Отлагат въвеждането на системата "бонус-малус"

Най-голямото поевтиняване може да е до 25%, а най-сериозното оскъпяване - до 400%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо българите ,които шофират в чужбина се гледат под лупа и за най малкото прегрешение се глобяват солено, а тук тази система е пак за нас ,да ни малтритира ,а чуждите камиони с нарушители ,даже и пияни се освобождават и все са невинни.Кой им прибира парите?Кой?Така ли се пълни хазна?

Тези, от които зависи бонус-малуса и които от много години само лъготят и нищо реално не правят, да считат, че съм им казал всичко, кото Чичо Кола е казал на Доне Козицата в разказа на Елин Пелин "Първи сняг" ...

Искам да попитам,тези със златните талони,какво да ги правим?Даваите предложения.Няма такива измекяри.

Винаги съм гласувал и агитирал за ГЕРБ И гласувах за тая даскалица,ама край! Откъде накъде ще ме глобяват???Имам 3 деца,по цял ден единия от нас ги разкарва по София.Учат в 2 училища.То са курсове,школи,басйни,частни уроци,народни такци,читалища.... Кажи ма Фанди,без кола колко време и пари щр ми трябват на ден и ощюе колко хора да наема,за да смогна????? Ами направи билетчетата за грацкия безплатни за ученици и съпровождащи родители,а?????Това са деца,ма!!!!??? Продадох си апартамента в София,сега сме в Кокалене,уж по-чисто!И заради калпавите пътища и непочистването на сняг зимата,естествено купихме не изплащане 12 годишен джип,естествени 3.0 дизел(масовия).И сега да плащам повече????Колко,откъде,защо???Заради зелените човечета,които си горят парцали,гуми,лакирани дограми..... Вие акъл имате ли???? И тоя Бойко къде му е акъла,да настройва половината си избиратели против него???? Ще ви пометем!

Поредното отлагане от 20 години. Май има силно лоби, тази система никога да не проработи. Гражданската трябва да е по-скъпа от Каското - просто цената на ламарините не може да се сравнява с цената за обезщетения при увреждане на човек. На когото му е скъпо, да си разкара колата и ще е щастлив.

Тъпако,ти явно кола си виждал само на картинка,а? Селооо?

Такава тъпотия, като Мики Маус, да пробутват на някой който не може да чете и мисли. Тази прекрасна система ще доведе до нещо мног просто Ще поскъпне гражданската отговорност , за какво е нужна не виждам никаква полза ама никаква, а гражданската за една година и то най-масовата поскъпна с 50% , платхме за Олимпик и за КТБ , НАЛИ платифме , какво повече искате. Ето така възникват разни неща като революции, партизански движения и други подобни изцепки, когато самозабравянето премине една точка на кипене.

ще вдигнат застраховката на 500 лв, тази която сега в била 300 да речем, след което чакай евентуално да ти падне на 450 евентуално, но по-скоро ще стане скоро къде 700 ако паркираш някъде неправилно или забравиш да си светнеш денем фаровете

КФН не може да има мнение по въпроса, тъй като се ръководи от утрепки.

С КОЛКОТО ВДИГАТЕ И С ТОЛКОВА ЩЕ НАМАЛЯВАТЕ МОШЕНИЦИ

хаха Бонуса на системата " Бонус - Малус " е същата като пенсията за която Българина се бори цял живот а именно: Я доживееш до пенсия я не ....! Аз за пореден път питам каква е тая система която ще превърне застраховател в Частен КАТ и ще шамари всеки по същите фишове и актове вече платени веднъж след наказание от Държавният КАТ ?! Айде помислете как ще наказват по тая система корсистите по Авто-школите които на всеки час кормуване допускат по 3-4-5 грешки то тогава първо всичко що е с знак " У " ще е с 400% малус още първата година а до тука загадката не свършва защото малус ще трупа освен собственика на МПС-то и този които го е казал т.е ще слагат малус на корсисти които още не са изкарали книжка хахаха това ще нещо с малус ще ви го даден като изкарате книжката ли ще е или ще се унаследява от роднини ако курсиста вземе книжка след години при друг инструктор в друга школа ?! Незнам що тия от МВР , КФН и Министерство на Траспорта си мисля че народа е съставен от 1200% главозамаяни който не разбират за какво иде реч. А що никой от тия институции не сподели защо пробирата им от простотия система на Фокус - Мокус е базирана на ПЛАВАЩА ГО ?! Така Бонуса ще е един и същт , Малуса също ама те ще харижат на Застрахоането да определя на каква база да ви дават малус и на каква бонус (евентиално някога в задгробният живот). Ааааа тия работят по една и съща схема да знаете! Взимат на всеки Българин 8% Здравна осигуровка ама на каква заплата ? Вдигат МРЗ удрят ви с осигуровките за здраве , вдига ви шефа заплата с 5 лв още на следващият месец пак сте в по-високи осигуровки за здраве. Едно за 8% на 560 лв ама съвсем друго на 610 лв нали? или едно е 8% на 1000 лв а друго е на 1200 лв?! Тая игра с проценти вече им е отработена схема само дето хората трябва малко да се осъзнаят а после да излязат на улицата да видиш ти как още преди да направят ония отгоре опит всичко ще остане само един спомен в историята. Истината е че ако има някакви жестоки наказания то за да не цирика застрахованео то те трябва да са на база щети ... имуществени и неимуществени щети. Всичко останало е мижи да те лъжат...! Днес гледах документален филм за пътищата в Япония и забелете в Япония при 20 км/ч над ограничението даже да те снимат камери на пътя не подлежиш на глоба. Тука в джунглето всеки гледа да го натегли на народа за да си оправи личният живот. Цирка след Цирка и м/у Цирка пак Цирк!

Батенце, ти като пишеш четеш ли?

Незнам ти дали четеш изобщо , но аз свалих целият проект от сайта на КФН и го четох така че ако го прочетеш и ти ще видип и неща които по медиите не са написани. Опитай няма да ти отнеме много време

Супер алчни са и не обичат да плащат!

Я по-добре направо направете Гражданската 1000 лв, какви са тези бонуси, малуси...

И да я въведат пак ще има наши и ваши ... даже повече. Така, че не се вълнувайте много!

ама направете я 4000 % ,много малко е само 400 . Включете и наказанията от шефа ти в работата , закъсненията за работа , а последно предупреждение за уволнение да вдигне гражданаската най много . Ако комшиите се оплачат че много шумиш да има опция да над тия 4000% още 500 % поне

Искам си системата 'бонус-малус' за да си продам колата на по-висока цена, защото тя няма нито едно нарушение през последните 15 години.

ми тя колатати изрядна бе! ти самичка ли я пращаш да си прави гражданската?

В Надин не се интересуват от това

ми бсп отново спечели! бонуси за изрядните няма да има!!!

Каква комисия по финансов надзор , какви пет лева ? Отново и за N-ти път ББ се е обадил по червения телефон и е “успокоил” общественото напрежение . Няма шанс да се проведе каквато и да е реформа на каквото и да било : наливане на пари в кацата без дъно: МВР , “болнични”, “здравеопазване” и всичко останало, докато народа издържи ......

що ревеш бе??? прочети внимателно последното изречение от статията която коментираме!! ако не можеш, сутринта викни третокласника на съседите да ти го прочете! и обясни!!!

Продавам си колата и отивам да си купя сапове за лопати и мотики за лозето. Понеже ще са дозина може да услужа на някои ако няма възможност да си купи.

Кой ще я купи тая бракма бе комшу?

Kalin

Няма логика да се дига с 400 процента за....лошите а за добрите да е поевтиняването само с 20 процента.Коректно е колото нагоре толкова и надолу.Това едното.Другото и сега има данни за това кой е без ПТП та и кой с.Тоест нормално е още от първия момент и едното и другото да се прави.А не първо дигат цените и някога след Х години може да ти падне цената.Трябва да е същата като в момента като базисна цена и от там да са корекциите.Тяхното е реално поскъпване и то яко прикрито под мъгляви правила и обещания!

Коректно е да се пише след като минеш математиката на 3ти клас. Лошите шофьори са много по-малко от добрите

Прав си. 75000 заснети преминавания на скоростта за ноември. И това са само хванатите.

Сгам проста(не всички) -така трябва! Не спазваш закона-плащаш... Булгаристанеца само така можеш го стресна-като му бръкнеш в гъ...,пардон-в джоба!!! Най-простото племе живее в Булгаристан!!!

Kalin

Предложението не цели това а цели да дигнат цените яко с обещания за бъдещо неясно и с някакви измисленни правила и системи.

Бивша мутро,а сегашен застраховател,паразит,с кървавите пари народни искаш вечно да си си добре,имай страх от всевишния

25 % в светлото бъдеще 400 % ако може от вчера

Kalin

Точно това им е и целта за да оправдаят дигането.

Ти страшни коментари правиш из цялата тема, явно си участвал в създаването на тази система. Ясно е, че си експерт. Но тази цифра ако обясниш откъде я видя, ще ти платя гражданската за догодина.

Замислената сега система е идиотска! С повишена застраховка трябва да те санкционират, ако си вкарал в разход застрахователя, а не ако само си нарушил Закона - тогава ще бъдеш санкциониран по Правилника, защо в добавка трябва да пълниш джобовете на застрахователите?

Kalin

Точно така застрахователя не е пътна полиция него би трябвало да го вълнуват само материалните щети а не.....

Претоплихме тази стара манджа и догодина по това време пак.

Вие знаете ли,че след година и нещо има нови избори,няма да забравим това всичко нагоре,ама ще ви приземим дълбоко надолу НАПУК .Вие сте подли долни същества

А дано ама надали !

Покрай шумотевицата през миналата година реалносТта е следната; -Отидох да направя застраховка на камион до 12 тона- голяма изненада - при 270 лв за миналата година ТАЗИ ГОДИНА ЦЕНАТА БЕ 1050 ЛВ. Обиколих 5 застрахователи - най- високата бе 1450 лв , а най ниската 1050 лв. Никой не може да ти даде смислено обяснение защо е ВДИГНАТА ЦЕНАТА 3 ПЪТИ. ЗАКОНА ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ИМАШ ЗАСТРАХОВКА- ОВЦЕ СМЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ - ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ !!!!

ТОЧНО ТАЯ КОМИСИЯ ДОПУСНАХА ДА ФАЛИРАТ КТБ.А СЕГА ТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ 400%.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СА ПЪЛНИ КРЪВОПИЙЦИ НА НАРОДНА КРЪВ.ЗНАЯ ,ЧЕ ТРУДНО ПРОТЕСТИРАМЕ,АМА ТО СЕ ТЪРПИ ,АМА ЩЕ СВЪРШИ И НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ.НЕНОРМАЛНИЦИ,ШИЗОФРЕНИЦИ,ЕДИН НЯМА МОЗЪК В ТИКВИТЕ СИ

Това е добре. Бавареца ми бяга яко. Нямам глоби. Що трябва да ме ограничават с това 140 на магистралата. Не съм обил никого. Мога да карам.

ми гледай да не ООООбиеш, че не те бива с граматиката.. прост народ

го гледаме на края на всяка година!

Ние тези тиквени танци много добре ги знаем. Обаче това не им пречи пак да вдигнат ГО! Виц: Един седял на бордюра и с един чук си удрял пръстите на краката. Удари се и изреве от болка, удари се и изреве от болка. Минал един друг и като го видял, го попитал защо се удря и не го ли боли. А първият отговорил: - Не че не ме боли! Много ме боли! Ама знаеш ли какъв кеф е, когато не уцеля! И те, така!

Не смеят да я въведат, защото ще паднат от власт. На всички е ясно, че това е поредния грабеж на народа.

аха.. ще паднат.. абе ти си много загубен.. кой ще дойде.. никой не иска БСП.. простия народ си искат зеленчука.....колко мандата иска толкова още ще го изберат, защото народа е прост...

Това не е система "глубус-малус" а система ГРАБЕЖ.

за тия дето не карат, както трябва е .. за дурги не е

Бонус-малус го има във всички развити страни. Не знам какво толкова имат да му мислят у нас. Топлата вода ли пак ще откриваме?

В кои страни има бонус малос бе трол защо лъжеш . Това е измама да се повиши двойно гражданската

В Белгия я има от 20 години. Един състудент там направи застраховка на името на баща му и беше 250 евро. На следващата година баща му се прибра в България и трябваше да си направи на негово име, 22 годишен - автоматично 400 евро. А когато по-следващата година направи и катастрофа по негова вина - 800 евро. Ако искаш, ако не градски транспорт. Затова го бавят нашите умници щото едни наши хора джигити ще ги удари по джоба. А може и да не, все пак сме България...

В САЩ е така със сигурност... В Раша ме знам-те са Трети свят

Ако е глупаво измислена не искам германците да ми завиждат за студената вода

Гробарите щавят като за последно. Ще има разстреляни катаджии и народни дупетати. Натам вървят нещата...

Мда. Тихомълком днес напълниха Перник с жандармерия! Нещо има.....

е девиза на гробарчетата и Боко-Тъпото! Доста техни простотий опитаха да прокарат с тази гробарска схема! Сега има друга схема за боклук от Италия за България за което Боко-Тъпото нищо не знаел! Скоро ще почнат да ни докарват влакови композиций с акумулатори от "екологичните" електрически автомобили и камиони!

Малоумията нямат край.

проба -грешка, проба -грешка, проба -грешка, проба -грешка,...........

еййй бравос

Това си е система Малус от където и да го погледнеш.Аз нямам регистрирано нарушение последните 7 години и хич не вярвам да почна да плащам по-малко ГО. По-скоро няма да ми я повишат известно време

Няма тякова нещо. Ще ти я повишат веднага. Разчетите са правени при 480лв ГО без бонус и без малус.