"Нулева толерантност към зелената заблуда“

Пътят към ада е постлан с добри намерения - при случаите на greenwashing не става въпрос за заговор, а по-скоро за престараване и свръхентусиазъм

Обратно в новината

Коментари - "Нулева толерантност към зелената заблуда“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахахаха, нефеляци, зелени :)

Притесних се че измамата ни е разкрита. А то - някой не бил достатъчно зелен и пощипвал от парите на правилно-зелените.

ЕДНО ВРЕМЕ НЯМАШЕ ЕКОЛОЗИ И БЕШЕ ЧИСТО , СЕГА ИМА И ДЪРЖАВАТА Е КАТО СМЕТИЩЕ!!!

Как без да искате сте формулирали правилно що е то "зелената" "сделка" (нито е зелена, нито е сделка), както и правилното отношение към нея...

Не помня да съм (сме) сключвал(и) някаква сделка, а за цветът и няма какво да говорим.

Този новговор е много интересен. Говори се с едни сложни думички, така че плебса да не може да разбере нищо, но елитите да могат да си ги контролират както си пожелаят !

има ли връзка с плана за устойчиво развитие и зелената идея...е, нямаме още зелени депутати в парламента като в Германия... просто си питам - щот цялата статия се върти около тези две ключови думи - устои, пардон устойчивост и зеленина, пардон, цвят....в развитие, разбира се :)

Ама как си личите руските тролчета.... всичките ви опорки са толкова елементарни, че няма повече на къде....

така и не разбрах какво е това ЕSl ли беше...?

говорите по существо!

колко "черна" е всъщност "зелената" политика. Всички вече знаем за ел.автомобилите и за лититиевите мини в африка където 300хил деца умират всеки ден(да детски труд се ползва) за да се правят батерий за "еколкогичните" автомобили на запада. Всички знаем за милионите убити пчели при отглеждането на вегетарианска храна и огромното замърсяване от товарните кораби превозващи мангото от Бразилия към Европа, за да могат "зелените" кифли да се правят на вегетарианци. Всичко е такава долна инсинуация, че дори не можете и да си го представите.

Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко. Сега светът се управлява от простите. Това е честно, защото простите са значително повече. Сега простите принуждават умните да говорят така, че да е разбираемо за простите. Ако простият не е разбрал нещо, това е проблем на умния.

Зеленият преход е като кестена. Отвен зелен, отвътре кафяв.

Правилно мислите, ама пак "лъжичка катран". Не батериЙ, а батерИИ! Не се излагайте, то така се и произнася!

не не не ...

гледай си работата

как съм написал "батерии" с това което казвам? Или според вас ако не напиша правилно батерии написаното по-горе на важи...хех. А относно катрана, по едно стечение на обстоятелствата съм инженер химик със специализация в нефт и енергоносители и можем да говорим дни наред, защо е в пъти по-добрият вариянт и то не като лаици. Но съм убеден, че дори и с научни факти няма да мога до убедя "спящите" хора като вас. Така че няма да се хабя.

всички които "произвеждат" електрическа енергия от слънце и вятър са паразити и мошеници! Според доклад на ООН от 2021 г, няма нито една ВЕИ станция , която да е изработила толкова енергия че да изплати разходите за които е инсталирана. Това съвременно "перпетум мобиле" е наложено на България по т.нар. европейски директиви, за които НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ! А народа плаща "зелени добавки" в цената на тока, с които храни паразити и шарлатани, дето уж по този начин опазвали галактическия климат и екология за бъдещите поколения.

Сключил-не сключил - плащаш (както и всички ние) като поп всички еко-зелени и зелено-еко такси и надценки на продукти и услуги.

Извратеното нещо, наречено нов св.ред е чисто и просто управление на простите народни маси чрез страх. На баламите като им вземеш страха и те са готови да се гръмнат само и само да ти угодят. Всички тези извращения - зелена сделка, въглероден отпечатък, въглеродни квоти, ковиди, глобално затопляне, се набиват в кухите главички на простолюдието и то е готово да се самоликвидира за да угоди на психарите. Слава Богу, има и нормални хора и те ще живеят. Другите нямат значение.

Не може - на тролчетата им е забранено да изказват мнение. Каквито опорки им пуснат от козяк - това пишат.

Ава Бай Гутиереш, яла си на пенсия при нас в Хасково. Сичку си имами: И ракийката ни хубава и винцето ни си го бива. А пък сланинката да не ти думам какво е чудо. Ко ти тряба да са занасяш с тез ESG-та, корпорации-морпораци

Събира едни пари за въглеродните емисии да си ги харчат както си искат. Начин за източване на бедняци като нас.

Е за богатите държави да потискат бедняци те като нас.

с нафтови горелки срещу зелените изгъзици

Ами ТИ си общото! Като те чете човек, с основание може да предположи, че на каквото ниво е грамотността ти, на същото ниво е и компетентността ти в областта, в която се опитваш да се изкажеш!

Това някой някъде да не би да е започнал да мисли и да се допитва до истински експерти? Да не повярва човек направо...

дигиталните концлагери са готови

За секунда помислих че става въпрос за зелените измамници, а то било точно обратното - който се осмели да каже нещо срещу тях ще го вкарват в затвора.

"то е готово да се самоликвидира за да угоди на психарите" Всичко друго си го написал вярно освен тези думи. Не за да угоди на психарите, защото "психари" са именно тези, които им вярват, а за угоди на мошениците.

Че ние до 1990 г сме отглеждали само еко земеделска продукция, след това започна ГМО, пръскане, торене с незнайни боклуци и тези, които уж минават на Еко и био са за нобелова награда. Лудница.

Впечатлен съм. За първи път чета нещо доближаващо се до смислено, от официален хрантутник при това на високо ниво в йерархията на хрантутените дебили.

Не е вярно,до 1990 г.пръскахме и торихме като луди,с трактори Перла 5,самолети вертолети,Агрия работеше ,Би 59,хербициди инсекстиди,подхранващи препарати,20 кг амониева силитра, 20 кг.суперфосфат на декар годишна норма.

Ти какво си си отглеждал в двора не е ясно, но за нитратите са разбра през 90-те а преди това всичко се тореше като за последно със всичко възможно! Така че такива неграмотни изказвания само будят съжаление...... На скоро разбрах каква лъжа са правили на село за да постигнат рекорден добив! Сеят повече площ и отчитат по-малка площ, и така регистрират свръх добив! Целия комунистически режим лъжеше във всичко и на всякъде! За да си прикрие яловата бездарност!

Ти нали си от просветените и разбиращите ко се косиш?