Красимир Дачев пред Dir.bg: Не можем повече, загинали сме прави, минаваме във военен режим

Системата на енергетиката и кръговете около нея са по-силни от всяко наше правителство. Страх ме е, като започнат да фалират големите предприятия, защото зад тях има десетки по-малки фирми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боклуци като Ал Йо и Мария Габриел.. Те живеят по европейски, а ние по робски.

За 30 години се изсече голяма част от българските гори.За 20 години откакто предприятието е негово всеки ден влизат по 20 тира.Ами гора не остана.Уж бил инвестирал в Свищов и региона за тези години1.5 милиарда лева,ама работниците му стоят на съединител дали да напуснат или останат поради ниските заплата,а фабриката му прилича на руини,като някой украински блок ударен от руските Кинжали.

На мен ми е правдоподобно. Няма бизнес няма държава. Това е пазарна икономика. Така че бизнеса винаги трябва да бъде изслушване, защото той ни дава хляб и движи държавата напред. Урсула е травестит на конци на американосите интереси.

Винаги има някаква логика, стига да искаш да я откриеш, но не за сметка на обикновенния данъкоплатец. Що не ги върнат на регулиран пазар ел енегия за 6-12 месеца. Както пише Мафията е по-голяма

Аз не зная да има в БГ истенски бизнесмен. Първите ги очакваме след 5-6 години, които не са живяли в БГ и не са завършили университети за мошенинници от типа на Харвард.

Интересно, българина мрази комунистически богаташи, а обича путлерова Русия, егати шизофренията, тук освен бивш комунист индустриалец нама????!!!!

По принцип брадвата отдавна е трябвало да се срещне с врата на този индивид. Доста по-малко щеше да страда населението на страната. А сега има наглостта да се оплаква?!?!

Корнела и тя трябва да е на срещата, да чуе и тя... Много лаеше против Борисов, ха седа да я видим нея, какви идеи има и как ги реализира, че човек да е добре! Защото уволненията и преназначенията на свои хора не е като да надграждаш държавата и икономиката, а Корнела още само това работи..., уволнява и назначава пенсии след това.....

Чувам рев на червени "бизнесмени", свикнали цял живот да лапат наготово от държавата. И когато лапането свърши казват, че ще излизат в гората. То така са и стартирали преди време дядовците им - с обиране на мандри. Сега парите от червените куфарчета и държавните поръчки/кражби свършват и тръгват да протестират.

Че то други има ли? Както и да са се пребоядисали е без значение - произходът и манталитетът са едни и същи.

Не фатмака фармасонин, а чичо Краси трябваше да изберем президент! Тоя човек го е еня за страната и знае що е то икономика и бизнес.

Само две неточности си допуснал! Първо - т.н. фатмак не е масон. Второ - чичо ти Краси въобще не му пука за хала на хората! Явно нито го познаваш, нито си работил с него! Чичо ти Краси е едно назначено за милионер момче от бившия си тъст - генерал от ДС. Чичо ти Краси държи работниците си в Свищов в "развъдна кондиция"-термина е негов и означава полугладно състояние, което да не им давало възможност да се отпускат , а да искат да работят все повече и повече та белким си заработят пари за хляб! Под "мъдрото" му ръководство някогашната процъфтяваща "Свилоза" е заприличала на декор за военен филм и то при положение, че е монополист на европейския пазар! А сигурно не си чувал, че чичо ти Краси е в основата на унищожаването на българските гори и основен стълб на т.н. дърварска мафия!

Ти добре си бе гадино,тоя олигарх фатмак от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ,НА КОЙТО ДАДОХА КУФАРЧЕ С МАНГИЗИ!? КОЙТО КАТАСТРОФИРА СЪС СЪПРУГАТА СИ ХРИСТИНА АНГЕЛАКОВА - ИЗБЯГА И Я ЗАРЯЗА САМА. ПРЕДАТЕЛ И НЕМОРАЛНИК. ВСИЧКИ АГЕНТИ НА ДС И ОЛИГАРСИ ВЪВ ЗАТВОРА. ОТКЪДЕ ГИ Е ИЗКОПАЛ МАНГИЗИТЕ.

Гледам , разни дървени философи плюят по лошия капиталист. Разберете, идва икономическа катастрофа за ЕС , и за нас включително. Да, той ще понесе доста загуби, но пак няма да е беден. Да му мислят обикновените хора, стандартът им на живот скоро ще падне в пъти. Човекът предупреждава, дано да има кой да го чуе.

Никога не съм го харесвал. Но в случая е напълно прав.

Казано всичко в едно изречение, фирмите на ГЕРБ окрадоха парите, изнесоха ги в офшорки, скриха ги, и сега Урсула им виновна!

по тъп анализ нема, аре у лево.

Тоя мазник не го мислете, той се е оправил. 10 поколения още след него няма да бачкат. Вие гледайте да не ставате роби на такива като тоя и всичко ще е наред.

И този с общи приказки агитира против правителството. Да каже поне една фирма пред фалит,ама няма. Всички си калкулират разходите в цената и слагат печалби.

Едно е да калкулираш, друго е намаленото потребление,порадиади неплатежоспособност. Я кажи къде заплатите са подскочили пропорционално на скока на цените, като изключим парламента, МС и Ко.?

КОМУНИСТИ, СЪР! Те така упрвляват! Не е важно как управляват сега, а КАКВО ОСТАВА СЛЕД ТЯХ! А СЛЕД ТЯХ Е ПОТОП!

САЩ в момента управляват, капут използван

.... нямало "кой сирене и кашкавал да направи" ... в България има над 200 (да 200) мандри - 95% от тях са в сивия сектор (разбирайте не плащат ДДС за изкупиуване на млякото, защото плашат на ръка на производителите и търговците). Така, че Дачев лъже - отивате в Кауфланд или друг супермаркет и гледате 20-30 марки сирене и кашкавал - има пре-много и от двете ... друг въпроис е с какво качество. Той Дачев си е стар приватоизатор и ново-излюпен бизнесмен ... него за икономика не трябва да го слушаме. Виж, как да врътнем някоя програма от ЕС - да.

знаете кой

аман от тези бизнесмени които висят на бюджета и стенат колко им е зле...

никой не може да ти го направи!

Що бе, Дачев? А, аз си мислех, че Корнелия Нинова ще ни оправи!

Човек, защо е с изкуствен тен и мазен, какво точно пропагандира - кифлички и баници за мен?

А га краде ни рива, нали. Гиди червен крадец.

По куха кейка няма от този

Разрешителните за строеж на жилищни сгради растат с близо 20%.....тази новина някак угодно се пропуска. Безработицата е 4.8%....

Ко ревеш за тока бе, той е най-лесен. Нали си предприемач,направи си соларен парк и си ползвай без пари. Все чака някой да му даде и да му намали. За справка Аурубис направиха най-големия парк за собствени нужди.Сега и Албена АД слагат панели по хотелите. С газта е друга бира. Там ще ядат бахура, макар че не се знае руския газ и преди не беше най-евтиния тъй че, това е

Кой газ неше по- евтиният, че не знам? От пръдни?

Така се прави. Покриване между 2.5 и 12% от нуждите от електроенергия от фотоволтаици. А останалите откъде? От фотосинтеза? Моля проверявайте си информацията. "Проектът предвижда инсталирането на над 20 000 фотоволтаични панела върху 104 хил. кв.м. рекултивирана площ. Централата ще покрива 2.5% от средното потребление на електроенергия на медодобивния завод, като по време на пиковите часове през деня ще задоволява до 12% от потребностите му." https://www.mediapool.bg/aurubis-zapochna-da-stroi-nai-golemiya-u-nas-solaren-park-za-sobstveni-nuzhdi-news323430.html

Този не е комунист, този е социалистически консуматор.

Като деца се радвахме и на працалена топка, сега децата се къпят в охолство, живеят като царе! Хотерите претъпкани отпреди месеци, въобще охолство!

тоя смешко от 2004г е шеф на българската търговско промишлена палата и е взимал дейно участие във всички решения взимани м държавата ни относно бизнеса! участва в работни групи и и комисии към министерството на финансите и министерството на икономиката! сега обаче, нищо не знае, нищо не помни, и нищо не му харесва!

Ресторантьори,строители,превозвачи нещо не протестират.Да не фалираха?

Ченге участващо в разрушаването на България ............да се оплаква,че няма възможност повече да се краде в тази държава

На тоя г-н Дачев са му виновни май и на него ЕС и САЩ. Кой какво не бил построил, кой бил назначавал, той какъв бизнес бил изградил. Ами като си толкова кадърен - оправяй се сам, какво си тръгнал да ревеш за държавни пари срещу нищо? Ще вдигнеш ли заплатите на работниците - не. Ще вдигнеш ли цените - да! Айде, у лево!

Нищо, майната му на бизнеса. Важното е че успоредно с подпомагането всячески на Украйна и угодничеството към Македония, днес тихоммълком обсъждат въвеждането на еврото. Честито. Слава на когото се сетите, не и на българите.

тъпи, това с украина също е бизнес! продали сме патрони за 3 000 000 000 $! с 66 % повече от същия период миналата година! а има и хуманна страна! украинците до днес са утрепали около 20 000 россиянски изроди, което си е добре за цялата цивилизация!

Никога българите не сме живяли толкова добре и то в пъти, много пъти!

Много рано си запразнувал Гергьовден. Да се напиеш толкова стабилно в 1 часа по обяд си е сериозно геройство. БРАВО!

човека има предвид българите! тези които работим и творич благата! вие дето творите само джавета също живиите по добре, ама само два тъти!

Продавай мерцедеса и без тва е скъп кенеф

ЕС е раят на земята!

Когато някой се опитва да влияе на икономиката с политически средства, без да се замисля за икономическите закони се получава комунизъм: "От всеки според способностите, на всеки според потребностите". Обикновено тези с най малко способности имат най-големи потребности ;-)! Сега в западното капиталистическо общество се получава същото, но не смеят да го нарекат с истинското му име. Налагат икономически и финансово санкции, когато нещо не им харесва или се развива по-добре от тях, за да натискат другата страна с политически средства. Но не се замислят, че всички са свързани икономически и разместване на баланса се отразява и на двете страни. Затова САЩналагат уж общи санкции, но те ги заобикалят. А в Европа докато ни управляват акушерки, които никога нищо не са изградили със собствените си глави и ръце, ще потъва. И ние с нея.

Това е Болшевизъм. При комунизма има идея. При болшевизма има терор - политически, икономически, духовен ...

Събра ли се отбор нагли простаци, крадливо-забогатели парвенюта и пак хленчат за държавното. Къде бяхте бре кретени, когато се закриха 4 ядрени блока ? Къде бяхте бре прости идиоти през последните 10 години ,когато се спира строежът на Белене ? Колко пари - милиони спечелихте бре ненаситни кърлежи от "вятърниците" и "соларите" и частните си ВЕЦ-чета дето и локва не остана непреградена ???!!! Номенклатурна олигархия на прехода, назначени "честни частници" ...щели да фалират - ами фалирайте бре негодници . Три десетилетия се правите на бизнесмени - започнали с кражба и продължили с държавно дундуркане. Принципът "моето си е мое а държавното - пак мое" вече е за изхвърляне и хич не е "пазарно". Ако НЕК беше частна компания пак ли и как щяхте да искате да и вземете печалбата. Гиди мръсници непоръбени ...даже Тръмп е фалирал три пъти и светът не е свършил. Ай сиктир !

Каза си човека...Борисов и Доган затриха българските политици. Вече всеки чака от ЕС...а това за зелената енергия си е напълно вярно.

Трябва преглед за ползата ни от членството в ЕС. Разрухата започна с обявяването на някой политици че искат да са членове на ЕС. Спомнете си 4-те реактора, Кремиковци......................Реална полза няма нужни сме им на Запада като пазар и някакво мижаво прозводство за да си плащаме стоките които ни доставят. Оставането в ЕС ще задълбочи катастрофата в която сме изпаднали.

Нужни сме на Европа като пазари? Ама верно ли??? Абе бунак, колко пазар е България с 3 милиона над средна покупателна възможност и колко е важно нашите стоки да се представят на половин милиард народ? Как може да сте такива глупаци, ум не ми го побира?!

tonk11

Ами това е много относително. Знаеш ли примерно, че Бриколаж в София е най-оборотния обект в цялата компания Бриколаж която е с над 400 обекта по света?

Тонк11, Действията са реципрочни естествено. Това е една марка, няма сила в Европа, дошла в точния момент у нас, развила се. А стотиците бг производители, които продават в западните страни и оборота им е нараснал десетки пъти заради това? Нали това гледаме, да развие нашия бизнес? Това че Бриколаж печели добре.. ами да се откажем от ЕС, за да ги изгоним ли? Да си невредим на нас, за да не са добре Бриколаж? Няма логика. Шахматиста по-горе иска ревизия на ползите. Е само един малоумник не разбира простата вселенска истина: За да стигнеш някъде, трябва да оставиш нещо.

Я си спомни доходите си от преди 2007, колата си... почивките си... пък тогава се обяснявай тука колко си зле.

Не знам как е в Европа, но във Великобритания фирмите се делят на малки и големи на базата на нает персонал и оборот. Малка фирма е до 50 човека и до 10 милиона оборот на година. Голяма е всичко останало. Така че Дачев да не спекулира с информация. Вярвам, че и в Европа е така, тъй като до скоро бяхме част и правилото си е така от както се помня. Тоест при хармонизирани правила и закони съм сигурен че Дачев не е прав. Друг е въпроса, че да, много сме хай тек, а олио нема щото в северозападна България има точно една маслобойна Олимекс. И една мандра Зоров.

С мутри, с кировци, с курнелий... така ще е! Вие какво направихте досега?!?

_stankow

"Като например Урсула фон дер Лайен, която е назначавана цял живот. Но тя сега е лидер на Европа, тя коли и беси, макар че никога в живота си не е изградила един птичарник. Както се казва, и къщичката за котката си тя ходи да си я купува от магазина. Но нас тези хора ни обучават, дават ни акъл кое как да направим." Казва го човек от бизнеса. Не може да го обвиним, че е "путинец и кумунис" ! :D

Дачев може да не е комунист,но бизнесът му е с червени пари. Ти не мразеше ли тези с куфарчетата?Или вече не?

Парите нямат цвят, също и дали са крадени или не!

Големи глупости, щели да фалират. Сякаш не правя бизнес с изпълнители. Всяко увеличение на газ, материал , труд ми го слагат в крайния продукт. Накрая ако искам продукта аз плащам масрафа.

слагаш в цената обаче тогава вече никой не купува и си капо

tonk11

Ми явно не правиш бизнес щото това което си изтърсил са глупости и нищо не си разбрал от казаното.

На едрия бизнес в България.Тръгнал с куфарчетата на ДС и полягаш на всяко правителство .

Най готино е ъъ на държавна хранилка като Киро и ам ъъ Лена

Незаконните Санкции на ЕС и САЩ срещу Русия ... Унищожават ЕС, и особено България.

Спри санкциите..Тоя глупак Путин ,трябваше да предвиди,че точно това ще стане.

За бизнеса на Дачев няма проблеми-той има орден Стара Планина, хваща я и става новият партизанин Де що има мандри са негови. В същото време активните борци против фашизма да подготвят новагта аредба за АБПФК

Прав е г-н Дачев, но иди го обясни на онези 80% от избирателите на герб, които гласуват за пожарникар или гинеколог да ни управляват. Лошото е, че покрай дебилите страдат нормалните хора, които са мнозинство. Но това е "демокрацията" в български вариант. Жалко за страната ни - хубава природа, но калпав "материал".

За кое е прав тоя ОЛИГАРХ!? И ТОЯ ТРЪГНА С КУФАРЧЕ ПАРИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ПООЖЕНИ СЕ ХРИСТИНА АНГЕЛАКОВА ЗА ДА ПОЖИВЕЕ НА ЗАПАД И Я ЗАРЯЗА КОГАТО КАТАСТРОФИРАХА. НО … ТЕ ТИЯ ОТ КОМУНЯГИТЕ НА ДС НИ МОРАЛ НИ АКЪЛ. НАХАЛСТВО И МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ, ОЛИГАРСИ !

Много добре обяснено, браво: "В Европа голямата фирма е тази, която прави над 100 млн. евро оборот и има над 400 души. В България голяма компания е тази с над 250 души персонал и над 25 млн. евро оборот. Така средните фирми, които са в Европа и са ни аналози, то те могат да се възползват от подкрепата на различни европейски програми. А ние у нас не може и да помиришем такива пари големите фирми. Това се казва дискриминация. Но нашите, като са подписвали документите, не са го разбрали, а следващите нямат воля да обяснят за проблема и диспропорциите. И нямат сърцатостта да кажат, че тук има недоразумение и не може една фирма в Европа, която има 350 млн. лева оборот, да е средна, а българската компания с 35 млн. лв. оборот да се води голяма. Просто е несравнимо."

са пълни глупости и не е истина. иначе добре звучи

За целите на Закона за счетоводството големите предприятия са такива предприятия, които към 31 декември на текущия отчетен период надвишават най-малко два от следните показателя: 1. балансова стойност на активите – 38 000 000 лв.; 2. нетни приходи от продажби – 76 000 000 лв.; 3. средна численост на персонала за отчетния период – 250 души. (чл. 19, ал. 5 от ЗСч.)

Поздравления дир, истината такава, каквато е.