17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кач пара?

колата върви с газова уредба пълна с руски газ и ибрикчия. очаква се да стане хит сред българските русофилистици. приятно проникване и ЧАЛАМБААААА ;- )

че няма повече снимки..

като от пералня е !

Качеството на новините ви (по точно – правописа, пунктуацията и превода) е под всяка критика! Какво по категорично доказателство чакате - „ПиРинфарина“, като непосредствено до този пореден „бисер“ е изписан оригинала - PiNinfarina. Господа собственици на ДИРа, изхвърлете тези нещастници Христова, Чалева, Гогов с явната дислексия! Вземете, като редактор едно нормално, умствено развито 10-12 годишно дете! То ще се справи много по успешно!

КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ДА ПРОПАГАНДИРАТЕ ТУРЦИЯ КОГА? ТО НЕ бяха хвалебствия за УБИЕЦА И САТРАП ататюрк, байрактари и пр. елементарни неща Тези чалми азбука нямат, избиват кюрди и сирийци тровят гърция и кипър, ама вие все ги възхвалявате! ДО КОГА?

Защо говориш глупости. Ти си един долен расист и тъпанар.

Наблюдавайки Ердоган, забелязвам че най-важното за да си успешен политик е да можеш да хвърляш големи хвалби и обещания. Кьорфишеци на турски. Всички пляскат и се възхищават, и след 3 дни забравят. Чета съседната статия - Турция увеличавала вноса на американска втечнена газ. И понеже аз някои неща ги помня като слон, си спомних как преди 2 години същият Ердоган се тупаше в гърдите и гръмко се хвалеше, че са открили газ започват добива от собствени находища в морето, Имали газ за 350 години и как до 5 години 30% от газта в ЕС щяла да идва от Турция.

цървула спомени нямаш ли ?

Ние пък си имаме коли с конска тяга и харчат само по една кофа овес дневно ! Някои имат дори по-евтиния вариант с магарешка тяга , захранвани с магарешки бодли !

Показа магарешка каручка

Автомобилът изглеждал страхотно... Е, Пинифарина, да не са кръжок към детската градина, че да не изглежда страхотно. :))))))

Големи хвалби и голяма реклама на Турция ТРКия. От десетилетия част от комунистическото съсловие е впрегнато да пише за велика ТРКия. Турция днес е сила от 20 век. Занимава се с мнооого неща , но реално нито хората там живеят добре, нито има подредено общество, нито самата държава е на копой знае какво ирагнизационно ниво. Нашата България е по- зле в момента. НО ние имаме хем много повече потенциал, хем много по- малко проблеми и за разлика от Турция не ни надуват балони и увещания , че сме цъфнали и вързали. Еднафлъкът в Турция е зверски! Отколешен! Фа, напоследък имат една информирана и по- лъскава прослойка , но като цяло си остава назадничави Ориент. Дори и образованите им си остават някак с ориенталско еснафкък. Доста масони и ченгета също се превъзнасят по комшиите....

Какво комунистическо съсловие бе, приятелю? Та те преди '89 95% са били комунисти, и само привилегированите са имали партийна книжка! Ерго всички сме били комунисти! Е, аз само до чавдарче стигнах, и ми стига! Ходил съм на някакви манифестации, но не си ги спомням. Та ... хората се развиват, за хвалба си е! А ние какво? Дойде един ухилен канадец, снимаха го пред едно градско електромобилче, каза, че и ние ще сглобяваме в Ловеч и до там! Колкото и до Ердоган, прототипът изглежда добре, но дали ще постигне тези производствени мощности - не се знае!

Много важно, и у нас правим коли, питайте Кирчо Истината!

"Изостаналите " турци минаха в 21 век, а българските комунисти ни държат в средновековната омраза и завист към капитализма...

Бг бягаше в пъти Турция и Гърция при комунизма бе боклук Има статистика на ООН

Предполагам,че ника ти е т скъсания презерватив който ти е дал живот.Излез навън говори с български турци.При комунизма 85г България е на светлинни години пред Турция ,а сега сме обидно назад .За твое сведение в момента съм в Турция правя импланти щото в България е не само по скъпо ни няма качество и гаранции.Ти съм от новата порода образован глупака.Човек може да,вземе мнението ти по всеки въпрос и да разчита ,че обратното е вярно.Уникален си.Има прости хора ,ти не си прост ,просто си глупав

прилича на нещо. Сигурно всяка част е оттук и оттам и е някакъв сбирщайн, но пак добре за бедняка, дано поне това можем да си позволим в необозримото бъдеще, ще си изгладуваме и него! Всичко, което не е мужишко или в жълти тонове от Илиянци, е добре дошло! Та, смачкаха ни още в зародиш с ония тъпи електрички, обещавани от холи-госджи-бери звездата Кире! Впрочем какво стана, жена му върна ли се заредена с енергия, че той напоследък ич я няма и не може да издържи? Не знаехме, че канадките били така..чувствителни. Но нали са и с френски корен - трябваше да се сетим накъде ще избие на тая възраст......Така е като вместо женски прелести гледаш базедовите очички на оня закръгления авер.

"Кога ще ги стигнем американците?" "Кога ще ги стигнем китайците?" "Кога ще ги стигнем турците?" Ако беше жив великият Тодор Колев, скоро щеше изпее " Кога ще ги стигнем Севернокорейците?"

Много ли ти се живее в концлагер като в северна корея?

Северна Корея само на картинка си я виждал, иначе си блееш, ганьо

Браво на комшиите! Дайте згодна цена!

На какво? На петилетните планове за 3 години ли?

Простия Киро какво изохка за електричката от Ловеч?

Пиринфарина... От къде ви намират тука!? Помислих, че автор е Гогов или Чалева, ама то нова звезда...

Евала на турците. Българският русофилистик си иска Лада с газова монтирана в Перник.

То много хубаво ама аз ще си купя немска кола. Тези да ги изнасят за Ангола и Конго.

ПИНИФАРИНА..... От мнооооого години е известна дизайнерска марка. Редакторът да ЧЕТЕ поне по 2 пъти, моля.

Да , децата дето цъкат текста са си помислили, че е фирма в Банско - Пиринфарина - отново точка за БГ образованието.

Тъпако чети пише пириНфарина. Кьорав ли си?

Дано да успеят. Че както е тръгнало с Урсулата май ще погребем великия глобяващ и забраняващ и заробващ еврогейски съюз. Та добре е да имаме успяли комшии.

Вие вчера си погребахте кочината с мобилизацията, за нас не мисли.

А бай ганьо дори велосипеди не произвежда ма е по велик от турчина. И по умен и кадърен

е да си толкова тъп може ли бе джанъм - "Макском" ЕООД е един от най-големите производители на велосипеди в Източна Европа

Владо, кажи за теб, ти какво произвеждаш бе джанъм? говна в кенефа ли?

Успех им пожелавам на комшиите, ама съм скептичен. Турци купиха преди време остатъците на СААБ. Пак така големи приказки, големи планове и накрая нищо. Не е лесна работа автомобилостроенето. За да си успешен трябва да си много голям - поне едно 1.5 милиона автомобила годишно.

Ако има добра цена може и да се получи. Обаче ако е на цената на Теслата едва ли.

При електрическите истории цената на първите бройки поема разработката и след това пада. При механиката е обратно, поради материалите. Но пък електродвигателите на постоянни магнити могат да паднат и също и батериите ако се намери заместител на лития. Останалото може да падне само при смяна на метала с нещо друго. Да видим каква цена ще се установи след година. Дано да успеят.

АКО се намери заместител на лития, ще се прави съвсем нов модел кола. Т.е. нови пари за разработка. Нали не мислиш, че в една и съща кола днес пъхаш плоска батерия, утре пъхаш 3 батерии тип АА. Освен това в днешните коли най-скъпо отдавна не е двигателната част, а съпътстващата електроника и екстрите.

Лично аз не бих си купил автомобил от турска фирма. Халал да им е.

Аз не бих си го купил само поради простата причина че в Турция автомобила се счита за лукс и поради това ще има надценка. То се вижда даже от това, което дават: за вътрешен пазар цената е 5/8 от тази за износ. 37.5 процента разлика, субвенционирана. Иначе дизайна е на ниво ферари. Явно за богати хора.

Машаала, комши! Чок гюзел ... но беше хубаво да напишете малко повечко подробности за автомобила. Завода, където ще се сглобяват вече е построен, очаква се около 4700 човека да сглобяват по 175 000 бройки на година(което ми се вижда малко нереално, каквато и автоматизация да имаме, но да кажем, ок). Машината има две възможности за задвижване - с един мотор и мощност 203 к.с., като ускорението от 0 до 100 става за 7,6 секунди или втория вариант - с два мотора и мощност 404 к.с. и ускорение от 0 до 100 за 4,8 секунди. Пробегът се очаква да е около 500 км. при пълен заряд на батерията(от собственици на електрички знам, че тази цифра, дори при нова батерия трябва да се смъкне с 25%, или трябва да караш без радио, фарове, климатик, и всякакви консуматори). Очаквана цена на турския пазар - около $40 000, а за износ - $54 000. Тук говорим за базовите конфигурации. В Турция ще се отпускат преференциални кредити за покупка на автомобила!

Пиринфарина… а Рилафарина и Витошафарина участвали ли са?

Мисля само Родопифарина са замесени.

“ Пиринфарина”?!? Скоро и “Рилафарина”! Хахах…

Само за ссср знам че произвеждат коли с укази. В нормалния свят ги правят с инвестиционна програма и частно финансиране.

Suicide door? Който разбрал, разбрал.

Браво ,,Пиринфарина,, една снимка от която нищо не става ясно, важното е да похвалим турските ни братя,на 22.09.

Лично никога не съм бил фен на италианските коли.

Бих пък си имаме сигани с каруци навсякъде

Шило

Био и еко превозно средство

Шило

Ами...Ашколсун!