Кой "надписва сметката": Бизнесът ще подкрепи кабинета в опита за поевтиняване на храните

Освен правителството, предприятията, търговските вериги също трябва да направят усилия като например да ограничат стремежа си към по-големи печалби, отбеляза председателят на АИКБ Васил Велев. Но нашите храни са с най-висок ДДС в Европа

Обратно в новината

Коментари - Кой "надписва сметката": Бизнесът ще подкрепи кабинета в опита за поевтиняване на храните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕма старшно! Ся, като ни сготвят манджи с буболечки и Сичко Ше се опраи!

Като премахнете прекупвачите които понякога са 2-3 докато стигне стоката до нас. Освен това всеки прекупвач си трупа надценка, и тя винаги е поне 50 % себейстойността на продукта. и така през два прекупвача и е еот ит 100% отгоре.

Защо на всички статии във всички медии публикуват тази снимка, която очевидно е от Великобритания, защото цените са в паунди? А по същество - ще чакаме вълците да пазят стадото!?

Може ли извинете, в Т-маркет розови домати ( доста добре изглеждащи на външен вид и на вскус не толкова лоши ) да са на цена от 3.70 лв/кг , същите такива до нас в малкия квартален магазин - 7 лв/кг. Да ясно ми е защо, но то не е само с доматите така....

В момента голяма част от населението, намалява количесвото на покупките. Тези търговци които намерят начин да продават на по-ниски цени, ще останат на пазара. Останалите ще затварят. Както беше казал един управник - за бога братя не купувайте.

Много точен коментар! ТОВА Е ЦЕЛТА! Първо беше Ковид, сега инфлация! Храната ще стане непосилна за 80% от Човечеството иииии.... Насекомите ше станат спасителя, с ниска цена и т.н..

че едно и също масло в Германия се продава за 2.20 евро в ЕДЕКА и 7 лв в България.

Хаха. Бизнеса щял да подкрепя нещо, вместо да изцеди андрешковците до последно!

Ами човекът дето го продава в България трябва да кара Ламбо. Ето ти обяснението!

Тъпак!

Ей ма тоя Васко е голям шегаджия - ще се включи с правителството - "крадеца крещи - дръжте крадеца"! Бате Васе тия парчета ги пробутвай на каката ти! Ай не се праи на бизнесмен като тия на които им лягаш!

Бойко Борисов надписва сметката. Откакто Бойко Борисов падна всички по заповед рязко вдигнаха цените, а Кирчо тичаше като луд по бензиностанциите. Той плати и предварително един милиард за магистралите без проект, без търг, без нищо дори парцелите не бяха изкупени.

Срещата на бизнеса с Борисов за либерализацията на цените на тока: "Ще има слабо повишение на цените на тока,но не заради либерализацията на цените,а заради скъпите въглеродни емисии" Слушайте го още този тъпак .

Празни приказки.................спекула.........каква беше причината за поскъпването незнам, но всички са на свръхпечалби..........следователно причината е спекула..................

In other news - вълците се включват в опазването на стадото овце.

В България има плодородни земи, ако някой много закъса може да отиде на село, да живее в скромна къща и да си произвежда. Няма да умре от глад. Виж за мързела лечение не знам дали има.

В големите вериги цените са по-високи от тези в същите вериги на запад, а заплатите на персонала им са български. Познай кой печели???? Аз мисля, че печели върхушката в България, а именно като се почне от политиците, партиите, мафията, олигарсите, може да допълните този списък....

Бате в себестойността е включена и цената на колците, и вечерята на метресата, и наема на апартаметчето й ! Нема да се плашиш има още разходи на "бизнеса" , че ти включат и тях !!!

Яжте насекоми,братя!

'Българският бизнес ще подкрепи правителството в усилията му за търсене на механизъм за намаление на цените на храните' а 1 Април е толкова далеч.

нашите храни били с най-високо ддс в Европа?? Не знам далие е фак но ако е така ще му задам въпроса на Василев - Е, и? нашите служители са с най-ниски заплати, най-малко осигуровка, а данък печалба също е най-нисък. А печалбите на веригите, дори и след фиктивните им договори с централите са в космоса! Защо ли? После се чудим защо цените са високи. Вижте печалбите на всички по веригиата и ще видите, че на всички са много по-високи от преди година-2. не ти е ддс-то виновно. ако го намалят цените ще останата същите, а няма да паднат с 9 % както видяхме при ресторантьорите. Държавата намали ддс-то от 20 на 11% и 9% останаха бонус при Алибегов и компания.

А защо цените в търговските вериги са по-ниски от цените в всички останали магазини?

сравнете лидл.бг и лидл.де - или равно или 20% отгоре за най-бедните от златния милиард

но ни сакат кръвчицата, особено на хорвенцата ни, не пропускатда скраднат..

И цените в кварталното магазинче. Защо цените в кварталното магазинче са по-високи?

Ма много нодценяваш "Бизнеса" ! Той владее други хваткииии !

Дръжки. Колективно Българинът просто трябва два месеца да пропусне да посещава Била, Кауфланд, Метро, и другите международни рекет организации и седи гледай сривация на цените. Ма понеже сме тъпа и проста паплач, ще ни дерат и шибат и ще се готвиме за храните от хлебарки и насекоми. Да ви предупредя, от тази година го набиват в спагети, паста и подобен тип изделия. Четете си етикетите при пазаруване. Длъжни са да го напишат. Като видите кои са фирмите, предлагащи тези продукти праскайте снимки в социалките веднага. Можем да обърнем системата само ако сме активни. Ако пък мине новият закон за "борба с дезинформацията" наречен от ЕС Чат Контрол, старата доказана технология - седянка пред блока ще си я възстановим за нула време.

Каква беше разликата в цената на тока между 2018-2019 и 2020? Защото либерализацията на цените на тока започна още 2018. Или ти пречи на пропагандата?

Какво ДДС? Да разрешат безмитен внос за територията на БГ на стоки от трети страни извън ЕС!

То, като махнаха миналата година за едногодишен срок ддс-то на хляба(дефакто на хлебопроизводители и зърнопроизводители) с уверенията, че хляба ще станел по-евтин. Видяхте ли го това нещо и реален резултат имаше ли, освен да мисля, че всъщност се облажиха още повече да генерират печалби, защото контролните органи не си свършиха работата!! И не, не е защото токът бил много скъп за тях, защото реално отделно от него продажбите на хлебни изделия не се облагат както казах горе, с ДДС и реално погледнато приходите им от нулевата ддс отиват за натрупана генерирана печалба и само част от тях за разходи на ток, фуражи и заплати (за хлебарите). Едно е да се приказва, но е съвсем друго РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ И КОНТРОЛ ДА ПРИЛАГАТЕ, в лицето на контролните органи. СТИГА ПЛЯМПАНИЦИ , А ВЗЕМЕТЕ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА, ЗА КОЯТО ВИ СЕ ПЛАЩА НА ВАС!! Аз хляб вече не купувам, както и някои продукти и съм принуден да търся други алтернативи и успявам да се справям с това, а на печалбарите нека им секне бизнеса, да ги видим съвсем какво ще правят с алчните гъзове, яко хората съвсем спрат да им купуват боклуците с тия нереално завишени цени. И още нещо, онази в статията, която приказваше глупости за Унгария, ПЪРВО ДА КАЖЕ КОЛКО Е ДОХОДЪТ НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ УНГАРЕЦ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ? Гарантирам, че е ПО-ВИСОК ОТ ТОЗИ НА БЪЛГАРИНА. Затова, да не баламосва така евтино българите!

Абе възрожденецо а защо цените в lidl billa и kaufland са по-ниски оцените във всичките тия така любими на вас възрожденците квартални магазинчета????? Нали веригите са лошите-що продават по-евтино?

Са по-ниски от цените във всички останали магазини.

Сметката я надписват най-вече от немските вериги. Преди пазарувах основно в тях, но част от тях декември или изцяло след нова година гръмнаха тотално с цени. И да не ми се оправдава с борсовите - по останалите супермаркети не се наблюдава подобно нещо. Обикалям и пазарувам навсякъде и е абсолютно очевидно, че са се картелирали.

Са още по-високи отколкото в търговските вериги. Някакво обяснение?

???????? Или ти преча на пропагандата?

Ако пазаруваш и гониш само промоции да. Следя си разходите от години, немските вериги продават храната на цени по-високи от тези в Германия и Испания. Провери си бележките.

Има един виц ... Съдията ...цяла София знае, че жена ти е к...а. само ти си изненадан" !

Бизнеса ще подкрепи кабинета ама друг път.

Тези места рядко ги посещавам и при изключение, дано повече хора намерят начин за спрат да ги посещават редовно и да принудят по този начин алчните търгаши да свалят принудително цените. И други работи спрях да правя, и се получава постепенно това, което е следствие на моето действие. Затова, има смисъл от подобно нещо, ама хората трябва да го разберат сериозно и да намерят начин да не посещават точно тези кожодери

Пий си хапчетата. Нещо те гони параноята.

Повтаряш го това панически през пет минути. Пускай си молбицата за напускане, време ти е.

Направете държавни магазини, които да продават на борсови цени без надценка. Останалите печалбари да фалират

Идиота "...Велев повтори, че цената на тока за бита е 82 лева за мегаватчас и е силно субсидирана, а за предприятията след компенсации е над цената на микса и заяви, че базовата индустрия трябва да бъде докомпенсирана по отношение на цените на електроенергията, за да има равни позиции с конкурентите си в Европа и по света." Може ли този плужек да обясни как точно разликата в цената на тока за бита и тази на тока за индустрията ще изравни позициите с конкурентите от Европа и Света. И защо трябва да се компенсира, след като в същата тази Европа и света цената е на електроенергията за индустрията е по-висока от тази от нас. Иска просто държавни подаръци и лъже нагло и безобразно

Троловете от пиара на немските вериги налазиха Дира. Повтаряш го това панически през пет минути. Пускай си молбицата за напускане, време ти е.

Иванова да седне да отвори брошурите на Лидл и Кауфланд в другите държави и да види, че не става въпрос за 10-15 стотинки. За цели левчета става дума разлика!!!

Бонусче тая година от заплатката в Била?

Монопола води до картел.Гонехте Кярфур нямате Теско от българските имате само Фантастико о другото са немски вериги Кауфланд и Лидл ама те са един и същ магазин с друго има имате и Била австрииски.Винаги липсата на ко куренция води до покачване на цените.

Е, брато, метни едно око на т.н . "Енергийна борса" у нас - марж 300 пункта в курс купува - продава ! Е те това, ако е борса или пазар, и им верваш- хвърляй си дипломата или шафорската книжка - няма разлика!

И цените в тях са по-евтини отколкото във всички останали магазини.

След това влизам в произволно избран магазин и виждам че цените в billa и kaufland и lidl са много по-ниски. Защо?