Наемите в "крайните" квартали растат, а в "елитните" едвам стигат старите си нива

В някои райони на столицата увеличението от началото на годината достига 16%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото хората са като маймуните, гледат какво правят другите и го повтарят, затова багатите хора са само 3-4%. Когато Maсата купува ти продавай и когато продава ти купувай. Иначе Масите щяха да бъдат богати и само 3-4% щяха да са бедни. Ако правиш като всичи, какъв е шанса да си богат?...но някои хора едвам четът , та какво остава да мислят.

Ами в т. Нар елитни квартали, инфраструктура няма. Няма къде да си пуснеш детето да играе. Незнам кое им е елитното. Шайка престъпници са презастроили най-хубавите части на София и са ги направили негодни за нормален живот.

Често идвам в София,такава мизерия е в центъра около булевард Стамболийски и МОЛ София, а за района около парк Свети Никола и ул."Цар Симеон" трудно мога да намеря думи да опиша мизерията.До старата прекрасна църква "Св.Николай" пикаят клошари посред бял ден,от кучета няма къде децата да играят,а тревата в градинката е пълна с кучешки"бомби".Една седмица стояха в парка клошарски матраци за спане,полуразрушена сграда пълна с мизерии краси парка до поликлиниката почти.Опашката с тестващи се за Ковид пред бунгалото до поликлиниката понякога стига до градинката. Казаните за боклук преливат и тротоарите до тях са пълни с боклуци,хартии и бутилки хвърчат навсякъде.Няма никъде в България такава мизерия,каквато има тук,на петнайсет минути пеш от площад "Света Неделя ".Може би във Факултета е по -чисто. Не знам на каква база жилищата в София станаха толкова скъпи.В някои квартали може би е по-добре, но в тази част на стара София е отвратително.

Пробвайте в Манастирските ливади, Малинова долина, Кръстова Вада, там ще Ви хареса. Също така населението е 100% от провинцията и ще плувате в свои води.

Твоят неуместен сарказъм, показва каква дребна душа си. Разбирам да си жител на Париж, Рим, Токио...пък то на една шибана и грозна София.

Разходете се в София около 8-9 вечерта и пребройте тъмните апартаменти. преди няколко дни си направих труда да го направя и мога да ви кажа че около 1/4 от блоковете не светят. По официални дани, процента на тъмните прозорци в София е между 18% - 25% . Това са жилища на хора в чужбина или такива закупени за инвестиция понеже данаците за пртежаване на жилище в България са нищожни. Докато цените вървят нагоре, тези жилища ще стоят празни но когато стане беля много от тях се оказват на пазара, особено тези закупени с кредит. В Германия не виждам тъмни прозорци , но там и хората не си влагат парите в жилища и апартаменти а повече в акций , биткойни и други активи който носят добра доходност. каво ще се случи през 2022-23 , никой още не знае .

Пичове, живеем във време на задълбочаваща се ИНФЛАЦИЯ!!! Това означава: ЦЕНИТЕ-НАГОРЕ ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ-НАДОЛУ Ако на някой не му е ясно, да учи! А, тези дето чакат ниски цени, ще им трябва прераждане. Демек, в другият живот.

Сам го каза Готин, като не ти стигат парите за хляб апартамента ли ще си ядеш??? Как ще си покриеш вноските.

евра бе мамицата ми мръсна?В България има официално платежно средство - български лев.И на останалата част от България взе да и писва от софийските ви новини.Пуснете си един регионален ежедневник

Някой да каже какво е добра заплата.3000+.Всичко надолу е мъка,мъка

Ясно, разбрах ... Елитен квартал означава, че има водопровод и канализация! ... ДВЕПМ ...

Доходите от дивиденти от акции на повечето световни компании са съпоставими с наемите .

Офффф арее клуба на мрънкалника пак се събрааа.

Спокойно и това ще отмине, както казва цар Соломон. После пък ще почнете да ги отвурзвате спешно за кеш тия имоти. Всяко нещо хвърлено към небето пада пак на земята това е и пазара. И когато се емнете да продавате всички в купон аз ще купувам, но на нормалното цени от преди 2016

Да, възможно е. Може би! То и хляба ще чакаме да стане 26 стотинки, ако не умрем от глад до тогава.

Софийският имот е като френското сирене - колкото повече плесенясва и остарява, толкова по-скъп става.

аз плащам за тристаен 80 квадрата в Прага 700 евра,колко са тия заплати в София

Аз плащам за двустаен, на 15 мин пеш от Александър платц в Берлин...450 евро.

Около 60 кв метра е...

Аман от тъпунгерския ви сайт. Написах 2 дълги коментара, и уж ми даде, че безпроблемно е публикуването, а не си ги намирам. Всеки път се заричам да не си губя времето в тоя сайт. Ами, оправете си тъпият сайт най после. Имайте малко уважение към хората, които ви четат тъпотиите.

Лятото на 2020 си търсех квартира и подробно описах пазара, но не ми се пише наново. Истината е, че предлагането е повече от търсенето. Причините: 1. Много жилища давани доскоро на хотелски начала поради пандемията, липсата на пътуващи и нулевото им търсене, бяха пуснати на пазара за дългосрочни наеми. 2. Поради пандемията много сектори освободиха персонал: кафета, ресторанти, заведения, хотели... И хората оставайки без работа и доходи напуснаха квартири и се прибраха по родните места. 3. Предвид пандемията хората още повече обедняха и са безпарични. 4. Заплатите не са се увеличили, а точно обратното. И безработицата също. 5. Ако някой може да плаща висок наем, то той би плащал месечна вноска по кредит. Така, че. Аман от алчни задници и техните опашати лъжи. Нека си чакат високите наеми. Ясно е, че няма кой да им ги даде. В Берлин наемите са по-ниски. При немската инфраструктура, ред, чистота... А тука: вмирисани и опикани входове, обзавеждане лукс от късен соц, калища до ушите, пред входовете бездомни котки и лаещи озверели помияри, обидно ниски заплати... Ай, сиктир, алчни гъзове !

1. Тия жилища са с перфектна локация и повече от добро обзавеждане - демек не за всеки джоб 2. В София се намира по-лесно работа отколкото в Сусорлево, така , че това е не е вярно 4. В някои сектори се увеличиха 5. Високите наеми ( не тия от по 350 евро ) са насочени към хора, които не живеят на кредит и имат нужда от временно жилище , 6. Никой не ти е длъжен да дава жилище без пари или да се съобразява с тебе , че ти е малка заплатата

Ами чакай си богатият баламурник. Дето си търсел временно жикище????...с "перфектната локация" и " с повече от добро обзавеждане"...???? Повярвай ми, разгледах всички жилища, които се предлагаха в идеалния център, защото там тъсех, а и това е топ локацията, вкл. И тези с космически наеми... Ми, пълна скръб. Само наемите високи. Вътре е познатата смрад, мръсотия, захабено, мърляво, но иначе се предлага като супер лукс...хахаха Минало и заминало покрай лукса... Българският лукс всякога ме е изумявал... Безвкусица, кич, червени стени...пълен ужас. Който има пари, той си е закупил вече жилище или му плаща кредита...ма ти чакай богаташа, дето ще ти пълни джоба с космически наеми....хаха

За покачване на цените на основните стоки (движими и недвижими) е световна и основно се дължи на факта, че в банките (пазара) има свръх количество книжни пари без покритие. Т.е. ръстът/количеството на депозитите безпрецедентно надвишава количеството на кредитите, вместо да е обратното. Не обръщате внимание на периодическите публикации в нашите медии от последните години как депозитите на населението в бълг. банки непрекъснато растат и се измерват в десетки млрд. лева. И това представлява проблем, на който никой не смее да предложи решение (разбираемо) и в резултат на това цените на всичко вървят нагоре. Статията за скока на наемите в София е в тази насока.

Нещо става. Всеки ден по няколко статии за имотния бум. Какво става? Стигнахме ли нива от 5000 евро квадрата, че да купувам. Чакам да стигнат до там щото иначе явно не е качествено. Нещо се случва категорично. БНБ вчера излезе официално с нови правила за търговските банки да увеличат антициклични буфери от 0.5% на 1% защото банките тотално изпращяха - кредитират 100% от ипотеката без лично участие, което е абсурд и говори за някакви много сериозни проблеми с липси, които трябва да се компенсират по всякакъв възможен начин. На всичкото отгоре платото, което беше постигнато преди месец-два сега се оказа, че е тръгнало леко надолу с цените. А за наемите като го четеш само ти става ясно колко измислено е всичко. Наемите се закотвили на 550 евро, разбираш ли? Наем на какво? На гарсониера, на двустаен, тристаен, мезонет? На какво? Средно? Просто средно. Да ви знам и анализите просто. Смешни сте. Хайде, утре чакам новата порция 2-3 статии колко е важно да си туря парите в бетонена хралупа в София.

Пълно е и със Информация за Евъргранде, която е меко казано зле преведена и се пее старата песен от Октомври 2008, как дори и да има нова Световна криза нас няма да ни засегне, щото ние си го знаем вече, че най добрата инвестиция е столична хралупа за 5000 евро квадрата. Мръсния въздух и съседите селяндури дето омирисват входа на кисело зеле са безплатен бонус.

Немите растат за баламурниците, които не се изнесоха преди година от Софенцето. Хиляди оправдания за осмисляне на дишане на химически изгорени отпадъци, гуми и смог. Да им се вдигат наемите, вноските и таксите. Като нямат акъл да се върнат по додните си местенца. Ма нямало работа и малко плащали. Това щото в София има мега заплащане и ти остава нещо в джоба като мине месечният рекет и ипотека. Ма ни стаа, друго си е да си гъзар у Софето, да спреш с "новият внос" пред кварталното кафе и да впичатляваш селянкити с новио айФон. Тъпунгери, сър. Тъпунгери.

Опитай Ямбол, Сливен, Девня, Монтана и ела пак да пишеш за заплащане, наеми и цени! Докато всичко е концентиранов София хората ще се блъскат там. Каквото и да си говорим заплатите в миризливата столица все още са най-високи! Въпреки работа от вкъщи. И после всеки има право да иска да живее добре! И това му право му позволява да живее където си иска! Независимо дали става въпрос за София, Париж или Лондон! Идиотско е месторождението ти да определя начина ти на живот! София е красива и я посещавам с удоволствие през лятото когато всички са "по морето". Не мога да си представя що за ад е да живееш там!

След цялата тирада в защита на София свършваш с: "Посещавам я с удоволствие лятото". Хапчетата, колега. Хапчетата. :)

Никакъв "ад" не е да живееш в София, ако някой не му понася - България е голяма. И съвсем не е вярно, че само в София има добри заплати и работа - Пловдив също много дръпна последните години, още Бургас, Стара Загора, Русе и др. Постепенно нещата от много концентрирани в София - започват да се децентрализират и днес на много места в България извън столицата може да се работи и живее добре.

За другите незнам, ма аз се изнесох рано от София. На чист въздух и спокойствие, бачкам си през интернет за по-малко пари от колкото изкарвах, но харча с пъти по-малко така, че не само живея по-добре а и спестявам. Никакви кръчми, кафенца и лиготии. Никакви молчета и "халтурни" мероприятийца. Оказа се, че това перо е огромен и безсмислен разход. И без това в София от години няма свестен клуб с банди. Или застаряващи псевдо-музиканти или некадърни милениъли - тежки самодейци. А чалгията , хазарта и пепеляка са на всеки ъгъл. София от културен център се превърна в последните години в мократа мечта на "селяка тарикат". Гнусотевична работа.

Всички тъпаци, купили с ипотека надценените с над 50% имоти в София - жална им майка. Предстои тотален срив на имотния пазар.

апартаментите в София не са станали внезапно по-ценни. Просто парите са станали по-малко ценни

Отвратителен , мръсен , град !

Някой може ли да ми каже, колко спални имате в българия в "тристайните" си апартаменти ? хихих

Две.

Слагайте им платено съдържание на тези статии. Ясно е че наем от 300-500 Евро при минимална заплата 650 лв няма как да се задържи. Само лъжете наемодателите и ги карате да чакат "правилния" наемател

Че то кой работи за минимална заплата бе? Всички семейства в София които познавам живеят с поне 3000 лв на месец.

познавам само такива, дето с 30 000 лв на месец живеят, значи всички останали са като тях също, мда ;)

Е, Ваньо, супер тъпо мислене. То и аз познавам масово семейства, които живеят с по 10 000 лева на месец само от заплати, такъв ми е сектора. Ама, това не значи, че всички са така. Щото бях напуснал сектора и умрях от глад...

В Люлин може да се снима филм на ужасите…

Явно е яко зле положението на пазара на недвижими имоти. Съдя да това по много зачестилите очевадно платени стаийки от разни агенцийки. При положение, че заради ковид кризата що народ се изсели от София и при положение, че над 200К жилища седят шразни и не могат да се продадат... не знам как така цените хвърчат нагоре...

по искане на наемодателите, а никъде не пише колко от всички предлагани маломерни или с недобра функционалност жилища биват наемани на тези нереално високи наеми.

То правилно "елитни" е в кавички

Такава пародия. Дир толкова ли сте я закъсали откъм кадри че трябва да цитирате една измислена статистика. Направете едно проучване, положете малко труд и тогава пишете. Рентите са супер депресирани в момента, на 300лв не могат да намерят наематели.

Люлин, Надежда, Дружба и т.н. - това е ада на Земята. Мизерия, чалга и ромове! По-кофти е от негърско гето! Не знам кой си го причинява!

каква е разликата между "елитните" и "крайните" квартали не мога да разбра, една и съща кочина е навсякъде, разбити тротоари, коли паркирали в зелените площи, кал, прах, ужас

Прав си като цяло - навсякъде е леш. Но разлика има - тя е основно в хората. Без да обиждам никого, хората в Докторски паметник с едни, в Надежда - съвсем други.

да, разбити тротоари и улици, и на адвете места, но хората и лицата който ще срещнеш са различни,.....

в този район около паметника се бяха населили само комунисти и партизани-ятаци и подобни. Все хора от добра соя, какъвто беше и техният водач Живков.

В елитните има платено паркиране и колци по тротоарите

Ами разходи се по улиците на Лозенец и след това в Обеля или Люлин и ще резбереш.

Ако се разходи човек по улиците на карето между Семинарията, "Джеймс Баучер", "Никола Вапцаров" и "Черни връх", включително по "Джеймс Баучер", ще се чуди в град ли се намира или на село! Отделно, в тази част на София изчезнаха още преди пандемията много от магазините за най-различни необходими стоки.

Основната разлика е, че елитните квартали са близо до центъра и са с по-добра инфраструктура и транспортни връзки. Също така в елитните квартали няма цигани.

Грозен и мръсен град.

Да но с най-високите заплати в България.

Да, високи заплати, образовани хора, доста млади хора също. И се чудя как търпят, че живеят в най-отвратителната столица в Европа, въпреки че градът всъщност хич не е беден. Скоро сравнявах бюджетите на София, Белград, Букурещ и Будапеща. Ми София не стои хич зле откъм бюджет, а изглежда в пъти по-зле от всеки един от тези градове. Как става тази магия, само ГЕРБ може да обясни.

Йоркширски териер -> бултериер -> рентериер

В някой райони?