Парламентът одобри 9% ДДС, но само за ресторанти и книги

Депутатите отхвърлиха другите пет предложения за промяна на данъчната ставка. При обсъждането не липсваха и реплики в комедиен стил

Обратно в новината

Коментари - Парламентът одобри 9% ДДС, но само за ресторанти и книги | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 10 години на власт и общо 60 лазарника, Борисов изглежда жалък с оскъдния си речник и несвързаните приказки. И оттук нататък ще става все по-зле. Имаме работа с прогресираща старческа деменция.

Ама в България и парламент ли имало? Защото аз мислех, че Барба Ганьос командва всички.

Тъпанари, тъпанари...

Нещастници. Най-сивия сектор с най-ниско ДДС, който ще се възстанови най-бързо с най-гадните работодатели... Това ни се пада, като сме роби.

Поредният поръчков закон, обслужващ Мафията и Олигархията, тоест ГЕРБ-ОП-ДОС.

За народа - книгите, за управляващите бизнесмени - хотелите и ресторантите.

ако го намалят като точат ДДС ще е 10% по малко..

Правилно си мислиш - нали Той казА, че точно за ресторанти и книги ще го намали ;) Е, НС изпълни обещанието му;) А Баце през това време джиткаше с джипката към Перник - натоварил Горанката и Ненчовия;) Падна ми камък от сърцето да ти кажа - аз си мислех, че чичовото е в немилост;)

Издържаме 240 помияра, които работят против нас. А т. нар. опозиция не е никаква опозиция, затова още много дълго няма да можем да се отървем от гробарите. Владко ще хвърля ли оставка?

ЛОГИКАТА - ЗОЩО И НА КНИГИТЕ ? ХАЙДЕ ЗА РЕСТОРАНТИТЕ Е ЯСНО - ТЕ СА НА КОЙ И СЕ ОПИТВАТ ДА ИМА "ДАДАТЕ", КАТО НЕ ИМ ВЗЕМАТ АМА ОТ КАКЪВ ЗОР, НИ ВКЛИН, НИ В РЪКАВ ЗА КНИГИТЕ ?! КОЙ ЧЕТЕ КНИГИ СЕГА ВЕ? ДАЖЕ НИЕ, ОТ ПОКОЛЕНИЕТ Х , ВЕЧЕ НЕ ЧЕТНЕМ, СЛЕД КАТО ИМА ГУГЪЛ ИЛИ АКО ЧЕТЕМ, ТО Е НЕЩО СТАРО, ПОЖЪЛТЯЛО ОТ БИБЛИОТЕКАТА. КОЙ ЩЕ ТИ КУПУВА СЕГА КНИГИ ? КОГА ЩЕ ГИ ЧЕТЕ, ЩЕ ИМА ЛИ ВРЕМЕ И НАЙ-ВЕЧЕ - ЖЕЛАНИЕ ПРИ ТОЗИ ЗАБЪРЗАН ВИРТУАЛЕН СВЯТ ?!

Ми той ги командва, затова се приемат такива простотии.

НИТО ЕДНИТЕ, НИТО ДРУГИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ НЕЩО " НА ПРАКТИКА" ... СЛУШАЙ МЕ ККАВО ТИ КАЗВАМА, ЗАЩОТО ВИНАГИ ПОЗНАВАМ... ИЛИ ПОНЕ ОТ 10 ГОДИНИ...

Даже ще легнеш в гроба

А бе книгите са за маскировка бе. Щото Вождот е прочел цяла книга. Или поне е разгледал картинките.

Ето докъде стигнахме след 10 г. управление на Еднокнижния! АЗ ЧЕТА КНИГИ И НЕ СЪМ СПИРАЛА да ги чета - чета и на киндъла, ако това ще ти удовлетвори виртуалните виждания! Не само ги чета - даже и си купувам;)

те това е кой си има лоби си има. Важно е кебапчетата и кюфтетата и пиците да се намалят. Книгите не знам що. То кой си иска да чете си чете. Последната книга, която купих беше 60 лв. Дали ще ми я намалят с 5-6 лева ми все десет. Пробленът е че цените няма да се намалят, а печалбите на търговците ще скочат. Това е идеята на намаляването на това ДДС. Сиреч за хората пак нищо. Ама ще стимулират кебапчиите. и аз не знам що.

То е ясно, че ще одобри, щов Вожда го е предложил

кога имаш време за книги? Ставам в 7, излизам в 7:30, пътувам час до работа, прибирам се в 19, трябва да вечераме, да видя детето, да си почина и то става 23. Кога да седна да чета? Чете се до 11-12 годишна възраст. Тогава книгите са необходими за развиване на фантазията и абстрактното мислене на децата. След това е безсмислено.

"ЧЕТЕШ" ВИРТУАЛНО ... ТОВА НЕ Е "ЧЕТЕНЕ" ! НЕ ЛЕГНЕШ ЛИ ПО-ГРЪБ, НЕ ПРЕЛИСТИШ ЛИ СТРАНИЧКАТА КАТО СИ НАПЛЮНЧИ ПРЪСТА ... ЗНАЧИ НЕ СИ "ЧЕЛ"! А ТВОЕТО "ЧЕТЕНЕ" МОЖЕ ДА ГО ПРАВИШ И ПРЕЗ БРАУЗЕРА, БЕЗПЛАТНО ... И Е ДОСТА ИЗМОРИТЕЛНО ...

Кой си ти бе, Каишков? Не четял, ама бърка в Гугъл да чете памфлети за това което е пропуснал в училище. Я иди в библиотеката да видиш чете ли някой? Аман от зевзеци накацали с телефоните, айде у ресторанту да папнеш с 9% по-еФтино.

Барба Ганьо вози Владко Горанов из Перник с джипката, докато се вземат тези решения в парламента! Решава се за ДДС без присъствието на министъра на финансите!!! No comment!

Барба Ганьосите са толкова прости, че 10 години си избират най-простия да ги ръководи. А после се чудят защо са в дъното на всички класации. Наистина няма такава държава...

Е как на ресторантите. Не стига, че са в сивият сектор откъм отчитане на приходи и плащане на заплати и осигуровки. Ами харата не се хранят само в ресторанти. Купуваме храна и от магазина. Защо там не я намалиха ако искаха да облекчат хората. Май само бизнеса облекчаваме.

По време на епидемия, вместо да намалят ДДС-то на лекарствата и храните, те предпочитат да го направят за ресторантите.

ТИ СИ ЛУД! ВСИЧКО ГО ИМА В ГУГЪЛА ... ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ РЕСТОРАНТИ И КНИГИ - КЪМ МОМЕНТА СА НАЙ-ЗЛЕ - НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ /ТО ОТДАВНА НЕ СЕ ЧЕТЕ/, НИКОЙ И НЕ ХОДИ ДА ЯДЕ ДЕКОРАТИВНА, БУТИКОВА ХРАНА, НА ЦЕНА, СРЕЩУ КОЯТО ЩЕ КУПИЯ ПРОДУКТИ, С КОИТО ЩЕ ГОТВЯ ЦЯЛА СЕДМИЦА!

ДДС-то на лекарствата, а аптеките не намалят цената, ти какво ще направиш? Няма да си купиш лекарство ли?

СИРАМХ! 20 ГОДИНИ НАСАЖСАШ НИХИЛИЗЪМ ПРЕЗ ПРЕДАВАНЕТО НА ДЪЛГИЯ ТИ НЕДОУЧИЛ "ШЕФ" С ВИОЛАТА!

А четеш ли какво съм ти написала - чета и купувам книги на хартиен носител, но си имам и четец;)

Докато евроидиотите на бсп крадат от европарите Герб развива Балгария и за яд на хейтарите ще имат още поне два мандата да оправляват

НАЛИ ВСИЧКИ ЩЕ ПИТАТ - ЗАЩО НЕ СА НАМАЛЕНИ! ЛЕКАРСТВО ЩЕ СИ КУПЯ, АКО ИМАМ НУЖДА ... НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ САМО ЩОТО РЕКАРСТВАТА ЩЕ ПОЕНТИНЕЯТ, АЗ ЩЕ ХУКНА ДА КУПУВАМ БЕЗ ПРИЧИНА!

По важно е за основни храни и лекарства! Или като няма хляб да ходим да ядем пасти на сладкарница!

Овчето стадо изблея покорно и гласува.

То не е точно така.За да компенсират намалението тук като вдигнат ДДС-то на 24 % на всичко и другите данъци, ще те питам. И не печалбите на търговците, а на тия в парламента ще им скочат приходите. Обикновен човек няма как да направи такова заведение. За него остава само по високата цена. А тези с намаленото ДДС ще си останат в сивата икономика, без да плащат данъци, осигуровки и всичко др.

Айде сега чакаме да видим намалени с 10% цени в ресторантите. Ама има да чакаме! Защото след отварянето им бяха повишили цените с поне 10%.

Хляб и зрелища, първо в ресторанта, после в книжарницата. Може и в сладкарницата, две в едно. Заедно със сметката получаваш книгата, политкоректна разбирасе.

Паразити гнусни!

С всеки изминал ден се чувствам все по-зле, че ни управлява тази политическа партия, както и от мерките и решенията, които взима и които пряко влияят на настоящето и бъдещето ни. Като се обърна и погледна назад, ми се плаче, какво ни очаква вбъдеще.

Голямата част от членовете на ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ Видин захвърлиха членските книжки на Партията ! Хунтата се Разпада ! Честито !

КОГАТО Е ТРЯБВАЛО СЪМ ЧЕЛ ... И ТО ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ, ДЪРВЕНИЯТ ФИЛОСОФ НА СИМЕТРИЯТА

Шилo

Това е престъпление!!!! Да свалиш данък на пукницата, а хората да плащат пълна ставка за лекарствата си, е те това е абсолютно престъпление. ГЕРБ са комунисти! !00%-ови комунисти, от най-крадливите.

На снимката виждам голямо струпване на хора. Това е още едно потенциално огнище на заразата.

КАТО ДОЙДЕ В ЯВЕН ВИД ЧЕРВЕНА ДС-ХУНТА ОТ КРЕМЪЛ. СЕГА ПОНЕ Е "ЗАД ЗАВЕСАТА", А ПОСЛЕ ЩЕ ЗАСТАНЕ ОТПРЕД ... И НЯМА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА ДА ПРОИЗНАСЯ "ОТ ИМЕТО НА НАРОДА...", ВЪПРЕКИ, ЧЕ НИКАКЪВ НАРОД НЕ Я Е ОТОРИЗАЛ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ОТ НЕГОВО ИМЕ!

Когато някой тъпанар се чувства зле от мерките и решенията на това правителство, ми става добре.

САКАТИ ДА СИ СГОТВИМ САМИ ДОМАШНА, ВКУСНА ПИТАТЕЛНА ХРАНА ...А НЕ ДА ЯДЕМ ДЕКОРАТИВНИ, БУТИКОВИ ХРАНИ...

за къде си се зззззаааапътил,бе?!

Извинете, изписвате правилно думата, но не и псевдонима ми. Замислете се за форумен сленг, господин нормален. :) Бъдете здрав. Поздрави от един тАпанар.

розови мечти!

ДИАЛОЗИ САМ СЪС СЕБЕ СИ ,ДАЛИ Е В РАМКИТЕ НА "НОРМАТА" ИЛИ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СИ ВЗЕМЕШ НАПРАВЛЕНИЕ ЗА СЪОТВЕТНИЯТ СПЕЦИАЛИСТ ...

Направо чудно! Колко сме деградирали-приравнихме ресторанта с духовната храна!

Нерде и кетъринга ?