Обратът за "Северен поток 2" - нещо повече от политическа маневра

САЩ няма да санкционират "Турски поток", защото имат други механизми за контрол над Ердоган

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"оставена е възможност за връщане към подобни действия, или поне някаква степен на контрол върху руските газови потоци за Европа, става ясно от изявлението." Е това някой да ми го обясни? Как и кой трябва да контролира руски газови потоци освен самата Русия?

Маринелке, държавата , която провежда най-системно дивашка антисемитска политика има звучното именце израеЛ ! в съчетание с държавния тероризъм и ционистките атаки срещу юдеизираните й граждани вкл с новите жълти звезди, израеЛ и САЩ остават без конкуренция в гаменско поведение и антихуманизъм

"Държавния департамент осъди антисемитския тон на турския президент Ердоган" Маринелке, семити са И арабите И евреите. Така че "антисемитски" го използваш грешно, Маринелке. Ердоган се изказа срещу израелците, а не срещу семитите, каквите са и палестинците.

Какъв обрат!? Краварите разбраха, че след толкова зор, освен едно звучно "трът" друго не успяха да сътворят! Обрат няма, виж примирение.. ДА!

"Големите анализатори" явно не са забелязали един важен момент, а именно, че Русия се отказа от долара и обърна повече от 50 % от валутните си доларови резерви в евро с тенденция това да продължи. Търговията на Русия с Китай и доста други страни вече минава през националноте им валути или еврото и явно това е подействало стряскащо за САЩ. Направиха си и собствена платежна система с карти МИР вместо VISA и са готови да излязат и от SWIFT. По тоя начин доларовата хегемония и инструментите за натиск стават нулеви и това може да се окаже много заразително.

4351, Да ама кой ще иска да му плащат в рубли при търг. сделки. При този ужас 1 д. за 70 рубли , а!!

Мдаааа, я да видим кво стана. Тръмп, русолюбеца, отнесе толкова критики за мекото си отношение към Русия. Но СП2 не стана при него. Байдън, силния противник на Русия, е съгласен СП2 да се завърши. И, ко тана ? Соросите пак преотаковани, от своите.

Двамата големи се раззбраха как да плющят безпомощната Европа.

СП2 ще го има, и тва е страхотна новина за укрите ! Най после ще се отърват от транзита на недемократичната руска газ, и зависимоста си от Русия ! Те нали не искат нищо руско !

Кво стана с опорката Байдън и газопреносната мрежа в Урайна? Въпроса е риторичен. Надявам се сганта продаваща се за копейки да схване колко проста и тъпа е.

Политиката иска жертви тъпчо. Понякога свидни жертви - президентски син наркоман, примерно.

Стана че СП-2 ще го има и украинската газопреносна мрежа ще ръждясва празна. Схващаш ли джендърче!

Путин да е подарил някоя и друга акция от СП2 на спящия Джо и да не му пука вече за укрите

Що за глупост е това: "Джо Байдън се опитва да върне САЩ на лидерското място, което страната заемаше преди президента Тръмп"?????!!!!!!? Пак някой лъжлив либерал е писал статията! Всеки с малко ум знае, че Тръмп е този, който оправи икономиката, армията и търговските отношения в полза на САЩ с другите държави, а заспалият Джо съсипва всичко, при това доста методично само за броени месеци. За него друго важно, освен тъпото споразумение от Париж, хегемонията на гейовете, травеститите, наркоманите, нелегалните имигранти и вилнеещите в цялата страна негри няма! Той отдавна продаде интересите на САЩ заедно с дрогираното си синче на Китай за лична облага, а като нищо скоро ще ни вкара всички и в трета световна война! По-голямо зло, както за САЩ, така и за света от него няма, ако изключим естествено неговите ментори Сорос, Ротшийлд, Гейтс и компания, на които той изпълнява угодно пъклените поръчки!

Това е цената за разрешение на Русия част от войските на САЩ да се преместят от Афганистан в Таджикистан , на 200км от провинция Кундуз, и да продължат да имат присъствие в Средна Азия.

що не са черни бе? Може ли лидери от такова ниво да не са черни?! Та това е расизъм!!!

И Крим ще признаят за руски и за санкциите ще се извинят. Само дето ние пак останахме зад борда.

Руснаците ни мразят дори повече от македонците Ако не вярвате идете във Фейсбук в някоя страница на Путин и кажете че сте българин Първо ще ви псуват на майка а после ще се обадят на админа да ви изхвърли Той ще го направи незабавно А вие ще се радвате че сте в България и не могат да ви докопат

От много години работя в туризма с руснаци и по-добре от теб знам че са ни приятели и много добре настроени към България.

_stankow

Няма такова нещо. В сума форуми сме ходили, и в бука също. Руснаците не псуват на майка и не изхвърлят заради национална принадлежност. А вие си подбирайте кореспондентите. Пък и може нещо по-така да се написали. А ? Има ли нещо такова ? Защо ви изхвърлиха ? :)

и с отстояване на позициите става, а не с "преклонена глава сабя я не сече..."

... стоиш наведен и те лашкат .

Нали знаете кой поръчва музиката..за Русия знаем че пари нямат ..на изглежда че и америка се клати финансово..

Администрация президента США Джо Байдена заявила, что откажется от санкций против компании-оператора газопровода «Северный поток — 2». У болгар шок: отмена санкций — доказательство того, что «Германия превыше всего». * Комментарии cti31523423 Шок! ЗаНиЗа То есть «Германия über alles» («Германия превыше всего», из первого куплета «Патриотического гимна немцев» (1841), написанного Гофманом фон Фаллерлебеном — прим. ред.)? Европа смогла противостоять гегемону сланцевого газа? Маневрировать становится сложнее, но хотя бы Европе удалось сделать то, что наш Баш Боса (Бойко Борисов) не смог. Jalis Ironhammer Вероятно, эта сделка — часть подготовки к встрече Байдена с Путиным. Но немцы все-таки молодцы, отстаивали свои интересы и в итоге все получилось так, как они хотели. Storm Of Change Перевод: если мы не снимем санкции, мы здорово поссоримся с немцами, те перейдут на сторону России и с ними мы потеряем и их протекторат — все немецкие провинции ЕС, в том числе и Болгарию. Контекст Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве Опрос: зачем Путину встречаться со старым маразматиком? (Факти) Факти.бг20.05.2021 Главред: отмена санкций против «Северного потока — 2» — подачка Байдена Путину Главред20.05.2021 Тошо Кочев Ужас, США преклонили колени перед военной мощью России! Има още много на тази тема

И каквп стана сега, наш Тиквуний погреба Южен поток а Севрен се строи, погреба Белене а Франция строи централа в Румъния. Хората си модернизират МИГ29, а ние харчим огромни пари за по неефективни едномоторни Ф16. Ядем полски ябълки, турски домати със заврян отзад ЧЕП от новите ни приятели. Запомнете ЕДНО : Православието е било винаги трън в очите на евреите.

Краварите са в шах, за пореден път.

Сега американците подават "моркова", а Рашка като го засуче.

Тояга!

мда ама моркова на краварите отдавна е изгнил, а тоягата счупена

Абе американците питаха ли най-върлите натовци като плювналиев и оня с плъховидните оченца соломон паси дали може да се премахнат санкциЙте лъм руснаците?Ебати смешниците ,кой ги сефери тия двамата за нещо та се вживяват за фактор?

Този път не са съгласували действията си с тези великани на мисълта и еврогейският неолиберализъм

Цялата работа е, че руснаците имат някакви мат'риали за синчето и така ги държат за едно нежно място. Ако ги пуснат да излязат наяве, в обора ще стане лошо и напечено и миризмата на гюбре ще е най-малкото. Това е главната причина краварите да стиснат зъби и да преглътнат, задържайки алчността си да печелят пари като посредник между Русия и ЕС. Просто на руснаците им писна да ги обвиняват в разни неща дето не са извършили и разбраха, че към гадняраите трябва да се отнасяш гандярски, защото те само от това разбират.

Не съм съгласен ,на американците въобще не им пука за това кой къде държи!Тук нещата са много по-дебели и се опира до огромни суми!

Следва продължение през Юни. Старецът ще бъде разкостен

Не става само със сила, трябва и малко акъл. Командоренето и незачитането на суверенитета от американска страна може да се прилагат в колонии като България, Македония, Украйна и балтийските села. С Русия и Китай това не върви. Американците поради липсата на исторически опит, за пореден път бъркат шаха с таблата в областта на външната си политика. Поне да бяха почерпили опит от британската външна политика, тя е къде-къде по- успешна.

Що бе? Британската или Американската империя е джандара на света сега? Дедо Йоцо вече сме 21ви век! Първата световна свърши преди сто години.

Краварите отново на колене!

Тази картина няма да е пълна, ако не бъде включен и погледът върху процесите на Балканите и Турция. Напоследък станаха по-явни процесите на присъединяване на Западните Балкани към ЕС, а това е от полза за САЩ, защото те могат да се превърнат в нов вход и за американски енергийни ресурси. Тоя нещо се е объркал! Какви американски енергийни ресурси бе тъпигьоз?! Байдън спира фракинга, газ от САЩ вече няма да има!

Къде и какъв фракинг е спрял бе тъп царвул?

САЩ разбраха, че да емнат Русия и Китай е невъзможно. Затова ставаш приятел с Русия и бой по Китай.

Не става. Русия и Китай са заедно. А срещу тях трудно се рита.

Точно така! Напълно сте прави!

Те Венецуела не можаха да оправят , ти по Китай отиде

Фактите са прости, колкото и да се напъват дежурните червеи Павел, Зъл дух, Майора и други болнави твари. САЩ нямат избор за СП-2, Русия си го строи сама и след няколко километра е в германски води.Отделно Русия и Китай заедно смениха политиката към Щатите и резултатите са видими и за кьоравите. А САЩ имат нужда и от двете държави при преговорите с Иран, а и от двете+ Иран и Пакистан за да уредят измъкването си от Афганистан, без Талибаните да ги разпердушинят накрая. Отделно Русия са напред в Полярния кръг, и то значително напред, а това пак бие по реномето на САЩ които вият вече за ресурси, щото от един основен закон при капитализма никой не е могъл да избяга, без нзачение колко кинти може да печати. Та може да се пробват да скалъпят някакъв мръсен номер по време на тази среща, но се надявам, че Путин и стратезите му са премислили и това.

Не става. Русия и Китай са заедно. А срещу тях трудно се рита.

Какво ми разправят тук за НОВ СВЕТОВЕН РЕД И ПОЛИЦИЯ НАВСЯКЪДЕ, 90% Ваксинирани тоест ЕВТАНИЗИРАНИ(убити), 10% от населението Генетично Модифицирано или Стерилизирано?! Луди ли са?

Айде къш. САЩ вън. Гледайте си 80-те процента бедни там.

МРЗ в Русия е по-малка от България. БВП е едно и също на глава, въпреки несметните им богатства. Къде в САЩ има 80% бедни, лъжец долен!

И сигурно защото са много бедни, всички се радват на туристите от там и се стремят да ги привлекат...Най-вероятно са много бедни..

Просто са твърде далеч. Американците си имат достатъчно красиви и екзотични курорти в близост до тях, за да ходят в ляйняния слънчак. Там е по-подходящи за по-богатите руснаци да се правят на свине.

Социялната пенсия в Русия е 250 евро.

Тая мумия Байдън май ще ходи скоро да целува....ръка на Путин,всичките голям го вадят и накрая ходят в Москва .....на посещение !

ФАЩ в качеството си на какви имали други средства за контрол на Ердоган ? Те така ли контролират държавните глави на суверенни държави ? И били се отказали от санкции за Северен поток-2... Те откъде имат право да налагат санкции на другите ? Когато техните интереси не съвпадат...? Най-големите варвари на 21 век се изживяват като властелините на света. Контрол, санкции, лъжи, агресия, внасянне на проклетата им американска демокрация, докато у тях се избиват... Аман от тия. Какъв го дирят все в Европа ?

дъщерята е на 7 и може да напише по-сериозна статия...но, горе-долу със същите правописни грешки

Изчакай да завърши - и опитай пак .

...та Сте ли наясно с Процедурата ГепиГепсващия, иначе казано ИдентифицирайИдентифициращия, Домакини ? - “добреДошли” В Ада. ———— НЕ чувате. Съжалявам !

Путин досега е взел скалповете на 4 президента на САЩ. Байдън е петия, но скалпа му не струва ...

Виж сега, госпожа. В Америка има избори и повече от 2 мандата не можеш да бъдеш президент. Още по-тъжно за роусняците е, че на година взимат толкова, колкото един безработен американец взима месечни помощи.

И като взимат колко им одтанаха на края , че ги изхвърлят в кофата като се разболеят и застраховките не им покриват лечението ,айде направи по добра сметка и пиши , българите цъфнаха та вързаха като сме с демокрацията колко АТЕНТАТИ,ЕМИГРАНТИ още какво тридесет години беднотия а плуеме по четирдесет и пет години комунизъм ПЪЛЕН ЦИНИЗЪМ И АМЕРИКАНСКА ЕВРОПЕЙСКА ДИКТАТУРА

Много як налъм си, за да го изтърсиш това, много як!Няма да ти обяснавам защо си толкова як налъм! Евала ти праим! :-))

Големите се разбират, а малките им опират пешкира. И нищо ново под Слънцето...

Украйна прееебаха тотално държавата си заради подобни слуги като нашите на САЩ. Как не може да проумеят тези глупаци че са пешки които ги използват и после убиват за да пазят царя. какво беше Украйна? Едно спокойно място бедно но с огромен потенциал. Крим си беше техен в Донбас нещата бяха спокойни, Русия им плащаше за базата в Крим. плащаше им за пренос на газ...имаха търговски отношения с Русия...всичко си бепе ок с потенциал да стане много добре. Какво е Украйна сега? Няма Крим, милиярди загуби от преноса на газ, Нон стоп разходи и боеве в Донбас, хиляди избити, разрушпени домове, политика на русофобия т.е политика срещу 30 % от коренното население на Украйна ( толова остана щото беше 40 % ) , загуба на най важния им търговски партньор... И за какво? За да могат да направят една свирка на САЩ. САЩ да си свършат работата и да ги заебат. Когато си прост - това е явно за цял живот.

Квото сам си направиш, и Господ не може да ти направи!

арабаджиева, ориентирай се към модните дрешки и разни други неща - не е за теб тая материя ....

Ами да не Е сродница на Ветко&Маринела ? ..,че ДъСъ я турнали да захлеби...

Байдън и по-висок от путин, които означава, че Байдън е по-умен от путин.

акъл не вирее

брееей, че заключение.. сигурно гласуваш за гроб?

Време е да започне СП 3.

Към Аляска?

хахаа... Украйна пак увисна. Няма да има санкции за СП-2

Как да не му стане кеф на човек като види колко е снажен лилипутин на заглавната снимка ? С 35 санта токчета е само глава и половина по-нисичък от деда му :)))

нисък, но ви прави луди... и вас, и американците.

Като мишкува в бункера ли мурзилке ?

Щом това те прави доволен..ок. Иначе събирайте колети със бисквити и сухари за Украйна. Пратете и Боко Тиквата да им попръцква с големия си ..Хъб ,че инак газ няма.

Ама не пада по 3(три) пъти последователно по стълбите като снажната мумия !)))))

Дядката Байдън изглежда се е уплашил от руския президент и удари на молби и отстъпки

американския джендър е грейнал от щастие,че се ръкува с един истински мъж!

Абе, къде изчезна тиквона?.. глредам новини 1-2 дни.. няма го никакъв. Да не духнал за Дубай?

не излиза от тоалетната. посрал се се от фурмите и луканката.

Скриха го. ..Ясно#Кой...а Трябва Да Ьапочва да ИзказваНаред ! ..и то ТоталноПублично.

Сейчас все поняли что произходит и кто там командир ! A у нас есть одна Дьiня , которая 10-12 лет ничего непоняла ! Дьiня = Tиква , а.к.а. Тулуп

Това е ..Реалното положение! САЩ ще молят за милост. Забравете многобройните Анализатори и Русофобски мисирки ...Ризова Златарева , Атанасова, Обретенова.... Забравете Соросоидите от НПОта на АМзаБъ ...всичко вече е пределно ясно ! САЩ много искат...но Немогат ! Много близките отношения между Русия и Китай ще стават все по-близки , и отчаяните маневри на Слабите САЩ .. ..няма да успеят да променят това !

Сумашедствавание какое та знайтьи...

Това кога ти се присъни ?

САЩ ще бъдат на колене колкото Израел пред Палестинците на колене..!

се събират, лафят си, наливат си и си пият пиенето - всичко е уговорено и няма никакви спорни въпроси. Само на нас ни се поднасят "тревожните новини" - вероятно за да се подготвим за нови цени на този или онзи вид енергиен ресурс... Или пък ваксина... А защо ли не цени на бъбрек, сърце, бял дроб, черен, зелен и подобни... В това шантаво измерение/пространство, наречено Интернет, повечето от нас са "цифрови овце" за стригане и доене... А самото пространство си е чисто дигитално пасище... Приятно хрупкане на най-добре рекламираната свежа "трева" ;)

Табла нали Знаете, Колега ? ...най вече Тапа... - ииии - що Става Ако Ясно#Кой ДъСъ “мисли” Тук (в Този форум) за успял виа Начални ецииии....:-)))))))

Какво ще санкционира вече, то строежът е почти завършен, до края на лятото ще е готов. Никой от страните, от които пряко зависи строителството не се подаде на шантаж - Финландия, Швеция, Дания и Германия. Всяка една от тези страни можеше да го спре, тъй като тръбите минават през техни морски територии, но не клекнаха на натиска... Нека се замислим колко бързо ние спряхме Южен поток. Място за сравнение няма

Ние ? ...ама #Кой ние я ?! Спряли ? ...мчи то НЕсамо ДъСъ джаса по И-този Кремъл Анклав, ами и Всичката парса - ДъСъ лее у ПасттаКремълска !

Трябва да четете между редовете! Цената на газа се срива жестоко, ЕС се декарбонизира .... защо да спират потока! Резултата - евтин газ за Германия! А Байдън най-вероятно е изтъргувал нещо от закъсалия путКин! Ситуацията е Уин УИН дори и за путКин! Той ще си получи пропагандата как е победил Запада за пореден път да се изкара, колко е велик пред русороба! А северния поток така или иначе ще си изгуби смисъла след 5 години!

Путкин здрасти, как си ?

Майор Путкин

Schilo

А бе, трудовак, я обясни, какво означава декарбонизация? И, коя държава може в момента да предостави водвород за зелената сделка.

и получило в трътката копейка!

русские тролли! Ставьте минусы! Форум ваш! Ну, погоди!

кой е казал, че СП2 ще се ползва само за газ? Руснаците и германците отдавна си правят сметка след време по тръбата да "потече" и (зелен) водород и не от вчера работят в това направление. iz. ru /1034054/mariia-vasileva/ekologika-v-frg-sobralis-ispolzovat-sp-2-v-zelenykh-tceliakh

Редник, марш в кухнята да белеиш картофи! Колко пъти ти казвам, празна кратуно, да не излизаш от кухнята ????

Колко руски тролове са се наредили отдолу да му го лапнат на Майора

Ма така ги разбираш куха манерко .....набързо ги разпредели ползите на всички,личи ти че си врял и кипял в тия неща !))))))))

Истината е по-елементарна. САЩ не са безусловен лидер в света и не могат да налагат решения, противоречащи на интересите на други държави.Трябва да се съобразяват с много. Настъпи време за отстъпки. Даже Байдън покани Путин за разговори по световни проблеми ...

А гномчето пак няма да изпълзи от бункера ?

А всъщност - останА ли И-един “държавен”пост на задунайкаю да НЕ е С курдисан Ачик задунайкагеБей ?

Тъй зер ! - нЕмъ. ...Кккрасата знайтье :-)))))))

?

дървара от едно време..цел живот у БГ форум и още не може да промъца на български!

Човекът е дебил, с претенции за умник.

Гледам дондю2 кви ги рЕди...ииии - ...