Менда Стоянова опроверга президента, че хазната е празна

Някои политици внушават своите (финансови) идеи на избирателите си. Изказванията им нямат друга логика освен популизъм и политически цели, категорична е председателят на бюджетната комисия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мен.тите като дърти циг.анки. Първо бяха 3.5 млрд излишък, в един момент се оказа че сме 1.5 млрд в минус, сега от къде дойдоха тези 1.2 млрд излишък - туй, стъкмистиката е голяма работа,... ама нали всички там сте счетоводители........... докарвате го някак от калем.

Менда ; МЕНТА; нещо менти ; Вярно е че хазната е пълна , САМО ЧЕ със заеми от външни дългове ! Пример ; пет милиарда външен дълг за спасяване на КТБ ,които сега ги връща народа под формата на различни данъци и такси но Мента Стоянова нищо не споменава ,защото тогава някои депутати имаха от същата банка подарени дебитни карти съ огромни суми . Спомняте ли си за една представителка от ДПС със такава карта ? Тия са направо вредни за България ...

щом хазната е пълна дайте на хората директна безвъзмездна помощ за времето на извънредното положение на всяко 20 число . по 500лв всеки навършил 18 г + 300лв. за всяко дете

Празна му е главата на Дъртосеекъския

Нали всяка година отчитат нам си колко излишъци и официално се води няколко десетки милиарда фискален "резерв", който би следвало да се използва в такива бедствени ситуации.... Да, ама резерва е само по счетоводни данни, т.е. на хартия, но по сметки реално пари йок....

Ами като не е празна защо не кажете в ЦИФРИ ,колко има във фиксалният резерв, колко е излишъкът в хазната,и колко е дала ЕВРОПА ЗА БОРБА С ПАНДЕМИЯТА???

Чакай сега! Има много купешки фрази - деривати, фючърси, облигации.... Там търси милиардите резерв - на хартия! Няма да го видиш по сметка наличен в някоя банка!

:) виж статията в Капитал - Нов голям съмнителен кредит за ББР

НЯКОЛКО ПЪТИ ПИТАМ И МЕ ТРИЯТ: МЕНТА ЮДЕЙКА ЛИ Е? ЩОТО ЗНАЕМ,ЧЕ НА ВАЖНИТЕ ПОСТОВЕ СВЪРЗАНИ С МАНГИЗИ, СЕ СЛАГАТ САМО ЮДЕИ?! НЕ САМО В БГ РАЗБИРА СЕ!

На Менда ментата и е безпределно ясно,че хазната е пълна с милиарди изхарчени заеми и кредити взети от държавата ,които след като ГЕРБ си отпътува ще ги изплащат останалите в България граждани и ще отговаря само сдин човек ,а той се подвизава под името Бойко Борисов.

Само дето Президента излезе прав! Добре, че бяха европейските политици да светнат нашите как трябва да се мисли и действа в такава ситуация. Не вярвам на Мента и на онези двамата дето не те гледат в очите!

всички червени, бегом в Сибир !

Менда, заемът от 10 милиарда лева ли ще бъде или евро?

КОГА ЩЕ СЕ ДАВАТ ЗАЕМИТЕ ОТ БАНКИТЕ!!!!!???? ОТ МЕСЕЦ СЛУШАМЕ ЗА МИЛИАРДИ И ЗА БАНКИ И КРЕДИТИ. К.О.Г.А.

:) виж статията в Капитал - Нов голям съмнителен кредит за ББР

на Дъртосвекърев и г-жа Лъжа е да лъжат непрекъснато. Требва обаче дрогарете да им верват безпрекословно.

Когато Източна Европа -Полша,Румъния,Албания,Турция купуваше злато в последните години,предвиждайки идващата икономическа криза,нашата арчеше излишаци

РУСИЯ КУПУВАШЕ НАЙ-МНОГО ЗЛАТО! БЕДНАТА, БЛОКИРАНА РУСИЯ!

и за чии тогава ни е тъй набързо гласувания нов държавен заем? А отделно ревете от всички екрани: дарете на болниците, дарете за хранителна банка, дарете за лекарите, дарете на тоя, дарете на оня... а общината си искла парите за детска градина от родителите, нищо, че услуга не са предоставили... ама те били за подръжка на сградата и комунални такси - че кой ви изхарчи водата и тока, когато градината е затворена?!

5000 супи на ден са 10000 лв. За месец са 300000 лв, а за 3 месеца милион грубо. К'ви милиарди, кви идиотщини, при положение, че на никой гладен бедняк не сте помогнали... Болни, крадливи същества.

А като не е празна, защо дърпате към 10 млрд нов дълг?!

Имало било 1.5 млрд излишък, не знам колко милиарда в резерва, а ще теглят 10 млрд заем. Как да го разбираме това?

Бочко му вика "мазнинка", за него и авери. Сега гепи заплатите на депутатите и ги вкарва при дъртия счетоводител Киро, познай ще отиде ли 1лв до някоя болница.

Менда Стоянова опроверга президента, че хазната е празна - касата не е празна , а ограбена !!!

ПРАЗНИ ПРОСТРАНСТВА, ПРАЗНИ ГЛАВИ, НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ .......... ИЗПРАЗНЕНИ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ПОЛИТИЦИ И Т.Н.

От кога заборчняването на държавата се нарича ликвидност? Тая Менза да си доучи в НБУ.

Ментето е Менте , вари я печи я ! Още малко ще ги Търпим и очакваме действия на Полиция , Прокуратура , Съд и ДАНС , всички в куп трябва да влезат в СЦЗ !

На това му се вика чиста проба биполярно разстройство. Хазната не била празна, ама щели да теглят кредит за 10млр. Спешна нужда от психиатър има в парламента!!!

Това каза Б.Б., а не Р.Р.!

То на всички ни е ясно, че е празна, ама само лъжете и мажете.

Знаех си аз. Още Румен Гечев като вдигна пашпалигата са ония над 3 милиарда разход за горива, който гроб не бяха отчели за да извадят от ръкава на ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ 3 милиарда ръст на БВП. Знаех си аз. Сега с 10 милиарда сме ербап, а до края на годината още 3-4 с втора актуализация. Ремонт на ремонт. Крадене от краденото. Гербаджийска работа. Суджук Бою помогнал на един производител на разсад. Чудесно. Ама за 365 дни как ще помогне на стотици хиляди закъсали малки фирми и производители , да видим как ще сколасае? Щото един на ден да подпомогнем за ПР е направо материал за будалите-журналисти (почти всички са такива в тази гилдия за съжаление, прости и неуки папагали) и за главанаците герберски - там процента дебили е към 99.

Ехххххх, лъжци, лъжци, толкова лъжат че забравят вече изречените лъжи. Вчера американска световна оценителна банка направи прогноза за намаляването на българската икономика в проценти. Според наще милиционерчета - 3% според световната оценителна институция при най-позитивният сценарий 19,2 при негативният 30%, а знаем кой ще се случи с тези мухльовци в парламента. Президента им е в устите нон стоп, той бил причината за това, за онова, а истината е че знаят че народен съд идва и гледат да изсмучат колкото може повече отвсякъде за да могат да се пробват да емигрират догодина от държавата и да оставят руини след тях.... Даже руини не е правилно сравнение, при руините имаш частично здрави конструкции с които можеш да надстроиш разбитото здание, те няма да оставят абсолютно нищо, българската държава и икономика ще са във вид много по-лош от падането на комунизмът, с тази разлика че вече тя няма държавни предприятия за приватизиране и ресурси, дори водата окрадоха и източиха.. За 15 години ГРОБ успя да постигне това което нито турското робство, нито византийското нито световните войни са постигали - тотално унищожение на абсолютно всяка точка в икономиката на държавата...

Вие май работите в парламента,като счетоводител на цар киро.Лъжите и крадете.Браво с вас България и българите ще стигнем под дъното.Как тези наши депутати са станали такива?На какъв принцим ,освен "Дясна рък,ляв джоб"

Че тя нали е била партийна секретарка на НАП Пловдив точно, когато цар Киро е правил парите от гаражно уиски. Отде да знаем, че не му е точно тя счетоводителката. Щото за счетоводител може да е добра ама за икономически екип и мозъчен тръст в управляваща коалиция данни няма. То кой ли и има дабби в кабинета за поста си? Например Външния министър по закон божи и земен замества премиера и е втори след него. Даже при Сталин е така с Молотов. Ето и сега Борис Джонсън е заместван от външния си. А сега си представете външната ни куха лейка да замести бай мутрафона.

Цитат от статията: "По нейните думи опозицията няма информация, няма необходимите данни, за да направи изчисления. Освен това прогнози не могат да се правят и то не само за България, а и за Европа и света, категорична е Стоянова." Тогава къде е истинската информация... и дори и след като и депутатите не могат да стигнат до нея - това, което тя и ББ казват може ли да се смята за истина, защото до колкото си спомням - думите за дефицита са също и на ББ... Някакво странно замазване на лъжата :)

Абе госпожа ЗАЩО опозицията няма данни за да прави сметки, да не би да ги криете... всъщност това обяснява и защо не щете да ви проверяват как харчите заемите. А, и в Народното събрание се прави политика, или вие смятате че там сте се събрали в кръжок по ръкоделие който в свободното си време по команда утвърждава страните политически идеи на Министерският съвет.

Ментата нещо ни будалка май.... Кой взема 10 милиарда нови заеми при пълна хазна? Или хазната е пълна със заеми.....

Алчността е безкрайна. Тези 10 последни, надявам се, милиарда са им за изпроводяк, да има до девето коляно тикветата и каунетата да живучкат. Щото Бощ си отива, а герб се свива като седесето.

Е как празна? Вчера я напълниха с нови 10 млрд....

Е да де. Кофти варианта не се ли сещаш - още ония 3 милиарда за горива дето ги говореше Гечев че са изманипулирани за да изкарат БВП на ръст дето го няма. Не се знае колко милиарди са ударили гербаджиите още от преди вируса да удари. Това е най-лошия вариант. Ако съм прав и пред вид на недобре нацелените и пресметнти мерки 10 милиарда няма да им стигнат до края на 2020. Мерките с САЩ, Канада, Англия са за хората, а у нас мерките са за банката на зализака и дебелака. Преди да опапат и тези милиарди няма да се сетят за хората. Мизерията ще избие яко след месеци и дано тогава нещо е останало. Иначе с ресурс 10 процента от БВП почти нормално интлигентни бихас се справили. Ама не и ненормално крадливи и наднормено прости. Кефя се как ДПС и ВОЛЯ се убиха да вардят гроб и Бою. Ама народа вижда и не е прост.

Да, да, знаем, че хазната е пълна, пълна, та чак прелива - то злато, диаманти, платина, долари, евро - нашата хазна е най-непразната хазна на света! То и криза няма, затова същият тоя боклук (мъдна сто-ялова) се опита да прокара законодателство, с което предварителните данъци тази година да се събират спрямо приходи от 2018. Само пълен дебил и олигофрен няма да схване, че това значи: 1. 2019 е била много по-слаба от 2018. 2. 2020 се очакваше дори без епидемията да е много по-слаба от 2019. А, сега с епидемията за повечето хора и фирми ще е радост 2019 да е нулева година (вместо силно негативна). И лъжат, и мажат, дори фалшифицират доклади на БНБ, мазните боклуци!

Пардон, имах предвид 2020 да е нулева година, не 2019.

Има ли същество във вселената,което да й вярва?

Бойко Борисов.

Не забравяйте какво съм казал за глупостта!

..."Това е опция, това не значи, че отиваме там. В този момент едно финансиране от МВФ не е свързано с лошата икономическа ситуация в резултат на дългогодишна неправилна политика. Това е просто още една възможност за ликвидност"... Наистина е опция за ликвидност. Права е тетката, но да теглиш 10 милиарда, за да вдигнеш ликвидността на търговските банки си е направо престъпление. Къде са им приходите? А ликвидния капитал? Защо се плащат дивиденти на shareholder- ите?

БСП и клакьорите им бълват ЕДИНСТВЕНО ЛЪЖИ !

"Тя добави, че заради пандемията се очаква спад на приходите в хазната." Това ще бъде основното оправдание на герб, за изпразнената хазна - всичко в името на народа, всичко за здравето на народа! Типично по комунистически се пръскат сърцераздирателни лозунги, но на буля менда в един отбор с Владиту Маргинала, просто НЕ БИВА да се вярва!

Да ви и лъжците! Като не е празна хазната защо събираме дарения за медиците в болниците? Имате излишък и то само на хартия защото крадете от най-бедните- българските пенсионери. И не, не държавата кредитира НОЙ, а обратното. От години вноската ви към НОЙ за държавните служители е една и съща, а те станаха 2 пъти повече. Осъден лъжец и клеветник ще каже истината, ама друг път.

КЪМ МОМЕНТА В БОЛНИЦИ ОТ ВИРУСА ИМА БОЛНИ ОКОЛО 200 ДУШИ! ТЕ ЛИ ПРЕТОВАРИХА И ИЗТОЩИХА ФИНАНСОВО СИСТЕМАТА?! ЗА ЧИЙ...СЪБИРАМЕ ДАРЕНИЯ?! В ЧИЙ ДЖОБ ЩЕ ОТИДАТ?

Под ръководството на ГЕРб нищо не е празно. Особено главите на Боко и Менда - пълни с бръмбари и приемане на лъжата за истина.

Съшност Борисов и неговите хора са заложили всички приходи които трябваше да се съберат за закупуване на "модерна военна техника" ! Ако не сте забравили доста военни сделки трябваше да има тази година! Няма да ме учуди ако тихо са подписвани договори. А задавам въпрос а защо не се преразгледат всички концесионни договори??

ТКЗС-то го затвориха бе другарю колхозник.

за теб и такива като теб, скоро ще отворят Белене. Герб ограби държавата.

Точно сега е ще е ТКЗС драги! Само да ти припомня КТБ покрита чрез взимане да заем от над 3 милиарда евро които ще плати народа! Преди това една друга частна банка също имаше проблем! Опрощаване на дължимите суми към хазната миналата година като несъбираем над 10 милиарда лева!! Преди това има и една клауза да ти се забавя заплатата ако бизнесмена е в лошо финансово положение !! ТОВА НЕ Е ЛИ ТКЗС АМА КАПИТАЛИСТИЧЕСКО!???

Къде сега се скриха посерковцете, КОИТО твърдяха, че държавата е лош стопанин и не е необходима на обществото????????? Че БИЗНЕСЪТ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ВСИЧКО , САМО ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ДА СА В ТЕХНИ РЪЦЕ ?????? а сега се молят и рекетират ДЪРЖАВАТА ДА ИМ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ В КРИЗАТА.... бЕДАТА Е, ЧЕ МНОГ ОХОРА ИМ ПОВЯРВАХА И ИМ ДАДОХА ВЛАСТТА....

Ако продължава народа да чака частния бизнес и изобщо частника да изведе България на високи икономически позиции, ще има да чака много!! По вероятно ще закрием държавата!!

Вярно е, че не е празна .Не е празна , обаче, нейната банкова сметка. За държавната хазна никой не знае, защото никой не казва истината. Факт е, че започнаха да говорят за голям кредит още преди да е ясно какво ще се случи. Явно парите на държавата са доста по-малко от официално обявените.

Парламентарно представените партии са се нагушили от държавните субсидии, При това положение те могат да поемат разходите на толкова закъсалите депутати ( вЕрвайте, че са закъсали за пари!) . Ама трябва да става манипулация, лекарите събирали на д-р Кунчев пари. Миличкия! Кажете на кой адрес да му нося всеки ден едно кисело мляко и филийка хлебец!

Защо сте скрили коментарите за артисчето педалче по долу в лайфа, с перверзното име рецептите на баба ми хвърчилото. изгледах видето, това мъж ли? За него казарма до дупка , да му се дадут простотутки за да се види мъж ли е или не. Обикновенно такива като него са мамини синчете на мръсни комунисти. В партията преди 1989 и сега е пълно с педали, 70%, играеха мъжки голи хора и скачаха върху голи върху бирени бутилки с голи задници. Сега всичко пъл се легалира. АЗ сега да му ударя едно шкембе с една малка рикийки и отивам да клатя комшийки,

А госпожата спомня ли си че, още преди да се заговори за новият 10 милиарден заем, сама тя предложи Бизнесът да плати авансово данъците си затази година като за основа се вземат приходите от 2018... та дето се казва по "Делата им ще ги познаете";)

Ами Мунчо разбира от бюджет, колкото свиня от кланденчова вода. Пък и повечето "разбиращи" коментори са със същите разбирания.

ВЕРНО Е,ЧЕ НЕ СМЕ ЮДЕИ, ЗАТОВА НЕ РАЗБИРАМЕ ОТ....ПАРИ!!!

КОЙ ОКРАДЕ ПАРИТЕ ???

По принцип главният световен крадец е ФЕД, а при нас крадците са всеизвестни.

КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА НАРОДА???

По въпроса до колко е пълна хазната-отчетите на БНБ са публични и там се вижда дълг,а не излишък.И няма ли някой да я попита защо платихме авансово 2.2 милиарда за самолети които ще дойдат 2024 според наште боклуци,а според Пентагона 2027.

Самият другар Борисов, беше казал, че има 3 милярда излишък, след седмица вече говореше за 3,5 милярда дефицит. Т.е. за седмица са изхарчили 6,5 милярда ???!!!! ЗА какво ? Има два варианта : 1. Окрали са ги . 2. Никога не ги е имало. И при двата вариянта тия са за затвора доживотно.

Има и трети вариант: Нещо да не сме разбрали правилно думите на Борисов, както често се случва. Гениите винаги остават неразбрани.