Парцелът за завода на Тесла в Германия ще струва 41 милиона евро

Цената е 13,50 евро на квадратен метър, сочи документ, изпратен до държавната бюджетна комисия в провинция Бранденбург, при 40 евро в съседното градче

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазарна стойност, три пъти под нея? Имаше ли обществена поръчка?

Изключително тъпа тема за статия. Тесла може да плати и десеторно по-голяма цена за същата земя, но кчевидно са се споразумяли с местните власти, което е съвсем нормално щом става дума за голяма инвестиция и откриване на много работни места.

Това не е нормално да се споразумееш на под пазарната стойност. Това е корупция

Еййй то по- евтино от България. За тези пари тук може да си купиш земеделска земя !

Тръмп нали водеше политика да връща производства в САЩ. Наложи мита на Китай, на ЕС. Що така Мъск ходи да строи заводи в Китай и Германия? Нещо май куца икономическата политика на търговски войни на Тръмп? А напоследък нещо я закърши и на военния фронт в Близкия Изток.

Че кой ти е казал, че заводите в САЩ на Тесла ще се закриват? Просто си откриват завод в Германия, така както Форд имат заводи там, за европейския пазар. А колко го е 'закъсал' в Иран..питай генералската брада..малко опърлена де.

Че кой е писал за закриване на 2-та завода в САЩ. Въпросът е защо Мъск открива завод в Китай? Отговорът е за да заобиколи контра-митата, които Китай наложи на САЩ в отговор на митата, които Тръмп наложи на Китай. Така вместо да изнася автомобили произведени в САЩ към китайския пазар, Мъск ще си ги произвежда директно в Китай. Излиза, че политиката на Тръмп на търговска война с Китай с цел да връща производства обратно в САЩ постига обратен ефект в този случай с Тесла. А за Близкия Изток "опърлената генералска брада" е вече история. Има ново развитие, което постави Тръмп в доста затруднено положение. Малко неудобно се получи някакви си там технологично "изостанали" ирански аятоласи да ти обстрелят 2 военни бази с балистични ракети, даже е някакси унизително, да не казвам жалко положение пред цялата международна общност и насред арабските държави, пък и точно до най-верния ти сателит в района - Саудитска Арабия да ти гледат резила. Ама айде, това е друга тема. Ще видим какви нови каши ще забърка нескопосаният Тръмп в годината на президентските избори.

А немците нас ни гонят за "Държавна помощ"