Опашки пред бюрата по труда: Над 7000 останаха без работа само за ден

Около 5000 от тях са посочили, че регистрацията им в бюрото по труда е свързана с кризата заради коронавируса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова ли е зор да се регистрират веднага? Не могат ли всички да се укротят за един месец?

martdim

Всички нови безработни да благодарят на Великия учен с дисертация по вирусология Борисов и на Генералния щаб и НАТО, които стрелят и унищожават вирусчето!!!!!

Комунистите вероятно още помнят как с ГОДИНИ хората взимаха заплати с които можеше да си купиш няколко хляба. Винаги съм се чудел как изобщо хората отцеляваха, без да взимат заплати по половин или една година и въпреки това продължаваха да ходят на работа. То не бе хиперинфлация, то не бе спиране на тока. То не беше безработица и работа за 100лв. Чудя се как оцеляваха тези хора, но и също така си мисля, гледайки този предишен опит, че хората ще изкарат месеци, дори години.

Сега е същото /без често спиране на тока но пък е скъп /. Но още 90 години управление на ГРОБ и всичко ще е ОК. Търпение......

карантината ще премине и тогава ще потропат на вратата на финансовият гений влади

Както се очакваше схемата 60/40, по- извистна в обществото с името - "да дадем на бизнеса, като вземем от него" не проработи в условията на неработещ бизнес. резултата не може да бъде друг, защото тази схема е чисто популистичен ход за имитиране на дейност.

Всички селяни обратно на село. Въвеждане на Софийско жителство. Родените слд 90-та година теглят кредити за да ходят на почивки и удоволствия. Това поколение е чалгаджийско и продава държавата за 5 лева. Не се е клело във вярност към България. Правени са от урина, а не от сперма. Когато България беше зле избягаха на запад и станаха измекяри на колониалистите. Сега когато те са зле се връщат в България, защото в Англия трябва да плащат 1000 лири за наем.

Опашката е сигурен начин за разпространяване на заразата.

Дебели мутри виждат ли се пред бюрата? Защото са УВОЛНЕНИ!

Кога тия слепите ще прогледнат, за да видят, че царят е гол и да не ни залъгват с мними статистики, далеч от реалността? Безработицата е огромен процент от населението и тези ниски проценти се публикуват за самоуспокоение на бандитите от властта. Безработни, но не влизащи във статистиката са: 1. Безработни, които не отговарят на условието за получаване на пособие, 2. Безработни, които последната година са били с пособия от бюрото по труда, 3. Безработни, които отдавна са в графата на трайно безработни, 4. Безработни, завърнали се от чужбина, но с неизрядни документи, 5. Самоосигуряващи се, които са практически затворили, или в последно време даже не са имали собствен бизнес и не се засягат от никакви мерки за безработица, макар на практика да са такива.... Това е суровата истина и като се съберат цифрите от тези категории, ще получите ужасяващ процент, който ще дискредитира красивия облик на режима на царя-слънце от жипката...

Накрая гладът ще вземе връх над страха и народът ще подпали парламента, както навремето подпалиха партийния дом.

Партйиният дом си го запалиха "ТЕ"!За да изгорят едни стаи с едни документи.Вътрешна работа си беше.

Никакви документи не са палили комунистите. Подпалиха ги Подкрепа и СДС. Тогава се радвате , сега ще си ядете онази работ от глад. Така свалихте Виденов който не подписа на МВФ 75%-ликвидация на икономиката. Не продаде без пари Нефтохим на Вяхирев.Блокираха сметките на България умишлено и еврокалтаците срещу 70 ДМ от СИК и ВИС крещяха Кой не скача е червен. Свалихте Виденов .Костов подписа всичко, продаде Нефтохим без пари на Газхпром. Направи за пръв път в света Ликвидационни съвети и ликвидира селското стопанство во век и веков. Направи РМД и номенклатурата изкупи заводите без пари. Та така предатели на България

Браво ! Точно, и кратко описание на т.н демоклатичен преход.

Ами крайно време е всички дошли от село да си се върнат по родните места и да си хванат мотиките. Работа има за целия китайски народ. Затвориха МОЛ-овете и останаха без работа колко жалко.Ама как да копаят с анцузи ARMANI?

Какво ще ядеш? Камани ли?

Продукти от село.Какво срамно има да си земеделец или животновъд. Лично към теб един съвет :Бартеросвай БМВ-то за някоя крава ,че скоро кравите ще имат по висока стойност от изгнилият ти кен.ф

Е кой ще му даде бременна крава в момента дето след 4 месеца ще има и теле и мляко за една ръждива бангия?! А и какво ще я прави тази бангия освен да я паркира на улицата и да се снима с нея? Ни да се разходиш, ни да те пуснат, завардено навсякъде. Кой е луд да си купува бангия в момента? Горублянските мангали ги продават вече 3 за лев и няма желаещи.

Правото на безработните на борсата е спрямо трудовият стаж и е от няколко месеца до година ,интересно ми е колко ще се отпишат от борсата като кризата свърши ,ще започнат някаква работа на черно или на договор за услуга и ще си лапкат парите от борсата докато изтече .

Бързо махнаха тази дописка от водещите новини. Защо така, бре

КАТО НЯМА ХЛЯБ ЯЖТЕ ПАСТИ

Сега ще разберете, че е по-вероятно да умрете от глад отколкото от корона. А политбюро ги болят "светофарите" те си дигнаха заплатите и имат частни бизнеси.

ГЕРБ и мутрата ни докараха до този тотален разпад и глад.

Щом си гладен, продай си компа, вместо да драскаш глупости!

Икономиката, глупако!

Точно тя е целта умнико.

Това са гласоподаватели на ГЕРБ и БСП - хак да им е стабилността.

И след това се прибират и започват да слушат генерала и БиБи как всички ще измрем и колко лошо ще става какъв ужас ще настъпи цял свят държавите подпомагат хората само тук сами се оправяме другия месец като дойдат банките не ми се мисли.

И още МНОГО ще стават!Само вчера говорихме с двама приятели от две различни фирми- от понеделник са на борсата с,общо,19 други колеги.УЖАС!!

ГРОБари и лъжепатриотите си раздадоха пари на техните си хора, а останалите фирми какво да правим? Не можем като държавата да печатаме пари? Като няма бизнес, няма откъде и да плащаме на служителите си. Катоэне нямам пари за заплати, единствения вариант е да ги освободя. Не мога да ги ръжа с обещания да ми работят, а някога в бъдещето да им платя. За съжаление с тази престъпна крадлива шайка, окупирала властта, процентът на спад на икономиката и ръстът на цезработицата ще е двуцифрено число.

Глупости - това са наши привърженици, които ни поздравяват за мерките

Тревожното е че след 13 май ако някой си намери работа ще получи заплата в края на юли. Добре че Държавния резерв е пълен и до тогава безработните ще разчитат на хранителни продукти от там.

Държавния резерв е пълен

Защото вие, г-н Жеков се разпоредихте да се раздава безплатна храна ли? В качеството си на какъв? Посочете ми официален документ, който доказва думите ви! Иначе идеята не е лоша. С една добавка - само Бг продукция!

Според мен трябва да е забранено хората прибиращи се от чужбина да се регистрират като безработни. Ако са работили законно , значи им е внасяно там и трябва да си търсят правата там, а не да точат парите дето ние сме внасяли тук . То и досега ги смятах за грешни пари, защото като се разболее някой работник почват пак да го цоцат от здравната система и т.н. , а сега тия като източат всичко няма да има и да им плащат обезщетенията на тези дето предстои да ги съкратят. Отделно тези, които се съкращават тук е, защото няма сигурност колко ще продължи това. Никой нормален бизнес не може да фалира, защото не е работил 20 дни или месец. Сега големите играчи ще започнат да притискат държавата, защото те могат да освободят стотици или дори хиляди, и държавата ще им напълни гушите. А такива дребни като нас дето като фалират ще освободят 10-20 души ще го духат .

Няма работещ в чужбина, който си е плащал осигуровките, да иска да позлва социални права тук. Ако е работил в сивия сектор - няма прави ни тук ни там. Какъв работодател сте вие, като не знаете, че ако няма внесени осигуровки, нямате и никви права в ДБТ И НОИ?

Това не е съвсем така. И в НОИ има социална пенсия без ден трудов стаж, и в БТ има регистрация за трайно безработни. Достатъчно е този конкретен гражданин да е бил регистриран веднъж в БТ, да му е изтекъл срока на обезщетение, той да е задул за работа на черно в ЕС и днес, 4 г по-късно отново да има право да се регистрира в БТ...

И как на практика ще се случи тази работа? регвате се - но не получавате никакви пари година. След това ще се надате на 7лвна ден - 140-160 лв месечно. как ще оцелете 1 година? И кой емигрант няма да си бие шута за чужбина, а ще чака тук за под 100 евро евентуално някога си?

Сега си представи че е бил регистриран постоянно, докато е бил в чужбина и сега е отишъл само да си промени адреса на настоящия, където е под карантина. Или друг още по-лош сценарий - тези всички чакащи не са от чужбина, а реални работещи тук в България, които постъпват сега на борсата. И в двата случая последствията са ужасни. и не само върху трудовия пазар.

Как е пътувал по 5 000 км всеки месец за да се разписва в ДБТ и как е гарантирал прсъствоието си за интервю или обучение през останалото време, без което би загубил рпава. Може би с някой безработен негов двойник у нас? Ще делят "кинтите" на половина - 3.50 за единия и 3.50 за другия. Ще имат за по 1 бира след година :) Подобно нещо могат да сътворят само от някое многобройно ромско семесйтво. И пак - ако се е върнал от чужбина преди месец да речем. няма да получи пукнат лев още 11 месеца или повече. Т.е. опашките не са от емигранти.

lCAK

Има някаква връзка с социала това регистриране инак едни хитри от определен етнос никога нямаше да стъпят там.РАЗРОВИ СЕ И ПРОЧЕТИ ИЛИ ПИТАЙ!

за емигранти и осигурителни права. Не за социалки на някакъхв си етнос, на който му слата изисквания, коитотака и не се спазват - напроимер даси търси активно работа. Забележката ти не е на място.

Момчета, един месец без футбол и вече изперкахте! Пишете глупости! Станете ои компа и свършете някаква свястна работа! Почистете си къщата! Може да пренаредите гардероба си! Оправете мазето и тавана! Сгответе нещо за децата заедно с жена си! Говрете с неяи то не за вируса, а за хубави нешща като последната си почивка! Правете любов! И КРИЗАТА няма да ви изглежда толкова жестока.

За твое сведение, у дома готвя аз. Жената умее само сандвичи да прави и салата да реже.

значи, не си я взел заради готварските похвати.

в днешно време коя жена може да готви, аз такава не съм срещал.

Говоря за хубава манджа, а не за спагети болонезе или яйца на очи.

Правителствота да осигури по 1 хляб и 1 кисело мляко, безплатно за всички безработни и пенсионери , с доходи до 363 лв на месец .

1 хляб и 1 кисело мляко всеки ден ,безплатно .

А за пенсионер с 364 лв пенсия - дупката на геврека? Ако ще правите временна купонна система, направете я като хората - всеки с доход под 1000лв с купон за минимума български храни. Така шпне част от заемите на ББ ще отидат където трябва и ще се стимулира родното производство. Имаме огромен неупотребен потенциал!

Коронавируса ГЕРБ = глад + мизерия . Гарантирано .

Както се вижда, на тази опашка няма "социална изолация". Пример, че мерките на практика могат да се окажат антимерки.

Алооо, журналята-стига циврихте за "безработицата", това са ежегодните безработни от сектора на туризма. Свърши зимния сезон, сега ше чакат летния, който ще го има-дори със закъснение. Знаете, че всяка пролет и есен е така, но словоблудствате.. Новите случаи са на тези, които се прибраха от чужбина и ни донесоха вируса.

Туризмът не е само летен и зимен! СПА дестинации, градски хотели в София и другите градове, заведения .... знаете ли колко хиляди души работят (работеха) в тях?!?

да не отричаме сезонният характер на туристическите приходи! Не бил само сезонен - ОК. Но е основно сезонен!

Ще видиш туризъм, ама след 2 години. А може и повечко.

Какво става с изявени ВОДАЧИ НА НАРОДА ? Такива като Волен Сидеров например. Защо нищо не чуваме за тях ?

За сведение в Гърция е забранено в този период да се уволняват служители

за твое сведение в останалите 198 държави не е!!

180 000 болнични са издадени за 5 дни . Изведнъж всички излязоха в болничини ? Или мамят системата ?

е да предположим, че голяма част от тях мамят. Но други са хора в нужда. не можем да ги сложим под общ знаменател. Има си начини - болничните не трявба да са изгодни. Има и друг - контрол. Има и трети - котерията на власт да не точи бюджета по всек ивъзможен начин на максимум. без връзки и болен да си може да не получиш болничен. Познай кои са измамниците?

Естествено че ще излезнат в болнични като ги принуждават да вземат неплатен отпуск ..

Баце продължава да залага на лечение на коронавируса с глад. Фалшив медиен герой си е той.

И по-зле ще става. Те повечето хора даже не схващат, че са загубили работа точно в този момент заради короната. Като се наредят и футболисти пред бюрата по труда значи сме стигнали дъното

Другарят Ленин ни учеше,че във времена като днешното,властта се търкаля на улицата.Трябва само да се наведем и да я вземем.

Проблемът е, че сега точно едва ли някой има полза от нея. Затова е и оставена да се търкаля!

Когато нещо работи не се променя. А види се, че работи. Как може да има извънредно положение в началото на пандемия та, а да няма в нейния пик. Или искате да станем Италия. От глад никой няма умре, за всичко е помислено.

Ако можеше да прецениш колко си глупав щеше сам да потърсиш лекар.

Борисова зима ни очаква . Бум на безработни и без доходи. Обезщетенията за безработица не са безкрайни .

Добре помниш Лукановата и Жанвиденовата зими.

Значи сега ще се повтори и при Бойко Борисов . Борисовата зима 2020 ни очаква. Скоро . . Глад , мизерия и липса на доходи.

Изглежда, много хора ще умрат от яд, че държавата се справя, но никой няма да умре от глад!

Типични действия на социалистическа държава

Дано да си прав! Само че, под "справя" явно имаш предвид - не дава и пукнат цент за хора, които не са зачислени в партийните клубове?

ЗА ВСЕКИ ЕДИН СЪКРАТЕН ИЛИ НАЗНАЧЕН СЛУЖИТЕЛ ДЪРЖАВАТА /НОИ/ Е УВЕДОМЕНА ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ!!! Всеки един съкратен може автоматично да бъде регистриран като безработен от НОИ. Без да ходи където и да е и да подава каквито и да е документи - декларации - удостоверения и други ненужни простотии. Сега разбирате ли защо говорим за идиотско управление на държавата? Играят си игри за надлъгване, ха дано някой да пропусне срока и да му откажат изплащането на обезщетения за безработица. Това държава ли е според вас? Да се мъчи да излъже гражданите си?

lCAK

Най големият рекетьор е държавата.Не са мои умозаключения, чул съм го.Баща ми казваше - държава, келнер и проститутка никога не губят.

Цитат: "Фирмата на Делян Пеевски - ”Интръст”, на която депутатът от ДПС е едноличен собственик, е купила бившия санаториум за гръдни болести във Владая, както и близо 90 декара земи около него. Сделката е вписана на 19 март като стойността ѝ според имотния регистър е 2.933 млн. лв., съобщава ”Капитал”.

странно! всеки който е имал работа, сега е или още на работа, или си ползва отпуската! а тези които са имали работа и са съкратени заради прекратяване дейност на фирмата, си имат няколко месеца от безработицата татия явно са или трайно безработни мераклии да намажат нещо от мътното време, или ония дето се връщат от чужбина където не са си плащали социалните, или сезонните работници от зимните курорти!

Погледнете материала с Менда Стоянова. Това е нещо уникално! То бива да не си в час, ама чак толкова много е недопустимо. Госпожата обяснява, че ръста на безработицата се дължал на нашите сънародници, които се връщат в България.Същевременно има материал за безработните в русенско и на други места в страната. Посочени са конкретни числа за периода от 13 март до 2 април, като е посочено също така от кои сфери са безработните. Според госпожата няма масово спиране на работа от фирми и освобождаване на работници. И тя като босът си живее в някакъв откъснат измислен свят. Не само това, ами и тя като Караянчева продължава да твърди, че замразяването на заплатите на депутати и министри било популизъм. Не знам дали е популизъм, но според мен при нея се наблюдава уникално безочие. А твърдението, как фирмите масово се възползвали от мярката 60/40 е направо смехотворно.

Ама за тия бюра по труда няма ли подаване на документи по електронен път, бре ей?!?!? Всички се научиха да говорят по Skype, по Zoom и да приемат документи по електронен път, само тия събират опашки пред офисите си. А бе, ненормални ли сте бе, имате два дни все още - събота и неделя, да се организирате и от понеделник да започнете да приемате документите по електронен път. Изпълнителният Директор на Агенцията трябва да подаде оставка, ако в понеделник все още приемат физически лица и физически документи в офисите си.

Те работят онлайн, но повечето безработни не ги пускст о лайн или нвмст скенер и принтет да си пратят документите

Странно нещо! Колко много (уж) хора пишат тук за безработицата, но никой не казва за себе си, че е останал без работа. Сред моите познати безработни също няма. Но двама си намериха работа точно тази седмица и ми се похвалиха, че са си подписали трудовите договори. Пред бюрата се събират "чужденците". Може би и сервитьорките, но те само чакат кръчмата да отвори и пак ще са на първа линия. Гладни хора в България няма и няма да има! Тук се навивате един друг колко е бенадеждно полжиението и започвате сами да си вярвате.

Ти с какво си се насмъркал бе?

Колкото и поста да напишете, истината не може да се скрие

Погледнато статистически има шанс всеки десети твой познат да е без работа. Но едва ли много ще му се иска да ти се хвали с тази подробност. Би разбрал проблема, само ако удари твоя бюджет. След като ти липсват и емпатия и логика.

Твоят коментар трябва да бъде удостоен с приза за най глупавия на века. Ти сигурен ли си че живееш в България?

Само в нашста фирма положението влуяе на над 200 човека.Аз съм с намаленс заплатс, може да спрат и дейност, ако вкарат още някоя забранс....

Не падайте духом,другари комунисти!

Какво стана с онлайн правителството, бе другаре? От 12 години го къдрите, пари усвоявате, специалисти на кубици имате, а хората още кибичат на опашки и то по време на елидемия?

Прибраха се от гурбет и хайде в бюрото по труда, докато отмине кризта!

Уфф тоя пък...... Те гурбетчии само но твойте бюра чакат....

И защо един емигрант да висне за 145-те левчета в ДБТ, сместо да си вземе 2000 лв обезщетение от Франция, например? На кратко - кой ще си изхаби социалните права тук, като може да ги ползва в Западна Европа???

Глобяват пенсионери, които си седят кротко в групи по двама в парка на чист въздух и на десетки мерти от други хора, а карат стотици граждани да кибичат пред кабинетите на излишни чиновници?

Kenn1111

За съжаление очаквано нещо.Нескопосаните мерки на правителството води до това.На работодателите е по изгодно да уволняват или да пускат неплатена отпуска отколкото да приемат това което правителството предлага.Схемата 40-60 у нас само на думи изглежда като тази в други държави а реално е закопаваща за работодателя който е със силно намалени обороти или е спрял работа покрай мерките на правителството.В този момент да предлагаш на хората да теглят кредити е пълна перверзия защото това още повече ще усложни и стъжни живота им.

Вярно е, че раздут щата на държавните служители. Вярно е също, че има безброй безсмислени агенцийки. Например, има няколко агенции за борба срещу корупцията.:))) Има комисия по досиетата, която е с огромен бюджет и вече 15-20 години имитира дейност. И т.н. и т.н., но не очаквайте ББ да уволни гласоподавателите си. Ще видите, че като стане въпрос за циганите, как ще разтвори кесията си.