Криптовалути на кръстопът – крах или подготовка за скок

2018 година се оказа най-трудната за биткойна, сривът му достигна 80% от максималните стойности

Обратно в новината

Коментари - Криптовалути на кръстопът – крах или подготовка за скок | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да се даде пълна свобода на хората, защото в мнозинството си са малоумни. Все едно да дадеш автомат на маймуна и да очакваш да не застреля никого.. Така че...забравете за криптоутопията.

Ами може и да поскъпне, ама може и да не поскъпне - сами си решавайте какво да си правите биткоините - хахаха :)

Аз инвестирах в един крипто проект който е в началото си малко над година .Всичко в едно борса,портфейл,акции,кеш. Дано успее .

Аз инвестирах в бутилиране на вода. Ако не успее, ще имам да пия повече от една студена вода...

Към списващия: думата "комисиона" като съществително се пише с 1 "н". Справка: правописните и тълковните речници.

Изкарвам 1000 евро на минута. Всеки път, когато сънувам. Без разходи, без рискове, без главоболия. Естествено, пера със Са-вех.

Живеем в материален Свят и заради това се плаща с пари или преди това със злато или сребро. В духовния Свят се инвестира в изграждане и развитие на духа.

и аз искам да си стана Батман ма не мога се докопам до съответния наръчник

Някой беше написал Инвестирайте в себе си, идете на зъболекар:) Аз бих добавил, изкарайте някой курс, научете език, някоя технология. Само с юруш на копачките с на тате парите от прасетата и да станем милионери за 1 месец никога не свършва добре.

Доста са ти повърх остни представите за хората, които се занимават с това, те нито са прости. Ито необразовани. Ито са деца. Сигурно има и тскива, но не са мнозинство и определено са по- интелигентни от средното. ниво. А криптото си е технология отвсякъде и се искат знания за да си на печалба от копаенето особено в моменти като сега. А губещи има във взяка дейност.

Как точно банките ще спрат биткоина, достатъчно е в една държава да е разрешено копаенето дори това да са държави като венецуела или корея, някои хора тук бъркат сащ със света, но сащ имат и врагове. А нкои държави и сега ако не подкрепят то не спират биткоина, дори в Русия ми се готвят да гоподкрепят.

нема нужда да го спират- достатъчно е да го канализират- анти- кейоус , един вид пък може да има два типа- един за специални нужди и клиенти и един за всекидневни хай клас и лоу клас сичко друго аут

такова нещо като сигурна инвестиция- н ям а панта рей.

златото е най-сигурната инвестиция, каквото и да ми говорите

Всяка инвестиция крие риск. Дори златото може да загубиш :)

Най-сигурната инвестиция се намира в тумбака, до теб в леглото или в съседната стая, останалото са само добавки.

силно ме озадачава изречението, където се споменава, че криптовалутите се използват за престъпни цели. Да! използват се! както се използват колите, компютрите, оръжията, самолетите, така и криптовалутите се използват от всички. Кое да забраним? Може би таксите на банките, които вдигнаха, след като 'намалиха' лихвите. Кое?

Алчността на будалите винаги води до загуби за тях, дали ще е от хазарт или битхазарт е все тая. Ако не знаеш как работи една система, никога не се надявай тя да работи за тебе.

това последното е велико- ше си го копна, с Ваше позволение. почитания.

"Ако не знаеш как работи една система, никога не се надявай тя да работи за тебе." --- Една система работи тогава и само тогава, когато никой освен създателите и знаят как работи. В момента в който Тълпата започна да разбира от това, как работи Системата (в случая- графики, трендове, психологически етапи на тренда, манипулации и т.н) - пиши я умряла тая Система.

сега разбирам защо всъщност не знаем как работи екосистемата...

И все пак, за да привлечеш участници, трябва да им създадеш усещане, че я познават, защото авантюристите са много малка част от човечеството.

сега разбирам защо всъщност не знаем как работи екосистемата... --- По един и същи начин и само веднъж. "В една и съща течаща вода, два пъти не можеш да влезеш!" - поговорка!

така както собствениците на този сайт, така и правителствата и банките се страхуват от свободата на хората да знаят и обменят информация и стойност, която е в пъти по-бърза и по-евтина, ако се споделя между самите хора. Сега повечето хулят криптовалутите, но хората не са глупави и лека полека се ориентират към тях. Дразнещо е когато си отварям любим сайт и да ми изкачат куп реклами. Неморално е да четеш новините за някоя трагедия и в същото време да ми се появява отворена уста с развалени зъби и отдолу да пише: тази паста върши чудеса....

... няма и не може да има за сега съществуващите пиксели! Никога "умните" пари не са влизали след Тълпата, а ако сега тръгнат да надуват вече съществуващите "монетки", точно това би станало. "Умните" ще влязат там, където я няма Тълпата, т.е. в нови и перспективни койни, които в момента не същестуват и/ или тълпата все още не знае за тях. Друго яче просто не би могло да бъде. Няма как "умните" да чакат Второто пришествие, при което цялата Тълпа (холдери - молдери, майнери, трейдъри и т.н) "да вдигне бялото знаме", "умните" да изкупят всичко и от там насетне да чакат нови балъци на които да продадат въздуха. Всяка Пирамида работи само веднъж, а тази вече отработи. Нова пирамида ще надуят с нови "монетки" иначе рано или късно Тълпата ще затвори на печалба, на гърба на "умните"! Така го виждам.

Е ти въобще виждал ли си графика на коя да е акция или поне графиката на цената на биткойна - що да не влязат умните сега и да продадат на 1 милион примерно? Как реши че биткойна е свършен щото бил паднал с 80 процента като това вече е ставало няколко пъти и после пак се възстановяваБ

"що да не влязат умните сега и да продадат на 1 милион примерно? " -- На кого ще продадат ? Въпрос: Имаш 100 лв. Какъв салам ще си купиш - 4 кг. от по 25 лв или 100 кг от 1 лв, ако примем, че са еднакви като качество? Отговор: Много по-трудно ще намериш купувач за салама от 25 лв, вместо за салама от 1 лв. Просто психология!

Криптовалутата си е най-колосалната, мега пирамида. Направи първите нечовешки богати, а тепърва ще изгарят "вярващите".

Лихвата е стигала 10 процента в САЩ - апокалипсиса го има само в твоята глава, а това че в САЩ няма да има ток - не засяга примерно Русия или Китай нали разбираш - точно по същия начин, по който ние като нямахме ток си беше наш проблем. Интернета също не е монопол на сащ - питай тоя от ай ти сектора да ти обясни :) Съседнта новина тук в дира гласи - че лихвите по ипотечни кредити никога не са били толкова ниски - хахахаха - пък аз съм тръгнал да говоря за 10 процента лихва в сащ. Само да ти припомня че и 2007 разни строителчета не вярваха, че имотите могат да поевтиняват - е сегашната криза, която идва ще е нищо в сравнение с тази преди десет години - точно заради лихвите в сащ и спирането на печатането.

Три пъти е катастрофирал леко - веднъж 2011 г., втори път 2014 г., сега 2018 малко по-сериозно. Всичко му е ремонтирано в оторизиран сервиз на Инвидия - като нов е! Без забележки. Втори собственик съм от 2017 г. Германска баба е копала с него преди това, но само събота и неделя и то за по 2-3 часа. Колкото да си помага с пенсията. Не искам да го продавам, много е запазен, но искам да си купя акции от "Тесла" и "Спейс Х-ъ" и ми трябват пари спешно. За контакти: търсете разклонител.

лесни и гарантирани пари и печалби няма!единствено най сигурно уч

Ама като не знаем какво е "УЧ"? А когато разберем, те тарикатите вече ще са го изкупили.

Никога няма да разберем смисъла на криптовалутите но факта е един , с тях могат да се придвижват едни парични потоци почти невидимо , мога да платя подкуп на някой чиновник с биткой той да отиде до биткой банкомат в някоя европейска държава и да си ги изтегли в сухо евро без лични карти и имена, само кода на портомонето, никой нищо няма да разбере та и др начини , полезно нещо са но трябва да знаеш как да ги използваш

е, как не можете да го разберете та то е елементарно- обменни символи без задължително реално покритие, с договаряна вариативна стойност и избирателна дискретност на транзакциите. и това- само от обща култура.

Ами да ди дам адреса на портфейла си да ми пратиш един биткойн или да ме намериш - щото е без покритие биткойна и с избирателна дискретност :)

избирателната дискретност е логично да е функция на пръвайдъра на услугата- аз кво общо имам? просто чакам да видя дали това ще е новия тип вече изпробвана на частния пазар международна "валута", за да се съобразя, нищо повече. другата опция би била да мина на бартер- но нямам ниви, а и ме мързи да копам. дет се вика- квот дадат. та, обърни се към някой финансов спец с таз твоя оферта.

няма чак толкова балъци по света,че да вирее тази "идея"

не се карайте, момчета- казиното винаги печели. и винаги работи с жетони, никога с реални активи. просто и лесно.

балъците мечтаещи да хванят Моисей за шлифера са много. Вързват се на всяка пирамида. Опитват се да повлекат и други с тях да им направят "доброто". Само дето истинския играч на борсата който разбира от тези работи - НИКОГА НЯМА ДА ТРЪГНЕ ДА РАЗДАВА БЕЗПАЛТНИ СЪВЕТИ, а ще инвестира и ще се надява другите да не го правят !!!!! Не като 123 глупачето което просто иска да се покаже много умИн като ни разказва колко умИн бил... с тафтология се пробва да изпъкне...ее... получава се при някой хора... при него обаче не.

Ти знаеш ли ми името? Мислиш ли че ми пука за мнението ти или на някой друг мнението за мен? Мислиш ли че ще тръгна в анонимен форум да убеждавам някой къде да си влага парите? Мислиш ли че дори лично Уорън Бъфет да отиде да убеждава някой в дадена инвестиция този някой ще се навие? Има една книга за големите инвеститори - та в нея един от тях казва, че в много интервюта е казвал какво и къде инвестира и никога това не е влияело на цената - такава е реалността - ние сме капка в морето. Аз пиша тук защото се дразня като чета глупости от хора които идея си нямат никакъв друг мотив нямам камо ли някаква финансова изгода - ама си прав моя грешка е че се дразня и се хабя да пиша.

Ми, не пиши, бе, щото само се излагаш с повърхностните ти разсъждения и тези. Преди година същите вие плашихте, че биткойнът сега ще е не 50, ами направо 100 000 долара. Кажи каква е теорията в момента, че не стана така, но след 3 години вече "гарантирано" ще е поне милион.

Ти си с много слаба логика за ай ти - коя акция се движи само нагоре или надолу - вземи прочети малко поне технически анализ какво значи. А да ти обяснявам неща от макроикономиката няма смисъл - не щото си от ай ти сектора, а защото логиката ти куца. Кое не можеш да разбереш - върху курса на долара не влияе само лихвата, освен това курса на долара спрямо кое - спрямо другите избушени валути може и да не падне щото и те ще паднат и те като него са печатали. Тръгнали някви глупаци тук да ми обясняват как се спукал биткойна - щото бил паднал 80 процента - да паднал е ама преди това се качил със стотици проценти - кое не разбираш? И копаещите и инвестиралите в точния момент са на печалба - само балъците купили на върха и продаващи сега са на нзагуба и такива кат тебе ги съветват сега да продават.

Ся щи кажа една тайна от моята слаба логика - курсът на долара се дирижира от Фед, а се поддържа и налага от четирите компонента на въоръжените сили на САЩ - армия, морска пехота, флот и авиация. Понеже си просто момче, това че нещо се било качило стотици проценти, а после е паднало с 80% не го изтъквай в защита на тезата ти, защото си има термин - висока волатилност. От такива неща се стои надалеч, камо ли да се спрягат като бъдещето на световната финансова система. Аз никого не съветвам нищо - нито да продават, нито да купуват. Пука ми какво прави планктонът, особено предвид че китът идва.

Продавайте, продавайте...Отричайте новото и вярвайте в старото!

загуби ли имуществото на тати в тази пирамидя? Не се ли поучи от неговите грешки?

Я питай тати, какво стана по пвремето на Жан Виденов и колко пъти през живота му държавата му взе всичко - я чрез инфлация, я чрез национализация.

ами излъга хората да си залагат апартаментите за да ги влагат в банки и да взимат големите ЛИХВИ и да станат богати. Ама всеки който се е лакомил си е получавал урока. Лошото е че някой от вас просто не го разбират и все другите им са виновни, че са алчни и че алчността им замъглява мозъка.... ако го имат въобще.

да правим барет. Килограм старо твое злато за килограм нова пластмаса изпринтирана на 3Д принтер. Навит?

Криптовалути ще има, но няма да са блокчейн, заради присъщия на протокола проблем - неспособност за скалируемост т.е това, което работи за 100 или 1000 човека, не работи добре за 1 000 000, мрежата се задръства, таксите се вдигат и дотам. При тая скорост от 10-на транзакции в секунда, Биткойн е за никъде.. Хвърляйте едно око на Радикс..

Копаете етер (въздух, дето даже не е под налягане). Повечето транзакции напоследък са за плащане на ransomware. Набихте сумати пари в копачки дето сега се чудите кой да прецакате да ви ги купи. Имате в портфейлите някакви койни, ама я се пробвайте да ги обърнете в пари с които да купите хляб...трудно нали, почти невъзможно. Не 3000$, и 3$ са му много. А на балъците дето го чакат да стане 1 милион за биткойн ще кажа, ами купувайте бе, сега е под 4К$, продайте си апартаментите (ако имате) и обръщайте в биткойни :).

И защо да си продавам копачката като дори стар модел S9 дори при сегашния курс ми носи 30 долара на месец чиста печалба. И между другото последните месеци трудността пада - та по-лесно се копа, а има хора копаят и плащат почти нищо за ток. В момента в китай масово минават на новия майнър - щото са прости и си хвърлят парите на вятъра - тези с асиците не са тииновете дето копат с домашния компютър.

Разбираш я трудността на копане та дрънкаш :). И 30$ може да изкарваш на месец, но ако си намерил копачката на пътя, а тока го крадеш :).

Приход 80 долара от асик разход 50 долара на месец за ток, цена на тока 7 цента на киловат, асика не съм го намерил последните месеци се продават по 300 долара S9 а сега гледам има и по 200 долара. Ако някой е купувал асик за 5000 и сега го продава за 200 - еми негова си работа.

Българинът и след 100 години можеш по това да го познаеш, че като се набута и го питаш, миролюбиво казва "Перфектна е, за мене става", а от вътре дъвче кайсиите и псува на ум като закъсал тираджия в канавка.

Имаш логика на счетоводител - пет пари не давам дали ти мислиш, че среброто е инвестиция или не и дали някой законотворец така е решил. Кво ме интересува графиката бе умнико - ти виждал ли си графиката на амазон или епъл - нали същите като тебе преди 15 години говориха, че са балони и няма нищо в тях. Такива кат тебе ми говориха и преди 20 години, че интернета бил за манияци - хахаха щот съм невеж аз. Имам една задачка закачка за тебе - сега като вдигнат лихвите в сащ на 10 процента какво ще стане с борсата и къде ще отидат парите, ако се сринат акциите - отговор а - под дюшека - отговор б - в злато или отговор с - в крипто?

Не съм счетоводител, а съм в ИТ бранша и то не като "дивелъпър". Но дори и счетоводителска да ми беше логиката, пак е много по-добре от твоята, която е балъшка. Иначе, никога не съм казвал, че в цитираните от теб фирми няма нищо, напротив има и то много - информация. Ама вие нали скачате, че в криптото всичко било тайно, т.е. информация няма. Там и в т.нар. социални вмрежи стоката сте вие - балъците и конкретно цялата информация за вас и за потребителските ви навици. Така че много има в тези фирми и знаят за теб повече, отколкото ти самият знаеш за себе си. И за какви лихви говориш?! Като вдигнели лихвите на 10%, значи че доларът става търсен и свършавт евтините пари, които набиваха в спекулации. Голяма каша е в главата ти...

10 процента лихва за долари в САЩ значи тотален срив на световната икономическа система. Апокалипсис. И верният отговор еБе! Какво крипто като тогава и ток няма да има, бе? Винаги съм се чудел, от кой се печели при световните икономически кризи, защото парите не изчезват, те само сменят собственика си. Вече ми е ясно. От балъци като теб.

Мани го този лаик - аз му говоря хипотетично какво значи висока лихва, а не ако реално стане 10%. Ако го приемах буквално, верният отговор не е нито един от изброените от него, а е съчетание от сандък 5,56 mm, широкоспектърни антибиотици и източник на питейна вода. Ако си чел мнения на преживяли гражданска война, кутия патрони или блистер с лекарства купуват всичко, което пожелаеш. Мисълта ми е, че този плаши с поскъпване на долара, а то това е не просто неизбежно и закономерно, а даже закъсняло.

Тези дето казвате, че няма нищо зад биткойна и било въздух - що не пробвате вие да направите нещо подобно и да го докарате от стотинки до пазарна капитализация примерно 100 милиарда или един трилион - без реклама - хахаха. Или просто да изкопаете един биткойн - нали е нищо - копайте и продавайте. А цената като пада - нали се сещате че срещу продавачите има купувачи - там съм аз юнаци - свалете го на 10 цента - ще купувам, лошото е че промоцията е към края си - това сега е малко раздрусване на крушата - колкото да паднат гнилите - няма лошо.

"нали се сещате че срещу продавачите има купувачи " -- Не е задължително. Може и просто да го нарисуват на екрана, че пада... свалете го на 10 цента - ще купувам, лошото е че промоцията е към края си ---- помпиш ли, помпиш ли ... чакай да разтовариш у нечий гръб... )

Хахахаха - помпя помпя - във коментарите на дир бг - хахахаха, уникални сте просто тук. 99 процента от хората тук не знаят как да си купят биткойн дори да искат - на тях ли ще продавам?

ти ли бе "милионера" ще ни учиш на това????? Малоумно парче. Голо и босо.

@123 дори да искат - на тях ли ще продавам? --- А? Ама искаш да продаваш? Що така ве, чакай ве, нали щеше да чакаш 100 хилки като стане и тогава да продаваш? )

ама нали не си го измислил ти- там е въпросът. в хранителната верига има йерархия. и времева последователност. но- успех. и да не забравиш да почерпиш за първия милион, ей!

доста пари си загубил. Личи от това, че не знаеш основно правило - когато цената пада - се продава, когато се вдига се купува. Останалото е спекулация и наивност. А ти нямаш информацията за да направиш спекулация шото си господин Никой и за това се НАДЯВАШ думите ти да са верни и след 5-10-20-40-60 години... да кажеш - "Видях те ли" но до тогава ще си умрял от глад.

Никой не може да уцели точно дъното и върха - аз не се и опитвам, но знам че да купиш на 4000 е добре, на 2000 още по добре - дори 6000 е добре.

нищо не каза младеж. сапо потвърди че си загубил парите си и сега с пикаене на газ се опитваш да запълниш бюджета си.

Има доста пирамиди и понци схеми реализирани вече!

проследете историята на обмена- от реален /бартер/ към гарантиран/злато, сребро/ към негарантиран деклариран/фиат/ към недеклариран, негарантиран /крипто/. забележете, в този процес степента на контрол върху транзакцията расте обратно пропроционално на отговорността на посредника. гениалните неща са винаги прости, но простите невинаги са гениални. поздрав.

@да (нерегистриран) Да ти имам логиката, точно затова биткоина е ценен, защото е ограничен а хартията в джоба ти не е. === Е какво като е ограничен? Ама кой ти каза, по каква логика считаш, че щом нещо е "ограничено" то незнайно защо то задължително трябва да поскъпва? Хм?! Аз не виждам такава корелация между - количество и цена ?! Цената расто савмо и единствено в един случай - ако има търсана! И от тук идва въпроса - а защо пък да има търсене на този пиксел? Не е ясно ?! Не е много коректна и убедителна и налогията с интернета, защо неговото налагане не беше свързано с изземване на реални пари от Тълпата, от масите. А тук ние имам опит за налагане на нещо, чрез буквално "бъркане в джоба", което просто няма как да се случи! Криптото ще навлезе през държавата и то във вид на Безусловният Базов Доход, който ще бъде въведен някога! Друг начин за "насилствено" вкарване на криптото сред масите аз не виждам- никой няма да си даде фиата, ей така!

Някои от тезите ти са доста смислени, а други - хептен безпочвени. Какъв ще е този безусловен базов доход?! Тази комунистическа глупост се провали навсякъде на експериментално ниво - било именно като такава, било като помощи. На бай мангал като му дадат т.нар. "интерграции" или помощи за отопление, веднага ги обръща на пиячка. Парите са разменно средство, а когато се дават на глава, без срещу тях да се разменя труд, експертица и т.н., все едно нищо не правиш, освен д увеличаваш паричната маса, т.е. инфлация. Блокчейнът е безпреспективна технология, а останалота са утопии, които водят единствено но сценария във Венецуела. Това, че ще облагат роботите и парите ще ги дават на сганта, за да потребява го забрави. Първо, че няма да стане, а второ - стане ли ще доведе до световна война.

Какви са тези измишльотини бе младежо - какво налагане ти наясно ли си как е тръгнал биткойна - никой не ти го налага,напротив - някои се опитват да го спрат, но то е като с ръце да спреш река - няма да стане. Питаш защо нещо което е ограничено ще има търсене - ами защото може да изпълнява ролята на пари, златото защо има търсене - като дори не можеш да го ползваш реално за пари. А който си мисли, че не може да се разплаща с биткойни е много изостанал. Вземи се позаинтересувай за russain miner coin за Путин и т.н. Всеки иска като печели пари да се запази стойността им - е хартиените пари са доказали, че не го могат, а ти като искаш да вярваш в дядо коледа вярвай - знаеш ли колко е паднала покупателната способност на долара за последните 50 години или повече? Държавите почват да си продават резервите в долари - краят на долара е неизбежен, златото е добро, среброто също за защите, но биткойно е по-добър и от тях. За алткойновете не знам, но май и те ще останат.

Леле, колко си невеж, но имаш самочуствието да ръсиш акъл... Гледаш ли цената на златото и прилича ли ти на графиката на тези крипто измами? Да не говорим, че златото има и реално приложение. Обаче това със среброто беше добро - очевидно е, че хал хабер си нямаш за какво говориш. Инвестиционното златото е актив, сделките с когото са освободени от ДДС. При среброто не е така и сделките се облагат с ДДС. Физически лица да търгуват или "инвестират" в него е същото като да "инвестираш" в айфони - ха, ха.

"Питаш защо нещо което е ограничено ще има търсене - ами защото може да изпълнява ролята на пари, златото защо има търсене - като дори не можеш да го ползваш реално за пари" === Ами те и речните камъни могат да изпълняват ролята на "пари", стига да започнат да ги приемат хората. Нали така? Същата картинка е и с т.н. злато - "така е било прието"! Ама това, че така е "било прието", пак нищо не значи, защото Ценноста е изцяло Субективно понятие. Ако АЗ не ти искам златото, то ТИ нищо няма да можеш да ми продадеш за него. Нали така? Т.е. да обобщим - измисляме си нещо и се опитваме да втълпим на Тълпата, че това нищо е НЕЩО, което "ще стане пари". Т.е. ВСИЧКО Е ДО ВНУШЕНИЕ! Ами защо да не си внушим, че "речните камъни" са Ценни? Те са са милиони години, може би са възникнали заедно със Земята, което вече ги прави уникално ценни, нали? https://www.youtube.com/watch?v=zBahCBp5umc&feature=youtu.be

но сложно говорите, момчета, а принципът е елементарен: това струва толкова- защо? -защото така.

Който трябваше си направи парите, а овцете само блеяха жално. Ама нали са овце

немъчени,крадени,пари от злоуптреба със власт и служено положение са идеалният вариант за инвестиция във криптовалути !и да загубиш,бълха те е ухапала,ако пък случайно умножиш краденото от далавери и измами да ти е честито!това е проблемът!

за криптовалутите не се тревожа,по ми е интересно еврото докога ще бъде,ето то само Германия остава,заобиколена от бившите бедни сателити на бившето СССР,първо беше Грексит,сега Брексит,Италия ,и Испания също се колебаят и имат проблеми!

Края на биткоина го слушам, че идва откакто го копаех за 300 долара броиката, сега го копая и мога да продам за 3000, но ще изчакам и ще го продам на умниците по 300 000 броиката, въпрос на 3-4 години е.

Ама аргументирай малко защо тази простотия ще струва 300 000 долара скоро. Единственият вариант е хиперинфлация в САЩ и покупатулната сила на такива пари да е половин хляб, обаче това стане ли, смятай, че няма да остане интернет, камо ли разни криптота...

Ако не за друго, то защото няма по добра форма за пари, дори златото не е ролкова добро.

И кой ти каза,

едно е да копаеш биткойни,друго е да спекулираш със собствената си глава,иска се мозък и психология!

"едно е да копаеш биткойни,друго е да спекулираш със собствената си глава,иска се мозък и психология!" -- Ахаааа! Значи все пак изплю камъчето, че всичко е само една спекулация с цел - изсмукване на фиат!

В момента е време за купуване не за прдаване, и за копаещите и за спекулантите, аз лично купувам маинъри.

Хм, само, че забравяш теорията за числата... едно е да е няколко цента, няколко долара, до към няколкостотин долара, друго е 3-5 -10 ...20 ... хилки! Няма такъв идиот! Има само 2 акции в света над 4000 долара и само една над 20 хил. Просто нещата отиват в зоната на "големите числа" и както се вижда от логаритмична графика - все повече и повече затихват, започвайки от 2011.

Ти като ходиш на работа и ти плащат в фиат това значи ли, че само спекулираш с цел източване на хартиени пари?

ами най просто е да видим какво е предрекла пророчицата Баба Ванга за биткойна и криптоватутите,то анализатори много ама успешни спекуланти малко!ако беше жива днес, Доналд Тръмп щеше да я назначи да управлява централната банка на САЩ! каквото е кзала бабата това ще стане,така,че и аз може да направя милиарди от спекулация на криптовалутите,като разбера предсказнията и!абе питам и врачки циганки да познаят поне шест числа от 49,или ценовто развитие на златото на Форекса но не ме разбират какво искам!

С това темата се изчерпа.

И те го изтриха. Който прочел, прочел. пп: Трийте го и моя пост. За баланс - както казва Славито.

Съветът ми е прост - продавайте, независимо от цената. Ако падне на 100$ - пак продавайте. Ако падне на 10 цента (и това ще стане) - пак продавайте! Никоя държава няма да позволи криптовалутите да успеят, тъй като това заплашва самата същност на икономиките и на държавната сигурност като цяло. Досега просто криптото беше прекалено незначителна мода, за да й се обръща внимание на държавно ниво, но съвсем скоро се очакват тотални регулации, като дори се говори за пълно забрана/криминализиране за използването на криптовалутите като такива - формален повод винаги ще намерят, например анонимността и свързаната с нея възможност за всякакви престътни дейности и т.н.

Още по-зле е работата - на това конспирация не му трябва, за да се спихне. Виж как пада Hash Rate-ът и виж какво стана във Вашингтон (щатът), където се накачулиха повечето ентърпрайз копачи и разказаха играта на енергийния баланс и скапаха микса, та от догодина - цената на тока става двойна за всички. Целият принцип на proof of work е алогичен и неефективен - все едно 1000 камиона да бият 1000 км, но само първият пристигнал да отчете доставка, а останалите единствено да са трошили нафта...

Ще тръгне някой да прави ферми за биткойн в окръг Вашингтон? Защо да не ги прави в нищото? Щатите както и Русия са слабо населени, можеш да си направиш биткойн ферма навсякъде. Има пусти терени с евтин ток из цялата държава!? Защо баш в Уошингтън? Не се връзва, да са толкова мързеливи, та да не могат да се разходят в другите щати. А по втория ти съвет - за 10 цента ще си купя поне 1000 биткойна. Ей така за спомен, да ги подарявам на внуците. Пак се бъзикате, та да си мислят, че още струва нещо...:))))

Да ти имам логиката, точно затова биткоина е ценен, защото е ограничен а хартията в джоба ти не е.

Е, кое му е несериозното?! Хем е на западнатото крайбрежие, хем Сиатъл е нещо като Фриско, но без толкова хипстъри, хем Силициевата долина отива на кино и хайтекът се изнася оттам, хем имат ВЕЦове - на пръв поглед е добре. На втори поглед, ВЕЦовете са голяма пръчка в енергийния микс и като набримчат фермите да смучат ток 24 часа равномерно, цялата крива на денонощно потребление се изправя, пускат студения резерв и цялата енергийната система се озъбва. Където ще да го направят, вкл. и в задния двор на някоя АЕЦ, картинката ще е същата, щом тя е част от общата енергийна система. Няма нито техническо, нито географско решение на самоцелното разхищение. Най-много да оптимизираш нещо с геотермални централи и атмосферно охлаждане в Исландия, но това не променя издънената технология.

Това, че нещо е ограничено, не го прави автоматически ценно. В случая, без да си наясно, имаш предвид дефлационните валути. Ми, те имат не по-малко недостатъци от инфлационните - просто са различни. Вие папагалите си мислите, че дефлационните валути са панацея и автоматично решават всичко. Вземете прочетете малко икономическа теория, а не само новини, блогове и коментари.

Разбира се, че ще се борят, но няма да успеят да забранят крипто валутите. Все едно интернет да забранят, защото остарелите системи за комуникации и инфо страдат заради него

......и сега кво, купих TRON по 0,02 лв. парчето сега го гледам че е около 0,04 лв. , та викате да продавам и да обръщам в долар, ама гледам тук един OOO идиот ли е мозъчето му едноклетъчно ли е като на путлериска гнида нещо пита кога ще затварят печатницата, ама оно за 1 $ ми дават сумаати путирубли и те така, ама оно блядовете са си идиоти и за това дават толкова много путирублета за америчкото зелено!

Те блядовете и жълтите само да щракнат с пръсти и американитецоставате гладни ама сте им по изгодни живи

Баце, ма верно си Идиот!

Те някои държави си създадоха криптовалути ама разни сульовци под мене дето нямат идея кво е биткоит ще ме убеждават, че било пирамида, пирамида са хартиите в джобовете ви и практиката го е доказала, справка жан виденов

Ще го разберат по трудния начин и времената на Виденов ще им се сторят чудни, спрямо времето, в което ще гръмнат всички обществени системи у нас, вкл. и паричната

И това е пирамида ... в главата! Като е толкова ценен тоя биткон, защо го оценявате във фиат, питам аз? Нали е "надсистемен", "извънсистемен", нали "ще се бори със системата"? Е защо тогава му търсите цена във фиат , т.е. в това, с което той уж щеше да се бори ? М?

Онова, което задвижи последния голям ръст на цената бяха крипто вирусите. Те принудиха хора, които хал хабер си нямат от крипто валути да започнат да търсят и купят такива. След това дойдоха и инвеститорите, които още повече надуха цената. Но оттогава има значителен спад, защото и големите банки, и правителствата взеха мерки в ограничаване цената на криптовалутите. Включително и като въведоха цензура за новини свързани с тези валути.

"Онова, което задвижи последния голям ръст на цената бяха крипто вирусите" - Не мисля така. Ръста беше изцяло спекулативен, надут от един друг въздух - т.н. тетер. Над 5000 всичко беше надуто от тетера.

Сега, да светна малко тези, дето не са още в час! Всичкото сегашно крипто, или поне 99% от него, вкл и биткона ще лъдат занулени, т.е. ще изчезнат! Няма да изчезне самата технология, т.н. блокчейн. На базата на нея, ще бъдат създадени новите световни пари, който най-вероятно на първо време ще бъдат държавни... Никакъв нов скок няма да има на старите съществуващи до момета пиксели - никакъв! Ако би имало такъв скок, това значи, че "големите пари", които сега се канят да влизат, да би имало вероятност да загубят! това някак да стане, не са толкова глупави! Така, че никакъв ръст няма да има, ще има тотално зануляване и появяване на нови, най-вероятно държавни крипто-пиксели!

Те ако можеха да спрат биткоина досега да са го спрели, също ксто интернета е

Криптовалутите отиват на същото място, накъдето вървят и ICO-тата, които бяха още по-shortlived и от тях. Дотук добре, обаче и технологията също не става. Който е проучвал внедряването на блокчейна е наясно, че е бошлаф. Самият proof of work е изключително неефикасна икономически и енергийно концепция, а пък proof of stake хептен обезсмисля целия хайп покрай тези глупости. В тази истерия няма никаква здрава икономическа, техническа, политическа и прочее логика. Хубавото на това, че процесите са все по-динамични е, че много бързо се извъртат циклите и истината лъсва. Колко народ се кълнеше, преди година, че сега януари биткойнът ще е минимум 100 000 долара парчето...

Бит койн-който е бит ,бит! Който не- нека се пробва! Лапнишарани винаги е имало и ще има! Честито на неповярвалите в това "чудо".)

- инструмен за изземване и грабеж на фиатни пари !

И накрая всички искат да обменят в зелено.

Ами, това е, няма друго.

Има масивна "astroturfing" кампания. Ама не на купувачи, а на собственици, които искат да си разкарат и последните биткойни. Ето долу, едно "счети" твърди, че има как да си декларираш печалбата от биткойни пред НАП? Ама не казва къде и как? Коя законна печалба няма как да я декларираш пред данъчните? Дори в казино да отидеш и да спечелиш има как да си декларираш печалбата.

Абе да попитам - защо като този биткойн е толкова безценен, го оценявате във фиатни пари ? Нали уж биткойна щеше да се бори със фиатнита пари, а пък вие му търсите цената в това, с което уж щеше да се бори? А? Значи излиза, че на никой фактически не му трябва биткойна, а му трябва фиат ! Е тогава за какво да си давам фиата, като той излиза по.ценен от биткойна ? )

чуек, ти жетони за ротативки виждал ли си?

С много голяма степен на вероятност предричам зануляване на 95% от т.н. крипто, и в частност на биткойнчето. Всеки който казва, че "всичко се повтаря" - лъже! Нещата се "повтарят" до един момент, и то повтаряемостта не е правопропорционална на предишните цикли, а е затихваща. Ако се анализира последното надуване, погледнато не само като цена, а и времево, т.е. на логаритмична графика, ще се види, че макар, че цената беше 20 000 (луда работа!) то силата на този ръст е била много по слаба от силата на ръста през 2014г, а ръста 2014 г е бил по-слаб от този 2011, то нещата са ЗАТИХВАЩИ! Така, че считам, че идейният балон на криптото изцяло е спукан и има само вероятност за надуване на частичен спекулативен балон, но това може да стане само и единствено ако криптото започне да има реално пратическо приложение - да се купува нещо с него, но без да е задължително да минаваш през фиат. Тогава и само тогава може да има някакъв ограничен ръст А до тогава - стремеж към абсолютната нула!

Кой тъпанар , дето си мисли, че ще може някога да си пробута пиксела за 20 хилки ми цъкна минус?

Мисля да го пробутам за двойно и повече....

бродължавай да мислиш ...

пирамидите са за големи играчи, камарадес. За Най-големите. Праиш си пари, праиш си система, избиваш си разходите по нея, праиш си сделките, праиш печалбата, закриваш. Тва е.

PEYTSCH

2015 със слаб минер изкопах едва един биткоин, но платих поне 200 евро за тока,м. Отделно платих за минера близо 1300 евро... Да ми бяха здрави нервите и да дочакам цената му от 20.000 евро щях да съм предоволен, ноооо...го продадох за едва 400 евро, а минера за още 400...Виждате че загубата ми е над 1100 евро...Сега самп следя битката на наистина големите играчи...Особенното е, че сега за един биткоин е нужен супер компютър със супер бърз минер, но ефекта от такава техника е илюзорен. Тока е по-скъп и разхода на ток е огромен...

баце, начи съм по-дообре. надуших накъде отива работата.....купих на 13 500. Кат стана 18 700 - прочетох тва за 1000-та човека и продадох на мигъ. Даже предупреждавах във инвестора кога ше изгърми: 17-ти декемврий....ама то беха псувни, то беха анатеми. а по бтв ти върви кривата на нарастването.........! секи с късмета си. та, затва се и обаждам по криптотемата. малко опит, малко нюх и надуших отровата. окончателно се компрометира кпиртото с тъкъ наречените паралелни операции. както си ни е борсата си слагаме паралелен къмп. кат очакваме повишение - компа продава само на нас, на другите не им минават транзакциите. и после . беш, хакнаха ни, наебаха ни. аба зебева си е. сега, днеска, ме псуват, че прогнозирах тесла януари на 300 макс. Там кви слюнки изхрачиха по мене и пак се оказах прав.

Такива статии целят да закачат нова порция наивници и мързеливци, които смятат, че утре ще станат милионери. Цялата игра с криптовалутите беше създадена за да могат едни големи разпръснати пари да станат концентрирани пари в джобовете на определени хора, използвайки вроденото чувство за хазарт в 90% от населението. Към цялата шашма доволно се присъединиха производителите на графични чипове - все пак когато парите заговорят, моралът свършва. И сега чакаме нова реколта покупатели да се вържат, да накупят, да изгорят. А тия предишните наивници, които не се самоубиха, а полудяха, за тях няма да говорим, не е полезно за бизнеса.