Николай Василев: Такова голямо раздаване на пари е безобразие

Бюджет 2021 е най-популисткият от 1995 година насам. Държавата трябва да има по-умерена политика към бизнеса, както беше до септември, смята бившият вицепремиер

Обратно в новината

Коментари - Николай Василев: Такова голямо раздаване на пари е безобразие | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредният цирк с начело на тримата глупаци които мислят , че българският народ не помни от миналото си на поредните български некадърни политици като малкият мук или още хари потър . това което се случва днес със скандалната конференция е просто цирк или измиване на очите на българският гласовоподател .

Малкият Мук направи голяма гуша и корем от продажбата на БТК за жълти стотинки на компания, която още не беше регистрирана, като министър на Администрацията източи милиони през тъщата и любовницата... и сега дава акъл :)

Малкияя Мук пак се изпусна. Кой те еве тебе за слива, царско джудже такова!

този защо не е в затвора,заедно с дедо Симо,Качакова,М.Велчев,Шулева,...и т.н.

Маргарет Тачър отдавна е в гроба и носи отговорност за всяка глупост която е казала !

Малкия Мук зловидя на пенсионерите и се осра! Вика, повишили пенсиите с цели 25%, а пенсионерите хич не били засегнати от кризата. Ама келешът не казва, че тия 25% са само върху най-ниските и разбира се най- високите пенсии на велможите. За останалото мнозинство само 5% рефинансиране от ДДС платено от тях самите. Малкия Мук да м. вземе калема да пише, да смята и каже как може да се изхранва човек с 2 лв. на ден, след като плати сметките за мизерно отопление, вода, ток, и лекарства, да ни убеди, че възможно, щото ако успее, ще му осигурим с това да преживява като одъртее още малко. Малкия Мук очевидно не пазарува и хабер си няма, че цените на основните жизнени стоки летят нагоре със светлинна скорост. Това него не го касее, той е по далаверите, труд не е видял, за да цени чуждия. Николайчо, всички хора на труда пострадаха пострадаха много, но най-много пострадаха хората изхвърлени без работа и без доходи и пенсионерите с пенсийките им за семки и бонбонки. Само вие спекулантите не пострадахте, даже напротив, забогатяхте още повече. Но всичко е до време - сега вършеете, съсипвате съдби и убивате хора, но.... идва времето за разплата. Ще си отмъстим така, че никога и никой повече да не посмее да посегне на този беден, ограбен, отруден народ.

Доста глупости си написал, ама хич да не ти пука, нали получаваш много плюсчета! Човекът е икономист до мозъка на костите си. Той работи само с икономически категории и емоциите хич не го интересуват. Кое не е вярно? Кое не е така? И децата знаят, че да се раздават пари когато икономиката се срива и няма постъпления в бюджета си е чиста проба популизъм. В ТОВА НЯМА НИКАКВА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА! ТОВА БЕЗУМИЕ, КОЕТО СЕ ВЪРШИ СЕГА, ЩЕ ГО ПЛАТИ СЛЕДВАЩИЯТ КАБИНЕТ! Никой не е против да се увеличават пенсиите, но това трябва да има икономическа аргументация.Да не говорим пък за увеличението на заплатите на държавните служители, полицаи и учители. ДОБРЕ, ЩЕ ГИ УВЕЛИЧИМ! А КАК ЩЕ ГИ ИЗПЛАЩАМЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА? ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ?!

Така е, бай Иване, прав си! Обаче, и АК-27 е прав! В еногия пост има емоции, но нте те са най-важното в него, а нещо друго, на което той обръща внимание и това е именно много ниското ниво на пенсиите и неглижирането на проблема от управляващото мнозинство - увеличава само най-ниските, отказва да преизчисли всички пенсии и т.н.. Но, същевременно, си купи гласовете на чиновниците, учителитеи полицията (общо са сигурно поне 400 хил. гласа) за следващите избори. Що за увеличение беше това и къде му е икономическата логика? Няма такава, само предизборна логика има... А, за съжаление,

Наборе, не се грижи от къде ще дойдат парите. Напролет идва на власт крушовската ромка, тя всичко е изчислила и го е вкарала в пет годишен народен план, който ще се изпълни в чест на сто и двайсетия конгрес на БСП. Къде се ръгаш ти между шамарите на социалистите, м?

Тоа ще да е от макроикономическите. Помните ли какво чудо беше по тяхно време?

Приватизацията на БТК, която осигуряваше 24 000 работни места, а днес едва 1000.

На Николай Василев му свършиха парите от БТК и сега го е яд, че няма да получи парче от бюджета.

Тук Малкият Мук е прав

Хари...Потър. Магьосник си ти. Имаше пари, фокус мокус, нямаше пари. Такава ми ти работи Хари.

Спокойно народе, От Нова година Бат Бойко ще вдигне Данъците и ще има голямо СЪБИРАНЕ !

Абе какво чужди пари ? Забравил ли е че всички пари в България са НЕГОВИ ?

Като човек, който се занимава с икономика, виждам как всички наши конкуренти режем бюджети с 15-30% надолу. Държавата от друга страна погазва всички закони на икономиката с раздути харчове по време на криза. Затова Скандинавските държави, Германия, Япония и др. управляват инвестиции а ние дългове, а с дългове никой няма да иска да стои в тази държава. Оценка по финанси за 2020 - слаб 2

дребно икономистче и голямо далавераджийче, ти който продаде/подари БТК , ти който обменили/продаде външния ни дълг, ти ли даваш съвети? Или се пробваш да се докопаш пак до хранилката. Марш от сцената, вече гледахме твоя провал!

Кажи го на европейските дебили Ники, от там започва разхищението, герберските идиоти само крадат, те не раздават.

:-))) поясняваме: та, брюксел, отдавна, отдавна е една бездънна яма за гърболежане на дгърба на Данъкоплатци от шуробаджанци, които раздават новонапечатани от марио и неговата ецб!!! тази система веднъж бе доказано нефелна.. или живеем в серията на джихад-евреите- "европейски, развит социализъм 2" ааа????

Kalin

Прав е и много на място цитира Тачър!

и тази мижитурка изпълзя от канала. Какво става, всички провалили се "политици" са отново на сцената? Дребни, алчни човечета, народът не страда от деменция. Не се пробвайте!

Печатницата за евро не е спирала да бумти.Няма страшно от инфлация, защото доста от тези мангизи ще ,,изчезнат" по цял свят. После ...отново леко затягане и ...пак печатане. Така е и с доларчето.

Забрави и паунда

На този пък кой му даде думата?

да започнем от началото, а именно: какво са парите. изобщо, какво е това пари? измислени са от най-великите измамници на света!!! исторически е доказано! не, че имам против, некой да забогатее с нулички... дори напротив!!! точно така и става... :-)))

Пипин Къси е активиран на барикадата срещу ГЕРБ. Дерзай, другарю! Малък ръст - малки възможности...

А да продадеш БТК ма безценица не е!Ники и Миленчо Велчев трябваше да са със Симеончо в кауша ....

Долу чета коментари, написани все едно от слабоумници. Какви пари ще взимате - всичко това са заеми, които вашите правнуци даже ще връщат. БГ е толкова бедна страна, че няколко млрд. евро са като камък на шията за десетилетия. Тъпаци - за една плазма сега ще си затриете децата :Д Ама какво се учудвам - то цяла БГ е потънала в кредити :Д

бебчо, коя държава е без дългове и специално, коя велика държава е без дългове, бейби? Като си се изтропало малоумно по либерстки във форума, аре светни ни какъв е начинът държавите да купуват суровини, да произвеждат, да изхранват народите си, преди да успели да завъртят оборота на стоките, които са произвели и на капитала, с които ще разполагат?

Проблема бебчо е, че тези заеми няма да отидат в обороти и суровини, а в гърлата на административните служители :Д Те какво ще произведат - смолети ли, коли ли, компютри ли? По-скоро ще си купят такива от Европа и САЩ. Като си тъп на ... не се обаждай.

ТИ ЛИ БЕ гадно копеленце.де.то ни наби такива данаци 4е още не са пипани от царско време.яд ме е още 4е не те бих на времето

Ти си от тези, които ще лапкат пак безплатно на масата, нали:)))?!? Полицай ли си или... папкоразносвач в някоя администрация?!?

по скоро патколапач.

Гледайки му... писмото, то май и затова няма да се вреди:)))?!?

Тази утрепка, пак ли се пръкна от кенефа?

Прав е,Бойко раздава пари от хората с намалени доходи на администрацията и пенсионерите. Тези пари не трябва ли да се изработят от някой?? Кой, ако не е тайна

Как, кой ще ги изработи тези пари... ще ги изработят всички други, но не и тези, които ще ги получат:)))!

"раздаване на пари" е най-точно определение за всички политически системи съществуващи дос ега (:-)))... а системата е: едниници-(те) получават а другите сами да се спасяват! :-)))

Ах как ви боли. Само за себе мислиш.

"Малкия Мук" (така му викаха при Симо) защо не приказва така смело за братя Велчеви,за Дънди Прешъс,за снимки на една яхта в Монако???

Хайде стига с това затягане на разходите. България е една от най бедните държави именно поради това че все се хвалим колко малко задлъжняла е. От това печелят хора като Василев но държавата и хората тъпчат на място. Вижте Франция и Германия колко са задлъжнели и си направете сметката.

Абе, Василев, тези пари за какво са, бе?! Криза е, тоя вирус мамата ни такова. Ако не се подпомогнат хората за какво изобщо са тези пари тогава. Кога да ги отпуснат?!

Тези пари от къде са?

Този го е яд,че парите отиват при обикновените хора и пенсионирите.Това е болката на комунистите.Дават се пари и има достатъчно да борба с пандемията и за социални пазходи. Там ги стяга чепикът!

И вие от НДСВ и ти специално,вършихте безобразия и то не малко

Аз пък си мислех, че парите от народа са за народа. Не знаех, че парите за народа са за... трупане в сметка.

Педераст недоклатен!!!

Така се печелят избори бе пигмей недоклатен.

Дано да илядите след това след изборно, а току виж и... цъфнете:)))! Може дори и да... вържете, макар че много се съмнявам:)))!

кво направи ти, когато беше с НДСВ-то на власт? Нито остана нещо от вас, нито някой ви помни още! Бегай обратно в дупката на канала! А, - и не забравяй да вземеш с теб Естонеца!

Нещо не схванах. Като не се раздават - няма пари, крадът, само внасяме данъци и насреща нищо. Като раздават - безобразие, разхищение, популизъм, катастрофа.

Този гном изпълзя и взе да ръси мозък. Туй ще рече, че е изпосталял и му се ще отново да пръцка в държавното кресло, докато разгражда до метан подкупите от обществени поръчки. Не мога да разбера как толкова компрометирани индивиди имат гьон сурат да ни се натрапват. То си е зкуство да си безпардонен и нахалаен. Плюй го, той ще ти щаже, че дъжд вали.

Ники дребна душицо кога кради мълча,сега го раздаваш голям разбирач.Шопите имат един лаф "Ходи сери",та сега и на тебе ще ти го кажа.

В Англия замразяват заплатите в обществения сектор. Ние ги надуваме - чекаме да видим кой е прав :Д

Не бива да се стимулира непроизводствения сектор -полиция,учители, ВУЗ,артисти , спортисти, и прочее деятели на културата, а така също и народните представители.

николайчо, много е кофти да гледаш как друг взима пари, нали?! това може да ти докара куп болести!

Прав е Малки Мук! От къде на къде се вдигат заплатите в обществения сектор с 20%?!?!?! Бизнесите, които пълнят бюджета свиват разходите, а хрантутниците ще харчат.. Това го няма никъде Оставка тулуп!!!!

Ааааа, няма да подавам никаква оставка. Мен 15 бона ме устройват идеално, и мен, че и Деска.

Василев ти си педер на попа от Мадрид

По интересно е откъде идват толкова пари... Но,по добре умерено да влизаме в криза и умерено да излизаме....

Тоя продължава да се мисли за експерт и голям финансист и икономист. Пълен цървул и цялото царско котило, начело с най-големия измамник Милен Велчев. Само бандюги в тая държава...

Тоа па. Га краде - ол гууд. Напълни джобовете, а па сега за другите да няма. То няма угодия. Като няма за пенсии и заплати, що няма. Като има, що има. А па се определете. Тоя мъ пълна сметката с крадени пари, а вика на другите стискайте.

To4no sega ima nujda ot podkrepa! Germania dade 750 Mrd Evro za biznesa prez mart/april. Prodaljavat da pompat pari, za da ne kolabira ikonomikata. Za edna BG e pove4e ot logi4no darjavata da dava pari! Drugoto (govoreneto sre6tu davaneto na pari) e populizam.

Василев да каже и с колко процента са се вдигнали заплатите на депутатите и на администрацията , която обслужва президенството, мин. съвет, народното събрание и др.