Коментари - МФ: Бюджетният дефицит достига до 780 милиона лева към края на септември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия виновна за бюджетния ни дефицит ли? Сигурно. Ако не бяха нападнали Украйна, нямаше да им налагаме санкции ( каква абсурдна мисъл ) и нямаше да купуваме пет пъти по-скъпа газ. Например. Нямаше да си дадем бронираните машини на украинските фашисти и нямаше да поръчаме нови за 1,5 милиарда долара. Поръчахме ли ги вече. За планиран дефицит се говореше в публикацията, нали? Да добавя ли и закупуването на Ковид ваксини? А съм сигурен, че дори не е направена оценка на риска от новия щам. Но и за този пропуск трябва Путин да е виновен. Няма страшно. Едно кредитче от МВФ на хуба лихва ще оправи нещата. Или емитирането на някое и друго дългче. Отново на добра лихвичка.

Поредния нагъл лъжец. От руслямска държава купувахме и цената беше 660 лв. на 1000 куб м през 2012-2014 г. или 62 лв/МВтч, а в момента цената е 60 лв.МВтч. Освен това планирания дефицит е в абсолютно стойност, но по отношение на БВП като процент дългът намалява.

На сайта на Булгаргаз цената е 66 лева, не 60, както казваш.

ЩЕ ГИ ЗАТВОРИМ НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ .... ЩЕ ИМ ДАДЕМ ДОСТЪП ДО ФАКСОВЕ, САТЕЛИТИ И ИНТЕРНЕТ ... ЩЕ СЛОЖИМ И 10 НОТАРИУСА .... И КОЙТО ПРЕХВЪРЛИ ИМАНЕТО В БЪЛГАРСКА БАНКА. В ПОЛЗА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЖИВЕЕ .... КОЙТО НЕ ГО ПРЕХВЪРЛИ КУРШУМА И В КРЕМАТОРИУМА НА ВМА :)) .... С ЕДНА ДУМА ЩЕ ПРЕДЛОЖИМ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ " СДЕЛКАТА НА ЖИВОТА ИМ"

Малоумен идиот. Най-малкото защото цялата БСП и Шефовете на Вгъзраждане ще трябва първи да се затворят на стадиона

Всичко в държавата е забатачено, не се осигурява и се прехвърля за 2024г.

И как установи това, щото напротив, в статията пише точно обратното

Заем? Щото дефицит точно значи заем и инфлация и преливане на средства от частните спестявания към държавата. Капитализъм, нито може да се самоиздържа нито може без да плячкосва, краде, изнудва и обира, хахаха

Дефицита е на държавата и отчасти се дължи и на инфлацията. Капитализма се самоиздържа, дефицита е заради социализма - примерно дотацията за Пенсии е 12 милиарда лева годишно или 3 пъти повече от дефицита на правителството, Плащанията за безработни простаци, детски, майчинство и т.н. са от същия порядък.

Има тука един изкукал комунист шибан, който всеки ден повтаря за някви банани - че българите се били продали за банани 89 година и свалили любимия му бай Тодур - виж тъпан, Тодур го свалиха неговите другари, българите нищо не са му направили на Тодур и го свалиха другарите му защото парите свършиха и им трябваше малко капитализъм за да могат да продължат да крадат. Затова сега те управляват децата и внуците на любимите ти комунисти и това няма нищо общо с бананите. И между другото любимите ти комунисти също си падаха по западни стоки - затова имаха корекоми. Иначе съм съгласен, че сегашните болшевики са по-лоши от бай Тошовите, но и едните и другите трябва да заминат в историята.

мазно и с пиниз от гъза в устата и после обратно в гъза, за да не си губи вкуса и аромата. А ти ДБ-хюмнето, пльос щкембето на павето, да тъ еба в лекето! Как е дупето, ебат ли те редовно в БГ-то?

Виж дърт малоумника аз съм гласувал за Възраждане много преди да влязат в парламента и никога не съм гласувал за ДБ, и съм ги описал по-горе като новите комунисти, но ти дърт тъкапо и другите дърти тъпаци не можете да мислите и сте еднакво тъпи с жендърите. Та кажи ми сега тъпако, кое от написаното по-горе не е вярно - че другарите на Тодур го свалиха ли? Или че комунистите свършиха парите и направиха контролиран преход? Айде дърт тъкапо чакам отговор по същество - иначе и аз ти го слагам от гъза в устата.

И като те наричам дърт тъпак не си мисли, че аз съм млад - може да съм и по-дърт от тебе ама се гнуся от моите набори, които тъгуват по шибания комунизъм създаден между другото от запада .

мосадчо.

учете се от стратегическия партньор.

И по времето на Тошо имахме 8 млрд лева дълг сега колко е ....? 84 млрд лева дълг

Я сметни, какво можеше да си купиш тогава и сега с "х" сума и сега. Горе долу е същото при условие че голяма част от "заема" е откраднат!

Ами не беше 8 милиарда, а 12 милиарда при 10 милиарда долара БВП или 120% от БВП. Сега дългът е 26% от БВП. И понеже очевадно си тъп подсказвам: Средна заплата 2023г. - 1957 лв Средна заплата 1989г. - 243 лв Или разлика от 8 пъти при сравнение по абсолютна стойност Затова нещата се гледат относително в тези случаи

Там ли е Кокорчо-дефицитът е гарантиран. Подмяната настъпва на всички фронтове, а Кирчо сигурно гледа към Канада вече!

Васелеееев, ша станааа с 3% дефицит ма? Върна акциза на горивата и не го запълни и ся от дека ке търсиш пари?

Значи е ясна вноската ни в ЕС, но не е ясно колко ще получим обратно ? Я дайте по проценти спрямо БВП каква е нашата вноска в тоя съюз и тази на Франция и Германия например , и съответно процентите на отпусканите средства спрямо същия БВП ! Имам чувството, че ние спонсорираме Франция и Германия !

Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ----- https://min.lc/medbg

780 000 000 на Минус и това преди 3-те най-тежки Месеца от Годината, т.е. Идването на Зимата!

Абе важното е да има банани за тъпата рая през цялата година, нон-стоп 12 месеца в годината. Голяма беше мъката на раята, че преди 1989г банани имаше само за Нова година. Важното е и спекулата и грабежа да си вървят дружно ръка за ръка, доматите, краставиците, патладжана, кайсиите да са по 5. 6, 7-8 лева, чесъна по 10 лева за килограм, сиренето и кашкавала да са по 30-40 кинта, една копторка-боксониера в Обеля или Волуяк да е 200-300 хиляди евро, да има по 2400 лева месечно за всеки укро "бежанец" дошъл на гости в БГ-кенефа, да подаряваме на Зеления цървул ракети, танкове и БТРи, чичко Кенет от Посолството да е супер доволен и щастлив, а всичко останало е ташак работа. Раята кучета(и гробища) я яли.

Прост и беден азиатец

Проруски тъпак..преди войната как беше бе умнико пти бай ти Тиква? Нещо разшично имаше ли от това дето написа,освен ,че сега не могат да гепят бизнеса на хората? Що не се скриеш в хралупата си?

В държавата никога не е имало толкова пари: Към 31.08.2023 г. ФР е 12.36 МЛРД. лв. НАД 12 МЛРД. лв. ПО ВРЕМЕ на ВОЙНА; При Пицаря ПО ВРЕМЕ на МИР ФР падаше до 3 МЛРД. лв. ... А. Василев е ОТЛИЧЕН финансист. Само да не му ПРЕЧЕШЕ/ ДАВАШЕ АКЪЛ ШПИГЕЛ-а.

Възрастен човек 85 годишен каза: - Три строя съм живял - царско , комунизъм , демокрация . По царско време беше най-хубаво . Всеки си имаше нива , изкарваше си . Циганите като се биеха с кал и домати , реколтата е изобилна !

Тея с минусите да прочетът за цар Борис III 1934-1939 г.

Ясно . тогава още не сме имали допир с болшевишките руски кратуни ... А в момента още не можем да ги изринем..

Дираджии, оправете си ЗАГЛАВИЕТО! 0.4% ДЕФИЦИТ по КФП! По КФП, а НЕ на ДЪРЖАВНИЯ бюджет. В текста пишете за ПРИХОДИТЕ, помощите и даренията по КФП и за РАЗХОДИТЕ по КФП.

Кокорчовци,парапети,а? На ви сега!

Руска кратуна ...багай в Азия..да ги видиш те колко са добре ,смешник.. За това тичат насам..

Заробиха ни, Тока да бъде на Холандската борса, горивата пак на Холандската борса, житото на Холандската борса, а Холандия не ни иска в Шенген!!!! ДОКОГА ЩЕ МЪЛЧИТЕ БЪЛГАРИ????

Скандал! Скриха цените на храните в Европа, разликите с тези у нас са фрапиращи СНИМКИ Литър олио е два пъти по-евтин в Германия, отколкото у нас, в Испания купуват млякото почти на половин цена??!WTF През последния месец кабинетът окончателно скри цените на основните хранителни стоки в европейските държави Австрия, Германия, Хърватска, Гърция, Румъния, Чехия, Словения и Франция, съобщава "Труд". В края на март тържествено и с обещания за преборване на спекулата от правителството пуснаха сайта www.foodprice.bg, в който обещаха на седмична база да актуализират информацията за цените на основните хранителни стоки у нас и в 8 европейски държави, за да могат потребителите да се ориентират дали у нас им дерат кожите, както и да се видят сами колко струват суровините, колко продуктите по борси и тържища, предлагани на едро, както и каква е крайната цена в магазините. ИКравето масло също излиза по-изгодно да се купи в Германия, отколкото в България. Добрите намерения на кабинета обаче вече повече от месец не се изпълняват, показва проверка на “Труд news”. Цените на основните хранителни продукти в избраните европейски държави като база за сравнение вече не се показват, а вместо това се публикува само данни дали съответната стока поскъпва или поевтинява. Което по никакъв начин не помага на потребителите да се ориентират дали плащат по-скъпо или по-евтино от европейците. Обществена тайна е, че хранителните стоки в Испания, Италия, Гърция, Турция и дори съседна Румъния струват значително по-евтино в сравнение с предлаганите стоки по магазините у нас, обясниха търговци, пожелали анонимност. В същото време доходите в тези страни са от 2 до 3 пъти по-високи от тези в България, което прави и покупателната способност значително по-висока на европейците дори и при подобни цени, коментираха експерти. Млечните продукти са една от тези категории, в които разликата е най-голяма, видно е от различни сайтове, които сравняват потребителските цени в страни по целия свят като numbeo.com. Според данните в него за литър прясно мляко в Испания плащат 0,93 евроцента или приблизително 1,82 лева. За същия продукт в Германия плащат 1,08 евро или около 2,11 лева. В Румъния - 6,71 леи или около 2,63 лева, а в Италия 1,30 евро или 2,54 лева. У нас средната цена за страната на литър мляко е 3,34 лева по данни на правителствения сайт foodprice.bg. В област Пловдив средната цена на прясното мляко достига дори до 3,59 лева за литър. Цената на килограм местно сирене (в Европа наричат и твърдите сирена като кашкавала сирене) в Германия е 12,18 евро или 23,82 лева, в Италия - 25,64 лева. В Гърция същият продукт струва средно 10,90 евро или 21,30 лева за килограм. В Румъния плащат 34,22 леи или 13,43 лева. Цената на един килограм кашкавал средно за страната е 28,19 лева за килограм, а на кравето сирене - 22,27 лева за килограм. Най-скъпо в магазините на дребно се продава кашкавалът в област Силистра - срещу 30,54 лева за килограм, а кравето сирене плащат най-скъпо в област Пловдив - 26,23 лв./кг. Друг сайт, който сравнява цените на европейските стоки и дори публикува снимки от магазини - globalprice.info, показва че литър олио в момента в Германия струва 1,09 евро или около 2,13 лева за литър. В същото време средната цена на олиото у нас е 3,89 лева за литър, според правителствения сайт foodprice.bg. В област Ловеч цената му достига дори 4,15 лева за литър. В същия сайт можете да се уверите с очите си, че кравето масло в берлинските супермаркети може да бъде намерено срещу 1,79 евро за 250 грама или за 3,50 лева. В същото време средната цена на млечния продукт у нас е 6,84 лева за същото количество, показват данните във foodprice.bg. Цената на килограм домати, също в Берлин, е 1,49 евро за или 2,91 лева, докато в родните магазини доматите вече струва средно 3,57 лева за килограм. При сравнение на цените на основните хранителни продукти и на покупателната способност на българите спрямо останалите европейски държави, става ясно защо от правителствения сайт реално изчезнаха цените на продуктите в избраните първоначално 8 държави от ЕС. Плащаме по 22 лева за килограм при 86 стотинки изкупна цена на млякото Сиренето поскъпва двойно от борсата до рафта Прекупвачи ни товарят с надценки и такси. Себестойността на кравето сирене е под 10 лева, но в магазина средната му цена е над 22 лева за килограм. Близо два пъти поскъпва един килограм сирене по пътя от борси и пазари, където се търгува на едро, до рафта в магазина. През изминалата седмица млечният продукт е увеличил цената си със 17 стотинки за килограм или 1,5 на сто и вече се предлага срещу 11,36 лева за килограм на едро, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тъжищата (ДКСБТ). В областите Сливен и Бургас дори млечният продукт струва едва 8-8,50 лева за килограм на едро. В същото време обаче средната цена на продукта в магазина е 22,27 лева за килограм или почти двойно показва правителственият сайт foodprice.bg. От кабинета дори уверяват тези, които следят сайта, че кравето сирене поевтинява с цели 2,15 на сто през изминалия месец. От данните в същия сайт обаче е видно, че изкупната цена на литър мляко продължава да е 86 стотинки за литър. За направата на килограм сирене са необходими между 6 и 10 литра мляко, тоест производствената цена без допълнителните разходи за обработка би трябвало да е от порядъка на между 5,16 лева за килограм и 8,60 лева за килограм. В област Добрич изкупните цени са още по-ниски - по 68 стотинки за литър. Тоест от скъпите цени печелят прекупвачи и търговци, а самите производители работят почти на загуба. За повече труд Взимаме 4 пъти по-малко от германците Най-бедни сме в ЕС. Въпреки че са сред тези, които работят най-много, българите взимат най-ниски заплати в ЕС. Сравнявайки цените на хранителните стоки у нас и в останалите страни в ЕС не бива да пропускаме и факта, че средната нетна заплата у нас е близо 4 пъти по-ниска от тази в Германия, докато цените на хранителните стоки у нас са или по-високи или близки до тези в останалите европейски страни. У нас след плащане на всички данъци и осигуровки средният размер на нетната заплата е 701 евро, показват данни на Евростат за 2022 г. В същото време нетната заплата в Германия е 2870 евро или близо 4 пъти повече. В резултат българите са най-бедните в Европа, въпреки че не работят най-малко. Например българите се трудят повече часа седмично - 39,2, за да получат тази значително по-ниска сума, докато средното работно време в Германия е 34,6 часа. Най-близо до нас по нетни заплати е Румъния, показват данните на Евростат. Средната заплата в Румъния след плащане на всички данъци и осигуровки е 746 евро. Това означава, че в северната ни съседка взимат средно по 45 евро повече на месец, при положение, че повечето храни там са по-евтини. На трето място по най-ниски средни нетни заплати е Унгария с 896 евро на месец. Топ пет по най-ниски заплати се допълва от Хърватия с 905 евро и Словакия с 981 евро. Във всички останали страни от ЕС средните заплати след плащане на данъци и осигуровки са над 1000 евро. Най-високи заплати взимат в Люксембург - средно 4048 евро сред плащане на всички налози. Топ три на страните с най-високи средни заплати след удръжките за данъци и осигуровки се допълва от Нидерландия и Дания, където взимат съответно средно по 3463 евро и 3382 евро на месец. На четвърто място е Ирландия с нетна средна заплата от 3301 евро, а на пето място е Австрия с 2959 евро. Много близо по заплати след Австрия са Швеция с 2936 евро и Финландия с 2914 евро. Германия с 2870 евро е чак на осмо място сред страните от ЕС в класацията по нетни заплати, а топ 10 се допълва от Белгия и Франция съответно с 2762 евро и 2504 евро. Прави впечатление, че в едни от страните с най-висок стандарт на живот работят най-малко. Държавите с най-кратка средна работна седмица са Нидерландия (32,4 часа), Австрия (33,7 часа), Норвегия (34,1 часа), Дания и Германия (и двете по 34,6 часа). Медът ни е от Гърция и Полша Над 5000 тона са внесени през 2022 г. от чужбина, родният отива зад граница Изнасяме родният мед, а внасяме от Полша и Гърция. Вече и медът, който слагаме на трапезата масово не е български. Само през 2022 г. у нас са внесени над 5000 тона мед, от които 40 на сто са от страни извън ЕС. Най-големият вносител на пчелния продукт през последните три години е Полша, но през първите 6 месеца на настоящата година лидер е Гърция, показват данни на земеделското министерство и на Евростат. Вносът на пчелен мед у нас се увеличава, като през 2022 г. ръстът е 14,9 на сто спрямо предходната година. Въпреки информацията, че голяма част от внесеният у нас мед идва от Украйна, реално от общо над 5000 тона за първите 6 месеца на годината 440 тона мед са внесени са от Украйна, а от Гърция - 493 тона. По предварителни данни през първите 6 месеца на 2023 г. се отчита спад на общия внос на пчелен мед от 39,7% спрямо същия период на 2022 г., като количествата доставени от ЕС се свиват с 33,2%, а тези от трети страни - с 47,7%. В същото време през 2022 г. страната ни е изнесла 1165 тона мед, а през първите 6 месеца на годината - 829 тона. Доматите вече се продават срещу 3,40 лв./кг на едро Шопската салата става лукс Поскъпнаха с 40 стотинки за седмица Шопската салата буквално се превръща в луксозна храна, след поскъпването през последната седмица на продуктите, необходими за направата ѝ. Само за последната седмица на септември цената на килограм оранжерийни домати се повишава с 40 стотинки на едро. Така те се търгуват при цена от 3,40 лева за килограм на едро и с поне с левче отгоре в магазините. Краставиците, макар и да поевтиняват незначително на едро, струват 2,83 лева за килограм на едро, като надценката в магазините също е около левче. Кравето сирене върви средно по 22 лева на дребно, а лукът на едро е поне 1,43 лева за килограм. Цената на килограм зелен пипер на едро е 1,77 лева за килограм, а на червения - 2,08 лева за килограм. Цените на повечето останали плодове и зеленчуци, източник на витамини, традиционно за сезона също поскъпват. Цената на зелето се увеличава с 3 стотинки за килограм на едро до 1,14 лева за килограм, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цената на дините вече е 95 ст./кг или с 8 стотинки повече спрямо предходната седмица. Пъпешите поскъпват със 17 стотинки за килограм и цената им достига 1,72 лева за килограм. Увеличава се и цената на бананите с 6 ст./кг до 2,81 лв./кг. Както и на вносните ябълки с 1 ст./кг до 2,09 лв./кг на едро. В същото време поевтинява килограм грозде и вече на едро се търгува средно срещу 2,19 лв./кг или 21 стотинки по-евтино в сравнение с преди седмица.

По време на ВОЙНА 0.4% бюджетен дефицит е НИЩО. ... "Прогнозираното увеличаване на дефицита през септември се дължи на планирани значителни по размер плащания в месеца - лихвени плащания по държавния дълг (над 0,3 млрд. лв.), изплатена държавна помощ по схема "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействиe на руската агресия срещу Украйна" и други плащания към селскостопанските производители (близо 0,3 млрд. лв.)." Та, КОЛКО е ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ заради РУСКАТА АГРЕСИЯ?! Дефицит ЗАРАДИ РУСКА АГРЕСИЯ или заради ЕВРОМАЗОХИЗЪМ?!

Как без бюджет имаме бюджетен дефицит? Това като на един робот да му кажеш че има рак на гърдата.

Про100то - големият бизнесмен, са нема и месец ше ни оправи! Нимой така! Баце, про100 - всички мислят и милеят за нас!

айде стига вече. написа 100 коментара. утре не си ли на работа, или това ти е работата? лека от мен... някои имаме истинска работа.

Ала бала Ница, Чешка паница, Брюкселско варено, Украинско загорено.

Розовото хапче Голямото и лягай !

БНБ лъже с данните си. Положението е катастрофално.

Статистиката е от МФ, а не БНБ. МФ е първата дума в заглавието на статията. Но съм сигурен, че ти знаеш за дефицита повече от БНБ и МФ взети заедно..

Нищо, ти го тури и на БНБту за всеки случай.

Неудачници,некадърници небългари.

Ти кое не разбра от текущ дефицит от 0.4% и планиран 2.5% при 3% критерий от Маастрихт.

живот, които не е на кредит не е живот.. верно сте прости.

България послушно въвежда санкции заради Украйна, а след това прави огромни финансови разходи, за да ги покрие.

1млрд дупка в бюджета на такавя стойност са закупените ваксини под давлението на баклука Витанов и оня мустакат лайнар от Нзок

Министерството на финансите, нема ли си министър ...

Какво става със сметките на Асенка за приходната част.... Ако до края на Септември не се е по изпълнила прогнозата за прихода, не го чакай да излезе в Ноември и Декември!

Абе щом ви е нисък, свалете правителството. Мунчо ще ви го направи 7-8% за нула време.

под такива статии се отбивам, за да се посмея на коментарите. невежи с мнения и откачалки с конспирации. човек се уморява и да ги обижда.

Обаче дай да не гледаме това, ами да пипаме Конституцията и да менкаме службите! ДА ВИ ЕПМ продажническа посолствена...

“Частта от вноската на България в бюджета на ЕС, изплатена към 30 септември от централния бюджет, възлиза на 1,25 млрд. лв.,” И за кво? Урсула да ги даде на укрите!

Колкото повече дава, толкова процентът е по-голям като крайна стойност!

С тоз неадекватния дето продължава да е финансов министър толкова

Искам някой умен да ми обясни. Какво значи да ПЛАНИРАШ дефицит! Една фирма например, тя планира ли да е на загуба с даден %? Как е възможно в държавния бюджет да се целим в ДЕФИЦИТ вместо в БЕНЕФИТ? Не съм икономист. Ама за да вървим напред не ли е идеята да няма ДЕФИЦИТ? Ние от 20години сме на МИНУС? Защо тогава го смятаме като нещо хубаво това?

Ама недейте така. Да не би да искате България да е независима държава. Не става така в колониите. :-)

Сам си отговаряш "От 20 години сме на минус " , значи може и да се планира. Ако е фирма зависи с колко капитали разполага може да прави дъмпинг да фалира по-малките конкуренти . Държава колкото и да е на минус , и да фалира като Гърция , опростиха им дълговете , реформи , заеми на 3 месеца и къде са сега гърците ?!? Ако има разумни политици отговорни пред народа с реформи и икономии изкарват каруцата от блатото .

Не съм умен . Човек като теб .

Пратете още пари на Усрайна. Само това ще оправи нещата..

То като не пращахме че беше мн добре ли ,все същото е ,утре и петрол да извира вероятно пак ще сме бедняци

Важното е че плащаме американски чертежи в несвяст , за да получават шиши и тулупя милиарди ...

Не купувайте фалшиви стоки от Германия и от Европа. Ограничете си консумацията на вредни стоки от Европа. Спрете за 5 години да си купувате нови разпдащи се стоки от сорта на дрехии вредни храни от европа Спрете да купувате каквото и да в рамките на 6 месеца... Тогава ще има революция в 21 век. Тогава ще се възобнови България Не се хранете със жито от Укрите Спрете да се храните със 5 пъти преработени продукти

И на хляба ти да пише - от украинско жито

и къде са качествените храни, след като не са в ЕС - съюзът с най-стриктните изисквания? на дядо ти в градината? е, дори всички дядовци в България да ги впрегнем в градините, тяхното производство няма да достигне индустриални количества.

Асенчо!! Какво става ве, брато!?

След малко го питай, сега му е пълна устата

Тоя кравешки ококорен ни Навря едно голямо дилдо вгаза.

Не купувайте фалшиви стоки от Германия и от Европа. Ограничете си консумацията на вредни стоки от Европа. Спрете за 5 години да си купувате нови разпдащи се стоки от сорта на дрехи. Спрете да купувате каквото и да в рамките на 6 месеца... Тогава ще има революция в 21 век. Тогава ще се възобнови България Не се хранете със жито от Укрите Спрете да се храните със 5 пъти преработени продукти

Колко плащания са забавени за да се наместят тези числа, дори индексираните заплати не са изплатени!

Трети месец обещавате и раздавате пари на всеки който събере 100 души на площада. Да не се чудите що ви е дефицита!

сега е Времето да си купиме 200 Страйкъра, както и вече Гласуваха, за 4 Милиарда Лева!

Предвидливи бре. Сигурно за протестите ги взимат. Освен ако не са хартиени пак.

Ние сме НАТО, ние сме ЕС и нищо друго няма значение! Нищо не ще ни събори!

Няма Страшно, какво са 780 000 000 лева НаМинус, за Най-Добрият Финансов Министър на Века?!