Мотивацията за работа на 66% от младите българи: Пари

Повече от половината излизащи на пазара на труда искат да се насочат към сферата на услугите, показва проучване на Gemius

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо- кадърните млади хора отдавна бягат на Запад- нормални условия на обучение и работа. И второ - само претенции за повече пари, а реални почти всеки втори нищо не разбора или не може, а пък държавните институции ги надъхват как да се представят на интервюто, за да ги вземат на работа..... и после като искаш да го изгониш- познай как. Трагично е образованието у нас, така че какво очаквате да излезе като краен продукт- едно осакатено и чалганизирано поколение.....

Капитализъм, какво да се прави ... Ценност са парите. Ако някой иска да работи за ордени - добре дошъл !

Тези, които негодуват срещу работодателите, защо не станат работодатели? Веднага ще кандидатствам при тях, щом ще получам европейска заплата.

Аз никога не бих се принизил до толкова, да бъда алчен "работодател". Само да ти кажа да знаеш защото по природа сте прости селяни, КЛИЕНТА е истинския работодател. Ти си тариката който прибира печалбата.

Тази мантра се върти из интернет пространството ни вече десетина години. Хубавото е, че звучи все по-тъпо и безсмислено след всеки настанил с у нас чужд бизнесмен. Очаквам до 4-5 години този български битовизъм или да изчезне напълно ( хорският срам е голяма работа ) или да предизвиква единствено присмех. Защото това са думите на некадърният бизнесмен, който само си мисли, че може да върти бизнес и да управлява хора. Накратко, време е пищман бизнесмените да си ходят и да идва истинският бизнес.

Пари ще им е мотивацията ами, няма да е за орден герой на социалистическия труд

аз искам да стана метач в София, ама не ме вземат, не съм се вписвал...

снимката от гей парад ли е?

Хората искат пари, а работодателите предлагат медали - тиквени...

Навремето чираците са работили за залък хляб, подслон и възможността да учат занаят. Като понаучт стават калви и след години яко бачкане може и да се домогнат до майсторско свидетелство. Това са традиции и ценности достиганти с хилядолетен опит. Днес, голяма част от милениълите очакат всичко да се сервира на готово, без да са готови да положат (понякога и) къртовски труд за да станат добри в професията си. А всички знаем че изграждането на добър специалист в която и да е област не може да стане в училище или университет. ПРактика се и иска, упоритост и крадене на знаят от старите кучета. Не е лесно, но така обществото ни е успяло да излезе от пещерите и да почне да произвежда смартфони. Уважението към труда трябва да е урок номер 1 в образователната ни система.

Айде бегай оттука

Че какво друго да ги мотивира? Човек продава уменията и знанията си за пари. Това е основното. Друг е въпросът дали тези хора ги имат за парите, които искат да получават! Мен също ме мотивират парите - исках да получавам достатъчно, за да си позволя примерно да си купя нова кола, това ме мотивира да се усъдършенствам и подобрявам и резултатът е налице.

Знанията и уменията трябва да са предоставени от работодателя с описание на точния протокол за точното изпълнение на задълженията и работата на служителя, служителят не трябва да прави нищо повече и нищо по- малко от предоставените му протоколи....Всяко работно място , което изисква интелектуална проява и нови идеи от служителя, т.е. работодателя не знае как точно служителя да върши работата и разчита на неговата изобретателност, е това вече трябва да се заплаща от 2000 лв нагоре

Според теб не трябва да има знанията и уменията да си върши работата, както в описана точно в протокола ли??? Само времето да се шлая и да се чуди кое какво е, ако изобщо може да чете???

И ако имаш знания и опит да извършваш описаните в нея дейности, значи заслужаваш заплатата си , посочена в трудовия ти договор.

Доста от хората, които работят, вече работят за други страни отдалечено, от вкъщи...

Младите си мислят, че парите растат по дърветата! Като дойде някой на интервю и като започне да се пазари и да се интересува не от работата, а от парите, интервюто приключва и веднага любезно го изпращам до вратата!

На обявицата ти за работа, мошеник такъв! Виж как се пуска обява за работа в чужди сайтове като indeed...

Мда хитрец си на обявата не си посочил заплащане ама като дойде някой вече си голямата работа., Аман от такива саморасли "бизнесмени"....

Да се интересуват от работата? Т.е. да се интересуват как да изкарат повече пари за теб, вместо за себе си?

Хайде стига с тези мантри - не стига, че накрая пак взимате неграмотниците защото ви е по-евтино ами и хем ги виждате, че са некадърни и пак вместо да ги обучите мрънкате. Научете се, че като искате качествен труд ще си плащате. Като искате качествена храна не поръчвате от Макдоналдс нали?

...интервю за работа : - Добър ден - Добър ден - Вие тук каква заплата предлагате? -1000 лева месечно. - Аха, Благодаря Ви, довиждане.

Ха, ха - останалите 34% сигурно нямат мотивация да /ви/ бачкат.

Това значи, че народът ни е осиромашал изключително много. Ако младите хора имаха гарантирано оцеляване, т.е. гарантиран екзистенц минимум, биха имали амбиции извън оцеляването, биха имали цели и мечти.

О, да! Цели и мечти в коя кръчма да се напият довечера и коя да изчкат, след като й покажат новия си телефон на изплащане. Експериментите с такъв минимален доход показвта обратната тенденция - всички стават мързеливи, защото знаят, че има какво да ядат и къде да спят и това да се развиват професионално ги вълнува още по-малко от преди.

Кой би работил, ако няма нужда да го прави. Всичко друго са алабализми.

Естествено, човек работи от икономическа принуда. Като си надвие на харча, вече и за кеф. Ако работи за себе си.