Мъск: Вече можете да купите Тесла с биткойн

Биткойните, платени за електромобил на компанията, ще останат биткойни

Обратно в новината

Коментари - Мъск: Вече можете да купите Тесла с биткойн | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тесла можеш и безплатно да си намериш по селските мазета.

Аз тесла от железарията си купувам с български левове...

Мовели една имам малко пирони за вадене и талпи за дялкане хохоххохох

много добре!!!! значи ако сега си купя четвърт биткоин догодина ще имам нов автомобил.

Група университетски служители по погрешка произвели банкноти от 70 евро. Решили все пак да не ги хвърлят, един от тях отишъл да се пробва и след малко звъни: "шефе, успях, смених банкнотата за две по 35 евро". Та и койни за тесли пак така...

Чекай да стартирам копаницата, че от ел. разпределителното дружество ме следят.

Можем, ама не искаме, нямаме желание.

Трябва да го поливаш редовно четвъртинката, за да порасте.

Баратчед, ако мазето не е на некоя селска баба, а на селския бабаит, да знайш че безплатната тесла много боли!

Пробвай с лотариен билет, шансовете са сходни а рискът е доста по-малък.

Намерил Мъск чалъм да вземе парите на балъците. Сериозните автомобилостроители му отказаха кооперация понеже знаят че е въздухарска фирма

Билетче за Марс, коги с биткоини?

Тоест цената е около 2 биткойн- а ... Отивам да копая...Аре.

То щото досега много коли си продал, че сега като почнат да плащат и с биткойни няма да сможете на поръчките !

Балончето спря дс се надува и Мъск бърза да продължи с рекламата. Ръста на този супер моцерен балон падна под 100 процента на годишна база и трябва да се вземат мерки. Щото падне ли още малко, ще влезе в динамиката на стандартнитеи нструменти (които пък са многократно по-малко рискови....) А това, че биткоините няма да се превърнат в долари звучи напълно недостоверно. Разбирам ,че е усобно на г-на набълбъкан с биткоини да им прави реклама, ама приходите на един бизнес няма как да си ги тутиш на рафта за красота -те трябва да бъдат употребени - за материали, зпалати, дидиденти, иновации, реклама (на продукта, не на биткоини) и прочее. Щото ако може някак даси прозивежда колите без инвестиции, напораво да ги дава безплатно!

Селският полицай от с.Мирково и прасегледача от Банкя секвестираха едни биткойни и никой не говори за тях. Сега ще могат да си купят тесли инкогнито и да ги раздават на своите приближени да гласуват на изборите за тях...

че няма как да арзвиваш бизнес като получаваш приходи в биткоини и същите тия биткоини не ги продаваш за пари. Звучи сякаш може да с иразвива бизнеса без средства. А това е абсурдно

Само коли ли могат да си купят? Ако е секвестирал 300 к коини, може цялата държава да си купи. Стига някой да се навие да му ги менка за евро.

Г-н Мъск, по кой начин ще си произвеждате колите, след като ще ги давате за биткоини от една страна, а от друга страна няма да превръщате биткоините в пари? Приходите от продажбите ще си ги дърбите за радост на окото, а бизнеса ще си върви? Как ще стане така?

ХА-ХА-ХА-ХА Чак сега го забелязах - "retained as Bitcoin, not converted to fiat currency". Това е шегата на хилядолетието, не на годината. Че то биткойн-а е еманация на fiat currency-то бе!!!

Да си купиме менте "колата" с менте парите, по-хубава краварска схема от това - здраве...

Не купувам кола на която ударението е на последната буквичка.

Всички биткоин маниаци и прочее нищо пшравещи и хабящи ресурси бадева да си купуват с койните по един билет за Марс и по един марсоходс на ток и да отпрашват. Тъкмо енергията им ще отиде за нещо полезно.

много просто ще започне да плаща за частите в биткойн-и. въпросът е как ще си плаща данъците с биткойн-и.

То е истинката първа фиатна валута, която е достигнасла таква капитализация. Хартиените фиатни валути хич не са толквоа фиатни, ако се спазват правилата и законите.

Заплати, дивиденти, данъци, комунални сметки, реклама, наеми..... Нещата не опират само до части.

Идея нямаш, че продават толкова много автомобили, че не могат да смогнат с производството, нали? Нищо, като порастнеш ще станеш истински трол, дето поне има някаква идея за какво говори. :)

В Швейцария и данъците може да се плащат с биткойни. Официално!!!

Как така биткойни, като 1 биткойн вече мина $70,000? Това значи, че мога да си купя некоя Тесла като модел S, 3 или Cyber Truck с 1 биткойн, и чичо Мъск ще трябва да ми връща и ресто след това. И какво значи нямало да се обръщат в реални пари, та нали тези биткойни трябва да са обезпечени, я с долари, я със злато...??? Освен ако чичко Мъск пак не е замислил някоя мащабна далавера и утре се събуди два пъти по-богат от вчера...??

В такива моменти се развам, че ЕЦБ под германско влияние е доста консервативна институция. Нещо става в световните финанси и се опасявам ,че обикновения човек по света може да го отнесе. Призовават ви да си зарежете препитанието и да си продадете къщите за биткоин и половина или да се заемете с безмисленото копане. Не е на добре.

бе де да знам - разни умници врели и кипели в тея игри твърдят, че биткойна ще се качи между 200 и 300 хиляди долара преди да се срине. а ако има стоки, които да подкрепят една валута, това само я прави по-силна - гледай например какво става с петрола и долара... какво става с китайският износ и долара.... в този ред на мисли ако всичко, което може да купиш с долари, може да го купиш и с биткойни 1 биткойн би трябвало да е в порядъка на милиони долари. А то дали ще стане така никой не знае.

След като стигна 60 000 имаше корекция надолу. И още е под 60 000. Точно порадитази причина, ни ускат и поредната реклама на коиунчето. Не ще да расте.

Абе г-н "трябва да са обезпечени"... Я ми кажете какво са реални пари и с какво са обезпечени доларите и златото? Най-вече златото - с какво е обезпечено то?

Сганта квичи. Това е добре. Тесла в биткойни ще е по-скъпа от кола в долари. Който иска да купува. Така вместо да купува биткойни на "пазара" ще ги получава на по-изгодна цена директно. Продажбата на коли с биткойни ще е нищожен процент и това няма изобщо да се отрази на материалните запаси. Няма да ги обръщат в конвенционална валута зашото ще са нищожни приходи, но пък са инвестиция. Разбира се рано или късно ще се обменят, освен ако повеч компании и банки не почнат да работят с тях. Oбмяната на койни във валута обикновено е с много високи такси, Тези такси на практика ще са допълнителната печалба на Тесла. Разбира се цялата схема е много рискова. Но и инвестицията е нищожна за Тесла -2 милиарда. Очевидно Мъск има някаква цел, която още е неизвестна. Целта не е печалба. Компаниите печелят предостатъчно и са зляни с пари. Вероятно се търси независимост и валута, която да се ползва и на други планети независима от държавите на Земята. От друга страна транзакциите в койни са по лесни без банкови такси, трудно проследими и дснъчно облагаеми.

С биткойни се правят най-мръсните сделки. Нищо чудно, че и Тесла подкрепя тази престъпна валута, явдно продуктите им не се търси достатъчно и се чудят как да увеличат продажбите.

@отфорко - Тесла е американска компания, не Швейцарска. Всеки американски щат където е продадена една кола ще си иска Sales tax-а локалният в долари и нищо друго. Това е известен проблем. @още - всичко, което не са данъци може да се предоговори да се плаща в биткойн-и.

A и изключително прост !

по дебела е играта.

Прост си и си твърде мързелив, за да прочетеш... Загубено време е да ти се обяснява с какво е обезпечено златото.

Още ли се умрял бе ковидна мършо?

имаш някои фактологични грешки: 1. всяка транзакция в биткойн-и е не само лесно проследима, но и достъпна за целият свят - данъци през биткойн плащания няма как да се скрият 2. нищо не пречи "земна валута" да се ползва на друга планета, както и не пречи на друга планета да се създаде нова валута 3. най-вече транзакциите са платени, този който заявява плащането подава комисионна за този който валидира блока с неговата транзакция. Тези които не правят такива отчисления миньорите им игнорират транзакцията. Сега може и да минават - щото миньорите основно печелят от копането на нови биткойни, ама до две години като изкопаят всичко тези транзакции цената им ще нарастне значително. щото тока е с пари. А броя на транзакциите в един блок силно ограничен.

Да си прочел, че има оганичение колко коли могат да бъдат купени с биткоини? Не!

Инвестираш в един инструпент и после ползваш популярността си, за да манипулираш пазара. Когато овцете се усетят какво става - т.е. че ги манупилират, коинчето ще изпусне дооста въздух. Сега тъпаците са на етапа - "Да ти кажа една тайна, Илон купува коини". Докато стоплят, че етапа е "манипулират ни да купуваме и копаеме" ще минат няколко месеца.

тегаво е като някои неща не ги пише даже в дебелите книги (дето никой и без това не ги чете)... С какво е обезпечено златото? Може би със същото е обезпечен и долара и еврото и биткойна? Ако те мързи да ми обясняваш, може да ми пратиш линк къде е обяснено... :D

КОинчето вървеше уверено на нива под 50к долара, но след поредната реклама Илонова се стабилизира и сега е към 56-56 к. Но ръст от 3.6% е напраиов мижав, пред постижението от 100% което напраивха с първата информация за покупката на коини за 1,5 млр долара. Потенциала за манипулация постепенно се изчерпва. И след това какво?

Мен не ме мързи. Златото е обезпечено съ себе си. Все едно да попиташ с какво е обезпечена храната или жилището. Стковоте пари имат стоност смаи по себе си. Затова те собствено сап озлвани за обезпечение на други валути, които смаи по себе си не струват нищо извън доверието и обществнеия договор.

За да вникнеш в силите, които обезпечават златото трябва да опознаеш човешката природа като за начало. Бих ти препоръчал да прочетеш нещо, защото едва ли ще имаш шанса и средствата да попътуваш сам и да напишеш нещо от първо лице. Освен това, както вече постигнахме съгласие си твърде прост да се себеизразяваш. Като за начало бих те посъветвал да прочетеш няколко неща. Можеш да започнеш например с романа Atlas Shrugged на Алиса Зиновиевна Розенбаум. Или Capitalism: The Unknown Ideal пак на същия автор. И двете ги има на български. От есетата даже присъстват някои в читанката в нета.

Еми логично след това следва кешаут. Но според мен има други цели освен реализация на печалба. Ще мине време, ще станя ясно всичко. Седи мирен на брега на реката.

Той затова сигурно е й най-богатият щото всичко е на ташак във Тесла

Как сте врачки, черни станции и предсказатели? Умре ли битконя, удари ли дъното, рухна ли пирамидата, слезе ли на нула и т.н.?