Остават още 160 км от "Северен поток-2", построени са 2300 км

Съоръжението с обща дължина 2460 километра има за цел да доставя руски газ на Германия и други европейски потребители

Обратно в новината

Коментари - Остават още 160 км от "Северен поток-2", построени са 2300 км | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ейййй, тия зли сащианци беее!

Хахаха швейцарците клекнаха, както и с швейцарските банки пред САЩ, нищо ... ще дойде китайска компания на тяхно място и ще положи тръбите.

Абе щом са се наортачили руснаци и германци, работата е сериозна. Като прибавим и китайците и турците - хептен.

Тц, тиая комапния е в капана - неясно защо седалището й е в Хюстън, при условие че няма бизнес в Америка.

Предсмъртните гърчове на американците омръзнаха на всички. Не могат ли да умрат тихо и спокойно...

Целта и на северния и на турския поток е путлеристан да изнудва Украина за транзита през нея. Е, Боко тиквата им го построи с народни пари газопровода, който след като руснаците се разбраха с украинците се очертава да е празен и излишен. Ама поне Пеевски намаза, неговите фирми лапнаха мангизите за строежа.

СП-2 ще тръгне въпреки отчаяните опити на американските педофили-агресори

Тва, че санкциите ги налагат, когато газопроводът е на 95% готов, означава едно от двете: 1. чакали са да се набутат с разходите по строежа му, с надеждата, че могат да го спрат на финалната права(малко налудничаво ми звучи, дори при наличието на Меркел) 2.цялата работа със санкциите е пунта Мара, но пък ще предтсави администрацията на Тръмп като заклет враг на руснаците. Нашио дал' ще го поканят на рязането на лентичката - хем е опитен в откриването на обекти(даже по два пъти един и същ), хем е финансиран от немски фондации.

американците си навират г*за навсякъде ама накрая ще ядат хурката

Платихме два милиарда А руснаците се изпокриха като мишки Всичко отиде само за строителите Което беше целта от самото начало

Тези 160 километра все някак си ще ги построят до средата на следващата година. Но най-смешното е, че в момента пазарът на втечнен газ се задолява на 20% от Русия и на 13% от САЩ. Не мога да си представя, след като цената на руския природен газ, дори и втечнен, е по-ниска от тази на американския, как САЩ мислят да увеличат продажбите на своя ...

Не съдете Тръмп . Той мисли за Европа , той мисли и за нас българите .

Сън не спи горкия!

Колко да не струва тази тръба ще бъде построена! Вече няма значения никакви санкциите!

Кръгла нула Даже слугите си - строители не може да защити Със САЩ тръгнала да се мери Жалка работа

Нищо не може да се разбере от това, което пишеш мой човек. Какви два милиарда, какви мишки, какви строители и т.н. В статията се говори за Северен поток 2. Може би имаш предвид продължението на турски поток през България. Нали знаеш, че не го строят руснаци.

Ще мобилизират водолази смъртници като при Чернобил.

Шило

Дир, това го публикувахте преди дни. Що нищо не напишете, че руснаците са предвидили всичко това, че складовете са пълни с тръби и, че "Газпром" вече притежава необходимата техника?

Не се притеснявай за тежестта на Русия. Колкото и да ти е мъчно те ще си довършат газопровода. Проблемът е при нас с Турски поток, който няма да мине през България, но нашите главанаци скл

Шило

Вярно е. Отмъкна ни два милиарда за едни картинки.

Абе той и руския комунизъм щеше да пребъде, ама не ...

Нали бяха само 40 км? Пак излъгаха руснаците.

Северен поток-може. Северен поток 2-може. Тръба до турция-може. Южен поток и тръба до България-не може. Вместо цяла Западна Европа да плаща транзитни такси на България, сега ще се плаща на Турция ,след спирането на Южен поток. Вместо Турция да плаща на България транзитни такси, сега България ще плаща на турция. След като Бесепе спря Южен поток на 8 юни 2014.

нашите главанаци сключиха договора за строителството му с арабите по такъв начин, че губим 1,5 милиарда евро за този дето духа.

Че и продължението спира И ако беше построено Щеше да се ползва от Русия Която се скри като мишка пред санкции Ние да му мислим за двата милиарда, с които напълнихме гушите на мафията на Путин Сега разбира ли се? Или си глупав

То и комунизъмт щеше да бъде построен.

Шило

А мислете с главите си. Американците говорят за тази простотия от много време. Що мислите, че руснаците не са го имали предвид? Прав е един от коментиращите, че това е пунта Мара и прах в очите.

Шило

Нищо не знаеш, ама нейсе.

Защо на 8 юни 2014г БСП -правителството спря южен поток?! То ако беше лошо да има директна тръба за доставки нямаше Германия да направят северен поток, а сега и Северен поток-2.

На строителната мафия Това го дължим на Путин

Пунта мара е, Доналд Иванович си прикрива следите.

Шило

Ами щото дойдоха трима американски сенатори и се разпоредиха в губернията им България.

А как гърмяха шампанско в кремль за избора на Тръмпи! ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ

Шило

са пък Путин кво общо има с арабите?

С тази си постъпка сащ открито се обяви за враг на Европа.

Пак нищо не ти се разбира. Какви два милиарда сме платили на руснаците?

Шило

Възможно е. Ей, вярно ли е, че едно сибирско джудже е назначило президент на щатите? И е извадило Великобритания от ЕС?

Правителството нищо не е спирало. Южен поток бе спрян от Путин и обвини затова България. Южен поток след като се отказаха италианците от доставки по него, а ЕНИ да го строят поради заплаха от санкции стана практически неефективен и ненужен. Затова Путин го спря, а не ние.

И печалбата отива там А не при арабите Схващаш ли вече

Шило

интересно, къде бяха разрешителните, които България трябваше да издаде?

Някои май още не са разбрали, че САЩ и Германия играят във филма за лошото и доброто ченге. Всичко е Пунта мара за да изклецкат късокракия гений.

разбиране на ситуацията и добра памет...браво

Дойдоха. И защо правителството на България се подчини? Идеята на американците беше транзитът на газ да е през Украйна, и Украйна да си събира и в бъдище транзитените такси, а не таксите да са за България. Нас какво ни интересува Украйна? Тези 2 милиарда долара транзитни такси сега ще отиват за Турция. няма да са за Украйна, няма и да са за България. И това ще пр одължи в следващите 60 години-срокът на експоатация на тръбата.

Е това е версията на антитръмп обществото на демократите.

Шило

Леле, какъв сценарий. Направо го дай в Холивуд

БСП правителството на 8 юни 2014 г спря проекта. Това е проверимо.

Шило

Нищо не са дали и това стана причина руснаците да търсят алтернатива. Ако ги имаше, щяха да си направят ЮП . Помним, как Орешарски мънкаше пред камерите, а губернаторите строго го гледаха отзад. Единият отиде там където му е мястото- в пъкъла след адски мъки на земята.

Елементарно е дори за такива като теб. Германия и САЩ принудиха Путин да пусне газа през Украйна, а в същото време Германия се прави на удивена от това, че Тръмп наложи санкции на потока. Дреме и на Германия за СП2, тя газа ще си го получи през Украйна, но така демонстрира натовска вярност, а същевременно клати путягата.

На 8 юни 2014 бгкомунистите спряха Южен поток. Вместо България да събира огромни транзитни такси в следващите 60 години, сега това е подарено на Турция. Неочакван подарък, никога Турзите не си яха и мечтали за директна тръба. Тази тръба можеше да е до Варна-и после с разклонение за Турция(тоест Турците да плащат на България транзитни такси), и тръба за западните балкани и западна европа. Поне 10 държави щяха да плащат транзитни такси на България, ако южент поток беше през българия. Е сега тръбата е до Турция. Следващите поколения няма да простят! Като е лошо да има тръба, що Немците си направиха Северен поток, а сега и дублиран Северен поток. Защо западът ще купува газ през новата тръба през турция, нали руската газ било лошо нещо?

Те остават 160км, които руснаците сами не могат да си построят :)))))))