Коментари - Най-високата инфлация от четвърт век връхлетя Германия, хората масово купуват злато | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говорите глупости и сигурно с малко информация ще го разберете,да всичко се вдигна с 5% ,но заплатите,детските и прочие също

Прибираш и храниш талибани - стрижеш повече местното население. От няколко милиона пришълци в немско работят има няма 2-3К , останалите ги храни държавата а за да се получи немеца ще го стрижат все повече.

Обаче обрали са ми апартамента, влязоха със шперц

Всички са виновни - като натискате за повече мангизи, така става - лакомията е голяма работа :Д

Правете ‘зелена’ енергия да ви излезе златана и си затваряйте централите.

Нали им напечатаха милиарди евра,да си купуват....и дупетата скоро ще си бършат с тях....

Ако преди година си бях продал панелката и ланеца за биткойни, сега щях да си купя три панелки и четири ланеца. За по-назад не ми се мисли, че се депресирам.

Имфлацята е заради централните банки които от САЩ до Япония вече 10 години помпат трилиони и държат лихвите на 0 с изкуствени политики и така създават по изкуствен начин имлаця и помпат цените на активи като злато имоти и финансовите пазари.За мен като спецялист не е излючено и това да е една от политиките за елиминиране на част от огромния дълг на САЩ не трябва да се изклюва хиперимфлацята като възможност защото това са непознати до преди 10-15 политики прилагани прекалено дълго и отделно короната вече втора година не се знае.То е като при болен човек ако приемем че помпането на пари от банките е вид лечение при неправилно лечение може да има много сериозни странични ефекти като хипер имфлаця.

Тъпи германци. Вместо да излязат да протестират, да се борят и бият, те си харчат парите за злато, което като му падне цената, ще се хванат за палците на краката. Същата работа с имотите в България - купуват като луди, а после като се завърти цикъла и гръмне балона, половината им инвестирани в имоти пари ще отидат на вятъра. Да изръсиш много пари сега, на което утре да му падне с 50% цената, това не всеки ще може да го преживее. Да купиш имот за 100 хиляди евро и в следващите години цената му да падне наполовина, това ще доведе до голям брой инсулти, инфаркти, дори смърт.

казАхме ти да се научиш как да пускаш тъпата си капча на български.... илектората тука е проз... не нае ингилизки...

Само в Германия ли? Ми в ЮК енергията скача с ...... 25% от другия месец. Тез ми ревът за некви си 12.5% увеличение.

там ли зелените? Екотакси?

Тц, енергията (гас и ток) се била вдигнала на международните борси та оттам увеличението утроено се предава на крайния потребител. Миналата година имаше едно 20на% процента увеличение но мина между капките. Таз година теслата е още по-голема.

Във Великобритания също . Измислиха си причина пандемията и надуха цените като луди.

каква мила заблуда.... инфлацията дето идва е такава че тая от 29та година ще ни се стори като лека криза...

Екстра си е инфлацията, има огромно количество дългове за "изяждане" , а тва е най-лесният начин. После почваме на чисто.Като Гала след едноседмично очистване с урина от тибетски вол;)

Мунчо и неговите министри са виновни..

Де да беше само в Германия, ами то и в САЩ, Русия, Китай... навсякъде. Че и златото не помага... А затъналите с имоти и ипотеки са най-зле. И лихвите и данъците им ще се изстрелят в космоса. Това е положението, ама каквото - такова.

Мани златото, ами купувайте консерви и патрони, защото борсите няма да чакат да излязат годишните финансови отчети и статистики за инфлацията, ами ще действат превантивно. Тази зима се очертава гореща и не, не говоря за климата.

Йееееееее, Меркел е комунистка , тя вдигна цените, комунягите са виновни ей това е вашето мислене, прост, по-прост гербераст.

не, Меркел (на Бойко шефката , която 15г управлява "супер успешно") ги профука. Част от тях дойдоха в чекмеджето Му. А тази година Зелените набиха 20% данък на всички горива заради СО2 и ...ей на, цените се покачват. Толкова от демократи и либерали. А социалистите и левите търтеи ако дойдат на власт и останалото ще изпапкат за нула време...

Ех, едно време си обръщахме парите в германски марки, че да ги спасим от инфлацията, но сега вече няма марка :). Впрочем, точно голямата инфлация е целта на занятието - съзнателно постигната с високи заплати на полицаи, по 1000 лева на лекарите, локдаун (като не се излиза не се харчат пари), следователно голяма сума на депозити в банките. И когато локдауните свършат и народът започне да харчи, цените се вдигат. Фалирали бизнеси, безработни хора. Бедните слушат, защото лесно се купуват. С две думи - също като при война, само дето не е явна.

Да. Този път кризата е световна и няма спасителна валута. Това е и различното от всички познати до сега. Дори втората световна война е имало острови на стабилност. Днес няма.

Пичове, отворете си цените на борсите и стига сте писали глупости. Златото затъва заедно с долара, еврото и останалите фиатни пари, а криптото отново полетя към небесата. Спрете да се гаврите с простолюдието и да го тласкате към фалит.

Онова същото крипто дето Мъск му качи и свали цената само с по един пост в twitter:))))) Нищо де то и на пирамидите едно време беше така-едни прибраха пастата пък масата и по една студена вода.

Ами ако щеш и същото балък. Нищо, че има още няколко хиляди други. Само днес се е вдигнало с над 10% спрямо златото. Сутринта да беше си купил и ей сега да го продадеш, щеше да си 10% по-богат. Аре улетай.

BTC до края на годината 100к в долари това е бъдещето

Господин специалист, златото не е за печелене, а за спасяване на парите. Неговата цена не расте с 10 процента нагоре и не пада надолу рязко, от един пост в туитър. Хората си обръщат парите в него, за да съхранят стойността им. Много крипто имаш да изядеш още, докато проумееш що е то злато.

Многознайко, цената на злато спрямо биткойна е паднала точно толкова, с колкото се е увеличила цената на биткойна спрямо златото. Помисли малко, кое от двете и спрямо какво е волатилно, вместо да повтаряш като папагал манипулациите от медиите. За пример само: от както се е пръкнал биткойна, можеш да си купиш с него все повече хляб, боб, имоти и т.н. и все по малко с единица злато. И вече не е въпросът в какво щи си спасяваш левовете и доларите, ами в какво ще си спасяваш биткойните и етериумите.

Аз ти говоря за съхраняване на стойност, ти ми говориш за виртуални пари чиято стойност скача или пада от един туит...

Инфлацията е гарантираната печалба на инвеститора. Днес инфлацията е за да компенсира липсата на печалбата от миналата 2020-а година. Богаташа не обича да губи, той задължително трябва да получава своето си. Цената на енергийните носители!? Кой ги държи на тези нива бре, при положение, че все още световната икономика не работи и на 70% от пред пандемичния си капацитет? КОЙ? Не беше ли Президента на САЩ, Тръмп, който се уговаряше със Саудитска Арабия, с Русия, с останалите от ОПЕК да съкратят добива на нефт и газ защото Шел индустрията им отивала на фалит! После имало в света пазарна икономика! Има джудж, всичко е договорки, дори и между врагове, но единствено и само в интерес на нищожно малък процент хипер богати човешки същества които са обсебени от безценното за тях - парите и златото, и за тях липсата на печалба е по-лошо и от обявяване на фалит.

Днес златото отново поевтиня, биткойнът отново се вдигна. Смятай каво "масово" купуване на злато пада. Тея германците олигофрени ги изкарахте с тея рекламни статийки.

е то като с ваксините - вярвай ти на Израелски съвети...

Шило

Още ще скача, лошото е, че повлича и нас.

Радев и комунягите са виновни, те са виновни и за инфалцията в Германия, виждате ли сте колко сте глупави и плоски герберастите, пак доводите ви отиват в кофата.

Още 50 пъти под различни никове и ще спечелиш потупване по рамото лично от Радев. Ходи майка да го обясниш на тия дето излязоха по улиците. Щото тепърва се започва. А тия протести не ги организира ГЕРБ.

Незнам за какви никове говориш, явно си от ваксинирате, да си протестират ве и ние като протестирахме какво стана нищо и сега ще е същото.

Дословно го чета на пет места по-надолу. Ако завъртя страниците ще го видя и на още места. Ама нищо тресни си една руска ваксина най-добрата в света и се успокой.

За пореден път бойко излъга че првителството на Радев вдигнало цените, ето там е приятелката на тиквата- Меркел , там защо се вдигат?

Кой е излъгал, ама докато беше Бойко на власт такива скокове в цените нямаше. За сметка на това пък си спомням на времето когато същите тия социалисти управляваха хиперинфлацията почна по същия начин. Пък нямаше световна криза. Нищо де те хората започнаха да излизат вече на протести, да видим как по-точно ще им обясните че Бойко им е виновен:)))

са последица от властта на ББ. Панимаеш!?!

Ти наистина си много прост честно, и бойко да беше пак щяха да се вдигат цените, това него определя дадено правителство а в световен мащаб, да,протестират за пари , защото им спряха кранчето.

10 години управлява и такива скокове нямаше. Вече не управлява, и хоп веднага всичко започна да скача. Абе сещам се че имаше едно правителство между две управления на ГЕРБ-пак така социалисти и пак тогава скачаха цените. Пък после когато ги е пак спечелиха цените се кротнаха. Пък ти другарю си разправяй панимаеш където искаш не ме интересува.

Нещо излиза че на цяла България кажи-речи са спря ли кранчето. Земеделски производители, работници по магистралите, лекари, хотелиери и ресторантьори. Утре като гледам и учителите ще излязат. Нещо по вашата логика излиза че де що има работещи в България се захранва ли от това ваше кранче.

Само да ти кажа че фермерите излязоха да кажат да се актуализира по-бързо бюджета, а не че има нещо друго, прост като гъба.

Ама парите и за фермерите и за магистрали и за ремонти за какво ли още не бяха предвидени в бюджета още в началото на годината. Ама също и като ония 500 милиона дето ги прибра Комитова, някакси просто изчезнаха. Ама нищо де то това правителство нали е най-великото в целия свят сигурен съм че са ги дали за правилните неща. Или по-точно на правилните хора.

Бойко 10 години обясняваше, как за всичко са виновни предишните управляващи!

Ами обикновено в България е двойно по голяма - значи може би 8- 10 %..

Радев и служебното правителство са виновни за всичко, включително инфлацията в Германия!

Нищо не си разбрала-Бойко откраднал парите и от Германия. Нали такава беше мантрата. Я тресни сега и един коментар за великата руска ваксина:)))/

инфлация от 4,5 или 6 % е фалшива новина и няма нищо общо с реалността.Фактическата реална инфлация е : в САЩ : 26,7 % от началото на годинат в ЕС : 25% а у нас някоде около 30% / само ел.енергията за бизнеса от фалшивия либерализиран пзара поскъпна 70% в повече спрямо същит период на миналата година.

Аз само се чудя след време като свърши тая цялата щуротия с вируса и инфлацията се върне в предишни проценти в световен мащаб, дали ще свалят при нас вдигнатите цени или ще ги запазят?

Ще запазят заплатите и пенсиите на същите нива. Вервай ми!

Един търговец с голям нос доволно потрива ръце и пита: "Ти как мислиш?"

Е тя конспирацията ще излезе истина - сега и долара като се обезцени , но много повече и трилионите дългове на богатите държави ще изчезнат, и кой ще загуби - бонаците дето ги финансират, такива като българската, които финансират дълга на богатите. Хитро замислено нали, с един вирус поне 40-50 трилиона долара на богатите се зануляват.

е Вие какво Очаквате от Икономика Задрижвана от Принтер Епсъл с хартия и мастило произведени в Китай, като свършат затворяме! А златото - нито се яде, нито се пие, като икономиката се срине и да имаш злато, пак ще умреш от глад!!

да се пазиш и спасяваш със Злато от глад е същото като да се пазиш и спасяваш от КОВИД с тоалетна хартия!

От руските филми знаем, че германската армия е най-глупавата. Германците затова се запасяват със злато, защото са глупави. Аз пък ще си оставя парите в левове, защото после мога да си ги залепя на стените като тапети, а златото не става. Така казват и троловете към дир-а.

Е те са вече, швабите ще изпукат окончателно. След като не можаха да ги изтребят руснаците и американците, инфлацията ще ги изтребе.

Хе хе, при бай Шойбле от CDU нямаше инфлация. Ама сега, да уточнявам ли че финансофия е една социалистическа ряпа Олаф Шолц Някой да е Очуден?

Очуден ли си неграмотнико?

Най влиятелната, най великата жена политик докъде докара Германия ? Дето уж икономиката й беше в небесата... А скопеното джендърско стадо й вярваше на тъпите лъжи, че икономиката им е извънземна, че им вкарва орди неграмотни и мързеливи паразити, които щели да им задвижват икономиката и облагородяват генофонда...хахаха и все пилоти, инженери, финансисти, учители, лекари, биолози, химици, ядрени физици, високо квалифицирани научни работници, професори, академици, експерти от Афганистан, Мали, Суринам, Нигер, Нигерия, Ирак, Либия....а се оказаха все едни и същи облещени и страшно гледащи примати, главорези, камилари с по 4 жени и 20 тина лапетии... Та и икономиката им наистина литна в небесата.. Сега дъртата вещица ще оправдае некадърната си и престъпна миграционна политика с удобно измислената ковид пандемия. А либерасткото заблудено стадо ще й вярва и ще си набие поредната 765 та ваксина... Докато има малоумни и тъпи шарани, ще има и Меркелици. Тъпунгери да искаш. Същите скоро ще реват за дъртата вещица, че вече няма да може да ги манипулира като стадо овце. Но пък идва друг достоен либераст-толераст-педераст и пак ще текат реки от лъжи и ще се веят знамената на дъгата...

В най-свободната страна на света Русия разработват ваксина след ваксина. В още по-свободната страна Китай ваксинирането върви с пълна пара и никой не те пита искаш или не искаш. И странно защо българите хвалещи социализъма и плюещи по запада, за нищо на света не искат да отидат в тия свободни демократични страни, а все към гадния лош запад и влече.

Едни купуват злато, други се запасяват с тоалетна хартия...

Тоалетната хартия се изкупи щото хората се насраха (с извинение) от страх.

други пък е ат и фърлят!

Няма страшно каквото стане в германия ще стане и в Бг. По имфлация даже ги бием!

_stankow

Горките дойчовци, да ги ожалиш ! Не е като в България. Тука инфлация няма, заплатите се вдигат, вдигат, не знаме как да ги харчим вече ! :)

The Great Reset baby! Клаус Шлауб ви каза в прав текст " By 2030 You will own nothing and you will be happy"

Това значи че и сайтовете за световната конспирация няма да ги има. Тоя great ресет го предсказват от стотина години пък все не се случва. Същото като с края на света.

Целта е постигната

Хунтата на Радев в действие.

Тея 200 отблъснати на границата афганци да не окажат арийци!?!

Афганистан е била древната Ария.

Тия трябва да останат по смокиняви листа да фалират тотално за да им дойде акъла

Аз па всеки ден съм у секънд хенд и все с нова блузка втора ръка. Астрата ми е като нова - нов внос на 25 години.

Поздрав към братския германски народ, от чалга избирателите на ИТН: Левовете в марки сменям аз, вино за да пия в този час. Доларите стават, левовете не. Аз ще се напия в долари поне.

Някъде в Германия в някое мазе един чичко с мустаци в момента държи реч…

Където храната в Германия е в пъти по-евтина, отколкото тук и то не от вчера....

Е, ако ядеш пластмаса от Нидерландия...

Къде са малоумниците дето разправят че правителството на президента било виновно ето че и в Германия е така, пак ли Радев е виновен.

Платено от Чери и Прокопа

Викаш друго си е Пеевски и Доган.