Парадокс в Германия: търсят се кадри, а съкращават хора

Хиляди служители, включително висококвалифицирани, остават без работа, освободени от големи концерни. Същевременно почти навсякъде има недостиг на работна ръка. Какво е обяснението

Обратно в новината

Коментари - Парадокс в Германия: търсят се кадри, а съкращават хора | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търсят се кадри можещи много работи, но работещи за малко пари и да имат ракетен двигател в задника - да можеш да ги запофичиш където си искаш да ти решават проблемите, докато ти даваш мъдри указания. Само дето няма такива.

Никакъв парадокс не е! Живеем във времена когато да имаш стока не е достатъчно да бъде продадена. Същото важи и за трудовата сила, тоест търси се говно в целофан, евтино, некачествено ама лижещо г-а(що годе вършещо някаква работа, ама евтино на първо място). Както и навсякъде. Никой шеф няма да назначи специалист, който ще предяви професионални изисквания - шефът е един, изпълняваш и после си опираш пешкира и вземаш символичната заплатка, хахаха, на многознайковците им се обяснява за Дънер Крюгер, тоест забранено им е изобщо да си отварят устите, хахаха, вече и в Германия като в постсоц България

Германската икономика се съкращава, за това и нуждата от работници .... НО - ако могат да вземат някой кадърен за ниска заплата, не отказват ... - реално нужда от нови работници няма, за това и не искат да плащат.

Сигурно 60% от немците са на хранилка защото мисловният процес е закърнял, не само в Германия..........

Изглежда парадоксално щот коментиращите това не могът да мислят! Гонят глупаци и търсят такива дет да могът поне малко да мислят. А такива малко. Никой не иска зъболекар. Всеки иска ДОБЪР зъболекар. Така и в другите професии.