Опасност от фалити: Над 50 хотела у нас ще бъдат засегнати от кризата с туроператорите

Прогнозата на бизнеса е, че първият хотел, който ще фалира в Слънчев бряг е на "Астрал холидейз"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както хората казват за крадените и придобити с престъпления пари (и препирането им) - от където дошли, там и отишли! Беше ясно, че рано или късно пазарът ще започне да изхвърля мутрите и чукундурите в този бранш, просто защото станаха твърде много и твърде нагли! И съсипаха хубавото ни Черноморие и планини!

Ами те изгониха българите дето плащат в брой и на място (защото видиш ли не искат да плащат по 70 лева шезлонг, 10 лева бира и 20 лева сандвич) Изгониха и Руснаците които плащат в брой (защото Путин е по-черен от дявола) И събраха цялата паплач на ЕС за да се нагушат с евра. Да затварят, така или иначе немогат да си намерят персонал да смени чаршафите.

да фалират всеки 3 от 5 налични хотела и всичко ще си дойде на мястото. Тогава може и потока към Гърция и Турция да намалее.

Какво толкова.Да фалират и без това са много,да бъдат изринати.При положение,чеслед 26.10.ще се разбере ,че и държавата е фалирала това е капкав морето.

Де фалита да беше само при хотелите... Цялата държава е в скрит фалит. Толкова много междуфирмени задължения има ... За перманентният дефицит на средства в болшинството граждани да не казвам... Само Боко това не вижда и неговият "касиер"- с фейс и излъчване на селски бек ,който в последно време разкарва със себе си ,като панаирджийска мечка навсякъде ,където скита.

Това е за чиста държава може би ще се върне пак хубавото спокойно време

От едно време, туризма си е супер пирамида. Всеки чака с нещо да си изтрие ръцете и да не плаща на персонала. Преди Томас Кук, все измисляха някаква причина и да укриват доходи. Уж все са на загуба, а хотелите никнат като гъби :). Този път лъвът изяде храната на дребните чакали и затова всички реват.

Време е да се разчисти тая кочина по морето.

И физически, и ментално!

браво,браво,браво. абе, що не построите още малко хотели?

При дългогофишрн сигурен оборот, загубите няма да породят толкова много фалити. Дори Атрал-а ако искат могат да извадят кинти, но няма да си го помислят, защото от чистите им печалби няма да остане много. Т.Кук са си раздавали огромни бонуси и не им е дремело какво се случва. Ще излезе наяве какви мизерии са правили, докато са се къпали в чужди пари.

Не мислите ли, че отново всичко ще се стовари върху нас, било то чрез данъци или друго, за да се покрият загубите на богатите?

Времето е наше!

Супер!

Дреме ми, да са се застраховали!

Комунистите са виновни

Хъ дано, ега пукнат мутрите, дето ни разсипаха плажовете и планините! А след като багерите разчистят после, отново ще имаме курорти, ако е рекъл Господ!

На пръв поглед 50... На втори поглед - ефекта на доминото...

Този фалит е планиран през пролетта на 2018 г., останалото са подробности и усвоени свежи кинти.Утешението,че ще плащат застрахователите ми звучи, като " От умрял- писмо". Още не е уточнено катарци или дубайци ще си купят по някой хотел.

Абе спи спокойно бе - никакви фалити няма да има - колко са 50 хотела от хилядите хотели в Бг и от тези 50 повечето ще вземат краткосрочен кредит и ще се оправят - е няма да печелят, колкото до сега, но едва ли ще фалират, ако има фалити то ще е по други причини- презастрояване, криза и т.н, а не заради Томас Кук

Да фалират. Така или иначе тези хотелиери са приватиирали тези хотели с държавни КРАДЕНИ пари . Всичките са деца и внуци на бивши номенклатурчици от БКП които продадоха и идеята си и народа си. Дано да нямат пари за хляб да си купят.

бе не ме занимавайте с проблемите на мутрите

Започва се!

Да фалират! Цялата държава да фалира! Дано най-после се събудят хората в тая скапана държава

Не може да бъде, а РазБойко днес отново се биеше в гърдите как България цъфти и върже.

Добре де що не спечелихте вие, изборите - които и да сте и да махнете РазБойко и да оправите държавата?

Щото никой нема да даде точно тея да спечелът - ка ксвъши спечеления референдум на Слави, ааааааа. Спечели му референдума, и КО? Точно тека и нема да дадът на никой да ''спечели' пред който там е решено че требе да ''спечели''. Научихме ви команиЗките номера- правите ''избори'' доде не ги направите да ги спечелите .... Ке ви отмахнем со кръФ и со избиване - и тогава ше си направим наши избори!

Томас Кук реши да прехвърли бизнеса си на монополиста Букинг и да завлече милиони от където може, това не е фалит а грабеж. Не се радвайте, защото всеки такъв грабеж, рано или късно удря по джоба ви.

Съмнявам се - според мен просто времената се променят и днес повечето хора резервират през букинг - аз имам поне 50 резерваций от там.

Решиха си проблема с недостига на персонал :) Ха ха ха Няма хотел няма Украински работници. Има повече място на плажа за останалите. От хотелиерството печелят само собствениците а за персонала няма бакшиш но има бонус 16 часови незаконни смени. Европейци такива.

Еми, чудесно. Какво по-хубаво от възмездоето за чорбаджиите.

Всички знаем кои държат хотелиерския бизнес по черноморието.Да фалират, да нямат хляб да ядат за да усетят и те как живее обикновенния човек.

Хаха всички да фалират

Тази статия бързо да я изтриете! Министър Ангелкова каза, че няма проблем, всичко е точно! Не всявайте анархия в "стабилната" ни държава!

И какво точно ти е виновна министърката затова, че чужда фирма е фалирала? Толкова сте прости, че не може да ви обиди човек

Много си кух, че да ти обяснявам!

_Apple

Като се има предвид какви "качествени" услуги предлагат на качествени цени - фалита им е малко. Трябва да ги бият с камшици публично и за назидание на останалите алчни и нагли смешници нарекли себе си хотелиери.

Аз севте чувам за екскурзии дето пакета се плаща 60 дена след като туриста си е заминал, а е дал пари поне 15 дена предварително. Как ги правите тия врътки? По кое търговско право. В кой институт по туризъм се учи ?

Учи се в института за бесен капитализъм... грабиш по всички възможни начини.

Затфа ли команиЗките мутри точно бесен 'капиталиЗам ' правиха? Баш капиталистите не правът 'бесен' капитализам, а баш команягите точно баш там се втърнаха....

Кукувица кука: "Ангелкова на боклука!"...

че като ти тегли един КЪЧ!!!...

А дано са само хотели на политици.

нали ангелкова каза, че фалити няма да има? Ко стана ся

А бе тя в средата на лятото каза, че сезона тепърва почва. И ще е успешен. Демек, хотелиери плащайте си данъците за креватите туристите идат.Ама не каза, че парите няма да дойдат.

На коня са му спряли тревата (т.е. са му окошарили дилъра) и глей са ко става!

Чужбина ви зове, българи!

Могат да оценят страховитата българска кухня, където се купува най-най-евтиното от най-боклучавите хипермаркети и се предлага като "ол инклузив" на втрещените чужденци... Никой не би повторил!

Абе за какво повторение говориш? Те първия път още не са си платили масрафа. Цацаров трябваше да издаде декрет да не напускат държавата докато не се издължат на хотелиерите.

За "ол инклузив" не знам,но за закуската в 4 и 5 "звездни" хотели се чудя от къде купуват боклуците,които наричат храна.

Крайно време беше, да падне имотната пирамида и надутите цени на имотите в мутренландия. Средно 10 пъти трее да паднът цените, та да станът реални с онва, което предлагът. Ше се научиът, мое би по трудния начин, ама като толко се инатиха ... е сега бухалката икономическа ке ги научи. Дай боже да загубът сичкото, и дай боиже ръснацуте да ви изкупът.

Абе по-лошо ще е... Китайци ще са... С руснаците криво-ляво ще можем да се оправим, ама с ония... забрави!

Е на мени ли да му пука, вие сте се осрале,вие ке си платите сметката за тоалетна хартия.

Много си прост бе - имотите са надути не само в България, а по целия свят заради ниските лихви

Не е по целио свет бе, я в Сиберия, колко са ниски цените!

Какви фалити? Тези хотели само една година ли са работили? Къде са им парите от последните 20 години? По 200 лв. нощувка по 400 легла на ден са 80 хиляди лева по 100 дни сезон са 8 милиона на сезон. Като съм сложил 100 дни а сезона е 150 дни. Плащат и осигуряват минимални заплати. ГОРКИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВАЛО ДА ИМ ПОМАГА. ЕЙ Я СИ ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ.

Е са нема продават жипките и яхтите, я.

Парите са на банките, хотела е ипотекиран в полза на банката. Масово едва кретат да си плащат кредитите. Много от тях плащат само лихви, щото прихода не е достатъчен да връща и главницата. Нали не мислиш че местния селтак съанал хотелиер е извадил няколко милиока евро да строи хотел. Той няма такива пари, вложил е някакво минимално самоучастие и толкова. В момента има банки, които са забранили кредиторането на хотелски бизнес и това е от поне 2-3 години. Има други банки продължават да раздават парите на хората в нерентабилни проекти

Те и банките ке си разбиет главите у тоя бизнес, ас и това го чекъм с нетърпение. Още не съм видела банкери да запретнът ръкаве и да чистът тоалетни за туристи....

Абе палячо - нали по-долу си фен на малките хотели пък сега пишеш за милиони евро - и откъде да ги изавдят хората тези милиони евро дебил? Ти направо отписа 90 процента от обектите по черноморието.

И хотелиерите са ни като политиците, само дето за (тяхно) съжаление са на самоиздръжка, а не на държавната хранилка с опции за крадене на милиарди...

Сигурен ли си, че не са на държавна хранилка?Щото министърката с големия клюн почна вече да подготвя почвата как трябвало да налеем едни пари че да спасяваме бранша.

Над 50 хотела у нас ще бъдат засегнати от кризата с туроператорите - и сега трябва да плащаме на мутрите, че не могат да правят бизнес ?

Само че някой друг да направи и да върти хотела, а те да ходят да смучат... Сега не знам защо са си въобразили, че може да става и обратното...

Ще фалират щото ганя хотелиера не е направил хотел с 40-50 стаи които да запълни лесно и който хотел се управлява по-лесно отколкото големите такива. Хотел на който може да видиш какво се случва от до. Обаче ганя воден от желанието да стане милионер за един сезон прави огромен хотел, който не може да напълни и разчита на туроператорите да му докарат клиенти. Съответно на тях си е продал стаите за целия сезон, на символични цени. Сутринта някаква с хотел на слънчев бряг ревеше по тв-то да им помагали. Ама лелко, ше се борите за клиентите - дали с перфектна кухня, дали с безплатни нощувки за деца ползващи стаята на родител, дали нещо от рода плащаш 6, спиш 7, дали с някакви други примамливи неща. Чакате некой друг да ви докара клиентите, обслужването гола вода, храната брак, персонала крив. . Не стаа така. Ще се научите, можеше да е лесно, но вие избрахте трудния начин

Големите хотели са много по-конкурентни от малките - при същия разход примерно за рецепция, управител, готвач и т.н имаш много повече приход - в смисъл дали в хотела ще има 5 или 150 човека на рецепцията трябва да има някой. Икономия от мащаба му се вика

Е затфа сега ки ривети, от ноо економии баби.

Колко си зле!!!!!!!! На рецепция малък брой стаи могат да се обслужват от 2 рецепционистки. В хотел с много стаи си гарантираш бавно обслужване на рецепция Представи какво става когато дойдат едновременно 5 гости или значително повече.викаш едно е да си 50 стаи и същото с 500 Викаш с Х-брой готвачи обслужваш и 50 човека и 400 човека. Велико, чакаш една салата 30 мин, защото в кухнята правиш икономия от мащаба :) . Същата икономия от машаба правиш и със собствения ти бизнес , и резулата е икономия на прихода. Ама по тази причина и на морето и на банско са само чужденци избушляци приютени от хотелиери избушляци. От мен да знаеш - какъвто и да е бизнес, трябва да даваш за да получаваш. Няма как с пръдня боя да правиш. В алпите най-добрите и изискани хотели са семейните. Схради на по 3-4 етажа с около 70-80 стаи. Собственика е там постоянно и вижда всичко. А не в 7 етажна сграда с мениджър рецепцоя, мениджър кухня, мениджър чистота, завеждащ отдел едиькво си и накрая рев. Тепърва ще ревете като клани агнета.

Нали от икономията печели и клиента бе тъпунгер - ако не помниш в търговията на дребно, какво беше преди да се появат големите вериги в България - Метро, Кауфланд, Лидл и т н - питай по-възрастните

Тони вземи си един учебник по икономика и намери раздела за Икономия от мащаба - не мога тук да ти обяснявам базови неща, а виждам че не са ти ясни. И не аз не съм зле, защото виждал фин отчети на стотици фирми вкл и хотели. Тия врели некипели дето си ги писал не знам откъде си ги измисляш

Много са ти избирателни примерите - аз ще ти дам обратния пример - двете ти рецепционистки с 50 стаи ще стоят цял ден и нищо няма да правят, а трябва да им плащаш , същото е и с готвача ти - и накрая си фалирал - справка един куп хотели по морето, които са обявени за продан. Друг пример - кое е по-евтино - да пътуваш с такси или автобус - в единия случай един шофьор вози 3 или 4 човека макс в другия случай пак един шофьор десет пъти повече. Да не всички разходи са постоянните има и променливи, но постоянните си ги имаш

Щото се от заплати пестите, и от цени, и не се сещате, че ората копуват услуги, и за това плащът, а вие се им продавъте буклуци за избиване на рибата и за голема печалба. Сега от економии ки ривети, щото от колко десетилетия ората ви казвът и ви обесневът къде е истинската печалба и професионализАм.... А ся пий една студена вода и си избуърши гъЗа, че един хуй се изважда от гЗа ти.... Не мое да сте толко дебилни мутричките, нема начин, вашот е в минусовата гама.....нема текиви стойности в реалността, нема. Свърши. Беше. Запиши се на онлайн курс за програмиране, белки научиш как да си вадиш прехраната оттука нататека. С мутренското хотелиерство се свърши. Лично ке додем да лискъм кофи лайна в прозорците ти...дай си адрезо, да ти спретнем едно посещение, за отмъщение от една разочарована тОриЗка от 1996...откогато и повеки не стъпих де.

Супер, нека фалират всички бетонни грозотии по някога красивото ни Черноморие, ако може още вчера!

Подгответе се за, както казва министърка Маджова, не съществуващата връзка между фалита на един от най-големите туроператори и бетон-туризма в страната ни. Ще е титанична борбата за спасение на туризма в България. Скоро очаквам и специфична програма за борба с намалелите приходи сред частните и честните Сигмаджии на БГ туризма. Говорим милион на дупедат, поне! Разбира се вина няма как да имат 'инвеститорите', още по-малко отговорност. Но, предполагам, отговорността е като загубите - тя трябва да се национализира, а печалбите са като бентлитата - не им отива такава съдба.

Аз познавам някой от хотелиерите в Слънчев Бряг - от обикновени счетоводители примерно един ден се оказаха собственици на доста големи хотели - докато в същото време, хора които са се занимавали десетки години с туризъм взимаха кредити за да си пооправят къщите, който ползват за хотели. Това стана някъде по времето на Иван Костов мисля - бяха приватизирани хотели - демек дадени на наши хора на безценица - ако сега фалират същите няма да е зле - не искам да съм хейтър ама трябва да има някаква справедливост на тая земя

Тези какво очакват, като министър на туризма е онази проста и крадлива ГРОБАРКА Ангелкова, но те и повечето фирми в този бранш са на ГЕРБЕРАСИ. Обикновен Българин трудно може да си позволи почивка при тези кожодери с хотелите. Как за 30г. един куп държавни хотели станаха чатни и все били на ръба на фалита, ами фалирайте бе, ние отдавна сме фалирали като народ. Някой пита ли как живее пенсионер с 200 лв.

Хотелите станаха частни много много преди Боко да се появи в политиката - там повече заслуги имате вие червените и Костов уж синия

да фалират 70% от хотелите, след като 80% от населението са... знаете какви? То даже малко ще фалират... губят ми се 10%, даже още повече, понеже собствениците са не 80%, а 101% от "онези"...

И какво им пречи на тези 50 хотела да си търсят клиенти примерно в букинг, вместо да чакат Томас Кук да им прати?

Ами нали букинг ще им вземе почти целия приход, те какво да правят там?

Те тези хотели са си обречени по замисъл... Ако направиш 1000 кладенеца в местност, която има капацитет за 10, то в нито един от тях няма да имаш достатъчно вода...

Ужасна трагедия! Трябва да се намалят данъците на хотелите и държавата да поеме всичките им загуби!

те не плащат данъци

Който е взел парите и не ги е превел по веригата, трябва да влезе в затвора и от там вече да обяснява дали е прав. Тия игри на фалити без плащане уж всички по веригата, са нелогични.

У нас икономиката се развива с космически скорости и некакви си 70% фалирали хотела няма да ни спрат.