Коментари - Най-високата инфлация от четвърт век връхлетя Германия, хората масово купуват злато | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са малоумниците дето разправят че правителството на президента било виновно ето че и в Германия е така, пак ли Радев е виновен.

Където храната в Германия е в пъти по-евтина, отколкото тук и то не от вчера....

Някъде в Германия в някое мазе един чичко с мустаци в момента държи реч…

Поздрав към братския германски народ, от чалга избирателите на ИТН: Левовете в марки сменям аз, вино за да пия в този час. Доларите стават, левовете не. Аз ще се напия в долари поне.

Аз па всеки ден съм у секънд хенд и все с нова блузка втора ръка. Астрата ми е като нова - нов внос на 25 години.

Тия трябва да останат по смокиняви листа да фалират тотално за да им дойде акъла

Тея 200 отблъснати на границата афганци да не окажат арийци!?!

Хунтата на Радев в действие.

Целта е постигната

The Great Reset baby! Клаус Шлауб ви каза в прав текст " By 2030 You will own nothing and you will be happy"

_stankow

Горките дойчовци, да ги ожалиш ! Не е като в България. Тука инфлация няма, заплатите се вдигат, вдигат, не знаме как да ги харчим вече ! :)

Няма страшно каквото стане в германия ще стане и в Бг. По имфлация даже ги бием!

Едни купуват злато, други се запасяват с тоалетна хартия...

Тоалетната хартия се изкупи щото хората се насраха (с извинение) от страх.

Най влиятелната, най великата жена политик докъде докара Германия ? Дето уж икономиката й беше в небесата... А скопеното джендърско стадо й вярваше на тъпите лъжи, че икономиката им е извънземна, че им вкарва орди неграмотни и мързеливи паразити, които щели да им задвижват икономиката и облагородяват генофонда...хахаха и все пилоти, инженери, финансисти, учители, лекари, биолози, химици, ядрени физици, високо квалифицирани научни работници, професори, академици, експерти от Афганистан, Мали, Суринам, Нигер, Нигерия, Ирак, Либия....а се оказаха все едни и същи облещени и страшно гледащи примати, главорези, камилари с по 4 жени и 20 тина лапетии... Та и икономиката им наистина литна в небесата.. Сега дъртата вещица ще оправдае некадърната си и престъпна миграционна политика с удобно измислената ковид пандемия. А либерасткото заблудено стадо ще й вярва и ще си набие поредната 765 та ваксина... Докато има малоумни и тъпи шарани, ще има и Меркелици. Тъпунгери да искаш. Същите скоро ще реват за дъртата вещица, че вече няма да може да ги манипулира като стадо овце. Но пък идва друг достоен либераст-толераст-педераст и пак ще текат реки от лъжи и ще се веят знамената на дъгата...

други пък е ат и фърлят!

Хе хе, при бай Шойбле от CDU нямаше инфлация. Ама сега, да уточнявам ли че финансофия е една социалистическа ряпа Олаф Шолц Някой да е Очуден?

Очуден ли си неграмотнико?

Е те са вече, швабите ще изпукат окончателно. След като не можаха да ги изтребят руснаците и американците, инфлацията ще ги изтребе.

Афганистан е била древната Ария.

е Вие какво Очаквате от Икономика Задрижвана от Принтер Епсъл с хартия и мастило произведени в Китай, като свършат затворяме! А златото - нито се яде, нито се пие, като икономиката се срине и да имаш злато, пак ще умреш от глад!!

Е тя конспирацията ще излезе истина - сега и долара като се обезцени , но много повече и трилионите дългове на богатите държави ще изчезнат, и кой ще загуби - бонаците дето ги финансират, такива като българската, които финансират дълга на богатите. Хитро замислено нали, с един вирус поне 40-50 трилиона долара на богатите се зануляват.

да се пазиш и спасяваш със Злато от глад е същото като да се пазиш и спасяваш от КОВИД с тоалетна хартия!

Аз само се чудя след време като свърши тая цялата щуротия с вируса и инфлацията се върне в предишни проценти в световен мащаб, дали ще свалят при нас вдигнатите цени или ще ги запазят?

В най-свободната страна на света Русия разработват ваксина след ваксина. В още по-свободната страна Китай ваксинирането върви с пълна пара и никой не те пита искаш или не искаш. И странно защо българите хвалещи социализъма и плюещи по запада, за нищо на света не искат да отидат в тия свободни демократични страни, а все към гадния лош запад и влече.

инфлация от 4,5 или 6 % е фалшива новина и няма нищо общо с реалността.Фактическата реална инфлация е : в САЩ : 26,7 % от началото на годинат в ЕС : 25% а у нас някоде около 30% / само ел.енергията за бизнеса от фалшивия либерализиран пзара поскъпна 70% в повече спрямо същит период на миналата година.

Радев и служебното правителство са виновни за всичко, включително инфлацията в Германия!

Ами обикновено в България е двойно по голяма - значи може би 8- 10 %..

За пореден път бойко излъга че првителството на Радев вдигнало цените, ето там е приятелката на тиквата- Меркел , там защо се вдигат?

Ще запазят заплатите и пенсиите на същите нива. Вервай ми!

Един търговец с голям нос доволно потрива ръце и пита: "Ти как мислиш?"

Това значи че и сайтовете за световната конспирация няма да ги има. Тоя great ресет го предсказват от стотина години пък все не се случва. Същото като с края на света.

Кой е излъгал, ама докато беше Бойко на власт такива скокове в цените нямаше. За сметка на това пък си спомням на времето когато същите тия социалисти управляваха хиперинфлацията почна по същия начин. Пък нямаше световна криза. Нищо де те хората започнаха да излизат вече на протести, да видим как по-точно ще им обясните че Бойко им е виновен:)))

Радев и комунягите са виновни, те са виновни и за инфалцията в Германия, виждате ли сте колко сте глупави и плоски герберастите, пак доводите ви отиват в кофата.

Нищо не си разбрала-Бойко откраднал парите и от Германия. Нали такава беше мантрата. Я тресни сега и един коментар за великата руска ваксина:)))/

са последица от властта на ББ. Панимаеш!?!

Още 50 пъти под различни никове и ще спечелиш потупване по рамото лично от Радев. Ходи майка да го обясниш на тия дето излязоха по улиците. Щото тепърва се започва. А тия протести не ги организира ГЕРБ.

Ти наистина си много прост честно, и бойко да беше пак щяха да се вдигат цените, това него определя дадено правителство а в световен мащаб, да,протестират за пари , защото им спряха кранчето.

Незнам за какви никове говориш, явно си от ваксинирате, да си протестират ве и ние като протестирахме какво стана нищо и сега ще е същото.

10 години управлява и такива скокове нямаше. Вече не управлява, и хоп веднага всичко започна да скача. Абе сещам се че имаше едно правителство между две управления на ГЕРБ-пак така социалисти и пак тогава скачаха цените. Пък после когато ги е пак спечелиха цените се кротнаха. Пък ти другарю си разправяй панимаеш където искаш не ме интересува.

Дословно го чета на пет места по-надолу. Ако завъртя страниците ще го видя и на още места. Ама нищо тресни си една руска ваксина най-добрата в света и се успокой.

От руските филми знаем, че германската армия е най-глупавата. Германците затова се запасяват със злато, защото са глупави. Аз пък ще си оставя парите в левове, защото после мога да си ги залепя на стените като тапети, а златото не става. Така казват и троловете към дир-а.

Шило

Още ще скача, лошото е, че повлича и нас.

Нещо излиза че на цяла България кажи-речи са спря ли кранчето. Земеделски производители, работници по магистралите, лекари, хотелиери и ресторантьори. Утре като гледам и учителите ще излязат. Нещо по вашата логика излиза че де що има работещи в България се захранва ли от това ваше кранче.

Само да ти кажа че фермерите излязоха да кажат да се актуализира по-бързо бюджета, а не че има нещо друго, прост като гъба.

Днес златото отново поевтиня, биткойнът отново се вдигна. Смятай каво "масово" купуване на злато пада. Тея германците олигофрени ги изкарахте с тея рекламни статийки.

Инфлацията е гарантираната печалба на инвеститора. Днес инфлацията е за да компенсира липсата на печалбата от миналата 2020-а година. Богаташа не обича да губи, той задължително трябва да получава своето си. Цената на енергийните носители!? Кой ги държи на тези нива бре, при положение, че все още световната икономика не работи и на 70% от пред пандемичния си капацитет? КОЙ? Не беше ли Президента на САЩ, Тръмп, който се уговаряше със Саудитска Арабия, с Русия, с останалите от ОПЕК да съкратят добива на нефт и газ защото Шел индустрията им отивала на фалит! После имало в света пазарна икономика! Има джудж, всичко е договорки, дори и между врагове, но единствено и само в интерес на нищожно малък процент хипер богати човешки същества които са обсебени от безценното за тях - парите и златото, и за тях липсата на печалба е по-лошо и от обявяване на фалит.

Пичове, отворете си цените на борсите и стига сте писали глупости. Златото затъва заедно с долара, еврото и останалите фиатни пари, а криптото отново полетя към небесата. Спрете да се гаврите с простолюдието и да го тласкате към фалит.

Ех, едно време си обръщахме парите в германски марки, че да ги спасим от инфлацията, но сега вече няма марка :). Впрочем, точно голямата инфлация е целта на занятието - съзнателно постигната с високи заплати на полицаи, по 1000 лева на лекарите, локдаун (като не се излиза не се харчат пари), следователно голяма сума на депозити в банките. И когато локдауните свършат и народът започне да харчи, цените се вдигат. Фалирали бизнеси, безработни хора. Бедните слушат, защото лесно се купуват. С две думи - също като при война, само дето не е явна.

Да. Този път кризата е световна и няма спасителна валута. Това е и различното от всички познати до сега. Дори втората световна война е имало острови на стабилност. Днес няма.