"Нулева толерантност към зелената заблуда“

Пътят към ада е постлан с добри намерения - при случаите на greenwashing не става въпрос за заговор, а по-скоро за престараване и свръхентусиазъм

Обратно в новината

Коментари - "Нулева толерантност към зелената заблуда“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно,до 1990 г.пръскахме и торихме като луди,с трактори Перла 5,самолети вертолети,Агрия работеше ,Би 59,хербициди инсекстиди,подхранващи препарати,20 кг амониева силитра, 20 кг.суперфосфат на декар годишна норма.

Впечатлен съм. За първи път чета нещо доближаващо се до смислено, от официален хрантутник при това на високо ниво в йерархията на хрантутените дебили.

Че ние до 1990 г сме отглеждали само еко земеделска продукция, след това започна ГМО, пръскане, торене с незнайни боклуци и тези, които уж минават на Еко и био са за нобелова награда. Лудница.

Ти какво си си отглеждал в двора не е ясно, но за нитратите са разбра през 90-те а преди това всичко се тореше като за последно със всичко възможно! Така че такива неграмотни изказвания само будят съжаление...... На скоро разбрах каква лъжа са правили на село за да постигнат рекорден добив! Сеят повече площ и отчитат по-малка площ, и така регистрират свръх добив! Целия комунистически режим лъжеше във всичко и на всякъде! За да си прикрие яловата бездарност!

За секунда помислих че става въпрос за зелените измамници, а то било точно обратното - който се осмели да каже нещо срещу тях ще го вкарват в затвора.

дигиталните концлагери са готови

Това някой някъде да не би да е започнал да мисли и да се допитва до истински експерти? Да не повярва човек направо...

с нафтови горелки срещу зелените изгъзици

Е за богатите държави да потискат бедняци те като нас.

Събира едни пари за въглеродните емисии да си ги харчат както си искат. Начин за източване на бедняци като нас.

Ава Бай Гутиереш, яла си на пенсия при нас в Хасково. Сичку си имами: И ракийката ни хубава и винцето ни си го бива. А пък сланинката да не ти думам какво е чудо. Ко ти тряба да са занасяш с тез ESG-та, корпорации-морпораци

Извратеното нещо, наречено нов св.ред е чисто и просто управление на простите народни маси чрез страх. На баламите като им вземеш страха и те са готови да се гръмнат само и само да ти угодят. Всички тези извращения - зелена сделка, въглероден отпечатък, въглеродни квоти, ковиди, глобално затопляне, се набиват в кухите главички на простолюдието и то е готово да се самоликвидира за да угоди на психарите. Слава Богу, има и нормални хора и те ще живеят. Другите нямат значение.

"то е готово да се самоликвидира за да угоди на психарите" Всичко друго си го написал вярно освен тези думи. Не за да угоди на психарите, защото "психари" са именно тези, които им вярват, а за угоди на мошениците.

Ти нали си от просветените и разбиращите ко се косиш?

всички които "произвеждат" електрическа енергия от слънце и вятър са паразити и мошеници! Според доклад на ООН от 2021 г, няма нито една ВЕИ станция , която да е изработила толкова енергия че да изплати разходите за които е инсталирана. Това съвременно "перпетум мобиле" е наложено на България по т.нар. европейски директиви, за които НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ! А народа плаща "зелени добавки" в цената на тока, с които храни паразити и шарлатани, дето уж по този начин опазвали галактическия климат и екология за бъдещите поколения.

не не не ...

Зеленият преход е като кестена. Отвен зелен, отвътре кафяв.

колко "черна" е всъщност "зелената" политика. Всички вече знаем за ел.автомобилите и за лититиевите мини в африка където 300хил деца умират всеки ден(да детски труд се ползва) за да се правят батерий за "еколкогичните" автомобили на запада. Всички знаем за милионите убити пчели при отглеждането на вегетарианска храна и огромното замърсяване от товарните кораби превозващи мангото от Бразилия към Европа, за да могат "зелените" кифли да се правят на вегетарианци. Всичко е такава долна инсинуация, че дори не можете и да си го представите.

Правилно мислите, ама пак "лъжичка катран". Не батериЙ, а батерИИ! Не се излагайте, то така се и произнася!

гледай си работата

как съм написал "батерии" с това което казвам? Или според вас ако не напиша правилно батерии написаното по-горе на важи...хех. А относно катрана, по едно стечение на обстоятелствата съм инженер химик със специализация в нефт и енергоносители и можем да говорим дни наред, защо е в пъти по-добрият вариянт и то не като лаици. Но съм убеден, че дори и с научни факти няма да мога до убедя "спящите" хора като вас. Така че няма да се хабя.

Ами ТИ си общото! Като те чете човек, с основание може да предположи, че на каквото ниво е грамотността ти, на същото ниво е и компетентността ти в областта, в която се опитваш да се изкажеш!

Ама как си личите руските тролчета.... всичките ви опорки са толкова елементарни, че няма повече на къде....

говорите по существо!

Не може - на тролчетата им е забранено да изказват мнение. Каквито опорки им пуснат от козяк - това пишат.

Този новговор е много интересен. Говори се с едни сложни думички, така че плебса да не може да разбере нищо, но елитите да могат да си ги контролират както си пожелаят !

Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко. Сега светът се управлява от простите. Това е честно, защото простите са значително повече. Сега простите принуждават умните да говорят така, че да е разбираемо за простите. Ако простият не е разбрал нещо, това е проблем на умния.

Не помня да съм (сме) сключвал(и) някаква сделка, а за цветът и няма какво да говорим.

има ли връзка с плана за устойчиво развитие и зелената идея...е, нямаме още зелени депутати в парламента като в Германия... просто си питам - щот цялата статия се върти около тези две ключови думи - устои, пардон устойчивост и зеленина, пардон, цвят....в развитие, разбира се :)

Сключил-не сключил - плащаш (както и всички ние) като поп всички еко-зелени и зелено-еко такси и надценки на продукти и услуги.

Как без да искате сте формулирали правилно що е то "зелената" "сделка" (нито е зелена, нито е сделка), както и правилното отношение към нея...

така и не разбрах какво е това ЕSl ли беше...?

ЕДНО ВРЕМЕ НЯМАШЕ ЕКОЛОЗИ И БЕШЕ ЧИСТО , СЕГА ИМА И ДЪРЖАВАТА Е КАТО СМЕТИЩЕ!!!

Притесних се че измамата ни е разкрита. А то - някой не бил достатъчно зелен и пощипвал от парите на правилно-зелените.

хахахаха, нефеляци, зелени :)