Криптовалути на кръстопът – крах или подготовка за скок

2018 година се оказа най-трудната за биткойна, сривът му достигна 80% от максималните стойности

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към 2050 хората ще останат, без пари:( Ужас;!

Казва се УжасТ!

Телефона, как набива цифри... И тогава...Не!

"крах", а!? хехеее.... смех! на оаканата територия банките са в ръцете на милиционери и служат за ограбване на идиотите, които се връзват на реклами за слабоумни.

Бях Забравил!

Фалшиво произведени на фалшивата хайдушка демокрация

PEYTSCH

В Исландия спряха огромния компютър с минери за добив на биткоини защоио се оказа в един момент, че разходът на електроенергия е повече от стойността на биткойна...

рязката продажба на криптоинвентар... Над 50% от майнинг-устройствата вече са изключени заради нерентабилност на бизнеса..

Срив, разбира се. Алчността се наказва.

Тез, анализаторите тука дет са казали тез неща, просто незнаят кво говорът! Или Ви лъжат най-безсрамно. Цената от 19700 беше постигната чрез спекула, свързани сделки ипаралелни операции. резултата от тех беше, че по малко от 1000 /хиляда/ човека държаха повече от 60% от биткойните у светъ. очакваше са на 17-ти декември да удари чукчето за първата сделка с биткойни на чикагскгата борса. и подобен вид манипулациа /скачените сделки/ ставаше незаконна усащ. та, тез хубавци врътнаха яка спекула, увлекоха бая трейдърчета чрез поскъпването, земаха парите и бегаха. това нема са повтори никога. после, разните му там хълдъри доокрадоха борсите, като ги писаха хакерски атака и разрушиха доверието. не случайно нема повече рекламес от разни юзъри за блокчейна, бъдещето и безкрайността. биткойна е погребан и нема да възкръсне. щот нече никога нема да е такава спекулативна стръв.

при моята ктб е най-сигурно, дааа..

a koga sveta shte zatvori otdavna faliralata amerikanskata pechatnica ???

Силата на биткойна баце е в анонимността и неотменимостта на транзакциите. Големите играчи го знаят е затова инсценират кризи при които тайничко изкупуват дяловете на тези които продават

ама верно ли? искаш да кажеш, че никога не обръщаш биткойните в нещо друго? и си си анонимен през целото време?

Тцтц, няма паре вече! И в баницата нямаше парА, та само криптовалута! Ама внуците я изкопаха мискините!

преди малко си купих нещо забранено с голям калибър през дарк нета. Познай дали имам лиценз и как го платих (cry)

Да копам или да не копам - дет из дъ куешчън

Големи глупости пише в тая статия само и едиснствено с цел да задържат рибките в езерото. Хора, криптовалутите не се използват за нищо освен за спекула. Това НЕ е инструмент за инвестиции, а хазартна игра на надлъгване. Не носи никаква полза на глобалбата икономика. Реални транзакции за покупка на стоки не се извършват с тях. Никой не желае да прогава стоки срещу такава "валута".

Хартията на биткойна по мека ли е от МИЛДЕ.

Купувайте баламурници, че тарикатите да дебелеят на ваш гръб! Льохмани!

Бахти и глупостите в тая статия. Биткойна както и хилядите други виртуални валути са обречени още от самото им създаване. Никоя банка или държава няма да разреши под носа и да се правят транзакции без хилядите комисионни и без установен произход на парите

Шарани винаги ще има. Бързи и лесни пари докато си стоиш вкъщи и хоп милионер. Какво може да се обърка?

Не разбрахте ли, че тия "криптовалути" ги измислиха производителите на видеокарти и електроенергия...:))))))? То е ясно, че след десет години всички валути ще са виртуални, но ще има регулация, ясни правили и колкото и да не ви е приятно, да... държавен контрол. Това, заради което в момента на всеки, на който не му се играе хазарт ги избягва. Може ли някой да даде пример с друг актив, който има волатилност над 100 процента годишно БЕЗ ЯСНА ПРИЧИНА за това? Петрол ли? Злато ли? Имоти ли? Акции ли?

Биткойна е абсолютно анонимен. Само дето си го копуваш онлайн с кредитна или дебитна карта и го лагаш във виртуален портофейл. И оставаш аааабсолютно анонимен. Между другото кво стана със конфискуваните от цацаратурата 200 000 биткойна? Все едно никога не са съществували нали?

Има си причина за спадът в майнинга , но вие сте разбирачи, разбирати ги раотите...

Биткойните са нещо като "интонационната среда", който помни лафа от едно време. Следователно няма как да загубите. Как се губи нещо, което го няма...;-)

крах за старите и скок за новите

Ако има спад в майнинга логично би било биткойнът да поскъпва, а не да поевтинява. Защото спада предлагането, а търсенето остава същото. Ей заради това разумните хора бягат от криптовалутите. Няма логика. Законът на търсенето и предлагането е като законът на гравитацията. И да не се съобразяваш с него той пак си е там и пак ще си строшиш главата.

Абе по-трудно става копането бееееее, а па тока го увеличиха...Как да ти обясним кат не си бил въф Факултета и не разбираш от алгоритми?!

На този етап няма как да спечелите от биткойни и да си декларирате печалбата. В коя графа на българската данъчна декларация за 2018 г. ще ги впишете? Защото вие хубаво сте ги продали скъпо и на печалба, но не се знае откъде и от кой сте ги купили евтино. Не може да им докажете произхода. Може да е всеки - и на Пабло Ескобар лелинчото или на Ал Капоне внучката на учинайката. И после като си накупите вилите и колите и дойдат данъчните какво правим?

Ще то го доставят?

значи цената трябва да се вдига, а не да пада. Никакво значение няма защо. Как да ти го обЯсним като не си учил и Обща икономическа теория?

Такива статии целят да закачат нова порция наивници и мързеливци, които смятат, че утре ще станат милионери. Цялата игра с криптовалутите беше създадена за да могат едни големи разпръснати пари да станат концентрирани пари в джобовете на определени хора, използвайки вроденото чувство за хазарт в 90% от населението. Към цялата шашма доволно се присъединиха производителите на графични чипове - все пак когато парите заговорят, моралът свършва. И сега чакаме нова реколта покупатели да се вържат, да накупят, да изгорят. А тия предишните наивници, които не се самоубиха, а полудяха, за тях няма да говорим, не е полезно за бизнеса.

Ше ме фанат за блокчейна

независимо защо, трябва цената да се увеличава, а не да пада. Както ако е по-трудно добиването на злато, цената ще се покачва, а няма да пада. Ама как да ти обясним, като не си учил барем Обща икономическа теория. Това ще ви изяде главата. Вие сте софтуерни инженери, не сте финансисти. Залудо копате.

За това се иска доста акъл и решителност, който нямат 99% от населението

Вече се осчетоводяват, споко!

Ако става по трудно "копането" трябва биткойнът да поскъпва, а не да става по евтин. Както ако става по-труден добивът на нефт следва той да поскъпва, а не да поевтинява. Ака как да ти го обЯсним това като не си учил барем Обща икономическа теория. Това ви е грешката. Вие сте софтуерни инженери, а го играете финансисти. И накрая парсата ще я приберат тези, които разбират от макро и микроикономика. За вас ще останат сметките за ток и фактурите за графичните карти.

PEYTSCH

2015 със слаб минер изкопах едва един биткоин, но платих поне 200 евро за тока,м. Отделно платих за минера близо 1300 евро... Да ми бяха здрави нервите и да дочакам цената му от 20.000 евро щях да съм предоволен, ноооо...го продадох за едва 400 евро, а минера за още 400...Виждате че загубата ми е над 1100 евро...Сега самп следя битката на наистина големите играчи...Особенното е, че сега за един биткоин е нужен супер компютър със супер бърз минер, но ефекта от такава техника е илюзорен. Тока е по-скъп и разхода на ток е огромен...

пирамидите са за големи играчи, камарадес. За Най-големите. Праиш си пари, праиш си система, избиваш си разходите по нея, праиш си сделките, праиш печалбата, закриваш. Тва е.

Ми ко да прая кат въф Факултета няма соц икономика, брат! Ни съм я учил, щот съм айти и айше спесиалиност

С много голяма степен на вероятност предричам зануляване на 95% от т.н. крипто, и в частност на биткойнчето. Всеки който казва, че "всичко се повтаря" - лъже! Нещата се "повтарят" до един момент, и то повтаряемостта не е правопропорционална на предишните цикли, а е затихваща. Ако се анализира последното надуване, погледнато не само като цена, а и времево, т.е. на логаритмична графика, ще се види, че макар, че цената беше 20 000 (луда работа!) то силата на този ръст е била много по слаба от силата на ръста през 2014г, а ръста 2014 г е бил по-слаб от този 2011, то нещата са ЗАТИХВАЩИ! Така, че считам, че идейният балон на криптото изцяло е спукан и има само вероятност за надуване на частичен спекулативен балон, но това може да стане само и единствено ако криптото започне да има реално пратическо приложение - да се купува нещо с него, но без да е задължително да минаваш през фиат. Тогава и само тогава може да има някакъв ограничен ръст А до тогава - стремеж към абсолютната нула!

баце, начи съм по-дообре. надуших накъде отива работата.....купих на 13 500. Кат стана 18 700 - прочетох тва за 1000-та човека и продадох на мигъ. Даже предупреждавах във инвестора кога ше изгърми: 17-ти декемврий....ама то беха псувни, то беха анатеми. а по бтв ти върви кривата на нарастването.........! секи с късмета си. та, затва се и обаждам по криптотемата. малко опит, малко нюх и надуших отровата. окончателно се компрометира кпиртото с тъкъ наречените паралелни операции. както си ни е борсата си слагаме паралелен къмп. кат очакваме повишение - компа продава само на нас, на другите не им минават транзакциите. и после . беш, хакнаха ни, наебаха ни. аба зебева си е. сега, днеска, ме псуват, че прогнозирах тесла януари на 300 макс. Там кви слюнки изхрачиха по мене и пак се оказах прав.

Абе да попитам - защо като този биткойн е толкова безценен, го оценявате във фиатни пари ? Нали уж биткойна щеше да се бори със фиатнита пари, а пък вие му търсите цената в това, с което уж щеше да се бори? А? Значи излиза, че на никой фактически не му трябва биткойна, а му трябва фиат ! Е тогава за какво да си давам фиата, като той излиза по.ценен от биткойна ? )

Има масивна "astroturfing" кампания. Ама не на купувачи, а на собственици, които искат да си разкарат и последните биткойни. Ето долу, едно "счети" твърди, че има как да си декларираш печалбата от биткойни пред НАП? Ама не казва къде и как? Коя законна печалба няма как да я декларираш пред данъчните? Дори в казино да отидеш и да спечелиш има как да си декларираш печалбата.

И накрая всички искат да обменят в зелено.

Кой тъпанар , дето си мисли, че ще може някога да си пробута пиксела за 20 хилки ми цъкна минус?

чуек, ти жетони за ротативки виждал ли си?

я елате пиленца на батко ...

"Биткойна е абсолютно анонимен" -- "Анонимен" е да ... сома, че за "непосветените" ...