, сега пак е така по времето на Евро ценностите и евро комисарите.

Що бе, сега накъде сме, аз като чета форума вси си мисля ,че повече гъзове са насочени на изток, явно още голяма част от населението си живее комунизма и нищо не се е променило 89г, то като се види и президента какъв е и всичко се изяснява

Да задава се поредната световна финансова криза. За всичко са виновни не капиталистите робовладелци, а банкерите и политиците. Но по-притеснителното е, че се задава световна суша и световен глад. Тези, които не умрем от глад ще ни дойде акъла. А по площадите на бесилки ще висят банкери и бивши управлявали политици.