Олег Дерипаска капитулира: Вече не контролира „Русал“ и En+

Целият топ-мениджмънт на руския алуминиев холдинг подаде оставка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дерипаска не плати на Чорни за Русал и чичо Сам му го прибра

Санкциите към Русия ще ѝ помогнат да се отърве от някои новобогаташи.

Не бъзикай руската мечка! И чичо Сам също.

Златната настя рибка изяде главата на дерипаска....

Всичко това е чудесно, ако искат и да го разтрелят, все ми е тая. НО защо не кажат когато тоз се откаже от контрола че това върви със загуба на пари, къде отиват, демек кой ще ги гушне!!!! То се знае, но да кажат по кои правни, етични, морални закони сащ трябва да приберат. Единственият закон по който грабят тез и с гъзовете си е бандитския закон. САЩ е страна на бантитизма.

за простолюдието. Насам, народе! Поредният назначен олигарх напуска сцената, утре ще гледате нова марионетка! А кой стои в сянката и им дърпа конците, видяхте ли? Насам, народе!

За пореден път доказа своята безрезервна подкрепа на Путин, като връща на Русия откраднатото от олигарсите! Сега остава да предизвика малък конфликт с Иран, който от своя страна да затвори Ормузкия проток! И глей какво става с цената на нефта и газа! Ние да му мислим! Съвсем правилно бате Бойко е турил наколенките и дано успее да изкрънка нещо от Путин!

Русия си върна контрола на още един важен отрасъл. Поредният Елцинов олигарх, вече бивш, който ще последва Абрамович към Израел. Благодарение на назначенеца на Владимир Владимирович. Такава възвращаемост на едни жалки стотина хилядарки за реклама във Фейсбук! Наистина брилянтно.

....смята се, че е дай близък до владимир путин от всички руски олигарси.... тъй пише в уикито, мурзилке!

без да знам в детайли механизма на санкциите спрямо физическите лица си мисля че това е просто врътка за заобикалянето им....сега ще сложат "чисти лица" и фирмата продължава напред макар и малко обезценена.....т.е не ми е ясно за какви национализации и други глупости бълнувате. Връщал бил , к'во да връща - туй което му е дадено да стопанисва и развива ли ? Ми той Путин когато и да го поиска - ще му го даде , иначе.....сещам се за поне 3-4 варианта и всичките не завършват добре за олигарха.

тъййй, я да видим, като как немощните загиващи щати командват във великата просперираща россия?! какво стана бе товаришчи? айде някой русолюбец да ми обясни, като как раша клекна пред некадърните янки?

само ти ли не разбра....Тръмп изпълнявал това за което бил сложен.....сега щели да национализират санкционираните компании и руският народ пак ще придобие своите народни богатства . Мечтата на комунистическият апаратчик - всичко да е държавно , простите работници ще бачкат , кой к'вото може ще краде , а политическият агитатор ще следи за вискоият морал , работната етика , ще окачва лозунги и ще призовава за социалистическо съревнование - петилетният план за 3 год.

Плъховете се опитват да се спасят от санкциите, ама прошка няма да има. До дупка ще ги гонят тия.

Олег Дерипаска капитулира: Вече не контролира „Русал“ и En+ Икономиката и финансите са най-мощните средства за свялане и на цели правителства в съвременният свят. Явно,че този инструмент за натиск,може да смекчи изказванията и действията на редица диктатори по света.

Вече ще ги контролира Путин. Той е новия собственик

Абрамович след него и ще става израелски гражданин,а на "ГАЗПРОМ" бая им опънаха ушите в Брюксел.Действат,действат санкцийта.Радееев,помагай,бе,че санкцийте ще съборят Путинова Русия.

Жертва в цялата ситуация ще са инвеститорите и кредиторите на РУСАЛ, които са западни инвестиционни фондове и банки, печеливш ще е този който изкупи акциите - не се съмнявам, че ще са структури близки до руската държава / не спонсорираната от ционистите глобалисти - олигархия/ !!! После бизнеса ще се върне към нормалното русло!!! Случая Скрипал също е част от подаръка на Запада към Путин да си върне заграбените капитали и активи от Великобритания в Русия!!! Ще е добре всички да се преориентират бързо към този нов световен ред и да избягват за момент соросоидите глобални химери!!!!! Добра кординация върви и по линия на повдигането на цените на петрола!!!

И като се събуди, целият облян в пот. Имаше ли в съня ти "хепиенд" с Путкин?

Рейгън и екипа му срутиха икономически СССР и цялата световна икономическа система.Сега икономически ще срутят и Путинова Русия.

МНОГО СА ВЕЛИКИ БЕ, ВДИГНАХА БЕЛИЯ БАЙРЯК.

САНКЦИИТЕ НЕ ДЕЙСТВАЛИ НА ВЕЛИКАТА РУСИЯ!?

Защо ли малко ми прилича на национализация :))

Национализация значи да ти го вземе държавата. Тук не се променя формата на собствеността, остава си частна - на шерхолдерите, на собствениците на акции. Дерипаска и неговите хора обаче няма да могат да ръководят по никакъв начин фирмите и съответно да разпределят печалби или да пускат нови акции.

Окрадоха парите на руският народ с благословията на Путин, за да ги харчат на Запад и Америка. Ей на това са способни бившите комсомолски и партийни секретари и ченгета от КГБ.

След Абрамович и Дерипаска отече...