Носят ли банките вина за трансфер на нелегални пари

В търсене на отговора с Октавио Маренци, финансов консултант, който има богат опит в банковия бизнес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През последните две десетилетия законите против прането на пари и финансирането на тероризма се утежниха много. Въпреки това прането на пари и финансирането на тероризма продължават. Време е политиците да осъзнаят, че борбата с прането на пари и финансирането на тероризма създава повече проблеми, отколкото решава. Време е да върнем обратно банковата тайна и ползването на платежни услуги да стане пак лесно и удобно както едно време. Потърсете статията "Законите против прането на пари се превръщат в заплаха - все повече хора стават жертва на тези закони".

Естествено, че имат вина- правят го съзнателно. кое е неясно?

Частните банки трябва да бъдат забранени със закон.

Замесен с "Банк оф Ню Йорк". Аферата е била за 2 000 000 долара ,- пратени погрешка. Немцов е задържал част от парите - просто направил се на утрепан и "забравил" да ги върне. По-късно руската мафия е препрала през същата банка 22 милиарда долара.

а Борис Немцов е губернатор на Нижни Новгород.

Да бе нямат вина.... А мен всеки път ме карат да пиша по 3 листа от къде са ми спестяванията и така нататък... А тези за милиарди ....

Престъпниците пишат не 3, а 30 листа. И това не им пречи. Имат си счетоводители и адвокати да им помагат в писането. А ти си ги пиши сам тези неща. Който пък е отварял сметка на фирма в Paysera, Revolut и други подобни - е още по-ощетен от театъра на сигурността. Редовно отказват на легални бизнеси и им затварят сметките след известно време ползване на услугата. Време е политиците да осъзнаят, че е време да върнат банковата тайна и да спрат театъра на сигурността за борба с прането на пари и финансирането на тероризма. Мерките доказано не действат и създават излишни разходи за легалните бизнеси и хора - то не бяха сметки за ток, банкови референции, снимки на паспорти... Престъпниците нямат по-големи проблеми от легалните бизнеси да преминат през тези бюрократични пътеки - и те снимат паспорти, представят сметки за ток и т.н.