Обсъждането започна: Как София ще похарчи 1.7 млрд. лв. през 2020 година

Един от най-скъпите проекти - за 39 млн. лева, е ремонтът на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис Трети"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"за изграждане на нови улици и булеварди ще бъдат изхарчени около 74 млн. лв" абе как ще ви стигнат.. Във Ватна 1 булевард от 3,5 км струваше над 100 милиона... А? А? Е Варненци, кка ви се струва, дали ще направят само 3-4 км в София? Ама къде са Воля, защитника на Варненци а? Дума не обелиха по този харч на кмета. Къде са БСП - оо верно, техния човек си гледа инвестицията в Аспарухово, боли го за другите харчове. Добре че Корнелия се усети и го махна. Ама трябва добре да помисли коя фигура ще издигне тук за следващите избори. Въобще варненската баница си я разделят вез много шум. Време е пак да излезем на улицата

Ми как половината или 800 милиона лева Ще вземе ГЕПИ груп, другата половина Иван Саздов и Орлин от Общинска банка

А забравих МИТКО каратиста граби по милиони 300

Западен парк пак ли ще се плаща, ремонта трябваше да е свършил преди година и половина, Демократична Бъкгария, Спаси София - КАКВО СТАВА? Какви са санкциите платени за НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ И ЗАБАВЕНИ РЕМОНТИ къде са отишли парите от тях?

Как ще ги харчите ли? Ами както и до сега - ше се карате кой повече да открадне. Ефектът от вашето досегашно харчене е виден. Участъкът от метрото дето щеше да тръгне през септември 2019 го отложихте за някъде в наччалото на 2021-а... А бюджетът - ще го окрадете и даже няма и да ви стигне! Това е ГЕРБ. Бюджетът на София е по-голям от бюджета на Брюксел. Така е години наред. А да направите сравнене между Брюксел и София? По замърсяване, транспорт, по чистота на въздуха, по образование, по медицинско обслжване, по... каквото и да е. Разликата е зашеметяваща. Нагли, нахални, безочливи крадци. Гарантирано от ГЕРБ.

При 1.6 столичани в повече барабар с бебетата, това си е доста приличен бюджет- по милион и кусур на глава.

Абе не е точно такава сметката, и ти явно си скаран с аритметиката, но иначе си прав че бюджетът е напълно приличен. Че дори явно е много повече от акъла на управляващите го, на “бюджетарите”!

"Как София ще похарчи 1.7 млрд. лв. през 2020 година?" Абе някой Цанко с камъни нямате ли си там? Я си намерете, за да ви консултирам срещу някое други милионче, че какво ще ги правите толкова пари ...

Защо помня, че миналата година по това време четох, че ремонта на Николай Коперник трябва да започне през 2019... Явно след 2 седмици настъпва 2019та... или общината като част от управлението на страната приказва общи приказки.

дсдс ааас да дадаад

Трийте , трийте !!! Браво !! Така се брани власт !!!

Верно, като ги гледам как трият, сигурно имат цедки и на гъ.овете.

И за да поощря раздаващите минуси ще допълня, че на ул. " Захари Круша" има една елитна детска градина ,която вече 5 години е илюстрация на последици от заметресение 6-та степен. Но, двора е огромен, на супер място и представлява интерес за всички елитни строители.

Аз отправям едно питане - рационално предложение. След като прокуратурата вече открито управлява цялата държава и всички, абсолютно всички важни въпроси в крайна сметка сд прикриват, ооопс отиват и се решават при нея и от нея, то защо и на тези обсъждания, още в началото прокурстурата не дава и спуска направо задачите и решенията, или поне не изпраща пратеник на радостта Гешев да им ги спусне?!? Ззщо се чака се чака да мине време, да се изхарчат парите, и след като се разбере за нови безобразия, кражби и корупция едва тогава да отиде всичко при нея? А, сега като питам и се сетих - от въпроса ми: Защо се чака да ... ДА СЕ ИЗХАРЧАТ ПАРИТЕ... ДА СЕ ИЗХАРЧАТ ПАРИТЕ... ДА СЕ ИЗХАРЧАТ ПАРИТЕ... Ясно за Какво

Поднасям извиненията си за бруталността,която демонстрирам, но трамвайното трасе по" Борис III"-5-цата и 4-ката, ще го осъвременяват през последните пет години за трети път.Първият път го зоздравяваха, след това го правиха безшумно. Отделно всяка година пренареждат паветата по него и още не успяват да ги наредят,както трябва.

Доста години ще го пренареждат докато паснат формата на всяко едно паве с тази на съседните. Все пак са с неправилна геометрия.

Ами чакат да усвоят нови стедства там, явно!

Днес сутринта пътувах към центъра с тролей 8. Каква изненада! На една от спирките се качи г-жа Фандъкова и като повечето граждани седна, извади телефона и започна да сърфира. Повечито хора, които се качваха, изобщо не я зябелязаха. Нормално. Един човек отива на работа. Запитах се защо не го правят всеки ден, а Общината да има една служебна кола, която при необходимост да ползват всички.

Я иди да видиш на Банкя какво става когато Слънцето тръгне да слиза от небосклона, за да огрява по-ниските части на София. То са едни светлини, едни мигания, едни чудесии... Все едно извънземните ни нападат. Него всички трябва да Го видят. Скоро може да се въведе и заставане мирно когато Той минава.

Бях веднъж в Банкя, когато се прибираше - два джипа народ. Питах един местен човек как се чувстват като "царско село"? Погледна ме лошо и отмина, без да каже нищо. После разбрах, че Банкя всъщност не е родното Му място.

И най гадното е,че това всичко наистина ще се случи.И милион софиянци и гости на София ще могат да го използват или да се възползват от новите линии на метрото ,да се возят в новите трамваи,тролеи и електроавтобуси,да почустват облекчението от новите пътища и задоволство от озеленяването на града. Просто не ни стига плюнката.Пресъхнахме вече.Но ще спретнем няколко (стотин) протеста срещу безсрамното решаване на проблемите в Дофия в полза на обикновените хора.Тук и Сега!

Трябва да сме недоволни, особено онези, които са живели по-дълго в някоя европейска столица. Относно санирането - то можеше да бъде планомерно, с участие на гражданите, напр. за сметка на данък сгради в съответния квартал през годината на ремонта. Всички блокове щяха да са подновени и София щеше да бъде много по-красива и подредена.

Извинете, но за санирането бих Ви опровергала. Нашия блок го санираха, и в студените дни извън отоплителния сезон у нас е кучи студ. Преди това в дните когато е по-студено извън отоплителния сезон, но навън грее слънце, панелите се нагряваха от слънцето и беше топло, и ако навън е студено, то затоплените панели отдават топлина и вътре е топло. А през отоплителния сезон с изолацията е топло, но и без изолацията пак си беше топло, и на "парното" не му се намалиха сметките

Блазе им ! Това са бюджетите на една малка община за 85 години напред. А и в малките общини живеят хора и те искат нормални условия. И там законите и изискванията са същите както за софийска община. А иначе за България вече въпросите отдавна не са "Колко пари ще се дадат" и "Колко пари ще се похарчат", а "Колко пари ще отидат по предназначение" и "Колко пари ще "изтекат в канала" - имам предвид канала за мръсните политически води.

Най-накрая ще се ремонтира Първа българска. Един от най-натоварените булеварди , никога - поне от 20г неремонтиран. Но въпроса е как ще решите тапата при Родопа и Балканстар?

400 милиона за боклук, 300 милиона за "ремонти", и останалото - за влизане в кварталите, брой пореден.

Azzzzzzz

мали .. срам нямат.. хората с пенсии по 200лв те ще харат 2 млрд.. прост народ.. трае ги още

Коментарът ти е неадекватен. Какво е общото между пенсиите и бюджета на един град... При това население на града тия пари не са чак толкова много. Нормален бюджет за град с население 1/4 от България....

Azzzzzzz

ама си прост.... най-вероятно ти си добре и от твоя страна, даже е добре да се изхарчат още пари, за да ти се увеличи комфорта - т.е. да живееш още по-добре, ама това не стааааава така, трябва всички да могат да живеят, а после да се повишава комфорта, защото в Гърция дават на пенсионерите 700 евро бонус за НГ, мислиш ли, че тоя дето получва 600лв заплата или 300лв пенсия му дреме дали ще се повиши комфорта в града, като той няма пари да ЖИВЕЕ.. за това става дума.. и нали знаеш гладния на сития не вярва....