Коментари - Остават още 160 км от "Северен поток-2", построени са 2300 км | Бизнес.dir.bg
назад

Остават още 160 км от "Северен поток-2", построени са 2300 км

Съоръжението с обща дължина 2460 километра има за цел да доставя руски газ на Германия и други европейски потребители

Обратно в новината
| Редактор : Георги Брандийски

Коментари - Остават още 160 км от "Северен поток-2", построени са 2300 км | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой ми говореше за свободна търговия на базата на взаимни интереси, свободно движение на стоки, хора и услуги, демокрация и равни права на всички народи и искаше да ме освобождава от зависимости. А се оказа, че ставало въпрос за власт, пари и борба за пазари и завземане на нови територии за печалба.

Значи Европа да не е зависима от Русия, а да е зависима от САЩ и да купува по-скъпата американска газ. Ето това е пазарна икономика и демокрация по американски.

Анджак.

ЕС се правят на Шити госпожици! Били против Моста на Керченския, глупости. Този мост с Сев. паток се правят от ЕВРОПЕЙСКИ ФИРМИ с пари от ЕС . Ще духат супата скоро от ЕС под АГРЕСИВНИТЕ МУЖИЦИ.

Е нали трябва да отчетат някаква дейност пред Големия брат.

Достатъчно е да приемат санкции към американските морски съдове в арктически води, да не ги допускат до Северния морски път, включително да забранят превозването на стоки и полезни изкопаеми с произход САЩ.

Някой ще изгори с много пари покрай този паток. Всяка фирма която си позволи да си натопите пръстчето в този проект а заплашена от солени глоби в САЩ включваши конфискация на имущество.

,,демокраци и пазарна икономика" по американски .

Краварите показаха истинския си нагон. Рекет и изнудване. Това е кравария. Всякакви такива демократични ценности и бла-бла са били прах в очите на вярващите.

Най-после открил америка.

Налагайки санкциите досега от кравария даваша 60 дни срок за да обяви фирмите, срещу които се прилагат.. Освен това се даваше 30 дневен срок за да се завърши работата, така че да не настъпат екологични и т.н. щети.. Ама явно Доналдчо е на бая зор с импийчмънта та ги спестява и да доказва с тях, че не е руски агент.. Щото то шубето си е голям страх.. Само 30-те дни да бяха отпуснали и тези 117 клм. тръби за свързването на двете тръби щяха да са готови.. С по 5 клм. на ден.. 40-те километра помощни допълнителни са в немските териториални води.. Е сега пак ще стане. За по-дълъг срок но руските кораби ще си ги пуснат тръбите.. Между другото Marinetraffic показва, че трите кораба на швейцарците не са напуснали датските териториални води. В немското пристанище са се върнали само корабите с тръбите..

аз бих казал, че тези санкции са поредният изстрел на "демократите" в най-ценното за един педераст, а именно гъза му... включая зелените, червените и меркелистите на обама!... :-))) чао-чао! BYE-BYE! поздравявам "демократите" в порединия си изстрел .. в коляното на обама и клинтън, но да не забравим и сорос...честно е!!! :-)))

Южен поток беше един руски блъф,искаха да доставят 60 милиарда кубика с 4 тръби,сега с Турски поток кандисаха на една тръба и 15 милиарда-толкова много са го закъсали!

Сега тия тръби ушанките ще си заврат в задниците, като най-много от дължината ще влезе в задника на вожда Вулвин, разбира се ;)

Вигенин имате предвид.

Бае Ганя

Вагинин, да.

Тя тая работа ако зависеше от дришльовци като теб, всичко щеше да е както казваш, ама нейсе - Северен поток 2 ще си заработи въпреки краварите и техните сатрапи.

Факт е,че сега към Европа-Източна и Западна се подготвят три тръби газопреносни от Русия,факт е,че остават още 50км.от СП-2,покрай датския остров за подводно полагане,факт е ,че неслучайно руснаците и украинците ще си продължат договора по украинската газопреносна мрежа с още 5г.считано от 1 1 .2020г.-/украинците искаха договор за 10г./,факт е,че руснаците прехвърлят плавателни съоръжения в Балтийско море -руска собственост,които имат по-ниска производителност на полагане под вода на тръбите от швейцарските,но това ще забави строежа на СП--2 с 3 до 4 месеца,факт е,че днес ни беше демонстрирано преминаването на влакова композиция по Керченския мост,а друг факт е,че руснаците възстановиха съоръжените с ракети влакови композиции,което решава отбраната на всичките тръби по-най-евтиния и ефективен начин,както и отбранителната способност на РФ от ЮГ и от север-Калининград спрямо Европа и Англия,спрямо Скандинавия.Много факти по едно и също време показват ,че тръбите с рузки газ ще бъдат толкова на брой с времето,колкото Европа си поръча и има производствена нужда от газ.През България специално ще преминават след време две по две тръби плюс тези,които сега може и да не тръгнат.Йес!Даа...Да!

...руски газ...

Пазарна икономика по американски. Мръсници са били и мръсници ще останат, като баба си ку..вата и дядо си бандита. Бандит както виждате не е мръсна дума!!!!

Излезе нова книга - "Много поздрави на санкциите" от Мадуро.

Сигурно тази книга я има само онлаин щото всичката хартия заминава за печатане на Боливари.

но окей, тъй, както си се заговорихме за санкции, та се присетих за санкциите срещу ердоган от страна на смелото, като книжен тигър ек. които санкции, както практиката доказа, че са едни милиарди изляти в сметки, които ердоган показа, а "разгневените" джурналя, които се разлаяха по западните медии по повода, спряха да лаят още на следващото си "независимо" предаване. :-))) и оцениха ердоган, като спасител (аз бих казал на меркел)... та толкоз за "свободата на медиите" на ниво биг- неолиберал брудер и бюргер... :-)))

другарки и другари! реципрочни мерки в никакъв случай не са да кажеш един път истината в живота си на всеослушание, както нЕкои бундестагаджии от неолиберал-болшевишката голяма коалиция "смело" направиха. тях и без това няма кой да ги спре по ип адрес или да им трие мненията, щото не пасват в ключалката и брюксел-новоговора на полит.коректността на всеобщата, джендър-педофилска диктатура. реципрочни мерки са, да има санкции и за американски фирми, занимаващи се с тайно разпространение на генномутирали продукти в ес!

Шило

Колкото повече "санкции" налагат наляво и надясно американците, толкова повече се доказват като неблагонадежден партньор. А това поведение се следи от бизнеса.

КОГО СА ТРЪГНАЛИ ДА ПЛАШАТ СЪС САНКЦИИ ТЪПИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТЦИ/ ЩОТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ДРУГИ/? ТАМ ЯВНО НИКОЙ НЕ Е ГОТОВ ДА ОСЪЗНАЕ ИСТИНАТА , ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ Е...ВА ЗА СЛИВА И САМИ РЕЖАТ ХУ..Я НА КОЙТО ВИСЯТ! НЕЩАСТНИЦИ!

Е, колко са 160? Лятото на 2020 вероятно ще режат лентата. Украйна ще оцелее...

Русия им затвори на Америка Северния морски път от днес Сега са 1 на 1

Русия може само да намали износа на руски яйцеклетки и жива плът....

Шило

Да нне говориш за Западна Русия, наречена днес Украйна?

А "преуспяваща" и прехвалена България, която "всички дават за пример", как се справя по въпроса? Три милиона(от осем) изнесени, добър показател ли е?

Ако трябва да бъдем обективни, голяма роля в насаждането на комунистико болшевишкия режим в Русия са изиграли солидна група евреи.

На които Шаломов и Милър са наследници.

Голяма рола за налагането на "комунистико болшевишкия режим в Русия " има имперска Германия. Това събитие е подпомогнато всячески от тях и целта е дестабилизация на Русия и изваждането и от ПСВ. И целта наистина е постигната.

Това ,което според мен хвърля яснота върху ситуацията е посещението на американския посланик Ричард Гренел при г-жа Меркел,за да и обясни благородните намерения на американските санкции /Гренел е фанатичен евангелист и заклет хомосексуалист /.Вероятно това се прави ,защото реакциите в немската преса и на официалните лица в Германия говорят за обратното .А в Русия са сдържани ,даже мълчат,а ако има реакция тя се свежда до следното - Live to fight another day/живей,за да встъпиш в битка друг ден/ -английска поговорка!Струва ми се ,още в 2020 г.ще станем свидетели на интересни неща!

Случайни неща няма в този живот. Всички играят многоходови комбинации, но на някои им се получават.

ИМА НЯКАКЪВ СМИСЪЛ В ХОМОСЕКСУАЛИЗМА!?

"Москва ще предприеме реципрочни мерки срещу санкциите, които Русия смята за неприемливи.". аз не очаквам реципрочни мерки от меките китки, които открито слугуват на клинтъно-соросо-джендърските неолиберал-болшевишки идеи, идеология и диктатура. по стар обичай, от ек и ес ще се снишат и ще изчакат да поотмине бурята. все пак и те не само деца хранят, но и цели поколения от "бежанци"... :-)))

Вчера Газпром твърдяха че остават 37 км. Днес станаха 160 км. Утре да не станат 1200. Не че е интересно. И 10 км да остават трудно ще ги построят, освен ако не давят водолази на амбразурата, като Матросов,

Шило

Ще станат 160 000. Я, посочи, къде си чел това?

влизаш в гугъл и намираш всички отговори.

Шило

точно там търсих, ама нищо от Газпром не намерих. Та, затова помолих за помощ

Шило

Само за сведение- остана им датския участък, който беше около 170 км. Явно са изградили 10 км. вече.

Ще си го построят ,няма как да го спрат и да изхвърлят няколко милиарда в коша за боклук.Руска фирма ще го довърши само трябва да си направят реорганизацията и скоро ще е готов

ВАЖНОТО Е ДА НАБУТАТ ЕВРО-РУСКИЯ ......... НА ВМИРИСАНИТЕ АМЕРИКАНЦИ! ЩОТО КАКТО Е ТРЪГНАЛО , СКОРО ГЕРМАНИЯ ЩЕ СИ ПЛАЩА ГАЗА В МАРКИ ! ХИ ХИ ХИ ХИ !!!

Точните числа са -47 км от едната морска нишка ,и 69 км. от другата .Има обаче за дострояване и част ,която не се квалифицира като морска.Има обаче и нещо за ,което не се говори,че в териториалните води на Германия сега се прокарват не 2,а 4 нишки с което се заобикалят изискванията на т.н .Трети енергиен пакет и СВ-2 така ще работи на пълна мощност!При тези условия по-голяма яснота ще има чак през април -май,Това ,което виждаме сега е икономическа война ,без всякакво преувеличение и най-добре ще се смее този ,който се смее последен!?

И още 160 санкции да обявят щатите, руснаците ще си достроят газопровода.

Нещата ако ставаха със заклинания, да са построили комунизма на земята.

Още в началото на 80-те години на м.в. съветските партйни лидери признаха, че докато те се туткат и маят, някои страни вече са построили комунизма - Норвегия, Канада, Нова Зеландия.

Къде е "свободната конкуренция", къде е "пазарната икономика", с които ни проглушиха ушите. Защо реват американците....? Ето Германия направи и два терминала за втечнен газ- "Ето внасяйте и продавайте, ....". Защо обаче американците са недоволни, а?

Шило

Щото трябва да има кой да купува, а всеки купувач търси изгодното. Никой няма да се набута на газ с цена, два пъти по-голяма от тази, на конкуренцията.

Защото не искат да имат конкуренция...

Свободната капиталистическа конкуренция е отмряла още в зората на капитализма през 18 век. Дали имаше конкуренция когато Путин раздаде на олигарсите и себе си апетитните хапки? Всичко друго е пропаганда за ония 99% дебили.

Шило

Кои хапки, например? Твърдите нещо, дайте факти.

Ти да не си следовател, че да ти давам факти. Питай руснаците да ти кажат или влез в някой руски сайт да почетеш малко. Там има факти Стига вися по форуми, кой какво казал, поработи малко истински.

Шило

Не съм следовател, а човек, който борави с факти, а не с "Една жена каза"

Шиле ти си голям смешник. С какви факти работиш тролче? :) Факитите са ти опорните точки на руските тролове.

Шило

ой е тролът си личи. Нямате факти, нямате нищо, а само голи твърдения. След като говорите за олигарси, би трябвало да знаете кои са, как и кога са получили "хапките". Но, не сте нищо повече от "ЕЖК"

Остави Путин и Русия, не гледай тях, те нали са изостанали. Виж Германия, дават шанс и на двете страни и нека пазара да решава, справедливо нали?...Но защо от пазарните принципи и свободна конкуренция са недоволни само американците, а не руснаците, а?

Все повече прозира истинския начин на мислене на американците. И той няма нищо общо с демократични ценности и свободни и отворени пазари. По-скоро е - "ако не сме ние, няма да е никой друг и след нас потоп". Дано по-скоро ги удари нещо ядрено във Вашингтон, че да заживеем в един по-добър свят.

Американците са много нагли да бяха построили един газопровод до Европа, не са толкова много километри.

Газпром се дави на брега на Балтийско море (като власите на Дунава).

Идеята е Европа да не е зависима от Русия, а да е зависима от САЩ.

Това и най тъпите го разбраха...кой има военни бази в Европа, Русия отдавна се изтегли от Германия...

Еми да не се е изтегляла, някой да ги е карал?

Грешен отговор. Европа не може да бъде зависима от САЩ, защото може да си купи втечнен газ откъдето си иска. Путин обаче иска да я направи зависима с газопроводите си, а най-вече за него е жизнено важно да си продава газа в Европа, защото от родажба на нефт и газ идват 70% от парите му. И ако ги няма тези пари, хладилника много бързо ще победи телевизора.

Шило

Първо- не са 70 %, второ, има интерес да продава навсякъде, не само в Европа. Парите са си пари, независимо от къде идват.

Те остават 160км, които руснаците сами не могат да си построят :)))))))

Кой го казва?

а бе то и мост до крим нямаше да има, ама е, днес пуснаха и влаковете през него. аре у лево квичалник тъп.

Ще мятат газа с батут до Германия!

Неее, американците ще скачат с батут до международната космическа станция...

На 8 юни 2014 бгкомунистите спряха Южен поток. Вместо България да събира огромни транзитни такси в следващите 60 години, сега това е подарено на Турция. Неочакван подарък, никога Турзите не си яха и мечтали за директна тръба. Тази тръба можеше да е до Варна-и после с разклонение за Турция(тоест Турците да плащат на България транзитни такси), и тръба за западните балкани и западна европа. Поне 10 държави щяха да плащат транзитни такси на България, ако южент поток беше през българия. Е сега тръбата е до Турция. Следващите поколения няма да простят! Като е лошо да има тръба, що Немците си направиха Северен поток, а сега и дублиран Северен поток. Защо западът ще купува газ през новата тръба през турция, нали руската газ било лошо нещо?

Някои май още не са разбрали, че САЩ и Германия играят във филма за лошото и доброто ченге. Всичко е Пунта мара за да изклецкат късокракия гений.

Шило

Леле, какъв сценарий. Направо го дай в Холивуд

Елементарно е дори за такива като теб. Германия и САЩ принудиха Путин да пусне газа през Украйна, а в същото време Германия се прави на удивена от това, че Тръмп наложи санкции на потока. Дреме и на Германия за СП2, тя газа ще си го получи през Украйна, но така демонстрира натовска вярност, а същевременно клати путягата.

Шило

Първо- дали имат вече окончателен договор и второ- за какво количество и цени иде реч?

С тази си постъпка сащ открито се обяви за враг на Европа.

А как гърмяха шампанско в кремль за избора на Тръмпи! ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ

Защо на 8 юни 2014г БСП -правителството спря южен поток?! То ако беше лошо да има директна тръба за доставки нямаше Германия да направят северен поток, а сега и Северен поток-2.

Шило

Ами щото дойдоха трима американски сенатори и се разпоредиха в губернията им България.

разбиране на ситуацията и добра памет...браво

Дойдоха. И защо правителството на България се подчини? Идеята на американците беше транзитът на газ да е през Украйна, и Украйна да си събира и в бъдище транзитените такси, а не таксите да са за България. Нас какво ни интересува Украйна? Тези 2 милиарда долара транзитни такси сега ще отиват за Турция. няма да са за Украйна, няма и да са за България. И това ще пр одължи в следващите 60 години-срокът на експоатация на тръбата.

Шило

Нищо не са дали и това стана причина руснаците да търсят алтернатива. Ако ги имаше, щяха да си направят ЮП . Помним, как Орешарски мънкаше пред камерите, а губернаторите строго го гледаха отзад. Единият отиде там където му е мястото- в пъкъла след адски мъки на земята.

Правителството нищо не е спирало. Южен поток бе спрян от Путин и обвини затова България. Южен поток след като се отказаха италианците от доставки по него, а ЕНИ да го строят поради заплаха от санкции стана практически неефективен и ненужен. Затова Путин го спря, а не ние.

Шило

интересно, къде бяха разрешителните, които България трябваше да издаде?

БСП правителството на 8 юни 2014 г спря проекта. Това е проверимо.

Временно спряха работа, до изясняване на фактите, защото сенаторите казаха че потока е заплаха за НАТО и в контекста на събитията в Украйна можеше да има война. Между другото сенаторите заплашиха лично Орешарски, че ще го държат отговорен. Както виждаш швейцарците вчера също се съобразиха със сенаторите. Изобщо Пути много закъсня и не сме му виновин ние. Америка е фактор, дори той се огъва пред нея.

Шило

Америка е фактор? За кого?

Как за кого за късия комплексар е фактор. Не клекна ли на Америка да пусне газа през Украйна? За 5 години! Не една или две.

Шило

Фактор може да бъде само за държава, която гори отпадъците на Европа, че да скалъпва положението. За никой друг.

Точно тези факти доказват, че който и да изберем, ние сме тотално лишени от суверенитет, каквото решат във Вашингтон-това е. При едни управляващи обаче се налага посещение на място, а при други е достатъчно и само едно телефонно обаждане. От двете злини, аз предпочитам първата.

Шило

А мислете с главите си. Американците говорят за тази простотия от много време. Що мислите, че руснаците не са го имали предвид? Прав е един от коментиращите, че това е пунта Мара и прах в очите.

Пунта мара е, Доналд Иванович си прикрива следите.

Шило

Възможно е. Ей, вярно ли е, че едно сибирско джудже е назначило президент на щатите? И е извадило Великобритания от ЕС?

Е това е версията на антитръмп обществото на демократите.

Северен поток-може. Северен поток 2-може. Тръба до турция-може. Южен поток и тръба до България-не може. Вместо цяла Западна Европа да плаща транзитни такси на България, сега ще се плаща на Турция ,след спирането на Южен поток. Вместо Турция да плаща на България транзитни такси, сега България ще плаща на турция. След като Бесепе спря Южен поток на 8 юни 2014.

Нали бяха само 40 км? Пак излъгаха руснаците.

Шило

Дир, това го публикувахте преди дни. Що нищо не напишете, че руснаците са предвидили всичко това, че складовете са пълни с тръби и, че "Газпром" вече притежава необходимата техника?

Ще мобилизират водолази смъртници като при Чернобил.

Кръгла нула Даже слугите си - строители не може да защити Със САЩ тръгнала да се мери Жалка работа

Не се притеснявай за тежестта на Русия. Колкото и да ти е мъчно те ще си довършат газопровода. Проблемът е при нас с Турски поток, който няма да мине през България, но нашите главанаци скл

нашите главанаци сключиха договора за строителството му с арабите по такъв начин, че губим 1,5 милиарда евро за този дето духа.

На строителната мафия Това го дължим на Путин

Шило

са пък Путин кво общо има с арабите?

Колко да не струва тази тръба ще бъде построена! Вече няма значения никакви санкциите!

То и комунизъмт щеше да бъде построен.

Не съдете Тръмп . Той мисли за Европа , той мисли и за нас българите .

Сън не спи горкия!

Шило

Вярно е. Отмъкна ни два милиарда за едни картинки.

Тези 160 километра все някак си ще ги построят до средата на следващата година. Но най-смешното е, че в момента пазарът на втечнен газ се задолява на 20% от Русия и на 13% от САЩ. Не мога да си представя, след като цената на руския природен газ, дори и втечнен, е по-ниска от тази на американския, как САЩ мислят да увеличат продажбите на своя ...

Платихме два милиарда А руснаците се изпокриха като мишки Всичко отиде само за строителите Което беше целта от самото начало

Нищо не може да се разбере от това, което пишеш мой човек. Какви два милиарда, какви мишки, какви строители и т.н. В статията се говори за Северен поток 2. Може би имаш предвид продължението на турски поток през България. Нали знаеш, че не го строят руснаци.

Че и продължението спира И ако беше построено Щеше да се ползва от Русия Която се скри като мишка пред санкции Ние да му мислим за двата милиарда, с които напълнихме гушите на мафията на Путин Сега разбира ли се? Или си глупав

Шило

Нищо не знаеш, ама нейсе.

Пак нищо не ти се разбира. Какви два милиарда сме платили на руснаците?

американците си навират г*за навсякъде ама накрая ще ядат хурката

Тва, че санкциите ги налагат, когато газопроводът е на 95% готов, означава едно от двете: 1. чакали са да се набутат с разходите по строежа му, с надеждата, че могат да го спрат на финалната права(малко налудничаво ми звучи, дори при наличието на Меркел) 2.цялата работа със санкциите е пунта Мара, но пък ще предтсави администрацията на Тръмп като заклет враг на руснаците. Нашио дал' ще го поканят на рязането на лентичката - хем е опитен в откриването на обекти(даже по два пъти един и същ), хем е финансиран от немски фондации.

СП-2 ще тръгне въпреки отчаяните опити на американските педофили-агресори

Абе той и руския комунизъм щеше да пребъде, ама не ...

Целта и на северния и на турския поток е путлеристан да изнудва Украина за транзита през нея. Е, Боко тиквата им го построи с народни пари газопровода, който след като руснаците се разбраха с украинците се очертава да е празен и излишен. Ама поне Пеевски намаза, неговите фирми лапнаха мангизите за строежа.

Предсмъртните гърчове на американците омръзнаха на всички. Не могат ли да умрат тихо и спокойно...