Мнучин: Амазон унищожи търговията на дребно в САЩ

Очаквам с нетърпение да чуе резултатите от разследването на Министерството на правосъдието, каза финансовият министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакайте сега - нали уж капитализЪмът сам се регулира? Нали пазара движи всичко? Как тъй изведнъж големите фирми се оказа че са сгазили лука? Дай да вземем да ги глобим - все ще измислим за какво! А това дали плащат данъци е съвсем друг въпрос.

В глобален мащаб он лайн търговията унищожава търговците на дребно.Но големите вериги не унищожават ли и те...

Това, че повечето търговци на дребно, които не успяват да са ефективни, изчезват е добро. Така работи пазарната икономика. Работещите във фирмите за търговия на дребно имат възможност да започнат работа в други фирми, които ще допринасят повече, ще предлагат нещо, което се търси от пазара. Да висиш в магазин и да чакаш клиенти не е най-доброто нещо, което човек може да направи със живота си.

Казваше баба ми, че учЕните ще затрият света, ама аз не и вярвах ...

Ако смяташ, че докато правя нещо друго по-добро и ти ми се обадиш да ти обърна внинание, прекъсвайки ме каквото правя, е по-готино като резултат от чкането на продавачката, то ти се лъжеш. Всеки сам решава, как да си прекара живота.

"Президентът се вгледа в това, както и аз". Превод в ефир на Дир.бг

Е, Амазон, като част от световната онлайн търговия също, има вина... но основната вина е в човешкият мързел, защото винаги е по-лесно, вместо да се разровиш из мазето в което държиш дреболиите които рядко ползваш, да си поръчаш по мрежата това което ти e дотрябвало...

Капиталът по принцип е заподозрян за неблагополучията на човечеството. Затова пък едрият капитал е доказано виновен винаги и за всичко. Малките фирми могат и трябва да бъдат оставени да се развиват, но за гигантите трябва сериозно наблюдение и данъци.

Че това затриване на дребния бизнес от големите вериги е повсеместно. Първо ни го натресоха, а чак сега виждат, че това е уродливо и измамно развитие на търговията, защото ограбват дребните......