Министърът на икономиката вика надзорниците на ББР за обяснения

Кирил Петков вече е поискал БНБ да одобри промяна в устава на финансовата институция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей, министара на икономиката се чудел къде са проблемите. Аз очаквах, че икономист от такъв ранг има опит с правенето на бизнес в България, ама изглежда че не, защото ако имаше бизнес щеше да знае къде са проблемите. Държавната администрация се е превърнала в рекетьорско звено на мафията. Полиция, прокуратура и съд съответно ти разгонват фамилията, когато не искаш да си плащаш. И за капак нямаш достъп до така рекламираните европейски фондове, супер фондове и т.н. Ето затова няма да се оправим, министъра не знаел какви са проблемите, ми като не знаеш бегай трупай опит и след години ела да решаваш проблемите....

Да не са само закани, щото навремето ББ, като стана кмет първо се издърви на Софийска вода,че ще им прекрати договора, след това нещо си шепнаха и после той пак им продължи договора.Блага дума железни врата отваря.... майтаб, бе Чики.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Интересно ми е д КФН, кога ще се заемат, че и за там си изникват въпроси?

КФН нямат влияние там. ББР е банка, с лиценз от БНБ и там се отчита и подлежи на надзор като всички банки. Освен това, понеже е създадена със закон с основен акционер българската държава, е длъжна да се отчита и пред държавните органи, осъществяващи надзор над предприятията с държавно участие. Така че трябва да се рови в посока БНБ и Министерство на икономиката/финансите, според кое е в момента мажоритар.

В България няма нормална среда за развитието на дребния бизнес ! Това с кредитирането сигурно лесно ще се промени! Другото е много трудно : евтинджос стоки от внос, един бюлюк институции, некоректни партньори, липса на читава работна ръка и др. Не е за разправяне!

Няма честно забогатял българин - освен Пулев, но не искам да съм на негово място

Мачкай герберастката мафия!

Ще ти се ама няма да стане…Тая същата мафия плаща на всички..”политици” та няма да стане това което искаш…просто партийките ще са други ефекта или ще е нулев или ще е по-зле…..

Той този министър явно не знае, как се взема заем от малка фирма. Почти невъзможно без да направиш ипотека на имот никой не дава пари на малки фирми. Те искат бизнес планове, защита на бизнес планове, депозити и т.н. все неща които една малка фирма нито има хора нито свободен финансов ресурс да го осъществи и да вземе заем за 100 000. Но банката няма какво да прави ако има много пари освен да търси големи кредитори. Ако банката имаше в момента в касова наличност примерно 5 милиарда щяха да ревнат защо не дава кредити за да увеличава парите. Сега като ги е дала както би направила всяка банка за да изкара почалба от лихвата защо ги е дала. И аз имам малка фирма три пъти пробвах да взема фирмен заем от банка просто е немислими. Банките ти дават заем който е 25% от оборота ти за 1 година. Е за какво ми е такъв заем с хиляди хамалогии като тези пари ще ги изкарам за 4 месеца.

Верно го казваш. Макар ,че минаха доста години и аз съм го изпитал. Банката , от която искахме кредит искаше от фирмата такива неща / имам предвид залог и показатели/, че ум да ти зайде! Счетоводителят ни каза: че то, ние ако го имахме това, нямаше да търсим кредит! И се отказахме! А и сега е много трудно да си дребен предприемач! В първите години след 89 -та , сякаш беше по-лесно!

и безгръбначен фукльо! Пръдльо, ББР не раздава пари а ги заема, и как точно 100 000 малки фирми ще ги обезпечат и върнат?

Дано да остане министър и в следващото правителство. С такива хора за страната ни има надежда. А досега бяха все такива, кат СерГЕЙ ( без ден трудов стаж) , Тиквундера от Банкя ( опитен рекетьор) и Сопола от Дръндар ( изнудвач и цар на схемите).

Изключително добро попадение в този кабинет е Пеканов. Като се сетя за предишните ми се драйфа.

Абе не беше ли шеф на надзора на ббр Стамен Янев, който сега е шеф на агенцията за инвестиции?

Е да, ама Киро Харварда го крие, щото са градски. За това го върна на оная агенция за инвестиции да му спаси задника срещу пеенето за ббр.

Е каква ревизия за ББР ще прави Кирил Петков, като основния виновник за проблема е шефа на надзора, демек тоя Стамен Янев. Този знае ли какво прави въобще.

На тоя майка му и баща му само са си дали парите в Харвард, ако изобщо там е учил, а не в някой “харвардски” филиал! Доста е босо и неграмотно това момче по икономика!

Ти това го казваш от завършил УНСС-то ли? Генйи неземен калинковец Муахахха

Не, учил съм в Сфишоф университета, ама не можах да го завърша. А заема ще го връща внучето на мойта тъща.

Защото са взели кредит? И си га плащат? Свободните пари в банката са 38%! От 4.5 милиарда общ ресурс са раздадени като кредити около 3. Нека чуем какво ще кажат надзорниците.

Каквото и да кажат надзорниците, те са с двата крака в лай.на.та след сделката за 75 милиона за портфейл от банки , дадени на фирма с 5000 лева ОБОРОТ за година. А Мавродиев е за разстрел.

Адмирации! Много големи професионалисти в служебния кабинет ! Дай Боже такива политици да ни управляват !

Айде ГЕРБ-аджийски тролове, скачайте на коментарите, че трябва да си заработите надниците. Изкарайте го луд, изкарайте го корумпиран, изкарайте го слуга на мафията. Щото Боко не е мафията, Делян не е мафията, Доган не е мафията, нали? Милиарди окрадени от изброените са ОК за вас, нали, стига да ви дават по някой друг лев за коментари. Продажници евтини.

Защо не кажат имало ли е 10 000 малки фирми, които са кандидатствали за по 100 000 лв. кредит и им е отказано заради тези 8 компании? Нека да спрат със спекулациите, като съобщят колко са фирмите, потърсили ББР за кредит и има ли такива, които са ощетени от политиката на банката? Защото аз си мисля, че ББР е давала тези кредити, защото е нямало на кого другиго, там е трябвало да отчетат дейност и коефициент на полезно действие.

Ей клоун, за да кандидатстваш трябва да те допуснат. И не, че не е имало кандидати. Ама са ги изхвърляли като мръсни котараци от кебапчийница. И въобще всичкото надзорник на тая банка е за публичен бой до смърт с тояга. Това се полага на крадците в особено големи размери.

Този или се прави на луд, или не са го осведомили добре. Не говори добре за него и в двата случая.

Наивно момче!