Коментари - От бизнеса: Цели сектори отпаднаха от уговорката за по-нисък ДДС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако мина през пицерия и си поръчам за в къщи и изчакам да си я взема, колко ще е ДДС -то

Ай сиктир бе. Тези мошеници са, които ни докараха наредба 18, и продължават да наглеят!

Даже аз предлагам - хотели - ресторанти - да не работят и да им се дава по 2-3 милиона за джобни на собствениците за да могат да си плащат и на синдикалните клакьори . Егати нагледцитите и мрънкачите. И аз искам компенсация от 6 заплати минимум по 1500 лв . на месец . Айде стига сте не правили на балъци -защото палачинката има две страни - да не се вдигнем на протест тези които работим и да ви пометем заедно с хотелите и ресторантите.

А бе, г-н Селскибегов. Какъв ти е зорът, като ти доставят на място бирата, например, та да искаш да ти възстановят 20% ДДС, включително върху доставната цена, пък ти да платиш 9% върху цялата. То голямо усилие да я сложиш в хладилника, след това да я извадиш и да я занесеш на масата на клиента, че даже да и отвориш капачката. Затова цената рипа от 60 ст. доставна на 3-5 лева продажна. А, да. Големи трудности имаш с бирата, щото не можеш да я "кръщаваш". За разлика от ракията, например.

Ей, страшни мрънкачи са тия.... Доставките по домовете не са намалели - напротив, рязко скочиха по време на епидемията. За какъв чеп искат намалено ДДС?

За да могат да правят нелоялна конкуренция на магазините.

ДДС-то го плащаш ти нах-накрая бе дебил. Тъпи сте като гъдулки

Вземи успокой се малко. Всички знаят кой плаща ДДС-то. Негодуванието е към тоя пръдльо с диадемата, на който държавата му прави подарък с по-ниското ДДС без ангажимент за намаляване на крайната цена под претекст, че оборотът в заведенията спада, а той от лакомия иска същото правило да се разпростре и върху доставките на храна до вкъщи/офиса, които не само не намаляха, а силно се увеличиха.

Да, догодина ще увеличат цените с 11%, като им върнат старата ставка. Даже ще го закръглят на 20% увеличението. Може и повече. НО който не иска да плаща, да не ходи в заведенията. Разберете, възползват се от вас, подиграват ви се, сервират ви боклук срещу високи цени, за да може маржът им да е голям. Не плащат осигурвоки и данъци, за да може маржът им да е голям. Не отбелязват продажбите в касовите апарати, за да може маржът им да е голям. Готвачите са без договори, за да може маржът им да е голям. Кухните им са в плачевно състояние, за да може маржът им да е голям. Изцеждат ви трудно заработените парици и си живеят луксозно с тях. Вашият марж колко е, след месечните сметки, платените данъци и осигуровки? Кой се погрижи за вашия марж? И когато отидете да си дадете маржа за повяхнала салата и вино в чаши с червило, и видите изморените лица на сервитьорите - роби, не се дръжте, все едно е най-великото нещо на света да седнеш на едно заведение. То са смехове, компании, флиртова, закачки, разпуснали душата клиентите, голям кеф, че някой им носи и отнася чинни и менюта. Ако имате марж за даване, ходете. И НЯМА ДА МРЪНКАТЕ ЗА ДДС-ТО!!! Ako нямате марж за даване, отидете до био магазина на Римската стана, вземете джолан и наденица на нормалното ДДС, купете си крафт бира на нормалното ДДС, и ходете с приятелите на един пикник с хамаци, щипете жената по дупето, играете федербал, надбягвате се с дакела, пробвате новото колело на другарчето, и всичко това на половината цена на ужасните клоаки по Витошка. Всеки си избира. НО, ако изберете клоаките, НЯМА ДА МРЪНКАТЕ ЗА ДДС-ТО! Вие сами сте се излъгали, не ресторантьорите!

И преди не бях редовен клиент на заведенията (макар че предпочитам да празнувам личния си празник навън), но вече няколко месеца избягвам да сядам навън и се чувствам много добре! Смятам да продължа така поне до края на годината.

само не разбрах, ако нямам дакел да ходя ли на заведение или не? Също не разбрах тези с дакелите обезкосмяват ли се и може ли да заменим колелото с електрическа тротинетка.....съвсем се обърках

Опитът ми показва, че и с голдън ретрийвър се получава много добре, както и с електрическа тротинетка :))) И с неелектрическа също - с моята доста километри съм навъртял след малкия! :) Но и без тези благинки пак е хубаво, стига да си обезкосмен де... Щото ако не си, не знам как ще е, не съм пробвал...

вие не разбрахте ли че, 30 г. ония 240 си правят закони за тяхната си държава не за българския народ....Защо още се очудвате.... Всеки знае за държавата в наименованието на таз разграбена област!!!!!

От теа айдуци държавата нищо не губи. Те крадат ДДС и не отчитат печалби. Какъв тоа българин Алибеков?

повечето се отчитат коректно, защото ги затварят за 14 дни при нарушение, а 1 ден пропуснат са пропуснати 1000 лв. (зависи кое заведение е ) чисти за шефа . в списъка на членове на БАЗ са такива заведения, където е яка скъпотия . тва е благодарение на снобските клиенти, които плащат по 5 лв за бира и 10 лв за водка . тия които не отчитат целия оборот са големите заведения , над неколкостотин , хиляда човека ама ония пък изкарват яко и не им е проблем да си плащат на ръка по 500 на проверяващ

"запазване на текущите цени непроменени и респективно малко по-голям марж" Айде бе, а ние си мислехме че друга била идеята. Само да попитам, а от 1 януари следващата година, когато ДДС стане пак 20%, цената ще поране с разликата от 11%, нали? Или бъркам. Иди0ти, начело с дон тиквоний.

Не бъркаш.

Той не бърка, но ние всичките (ще) бъркаме по-дълбоко в джобовете си.

Не от януари догодина, а от януари 2022 г. Мярката е в сила до края на следващата година.