Москва: И без споразумение Киев е длъжен да транзитира газ към Европа

Украйна заплаши, че ще зарежда транзитния газ от Русия в подземните си хранилища, ако той постъпва на територията на страната без съответния договор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никой не пречи на "европейците" и в момента да купуват евтина газ. за съжаление обаче по евтина от руската няма на този етап. може би след няколко години да се намери и друг доставчик, но засега поне няма. ако имаше никой нямаше да купува от руснаците. германците не са толкова тъпи че да строят СП2 ако през него ще се продава скъпа газ, а пък то имало евтина газ от Катар. ако това беше истина...…… това е като с евтината газ от САЩ, това е като с газовите находища в Черно море дето щяха да ни стигнат за много години напред....щяха, ама не стана. същото е и с другите доставчици на газ. в момента няма друг по евтин.

Украинците започнаха твърде непочтено да извиват ръцете на европейците, само и само да ги накарат да работят за тях. При това обаче не изпълняват договореностите, които са поели.

За най-голямо съжаление на Украйна, преди много години държавата е подписала договор, който сега на практика я поставя на колене. Заради меката зима, европейските държави криво-ляво ще преживеят върховия период на консумация на газ. През това време ще се постори Северен поток 2 и европейските държави на практика няма да имат проблеми с доставките на газ. Включително тези в южна Европа, защото Балкански поток ще бъде готов за следващия зимен период. А Украйна стои между чука и наковалнята. Първият вариант е да не изпълни подписаните международни договори и да спре тотално доставките на газ към ЕС. Нито ще е за първи път, нито ще е фатално за ЕС. Русия ще я покаже като ненадежден партньор и с пълно основание ще остави ЕС да вади горещите кестени с голи ръце. Ще има пълно основание да прекрати окончателно транзита през Украйна и никой няма да може да я сочи като виновница за случилото се. ЕС ще трябва да поеме още няколко милиарда евро годишно разходи, за да се поддържа "демократична Украйна". Вторият вариант е да изпълни международните договори, но тогава остава с всички минуси на водената последните 5 години политика. И вероятно отново ще се прости с транзита на газ от 2021 година. Освен ако не свали цените за транзит, но със сигурност ще иска ЕС да компенсира тези загуби. ЕС и при този вариант ще трябва да се прости с няколко милиарда евро. Третият вариант е най-лош за Украйна. Всички вкупом да теглят една майна на Украйна и да я оставят да заприлича на България. Бедна, без икономика и преживяваща за сметка на емигрантите с обещания за "светло бъдеще", което никога няма да се случи. Тогава нито ЕС, нито Русия ще генерират загуби. Остава въпроса къде са САЩ. По този вариант може дълго да се разсъждава. Може да се добави НАТО, но както и да се извъртат нещата, Украйна е тоталния губещ, както в момента е България от интеграцията си в НАТО и ЕС. А със сигурност Украйна е безкрайно далече и от двете организации. Мъка, мъкааааааааааа...

наистина ли си толкова наивен или ти изнася да се правиш на такъв. Смяташ ли че Европа ползва газта за отопление само???? Едва под 15% се ползва за това. Останалото е промишленост. Ако спре - ми ще купуват евтина Катарска или Американска газ. За това толкова реваха ЕС за различни източници, хъбове и мрежа. А на Украйна майна няма да теглят . Те на Гърция не теглиха когато ги изнудваха както си искат. На Англия не я теглиха. Та на Украйна която им е буфер ли?

Ти май си най-големият глупак

Това тези дето щяха да връткат кранчето ли го казват? Айде сектир бе...

Тато Ердоги пак се уреди ...брилянтно!

Мужиците се обаждат на крайните потребители у Гейропата и им декларират цената на газа за тях. А те сега вече да си договарят транзита с мангалите в Покрайната. ..Могат да пратят и представители в Русия, да отчитат колко наавъртат ,,водомерите,, на Тръбата към Покрайната.

Яжте сега, каквото сте си надробили, еврокретени.

стой на студено мурзилке мразеща държавата си и алиансите в които членува.

Майната му на НАТОто..,бе!

що си прост. къде намеси НАТО в темата бе мушмурок.

Хахахаха... какъв съуд бе, идва американския газ.. просто ще е по скъп! Ама те в Европа са богати боли ги ..я !

ти последниа наивник ли си които не разбра, че руската газ е ПО-СКЪПА от американската???? де ви намират от оная епоха в която нямаше интернет и ви лъгаха на поразия?

Двама се карат, а третия май ще стои на студено....Познайте кой е този баламурник?

ти

не ти само, всички ще стоим заради украинските мошеници, преди години ни го направиха този номер, защитавайт ги ако сте мазохисти.

Ха така, газовите доставки за България братята украинци няма да ги пропускат, а ще си ги складират в Украйна.

значи тировете са длъжни да пренасят безплатно картофите на производителя до магазина. така ли?

Някой да е казал, че Росия няма да плаща за транзитирането.