Едри акционери заплашиха банките, че ще сменят бордовете им, ако не зачеркнат въглищата

Мениджъри на активи за $4,2 трлн. дадоха един месец срок на най-големите кредитори да решат за финансирането на въглищни проекти, иначе ще им поднесат изненади на общите събрания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво.

А всички хора заети в дейности свързани с въглища и петрол да мрат? Така ли? Май и много зелени също ще умрат! Като не дават пари за въглища да дадат алтернатива! Безплатен газ или атомна енергия!

Трудно ще накараш водата да тече нагоре. Парите следват печалбата.

май-май, банкерите ще решат екологичните проблеми по-бързо от политиците :) Както е казал другарА живков - решава тоя дето има пари.

НЯМА НИКОЙ ... ДАЖЕ БАМКИТЕ ... ИМА "ВЯРА" В ЦЕННОСТА НА ТОВА, ДЕТО МУ ВИКАТ ПАРИ ... АМИ АКО ПРЕСТАНАТ ДА ВЯРВАТ В НЕГО ? КЪДЕ ШЕ ИМ ИМ ОТИДЕ "ВЛАСТТА" НА ЛИХВАРИТЕ ?

А познайте ако сега предложа безплатно или на прилична цена ноу хау как планетата да се захранва безплатно с електричество от мълниите , дали ще доживея до вечерта?

В природата вода тече и в подножието на планината и на нейния връх! А как ще свири музиката, казва собственика на парите.

ИМА ЗА ОЩЕ 500 ГОДИНИ ... ТАКА, ЧЕ - ЛАПАЙТЕ ХУРКАТА!

И китайците доволно потриват ръце. Сега техните стоки ще станат още по-конкурентно способни в сравнение със западните произведени със скъпа енергия.

Битката за "екологизъм" не е нищо друго освен поредния механизъм, измислен от златния милиард, в опит да удържи позициите си като държи в подчинено положение периферията!

После казват: Не всичко е пари! На природата и на хората, майната им - нали ще печелим, независимо че ще ги унищожим!

Еми ще се преквалифицират бе... Не е дошъл края на света, като останат без работа една шепа хора...

"мениджъри" на инвестиционни балони за трилиони билиони квдратрилиони и прочие , те все още мислят, че могат да направят нещо с балона си.

оставете ги 1 седмица без ток. да ги видим.

Те, ръководителите на Ес не могат в къщи на 4 човека да кажат какво да правят( не могат на дъщяря си ,дет се вика да и кажат да не прави толкова свирки) , а как ще накарат 500 млн да си съборят предприятията и респективно домовете си? Те , като не искат да си съборят къщата и да станат зависими "клошари" , пак няма да го направят. Тези кукловоди са се взели насериозно за "богове", ама хич не знаят че са смъртни хора !

През '90-те под лозунга за борба срещу "озоновата дупка" беше ликвидирано конкурентното на САЩ производство на фреон почти навсякъде по света! Сега сллушаме старата песен на нов глас...

Аз не че разбирам, ама ми се струва странно да изискват от банките да бъдат съвестни? Това трябва да е политика на световно ниво (или поне като минимум на национално или на ниво съюзи). Съответно да се приемат закони/правила и да има контролни органи, които да следят, дали банките ги спазват.

_stankow

А как казаха на 3 милиарда души да купят ваксините им и да се ваксинират ? Когато държиш централната банка на една страна можеш да я накараш каквото си искаш. А независими банки в света имат само Иран, Сев.Корея и Китай. Това е. Даже Русия все още се бори да си върне националната банка. Даже САЩ нямат собствена национална банка.

Големият парадокс на еко активистите - милионери - Заклеймяват употребата на фосилни горива от дизеловата си яхта или частния си самолет

Маниите на шепа престарели трилионери. Пречели им въглищните централи. От ТЕЦ Марица Изток им димяло право на Ривиерата. Да се затворят, че да им е кеф.

Това се случи ,чрез активна пропаганда по Зомбивизорите, които 60 години вече ги облъчват ! Но цифрата на ваксинираните е ПРЕУВЕЛИЧЕНА, за да може да се създаде впечатление ,че хората искат да го направят ! Само,че в България пък на 100% удариха на камък ! И все пак има просто и скотоподобно население, което ще изпълни всичко без да влага разум в действията си !

еко-фашагите няма да се успокоят докато не вкарат всички с своя либерален джендъро-вегански конц-лагер

Разиграват ни елементарно шоу и ни манипулират по идиотски начин. Банките, моля ви се били заплашени. Както винаги истинският виновник - финансовият капитал се изкарва жертва и заплашен! Със всички тези глупости за зелени енергии, лихварите постигат 2 цели - унищожават промишлеността и другото е,че по този начин ни вдигат цените на енергията и оттам на всичко останало! Тези квоти за емисии са продажбата на индулгенции в съвременен вариант. Само, че този път не църквата ги продава, ами лихварите ни изнудват съвсем директно!

Кой , КОЙ завлече готовите пари за строежа на магистрала хемус другари крадливи протестъри ?

само за 500? това може би са открити залежи, ами тези, които все още не са разработени? малко като с нефта - а да свърши, ама не свършва пустиняка му!

Промяна на статуквото!!! Зелена енергия срещу въглища !!! Това го гледахме цяло лято у нас

Може и хурката в пещта да хвърлим.

Ей, как го въртят и сучат руските роби и пак изкарват лошите американци още по лоши.

Смърт за кюмюра и две за зарата

С двете си мозъчни клетки е успех че си доживял до сега

Чета коментарите по-долу - хора, свиквайте, светът се променя. Заседнали сте в 19-ти век, когато екологията е жертвана за сметка на прогреса. Колкото и да ви се иска, въглищните и газовите централи в този си вид нямат никакво бъдеще. Хората на Запад все повече се ориентират към зелените технологии.

Амперчо, издухал си батериите братче, земи си набий един електрошок на едно тъмно мястУ и шЪ сЪ УпрайШ

Който има АЕЦ ще си има евтин ток и ще продава с голяма печалба. България плаща милиарди годишно за емисии. По-добре да се закрият централите и с тези пари да се плащат заплати.

В Турция Фреон-12 си го произвеждат и до ден днешен. Ама в цивилизивания свят отдавна минаха на по-безопасни химикали. Ако толкова ти харесва - може да ходиш в Турция да си живееш.

Смирноф, карам нова кола, която харчи няколко пъти по-малко от старата ми, а освен това е по-голяма и по-бърза. Мина модата на огромните двигатели, а електрониката много напредна.

Не е баш шоу. Това е ВЛАСТ!. Тези които определят какво е "зелено" и какво "мръсно, получават инструмент за безусловно управление. Все пак, за да живеем всичко отделяме СО2, всяка глътка въздух(образно казано) ще бъде под контрол. И всичко това е разбираемо, нищо ново под слънцето няма. Мен ме притеснява само че алчни, некомпетенетни и безотговрни типове си играят с енергетиката. И ако хората лесно се манипулират и лъжат, то законите на физиката нйкой досега не е успял да излъжа. Притеснително е, когато хора дето закона на Ом не могат да напишат, пипат с алчните си ръчички по енергетиката.

"Заседнали сте в 19-ти век, когато екологията е жертвана за сметка на прогреса." Викаш сега жертваме прогреса за екологията.

Колкото повече зелена енергия и програми свързани с това се прилагат, толкова повече ще се УВЕЛИЧАВАТ температурите на Земята. Така ще разберете макар и късно, че затоплянето, и като цяло климатичните промени не са свързани с автомобилите, въглишните централи и др.,

Тъпа батко, иди да си удариш еди шприц прегнил да не ти спихнат орехчетата

И това даже не се прикрива! Безработица, доходи, индустриализация, вече са на втори план! Няма мърдане, ние не сме остров!

За каква работа да се плащат заплати? Или по принцип?

Точно на запад се ориентират най-малко към зелените технологии! Големият щат Тексас е почти изцяло зелен и зимата бяха Без отопление, вода и ток за известно време защото всичко замръзнало. фотоволтиците замръзнали, големите перки и кабелите на електропреносната система. Лятото пък електропреносната система пострада заради горещините и пак бяха всички без ток. Отделно пък почти никъде нямат инфраструктура за зареждане на електрическите автомобили. А и да имат едва ли системата ще издържи. А ние тук където ужким се стараем да бъдем като тях дали ще се справим по добре? Между другото по времето на Тръмп бяха наложени специални мерки за вредните емисии, които бяха в пъти по добри и тежки от тези на Парижкото споразумение и това на НАТО за климата. Заради което САщ напуснаха споразоменията за климата, тъй като те най-добре се представяли. Тъй че има още какво да се оптимизира вместо директно да захвърляме настоящото. А ако захвърлим техниката на 19-век какво ще правим с хилядите безработни? Какво ще ги преквалифицираме в това да правят слънчеви панели ли, както иска Джо? Въпреки че те се правят специално в Китай.

Ти си по-учен от онези там каиш!

И това, ако не е чиста проба ИЗНУДВАНЕ!

Exxon Mobil и Chevron спряха ли новите проекти? За British Petroleum и Shell съм сигурен че в момента садят рози и монтират соларки...

Въглищата са най-малкият проблем. Просто СО2то трябва да се складира в дървесина. Да се съдят милиони дървета, да се върнат джунглите и цялото стоителство да мине на нормални къщи от дървесина, вместо нашите студени бетонни затвори.

Глобалното затопляне се дължи 99% на космически фактори. Да се бориш срещу него е като да се бориш срещу слънчевите затъмнения. Само че се намериха гадове дето да прокарат данък въглеродни емисии и в момента събират колосални пари, които се дават за измишльотини тип "водородна икономика"

така става в глобализма 100 милиардера решават и всички слушат. никаква разлика с комунизма! преди 1990 държавата беше монополист, но мислеше за хората. сега монополите са частни и хората са просто ресурс

Глобализма е доста по-зъл от комунизма. От комунизма можеше да избягаш, ако не те кефи. А тия си длъжен да ги харесваш, отделно няма къде да избягаш.

От една страна малко малоумно се подхожда към проблема, от друга нещо трябва да се направи. В най-стабилния период на земята сме и с действията си или бездействията си успяваме да съсипем доста неща.