Над 78% ръст на печалбите отчитат банките в България през второто тримесечие на годината

Най-голяма печалба регистрира Банка ДСК, следвана от УниКредит Булбанк и Пощенска банка, сочат данните от отчетите на 25-те банки и клонове на чужди кредитори в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 15август ще има ново увеличение на таксите , така че на 3то тимесечие печалбата ще бъде закръглена.

Лихви по депозити не се плащат - ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО. За сметка на това, лихва по ипотека без доказан доход (но с залог!) е близо 9% на година. Чиста печалба, 100% гарантирана. Нещата сега ще се попроменят малко. ЕЦБ започна да вдига лихвата, скоро и самите банки ще започнат да се състезават за хората с парите. Ще има и рязък ръст на лошите кредити.

Още ли не харесвате овците на Манолова ?

Тук се дерат кожи като за световно и на никой не му пука. Представятели си какво са 80% печалби? БНБ защо позволява на банките да си вдигат всякакви такси, като се опрадават, че е заради скъпите елктронни системи и онлайн банкиране. Двойната печалба показва, че всички тези за повишаване на таксите са измислица и не са реални!

Много хубаво, поне някой отчита ръст на печалбите. АХахахах, продавачите на бензин и ток също сигурно са много доволни.

Банките в България са узаконени крадци! Закрих си всички сметки в български банки. Трябваше да вадя пълномощно на баща ми защото трябваше да минат 30 дена от заявката.. Иначе начисляват такси дори и да е закрита сметката..

На печалба са, защото няма как да си получиш заплатата без банкова сметка. Всякакви такси са наложени! Абсолютно безогледен частен монопол! А икономическата наука учи, че има само едно нещо, което е по-лошо от държавния монопол и това е частният! Сега ще ни скубят, докато не се намери някой като Орбан, който да им въведе данъци върху печалбата! не може цялата държава да страда от криза, а сумарната им печалба да е 9 цифрена! Затова - данък върху печалбата на банките!

Що триете коментари бре подлоги....цел живот у диро да работите за жълти стотинки анти българи

Реализираха печалби за сметка на клиентите си. Имам лични впечатления от ДСК. Особено като се прехвърлиха депозити и сметки от Сосиете Женерал Експрес банк. Направо ни обраха.Въвели си някакви нови правила, клиентите не знаят. Накрая изведнъж установяваш, че солидна сума от срочния ти депозит я няма.А обясненията са нелепи.Това може да се случи само у нас.Та затова са тези големи печалби.

Ооо да банките лапат със всичка сила това е ясно ама я ни кажете обикновнния човек как със колко е пораснал “ръста” на печалбите на хората които работят наистина. Срам нямат гадове долни

Изроди, които явно не подлежат на никакъв контрол.

Вдигнали са таксичките ...

Някои държави увеличиха данъците за най - печелившите, по време на кризите. Тук обаче си ги защитаваме, защото са си наши .

Ми затова гласувайте бре! Не, че гласуването ви ше промени нещо, но ако гласувате с бюлетна не подкрепям никоя от изгнилите ябълки дето ми предлагате да си купя тука, тогава може и нещо да се промени!

Ще го промени толкова празната бюлетина, колкото като влезеш в магазина и кажеш на продавача гордо ,,Аз не искам хляб''.

Когато ние спим крадците богатеят

Започни да спиш по-малко. Ето ти решение.

Като я видя тази статия и ми иде да се нагърмя с кредити та и аз да помогна за печалбата им. За щастие сърказма стига до тук. Никога не съм ползвал кредит и никога не бих. Ще чакам и спестявам ако трябва но не и банка.

Е как няма да са на 78% печалба. Че то само да влезеш в Банката и ти искат пари. Внасяш пари и ти искат такса. Вас в мгазина искат ли ви такса когато ви отмерват сирене или кашкавал. Не, защото това им е работата. Но народа проЗд, както казва Бацето и търпи всичко.

И все им е малко...Но народа избра демокрация, избра да е роб, други да трупат печалби на негов гръб

Те започнаха от куфарчетата, раздадени на техни ДС хора от БКП.

Само БНБ ли не разбра, че Рафайзенбанк България не съществува :)))))))))

Постоянно вдигат такси, лихви, искат ти такса, че си вложил, че си изтеглил собствените ти пари, като оправдание посочват криза, корона и какво ли не... Всяка година нямат загуба, всяка година рекордни печалби, все повече милиарди. От кого идват? От народа, тоест тези бонки ограбват народа под различни предтексти и печелят все повече, докато народа обеднява. Как това е да се водиш от интересите и добруването на народа, в което всички депутати и държавници се кълнат????

Браво, защото иначе на нас ни обясняват защо от началото на годината сме обеднели със същите проценти. Както казва закона нищо не се губи в Природата.

Криза, пандемия, война, недостиг? Да - но за раята. Кой облажи от цялата работа? Едни, дето продават вакси, едни дето дават кредитчета, едни дето продават оръжия, енергийни носители и т.н. Абе Кокорчо правилно го каза - да правят вятър с устата бедните. Може би му се е присънил мокър сън със Спецов, но това не го прави по-невярно.

Кредитни карти и заеми - това е съвременното робство.

Банките печелят на наш гръб. Спестяванитята дори не са реално спестявания, защото таксите са по-големи от лихвите. Но когато банка има затруднения тича при държавата да ги спасява, пак с пари от нас...

Така се става богат, на гърба на бедните. Когато печелят - печелят за себе си, когато губят държават, тоест бедният народ, ги обещетява за загубите.

А 1000 лв масови заплати в бранша. Високи такси, високи лихви, много работа с високи печалби, а ниски лихви.

Мразя ДСК, когато паднаха лихвите гадовете не смъхнаха лихвите по кредитите.Веднага щом им изпратих всичко си закрих сметката! Да не са само те, най-големите обирджии!!!

Изплатих исках да пиша

Не са най-големите, но едни от тях. Мисля, че ОББ са по-големи изроди.

Дааа - заради това отдавна съм решил - имам още 12-14 месеца някакви остатъчни изплащания на неща и след това не мисля да се занимавам с банки и кредити до края на живота си - само цифрови банки с минимални такси. Съветвам всеки към това - никакъв толеранс и никакви кредити.

Нефтени компании , банки и фармацефти забогатяват по време на криза?! Неее , не може да е истина! Само , че както винаги става на наш гръб! И както винаги си плащаме и само си псуваме тихичко.

ТВА НИЩО НЕ Е! ЩЕ ВИДИТЕ ШАШМАТА С ЕВРОТО - ТОГАВА ЩЕ НИ ЧУКАТ ЯКО...

ТОВА Е ИСТИНСКА НОВИНА! ГРАБИТЕЛИ!!! ТАКА Е КАТО НЯМА ДЪРЖАВА!

ТОВА Е ЗАЩОТО ИМА ДЪРЖАВА, ТЯ ПОМАГА НА МАФИЯТА ДА НИ ГРАБИ ДЪРЖАВА = МАФИЯ МАФИЯ = ДЪРЖАВА

АЗ: Захлебили са и сега могат да смъкнат малко лихвите нали? BANK: А не. АЗ: Еми добре.

Та нас хората какво ни топли това?? Виждаме как една малка група хора създават непрекъснато икономически и финансови проблеми!!

Това ни донесоха Киро и Асен - големите бизнеси печелят пари на гърба на нормалните хора.