Коментари - Парадокс в Германия: търсят се кадри, а съкращават хора | Бизнес.dir.bg
назад

Парадокс в Германия: търсят се кадри, а съкращават хора

Хиляди служители, включително висококвалифицирани, остават без работа, освободени от големи концерни. Същевременно почти навсякъде има недостиг на работна ръка. Какво е обяснението

Обратно в новината
| Автор: Клаудия Верле, ARD

Коментари - Парадокс в Германия: търсят се кадри, а съкращават хора | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда парадоксално щот коментиращите това не могът да мислят! Гонят глупаци и търсят такива дет да могът поне малко да мислят. А такива малко. Никой не иска зъболекар. Всеки иска ДОБЪР зъболекар. Така и в другите професии.

Сигурно 60% от немците са на хранилка защото мисловният процес е закърнял, не само в Германия..........

Германската икономика се съкращава, за това и нуждата от работници .... НО - ако могат да вземат някой кадърен за ниска заплата, не отказват ... - реално нужда от нови работници няма, за това и не искат да плащат.

Никакъв парадокс не е! Живеем във времена когато да имаш стока не е достатъчно да бъде продадена. Същото важи и за трудовата сила, тоест търси се говно в целофан, евтино, некачествено ама лижещо г-а(що годе вършещо някаква работа, ама евтино на първо място). Както и навсякъде. Никой шеф няма да назначи специалист, който ще предяви професионални изисквания - шефът е един, изпълняваш и после си опираш пешкира и вземаш символичната заплатка, хахаха, на многознайковците им се обяснява за Дънер Крюгер, тоест забранено им е изобщо да си отварят устите, хахаха, вече и в Германия като в постсоц България

Търсят се кадри можещи много работи, но работещи за малко пари и да имат ракетен двигател в задника - да можеш да ги запофичиш където си искаш да ти решават проблемите, докато ти даваш мъдри указания. Само дето няма такива.