Коментари - Още западни компании напускат Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вкарваш милиарди в разработване на пазара, след което се изнасяш, защото някакъв комедиант те призовава, подкрепен от човек, който вече трябва да си гледа старините, вместо да се плюнчи по телевизията. Та след инвестициите си тръгваш и оставяш всичко постигнато (включително и обучения персонал) на произвола на съдбата. Е кой пазар ще търпи вакуума???

15% спад на икономиката? По принцип това БВП е доста измислен индикатор. САЩ правят 15-20% от БВП-то си в здравеопазването, което по общо мнение за 80% от американците е на нивото на страна от Третия свят... Още 5-10% от БВП-то им е в съдебната система... А ако видим търговското им салдо с Китай, ЕС, Русия... То е много силно отрицателно! Зависимостта им от Китай (Китайската комунистическа партия) е огромно...

Демек ритна бакърчето. Гушна китките. С осем руски ваксини изходът е логичен. Владимир Волфович остави ярка следа в руския национален цирк.

Sichki van ot tazi prokleta darjava...I sankcii do dupka za tia ubiici...

Китайците ще дойдат наготово в изградените бази. Те имат много пари за инвестиции. И освен това всичките тия напускащи 80% от продукцията им е в Китай. Така че не се знае кой губи! Както пишете: ха-ха !

Абе много западни компании в тази лоша, бедна и мизерна Русия и техния диктатор Путин, що така? Какво дирят там ами не си ходят по демократичния, развит и богат запад? То не бяха мерцедес, бмв, фолксваген, волво и лотус със заводи в Беларус.

Sichki van ot tazi prokleta darjava...I sankcii do dupka za tia ubiici...

Evtina rabotna raka batka...+ nikoi ot zapata ne ste da si zamarsiava vazduha s factories zatva gi iznasiat v drugi bedding darjavi Kato rusia...13 ikonomika v Sveta sa se pak...date sled South korea...ti si pravi izvoda...nomer 1 po proizvodsvo na himikali I torove...to koi v evropa iska iska taking zavodi na tiahna teritoria.

А защо няма никакви factories в БГ? Защото сме 12 икономика в света ли? Защото много скъпо се заплаща труда в БГ ли? Защото сме много на запад и ще им замърсим въздуха ли? Не батка, всеки се бори за пазари а руския е един от най-големите в света и сега ще го гледат отдалеко.

Защото сме само 5.5 милиона и за по-малко от 1500 лева не си мърдаме гъза.

Ето отказ без замещение. Налага ли се да превеждам?

не става само с един декрет по телевизора-Напускаме.Нйкоа не е напуснал Русия още .Но дори и някой да напусне което есъмнително само ще генерира миларди загуби.Няма как едно малцинство обявило война /15% /от света да се справи със едни 85% от света които въобще не участват в истерията и запълват празните места.Все пак Русия си е осигурила пазар от 7 милиарда души по света -85%.Останалите "запада" просто ще си остане в блокада ако не изтрезнее по бързо.Това са фактите Дургото са телевиозионни декрети.

Западните компании преценяват, че за вбъдеще пазарът в Русия не е перспективен и се отдръпват колкото се може по-рано. По-добре да загубят малко сега, отколкото много утре.

Kav pazar be ...te sa Tam za evtinata rabotna raka...sichko e za iznos det se pravi v tea zavodi...sredna rabotna zapata v rusia e 6000$.....ama godishno

Базите данни в банките са на Oracle и се нуждаят от прелицензиране най-рядко веднъж годишно, често и по-начесто. Лицензът не се хаква. Без него базата става само за гледане. Нито импорт, нито експорт, нито филтри, справки и извлечения. Без да вдигат много шум: В подкрепа на нашите служители и клиенти в Украйна , Oracle оттегли всички операции в Руската федерация и Беларус. Oracle също така оттегли всички услуги и поддръжка за руски и беларуски компании, дъщерни дружества и партньори. Toushe!

Освобождават място за руските технологични гиганти. Майтап, няма такива. Русия бавно се връща в 44-та.

Te tehnologichno oshte sa si v 44 ta...samo vodkata im e osavarshenstvana

Ти като гледам, освен убийствено неграмотен, си и прост - една кирилица не можеш да си инсталираш...

Да заповядат в България! Проблемът тук е липсата на квалифицирана работна ръка и малкият пазар на стоки.

Някои пък се връщат - Фолксваген.

Against the background of the Russian attack on Ukraine and the resulting consequences, the Group Board of Management of Volkswagen AG has decided to stop the production of vehicles in Russia until further notice. This decision applies to the Russian production sites in Kaluga and Nizhny Novgorod. Vehicle exports to Russia will also be stopped with immediate effect.

Фалирай, Закривай сибирското блато! Одобрявам! Време му е да ходи на бунището при сЕсЕсЕрЕ!

Пазарът празно място не търпи. На тяхно място ще дойдат конкурентите. Кой си отстъпва по политически причини пазарния дял? Нови пазари е единствената причина за разширяването на ЕСи НАТО (което е търговската организация на САЩ заподпомагане на американския ВПК)

На тяхно място ще дойдат производителите на Лада и МАсквич...

Имаме тук един процесор Ельбрус. Най-големият процесор в света! Вече не ги правят. И ние точно не го произвеждаме, ама си е наш. Верно, че един чип гълта 100 и нагоре вата и грее като печка, но за Сибир е ОК. И за ноутбуци става. Батериите идват малко големи, но в ремаркето има място и за тях. Кво друго? Малко е бавен, но ние бърза работа нямаме. Откак Интел се изнесе и конкуренция нямаме.

_stankow

Тези 15% "свиване" на икономиката май ги изчислиха на същия калкулатор, с който изчисляваха 80% спад на руската рубла ... А за свиването на икономиката на западна Европа - нито дума. Що така ?

Щото сме горди!!

сега Русия да приемат контрасанкции. Европа отива експоненциално в кофата за боклук , а щатите ще се самоизядат във вътрешни размирици. Те налагат санкции ама жизненоважни неща не налагат санкции . отделно са дигнали импорта с 43% мръсните ФАЩ. Ако съм Русия предприемам санкции и им спирам жизненоважните неща и да се оправят , ще мрат от глад. Но всичко ще лъсно рано или късно.