Над 78% ръст на печалбите отчитат банките в България през второто тримесечие на годината

Най-голяма печалба регистрира Банка ДСК, следвана от УниКредит Булбанк и Пощенска банка, сочат данните от отчетите на 25-те банки и клонове на чужди кредитори в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ни донесоха Киро и Асен - големите бизнеси печелят пари на гърба на нормалните хора.

Та нас хората какво ни топли това?? Виждаме как една малка група хора създават непрекъснато икономически и финансови проблеми!!

АЗ: Захлебили са и сега могат да смъкнат малко лихвите нали? BANK: А не. АЗ: Еми добре.

ТОВА Е ИСТИНСКА НОВИНА! ГРАБИТЕЛИ!!! ТАКА Е КАТО НЯМА ДЪРЖАВА!

ТВА НИЩО НЕ Е! ЩЕ ВИДИТЕ ШАШМАТА С ЕВРОТО - ТОГАВА ЩЕ НИ ЧУКАТ ЯКО...

Нефтени компании , банки и фармацефти забогатяват по време на криза?! Неее , не може да е истина! Само , че както винаги става на наш гръб! И както винаги си плащаме и само си псуваме тихичко.

Дааа - заради това отдавна съм решил - имам още 12-14 месеца някакви остатъчни изплащания на неща и след това не мисля да се занимавам с банки и кредити до края на живота си - само цифрови банки с минимални такси. Съветвам всеки към това - никакъв толеранс и никакви кредити.

Мразя ДСК, когато паднаха лихвите гадовете не смъхнаха лихвите по кредитите.Веднага щом им изпратих всичко си закрих сметката! Да не са само те, най-големите обирджии!!!

А 1000 лв масови заплати в бранша. Високи такси, високи лихви, много работа с високи печалби, а ниски лихви.

Изплатих исках да пиша

Банките печелят на наш гръб. Спестяванитята дори не са реално спестявания, защото таксите са по-големи от лихвите. Но когато банка има затруднения тича при държавата да ги спасява, пак с пари от нас...

Кредитни карти и заеми - това е съвременното робство.

Криза, пандемия, война, недостиг? Да - но за раята. Кой облажи от цялата работа? Едни, дето продават вакси, едни дето дават кредитчета, едни дето продават оръжия, енергийни носители и т.н. Абе Кокорчо правилно го каза - да правят вятър с устата бедните. Може би му се е присънил мокър сън със Спецов, но това не го прави по-невярно.

Браво, защото иначе на нас ни обясняват защо от началото на годината сме обеднели със същите проценти. Както казва закона нищо не се губи в Природата.

Постоянно вдигат такси, лихви, искат ти такса, че си вложил, че си изтеглил собствените ти пари, като оправдание посочват криза, корона и какво ли не... Всяка година нямат загуба, всяка година рекордни печалби, все повече милиарди. От кого идват? От народа, тоест тези бонки ограбват народа под различни предтексти и печелят все повече, докато народа обеднява. Как това е да се водиш от интересите и добруването на народа, в което всички депутати и държавници се кълнат????

Само БНБ ли не разбра, че Рафайзенбанк България не съществува :)))))))))

Така се става богат, на гърба на бедните. Когато печелят - печелят за себе си, когато губят държават, тоест бедният народ, ги обещетява за загубите.

И все им е малко...Но народа избра демокрация, избра да е роб, други да трупат печалби на негов гръб

Не са най-големите, но едни от тях. Мисля, че ОББ са по-големи изроди.

Те започнаха от куфарчетата, раздадени на техни ДС хора от БКП.

ТОВА Е ЗАЩОТО ИМА ДЪРЖАВА, ТЯ ПОМАГА НА МАФИЯТА ДА НИ ГРАБИ ДЪРЖАВА = МАФИЯ МАФИЯ = ДЪРЖАВА

Е как няма да са на 78% печалба. Че то само да влезеш в Банката и ти искат пари. Внасяш пари и ти искат такса. Вас в мгазина искат ли ви такса когато ви отмерват сирене или кашкавал. Не, защото това им е работата. Но народа проЗд, както казва Бацето и търпи всичко.

Като я видя тази статия и ми иде да се нагърмя с кредити та и аз да помогна за печалбата им. За щастие сърказма стига до тук. Никога не съм ползвал кредит и никога не бих. Ще чакам и спестявам ако трябва но не и банка.

Когато ние спим крадците богатеят

Започни да спиш по-малко. Ето ти решение.

Ми затова гласувайте бре! Не, че гласуването ви ше промени нещо, но ако гласувате с бюлетна не подкрепям никоя от изгнилите ябълки дето ми предлагате да си купя тука, тогава може и нещо да се промени!

Някои държави увеличиха данъците за най - печелившите, по време на кризите. Тук обаче си ги защитаваме, защото са си наши .

Вдигнали са таксичките ...

Изроди, които явно не подлежат на никакъв контрол.

Ще го промени толкова празната бюлетина, колкото като влезеш в магазина и кажеш на продавача гордо ,,Аз не искам хляб''.

Ооо да банките лапат със всичка сила това е ясно ама я ни кажете обикновнния човек как със колко е пораснал “ръста” на печалбите на хората които работят наистина. Срам нямат гадове долни

Реализираха печалби за сметка на клиентите си. Имам лични впечатления от ДСК. Особено като се прехвърлиха депозити и сметки от Сосиете Женерал Експрес банк. Направо ни обраха.Въвели си някакви нови правила, клиентите не знаят. Накрая изведнъж установяваш, че солидна сума от срочния ти депозит я няма.А обясненията са нелепи.Това може да се случи само у нас.Та затова са тези големи печалби.

Що триете коментари бре подлоги....цел живот у диро да работите за жълти стотинки анти българи

На печалба са, защото няма как да си получиш заплатата без банкова сметка. Всякакви такси са наложени! Абсолютно безогледен частен монопол! А икономическата наука учи, че има само едно нещо, което е по-лошо от държавния монопол и това е частният! Сега ще ни скубят, докато не се намери някой като Орбан, който да им въведе данъци върху печалбата! не може цялата държава да страда от криза, а сумарната им печалба да е 9 цифрена! Затова - данък върху печалбата на банките!

Банките в България са узаконени крадци! Закрих си всички сметки в български банки. Трябваше да вадя пълномощно на баща ми защото трябваше да минат 30 дена от заявката.. Иначе начисляват такси дори и да е закрита сметката..

Много хубаво, поне някой отчита ръст на печалбите. АХахахах, продавачите на бензин и ток също сигурно са много доволни.

Тук се дерат кожи като за световно и на никой не му пука. Представятели си какво са 80% печалби? БНБ защо позволява на банките да си вдигат всякакви такси, като се опрадават, че е заради скъпите елктронни системи и онлайн банкиране. Двойната печалба показва, че всички тези за повишаване на таксите са измислица и не са реални!

Още ли не харесвате овците на Манолова ?

Лихви по депозити не се плащат - ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО. За сметка на това, лихва по ипотека без доказан доход (но с залог!) е близо 9% на година. Чиста печалба, 100% гарантирана. Нещата сега ще се попроменят малко. ЕЦБ започна да вдига лихвата, скоро и самите банки ще започнат да се състезават за хората с парите. Ще има и рязък ръст на лошите кредити.

От 15август ще има ново увеличение на таксите , така че на 3то тимесечие печалбата ще бъде закръглена.