17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спирайте газа на немските курви. Стига толкова хрантутене. Спирайте всичко за Германия и след два месеца ще бъдат на колене - като пред Сталинград!

Бой по руслямистанските кратуни!

ЯВНО И ГЕРМАНЦИТЕ ЖЕЛАЯТ ДЕНАЦИФИЦИРАНЕ

Да не са търсили газ в офисите на Газпром?

Е тва е "европейско" правосъдие - като някой бъде нарочен се насъскват всички административни кучета срещу него и го разследват до спукване. Как пък преди войната в Украйна с офисите на Газпром нямаше никви проблеми, а сега ги налетяха. В БГ системата работи точно по същия модел естествено, на микрониво.

Скъпа ще му излезе "специалната операция" на кремълското жуже с вагиналното име!!!:)))) Глупаци!!!

Ти имаш ли представа какво се случва с германската икономика ако спре газа. Спира. Десет процента спад на бвп на Германия ги смятай колко са. Отделно безработица, фалити.... В момента виж цената на горивата, има ограничения на основни хранителни продукти. Това е скрита купонна система. Иначе всичко е точно.

Шолц е позвънил на Путин да пита каква е процедурата за плащане в рубли, Путин разрешил Германия да плаща в евро и през април чрез някаква банка на която не са наложени санкции за транзакции в евро, какво целят с обиските от ЕС те си знаят, може би да не плащат германците в евро.

Какво спекулативно намаление на доставките?!?!?! Газта се доставя по договор - договаряш, плащаш, получаваш! Нея не можеш да я наредиш по рафтовете и да чакаш. ЕС сами се прецакаха - решиха да изнудват Газпром чрез т.н. групово договаряне, каквото нашия К.Петков предложи пак. След като ЕС предприе тази стъпка, Газпром не попълни хранилищата си в Германия, а доставяше само предварително договорените. Някой да е чул за дела срещу Газпром за неизпълнена доставка по договор? Не е... Ако беше напълнил хранилищата, сега щяха да ги запорират под формата на някаква санкция . Ама не се получи и затова приеха закон от догодина или хранилищата пълни на 90% преди отоплителния сезон, или ще им отнемат лиценза. След което Путин нареди газта в рубли. До май месец ще уточнят механизма и тогава всеки си прави сметката. За април - Шолц звъня на Путин и договори плащане в евра за април. Какво ли е поискал Путин за тази отстъпка? Сещате се, че за такива договорики има много, ама много хубавини под тезгяха, дет' се вика. Изводът - никога не може този, дето няма да изнудва този, дето има. Историята не познава такъв случай... Там дето е капало, ще капе. Ако "натегнеш" ситуацията - ще потече:) Както в случая пари от ЕС към РФ.

Явно и европейците са същите дупелизци като нашите управници. Плащат им, за да тормозят собствените си народи, в името на тези, които им плащат. Елементарно, но няма кой да се противопостави...

Ето и повратният момент от който цените тръгнаха нагоре и още по-нагоре:""Газпром" избегна глоба през 2018 г.,СЛЕД КАТО СЕ СЪГЛАСИ ДА РЕФОРМИРА ЦЕНОВИТЕ СИ МЕХАНИЗМИ и да проправи пътя за конкурентите си в Източна Европа след проведено разследване."... Евронасилието никога и никого не е довело до нещо добро.

не, цените тръгнаха тая зима, когато Газпром почна да се прави на инетерсен. Явно нападението не е хрумнало сутринта на 24 февруари на путайн.

Само дето антимонополното разследването срещу Газпром започна още през 2011-а, през 2018 година Газпром прие "предложенията" на еврокомисарите за това как да бъдат формирани цените му, и в момента се наслаждаваме единствено и само на последствията от късогледите решения на Еврокомисията;) Така че сте в мнооого голяма заблуда-)

Ха-ха, и какво стана с фамозния трети пакет? Нали има свободен капацитет по тръбите за други вносители. Те що не внасят?

Обвиняват газпром, че като продавач не пускал допълнителни количества на пазара, за да се понижавала цената за немския купувач. Това някакъв махйтап ли е? Зашо производителите на хляб, олио и сирене не пускат допълнителни количества сега, за да може да се понижат цените, а?

Не, обвиняват, че газпром спекулативно намалява доставките.

После ще ги обвинят, че пускат прекалено големи количества и задушават конкруренцията от Източна Европа. Важното е глоби да има и ръце да се извиват.