Наталия Олсън: Дами, не се срамувайте да си поискате чека за свършената работа

Първата сесия на Форума на жените се фокусира върху равенството между половете и аргументите за по-сериозната роля на жените в бизнеса

Обратно в новината

Коментари - Наталия Олсън: Дами, не се срамувайте да си поискате чека за свършената работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е дискриминация по полов признак! Какво налага да се разделят професионалистите на жени и всички останали? С какво една жена трябва да е по-равна от мъж, трансджендър, ЛГБТИ+ (36те вида)? Това не е искане за равенство на половете, а за предимства по полов признак на жени пред останалите полове! Няма ли да се самосезира някое НПО?

и сега е платена?

В музея Прадо има различни зали с картини на Франциско Гоя. Една от тях леко изолирана показва период от живота му, в който е рисувал доста зловещи картини. Нещо светлината, атмосферата, наредените столчета в полукръг много ми напомнят на "Еретици".

Аз съм жена и доскоро не исках да работя с други жени. Наскоро обаче си дадох сметка, че на последните ми работи все шефки са ме задържали, а съм си тръгвала заради баш шефа, който или предлага кофти условия, или съсипва атмосферата с гадния си характер. Ако не са жените - мениджъри, тези "босове" няма да имат и един човек персонал! Да, понякога има и женска злоба, която аз лично не разбирам, но като цяло сме по-гъвкави и склонни към компромиси от мъжете.

Професионалните качества, знания, умения и практика зависят от това, което човек има между ушите, а не между краката си. Ако някой се опитва да внуши друго, значи иска да съсипе и без това клатещата се икономическа система, защото това води до фалит.

Цялата съдебна власт в България включително Съд ,Прокуратура, Следствие и под нея .. другите административните държавни длъжности конституират само и единственно от над 90% ЖЕНОРЯ Резултата е очевиден и повече от показателен.

Точно! Успешните жени-адвокати се броят на пръсти, НО на държавна службица - съд, прокуратура - пълно с жени, големи правомощия, почти никакъв контрол (над мен е само господ!), гарантирани приходи, големи отпуски...

Да, дами, даже и нищо да не сте свършили........

Как да го повишим този брой? Директори, чаланици, шефчета - на 90% вече са жени! Корупция и непотизъм се ширят и иснтитуциите деградират! Сигур остатъчните 5-10% мъже са виновни. Да ги махнеме и тях ,че да не развалят половото ендообразие?

Що ме изтрихте, бре?! Жените са домакини - чистят, готвят, ама над 90% от главните готвачи са МЪЖЕ - дизайнерите на дамска мода - също! Защо състезанията по шах или стрелба, па и по автомобилизъм не са смесени?! Нали жените са също толкова умни, интелигентни, комбинативни, предпримчиви, ловки...

Абе защо ни го сервирате това в деня на Ботев ? Някой ако каже че е случайно аз не вярвам

И само за Ботев ли да си говорим днес/вчера?! Я кажи кой го гръмна тоя Ботев и защо?! Велик поет, умна глава, но калпав ръководител - грандоман без никакви военни познания и умения!

Аз имам правило наемам само жени женени с деца жени, защото са стабилни отоворни и сигурни отдадени в работата си работници. Питам една: 'женена ли си имаш ли деца, какви разходи имаш на месец' Едно дете няма не е женена ,разходи за храна дом и сметки изобщо не спомена..И имала скъпа поддръжка да изглежда като пудела от снимката да си цапа ноктите, татуировки да си реже джуките ушите циците като проститутка от Вегас.Пуши,пие ...наркитици вероятно За какво ми е такъв боклук

Обаче на жените с деца приоритет са именно децата, а не кариерата.

Доколкото разбрах на тебе ти трябва човек с проблеми а ти се грижиш да не си решат проблемите защото решат ли ги няма да ра ботят за тебе Аз не бих допуснал работодател да ми задава такива лични въпроси Всъщност кофти работодатели ме изгониха от България и сега идеята да работя за български работодател ми изглежда нелепа

Не искаш ли жените да са ОМЪЖЕНИ, умнико малък?!

Фирмата има неписана фирмена култура с политика. Всеки главен мениджър между другото има за задача да установява и локализира точно такива безполезни служители интриганти, клюкари, проблемаджии и от двата пола.Обикновено цялата им работа е в червено като им погледнеш ексел таблицата .Такива разрушават фирмената култура и трябва да се ууволняват дисциплинарно.Такива ги вълнуват само синдикални изяви клюки настройване на хората в офиса създаване напрежение почивни дни, отпуски заплати и разходки по цял ден в офиса. Обикнвено негласната заповед е директно уволнение още преди изтичане на първата седмица

Тая пенсионирана позавехнала тетя за какви чекове бръщолеви въобще. Кой имбецил назначава такива като нея в предпенсиона старческо непродуктивна възраст тя е ку-ку. Откога зъбното колело има мнение и може да казва на мениджмънта кой. колко му дължи изобщо не е тук и с главата си. Такива тьотя с високо мнение за себе ако случайно HR а я изпусне ще си замине целият HR,видно е че не знае абсолютно нищо от света и къде се намира. Обикновенно пътят на тзакива е ходом марш към безработицата и живуркане в някаква посредственна професийка. Ако до тая възраст не е изкарала добри пари да си гледа ВНУЦИТЕ то пиши я щета.

Магистрална труженичка е тази

Който е учил в икономиеския университет във Варна преди 30 тина години знае за един преподавател който казваше: "Колеги елате да видите жена да мисли". Та толкова със заработката. Особено са ми интересни разните колежки в армията и полицията, които се борят за равни заплати, но като се наложи да се премести нещо по-тежко казват:''Ей сега да дойде колега". Та така де, нито умствено, нито физически са на нивото на мъжете. Дори и в изцяло ''женски'' професии, мъже са най-добрите.

то това си е професионализъм.

Тези амбициозни лелки... До обяд се оплакват, че ги дискримират и не могат да изразят потенциала си. Вечерта се оплакват, че имат бърнаут. Има готини у умни мъже, има готини и умни жени. Има супер мързеливци и интриганти и от двата пола. Напоследък чета за социалните нарциси.Говорят за права, равенство, устойчивост, споделеност, баланс, diversity... Същите са ангажирани с шумна благотворителност, спасяват котенца, ходят често на театър и йога, постват философски цитати и четат книги са личностно развитие. Но ако на колега, приятел, брат или сестра име се случи нещо хубаво в личен или професионален план, "благородните" и "отдадени" нарциси просто откачат от злоба и завист.

"Равенство" само в ръководните позиции, нали? Липсата на равенство в низко платените професии или тези изискващи тежка физическа работа изобщо не ги притеснява. Изобщо, защо ни пращат такива провокатори от САЩ - където благодарение на тях населението е разделено по всеки възможен признак?

По същата логика, призовавам всички жени да не се притесняват да си поискат сметката в ресторанта и да си я платят.

Бачкам в склад. Има и жени. Само че като трябва да се вдига нещо тежко и търчат за помощ. Е помагаме им... Ама ето, заплащането е равно, ама работата не е.

Не им ли хрумва, че по същата логика утре успелите жени ще бъдат заменени от трансджендъри? Такъв процес тече вече в САЩ.

Явно на лелите никой не им се е вързал на обявите в горонтофилските сайтове и сега търся поле за изява тук.

Чувал съм от един приятел собственик на компютърна фирма (hardware) : Как да взема жена инженер като ще трябва да носи например UPS-и или РС модули или ще трябва да оборудва server шкафове - ако наема жена,веднага ще иска да наема още един мъж да и помага с по-тежкото оборудване. Не е рентабилно за бизнеса.

Не ми се ще да го дочета. Но защо отделят жените? Правата са равни и се определя от бизнеса. Кой считат за по-добър. А не някой да се налага, само защото бил еди-какъв-си. А това делене е все едно се опитват да вземат залъка на някой друг, че да го изядат те. А общо погледнато е все едно - някой човек е изял залъка. Защо да се дели, тези имат право на залък, а тези не?

Чувал съм от жени да казват ,че не искат да работят със жени,а с мъже ,понеже има интригантки,ключкарки и т.нар. змиярник.

Вече има и много мъже със също поведение

Има ,заради такива фОруми

аз не познавам дами които не си искат "чека" напротив, познавам едни такива .. хм.. "дами", които си мислят, че понеже са "дами" им се полага всичко в живота - луксозни дрехи, "органична хрна", маркови боклучаци, ... щото били от "вишето общество", видите ли, а не пипват работа за 5 стотинки, само по телефоните по цял ден. такива ми ти ... "дами" "срамежливки" нагли

Организирани идеологически хранилки и групи за рекет.

Това сборище очевидно е нещо като седянка за скучаещи лелички на средна възраст и няколко гейчовци за разнообразие... По тематика е близко до това ,което "преподава" Кобилкина - как жените да измъкнат пари от мъжете.

Има дами ,които искат да командват ,а като се издънят почват да ронят сълзи за да ги съжалиш и пак си искат фиша със заплатата.

Трябва да има уважение и подкрепа към всички ХОРА. Нека си правят форуми и събирания, нека се оплакват, колко са били онеправдани и прочие, но истината е различна. Прочетох, изказванията на участниците в този форум и не намерих справедливо и логично обяснение, защо се оплакват и търсят подкрепа за неща които вече ги имат на 101%. Говори се за насърчителни мерки, за промяна на нагласи, за подпомагане, като идея е прекрасно, но защо трябва да се привилегирова някой по полов признак? Няма логика и не е справедливо. Ако говорим за жени предприемачи в частния бизнес, всяка жена която желае и има конкурентни способности, може да направи и да развива фирма. И ооо чудо...има такива! Няма нито едно ограничение пред една жена, което да е повече от ограниченията при мъжете. Всичко е въпрос до човека. Ако говорим за наети служители в частни фирми, повярвайте няма собственик на фирма, които ако вижда, че някой е способен да не му предлага справедливо и стимулиращо възнаграждение. Относно образованието: жените са представени в изключително по-добра позиция в образованието спрямо мъжете. Средностатистическата жена в България е с по-високо степен на образование спрямо мъжете. В самата система на образование в България, жените са доминиращи. Те представляват огромната част от учителите, преподаватели в универитети и администрация свързана с образование.Напрактика това е огромен проблем на който вече обръщат внимание и в САЩ и други страни, защото се нарушава баланса. Липсва възпитателният подход на мъжете. С други думи, проблемите за които се говори са преувеличени. Скоро ще трябва да се забравят пазарните принципи и усилията за конкурентоспособност.

Абсолютно съгласна.Смърди на върховна простотия и показване на тоалети.

напълно съм съгласна с това мнение. Аз като жена никога не съм се чувствала дискриминирана, нито при откриването ан фирмата, нито при работата с клиентите след това. Никога не съм се отнасяла към клиентите като жени или мъже, нито към служителите си, а като към хора. Все пак дискриминацията съществува на едно по-ниско ниво и тя е доста голяма в някои случаи. Освен това има неща, които определено различават мъжете от жените и които не могат да се избегнат. Примерно майчинството при жените - малко е трудно да наемеш жена, която след това забременее и избере да я няма 2 години. Намирам заместник, но след това приобщаването и навлизането в работата е доста трудно. Основно това се дължи на манталитета тип "мама", който жената е развила. Трудностите са, че жените, като се върнат, са по-склонни да се клатят на стола, да се оплакват, да чакат някой да им помогне да свършат работата. Отдават се повече на клюли и интриги, което абсолютно нетолерирам и съм уволнявала хора (не само жени). Играят го малко жертви и колко им е трудно.... Това разбира се не е при всички, но се очертава една леко масова тенденция. И тук важи същият принцип, както при хомосексуалистите - ако искаш да те третират като равен, дръж се като такъв. Не да хленчат, да се превземат, да кръшкат от работа

Женското ръководство на Брюксел и Давос работи за Оръжия за Мир и зануляване. Известна атроположка, посланник на ООН за мир заявяви в Давос, че единственият начин да се решат проблемите на планетата е да се намали населението и с 90 процента. Нюландовица бута Трета световна с усмивка на лице. Като почне войната, ще пратят всички феминистки, транзджендери, лезбийки и педали да се борят с традиционните ценности на недемократичните държави. Проблема с това малоумие ще стигне логичният си край. Днес всички посолства на САЩ веят Прайд флаговете, Армията им също. А пък Гардиън пише, че тестовете на дрон с ИИ във виртуална среда, изненадващо се обърнали срещу оператора. Дрончето дошло и го утрепало щото му пречи да изпълни крайната задача. Когато на върха на света седят 100 годишни изкукуригали от власт и презадоволяване дядовци и баби, а отдолу пъпли цялата некадърна паплач потънала в кариеризъм и слугинаж се получава системна криза, която или рестартира света или го унищожава като цивилизация. Исторически имаме примери достатъчно в потвърждение на тази теза. Така, че вейте феминизма, Истанбулската конФекция, храните от хлебарки, цензурата, русофобията и корпоративният фашизъм. За последно ви е.

Управление на фирма, съставено само от жени. Змиярник ! Клюки, злоба, интригантство, решения само по лични подбуди, интересите на фирмата са на втори план ! Път към Ада !

Дами, ако не знаете да си използвате мозъка, наблегнете на други органи, че и там започвате да дишате прахта на конкуренцията.

Дами, не се срамувайте да си поискате чека за свършената работа... Истина е! Е. Джийн Карол, бивша журналистка и писателка го доказа... като дръпна пет милиона от Доналд Тръмп. Чудесно свършена работа !

Един от примерите, които даваха за неравенство за плащането беше за нефтената индустрия. Как там жените били взимали по-малко пари от мъжете. И съвсем умишлено пропуснаха, че жените работят в администрацията. Докато мъжете работят на нефтените платформи-където заплащането наистина е голямо.

хем равенство между половете, хем да бутаме жените напред... не са ни виновни, нито жените, нито мъжете работнци, а дебилите които насаждат разделение на база измислена статистика. Всички искаме да сме СЕО-та и да седим в климатизиран офис и да спускаме нареждания надолу, но някой трябва и да бачка.

Ако си го е заслужила, една жена да бъде на ръководна позиция или на какъвто и да било друг пост. Само че, самият факт че говорите за кво ти и задължителен брой на жени, сам по себе си показва, че няма достатъчно заслужили тези постове жени.

Трябва много добре да се дефинира "заслужила" или "заслужил", иначе винаги ще има драми. Някой си го получават това заслужил/а" с гъз....примери много!

На Форума за ЖЕНИТЕ говорят за ДАМИ??? или това ганьовската жОрналистика...

Брей ,вече курвалъка се чекира! А шамара кога?

Ама после като вземат чека да не ревнат че са били таковани?

Българските жени по мой наблюдения нямат особенни основания да се оплакват - на запад и на изток са доста по-дискриминирани - тук % на жените шефове е в пъти по-голям от този в по-успешните държави: В САЩ, Германия, та дори Китай, Дубай, Русия, Турция и така нататък къде сте видели толкова жени шефове? Целия държавен сектор е съставенот 80% жени, от началниците 90% са началнички... За България аз бих аз бих казал по-скоро: Дами, при подписването на чековете за свършенна работа, бъдете справедливи!

Само да уточним за биологична жена ли става въпрос или и за същество което се усеща като жена, че напоследък взех да се обърквам. Също така злите мъже само биологичните такива ли са или и се включват и новата порода "мъже които могат да раждат".

Ако заплатата ми се вдигне с 13%, колкото според статистиката е за мъж на същата длъжност в България, нмам нищо против да бъда "мъж, който ражда".

Не се правят на мъжа. Не са настоявали за някакви привилегии, защото са жени. И не обикалят да обясняват непрекъснато колко са велики и какво би трябвало някой друг да им осигури. Не се постига с привилегии.

ника Аз преди се подвизаваше като пъстър свят,демократична особа със педераски наклонности към содомия,те тва е ника Аз,овца на центове при сорос

Сектата, чиято сбирка е уважена от странната медия в която четем и не вярваме на очите си е настръхнала от омраза към... мъжете. И това намират за "вдъхновяващо". Някой ги бил ощетил финансово. Щели да наложат законодателно квоти за жени в управлението. Нямам думи за новата религия на неолиберализма. Не ви ли е срам бре булки, така да кълвете на гола кука...

Изключителноо грозно и арогантно поведение и изказване! Истината е че жените винаги са били с привилегии, но някак не им се иска да го признаят! Представете си една минна компания - цялата администрация е от жени, всички под земята са мъже и това е само един от многото примери. Това е такава дискриминация че направо нямам думи, ако мъж го каже това но в полза на мъжете, направо ще го смажат!

п=Представи си един ресторант: готвача и помощниците му са мъже, а чистачките и миячките са жени. Представи си една болница: чистачките и санитарките, които вдигат болниуте са жени. Това е такава дискриминация, нали?!?

Ами представи си Пирогов - 90% от санитарите са мъже, представи си че голяма част от помощниците в кухнята са мъже и жени, които нямат образование, много одавна в кухнята и миячите са повече мъже. Да не говорим че в мината риска за живота и заболявания е многократно по-голям. Иначе добър опит, но за жалост ти липсва елементарна логика и мисъл.

В наши дни някой ползва ли още чекове?

Явно си мъж. Дребнава душа, която иска да покаже колко много знае и колко много опит има... Е, да ама не... И искам да ти кажа, никога няма да си добър в нищо колкото която и да е жена, това не може ли да ти стане ясно най-сетне?!? Приятен ден!

мога да те изчукам така както никоя жена или вибратор накрая като замъркаш в сладка умора и... ще се събудиш нов човек

Оооооо .. -ле-ле! Къде го чукаш, къде се пука! Май е крайно време да се обърнеш към психиатър, за да ти предпише подходящите лекарства. Нищо женомразко нямаше в коментара ми ... от него дори не става ясно мъж ли съм, жена ли съм, или съм от някой от другите 34556164 пола. Като цяло - коментарът ми беше просто шега.

Няма как да не се знае, че жените по принцип са по-добри от мъжете във всичко. Било то работа или личен живот! Затова и мъжете, понеже са мнного честолюбиви плащат в пъти по-малко на жените, които работят за тях!!!!! Така е било в миналото, но ние можем да променим това в бъдеще!!!! Истината, че на една и съща длъжност, жена би следвало да получава най-малко 3 пъти повече от мъж, защото.... само жените знаят какво е да си жена... Драги мъже, просто няма как да ви го обясня, достатъчно сте ограничени и самовлюбени, за да ме разберете! А, това в какво ви бива, мисля, че ясно се вижда... За нищо...

пак ли се опитваш да си овен ма овца непоръбена

Нали знаеш: Жена без мъж = мъж и половина Мъж без жена = никакъв мъж! Хубав петък!

Излез на улицата и намери плочката, павето или метър асфалт положен от жена. Намери го, огради го с боя и му се кланяй, щото това е единствения (ако съществува изобщо) показател за това какво могат или не жените! По въпроса за чека и свършената работа. Професионалистките винаги си искат първо парите а после "вършат работата". Ето за това си ги бива и няма нужда от конференции да им го казват.

Ами за това и улиците ни са в таоква състояние... Няма една както трябва залепена плочка, едно както трябва сложено паве... Защото се намериха едни "големи мъже", които да строят, нали?! Хубав ден!

Хубаво де - айде иди положи ти един метър асфалт. Само един. И после викни битивито да та снимат какъв перфектен асфалт си положила. И си купи батерии, че ша изтрещиш ако продължаваш така!!!

Да ти кажа имаме една длъжност секретарка във фирмата. Е как не случихме на работник незнам. Четвъртък и петък я няма на работа, в останалите три работни дни на обедната почивка казва ще отстъствам следващите 4 часа, ще си отработя после. Не ми е ясно за какво въобще я държим като почти нещо не прави през малкото плаващо работно време...

Ами нали сте някакви кой знае какви големи мъже... Накарайте я да работи, както на вас ви се иска!

бизнес не се прави във фейсбоклука и инстаграма,а чек винаго дамите могат да вземат за свършена работа,само трябва да се коленичат и да си вържат косата назад и чека е готов и инстамбулската конвенция си я пъхнете там