Кой и защо е обвиняван за "саботажа" на "Северен поток": След запозодрените са САЩ, Русия, Украйна

Кремъл определи твърденията за вина на РФ като "глупави", а руски официални лица заявиха, че Вашингтон има мотив, тъй като иска да продава по-големи количества втечнен природен газ на Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо тръбата е цяла? Зако газът тече? Е… вече не е цяла, братя и сестри, другари и другарки!

англия е най калпавата дьржава на светатщ без тяхен прьс не може

Сички знаят кой е. Саму наркуманцити и укрити имат изгода, но едните не могат да гу напраят.

"Сред заподозрените са САЩ, Русия, Украйна." Сериозно, Русия? То бива дебилизъм, но това е вече дебилизъм с космически мащаби.

Виц: Седят на стъпалата на Президенството в Киев двама руснаци от Забайкалски военен окръг , Вася и Петка. Вася се обръща към Петка : Петка , все пак трябва да си признаем че информационната война я загубихме. Петка : Така е Вася , не ни стигнаха силите .!

Всички тръби тръгват от Русия. Ако тя искаше да прекъсне потоците, можеше да им затвори кранчетата още на своя територия. През цялата територия на Украйна преминават под открито небе тръби от Русия към Западна Европа. Потокът през тях не спря, и при толкова много бомби и снаряди и от двета страни, нито една тръба не беше повредена. Кутията на Пандора е отворена - немислимото вече е сторено. Сега всички ще трябва да си пазят тръбите, хранилищата, корабите, енерго-добивните и енерго-преработващите предприятия - още разходи за охрана и застраховки, и още по-високи цени. Кой печели?

_stankow

Няма да се открие кой го е направил. Най-вероятно поляците, все пак те имат някакъв флот в Балтийско море и повредите са съвсем близо до техните пристанища. С изключителната помощ на щатите, разбира се - разузнаване, прикриване, технически средства и политическа подкрепа. Трябва с нещо да си плащат за оръжието, което щатите им доставят - ето, с услуги си плащат. Една услуга, която струва десетки милиарди. С толкова повече газ ще доставят щатите и толкова ще загуби приходи Русия. Но руснаците няма смисъл да спорят, няма да се докаже. Вместо това да обявят, че започват ремонт. Да изпратят кораби, да наемат фирми. Веднага ще се види кой е "за" и кой е "против". Веднага ще лъсне кой кой е. И дано тогава европейците разберат кой иска да имат газ през зимата и на кой му е все тая, дали ще стоят на студено.

Заблудация от три независими източника: ройтерс, CNN, Чук-Чук...

Аз бих включил и Китай в списъка заподозрени.

Щом не се озвучава гръмко подобно действие като тероризъм е много ясно, кой може да е извършителят. Ако това бе извършено срещу западна държава, вече бомбите щяха да летят и да се бори световния тероризъм, но явно доста са наясно кой е извършителя.

Който не може да ремонтира турбината на SIЕMENS той е. В тази турбина няма нищо сименсово тя е със самолетен двигател Rolls-Royce Trent 900

Този летателен апарат много смел. Бабута се в облака с метан.

Най-големият международен терорист Путлер, определил "инцидента" като международен тероризъм! Мухахахахахахахахахахаха!

Световният джандарм-шериф, вика: ПУТИН Е, той е терористът, а не съм аз.

Защо Русия трябва да взривява газопровода, тя си има кранче за спиране на газа. Я вижте САЩ и Великобритания дали не са съпричастни. Украинците нямат капацитет.

А защо ѝ беше на Русия да лъже за развалената турбина и другите уж технически проблеми да доставя газ? Русия иска да окаже натиск на Европа през зимата и да предизвика смяна на правителствата - без да нарушава формално договорите си. Бонус - да скара САЩ и европейците. Съдейки по коментарите тук, вече успява и с двете. Путин не може военно да се справи с Украйна. Единственият му печеливш ход би бил да накара Европа да клекне - което не е толкова трудно като се сменят няколко правителства. САЩ нямат особена полза, понеже газ така или иначе не течеше по тръбите, а и те нямат капацитета да продадат газ в количествата, които са необходими на Европа. В същото време хаос в Европа не носи никакви ползи на САЩ в този момент. Ако ще правят диверсии, САЩ по-скоро биха се насочили към дестабилизиране на Китай и Индия - ако те вземат страна, биха наклонили сериозно везните.

в момента САЩ е основен доставчик на газ в ЕС. Затова Путлер си гръмна тръбите - ЕС е с напълнени хранилища за зимата на 2022/3 година и не може да бъде изнудвана с КРАНА в Русия. Путлер играе ВАБАНК с последният си "коз" - политически стрес на ЕС чрез разрушаване на така и вече ненужните СП1 и СП2. До ядрения бутон, КЪСИЯ няма да успее да достигне, блядь.

Вие украинците май сами си приказвате вече. Аз например съм живял в Украйна като дете, и в Русия също и често си общувам с рускоезични по интернет. Но до ден днешен НЯМАМ на българската клавиатура "обратно Е". Не че е проблем да се дефинира (или да се въведе като код), но за толкоз години някак не ми е трябвало това "обратно Е". Дефинирал сам само "Ы" защото често си общувам с руснаци и украинци и без поне този символ не върви.

Газ маз голем праз Стойте си у вас По Света и у нас Яж филията със маз Рупай на закуска праз

Най-малко на САЩ им е потрябвало да го взривяват. Той сам Путин им направи услуга, като намали доставките, та даже спря газоподаването с измислените си доводи за повредена турбина. Единствено и само интерес има Русия от това, за сплашване на Европа и избягване на плащане на огромните неустойки, които трябва да се платят на клиентите.

Аз вярвам на бай Стамат а той каза че Костя Копейкин е руски кавал и блядовете са гръмнали тръбите

От заглавието, в което думата саботаж е в кавички, става ясно, че това не е саботаж. Я руснаците сами са го гръмнали, я тръбите сами се се спукали - руска работа. Още по-ясно става, че автора е платена ПОДЛОГА, продала съвестта си.

Пропуснали са основен заподозрян - Полша/+САЩ, ВБ

НЕ ЛЪЖЕТЕ ДИР. За подозрения е само САЩ. без консултации взривява. Русия можеше на негова територия да го взриви!

Ама защо и е на русия да си взривява газппровода, те го градиха с години, инвестираха милярди. Стига глупости. Никой олигофрен не вярва на САЩ вече. И те сами не си вярват.

Интересно ми е, дали ще има първи пакет санкции срещу онези, които взривиха тръбата (един полски политик вече им благодари от сърце)!?

Който и да е...БРАВО!! Да,си врат газа в гъза путлеристите. Изгубиха най-големия си пазар заради тъпите си игрички. Да продават в индия и китай

И същият ден еврото стана по евтино от долара.... Ама викаш браво, се така да ни е^ат в гърба американците.

Защо Русия да си взривява собствените Два основни газопровода, и така да губи десетки Милиарди +стотици Милиарди приходи от газ. Нали има кран за пускане и спиране? Защо Русия ако искаше, просто не унищожи, Западни норвежки и други газопроводи или петролопроводи, Вместо да унищожи своите

Точно за това. Защото всички си задават същите въпроси.А целта е да скара ЕС и САЩ. Глупаво и типично по руски,като спец.операцията на путлер

И не забравяйте: ЗИМАТА ИДВА! Ще видим тогава кой кум, кой сват. И кой има газ, а кой няма. Говорих с поляци, които казват, че вече и въглища нямат на пазара. А все още е топло...

Такива статии вече са обида към читателя и към обществото като цяло. Изсмукани от пръстите аргументи, целящи да ни внушат, че собственикът на скъпите тръби си ги е взривил сам. След като е инвестирал в тях милиарди евра и могат да му носят приходи за десетилетия наред (рано или късно санкциите ще паднат). При това без да има никаква реална полза от взривяването. Човек трябва да е с ум на амеба, за да повярва на това. Ние не сме глупаци. Едно е сигурно в цялата история - кой не е взривил тръбопроводите.

Да, и интересно как забравиха че тръбите са страшното оръжие на Путин с което той изнудва ЕС, Украйна, че и на САЩ бъркаха в здравето. И изведнъж хоп, Путин се разоръжил като си взривил тръбите. Съвременните пропагандисти са слабоумни калинки и явно са убедени че всички са като тях.

НЕма нафта нЕма газ, Бай Хлопни Дъска е пак с Вас !!! Вярвайте още на Сатанинските Античовешки Щати и ще станете последните просяци на земята !!!Слава на метастаза и световния тумор наречен Сатанински Античовешки Щати !!!

Простотия на путкин и компания. Защо напълниха тръбите на мах след като откъм Германия не е отворена и вентилатора който трябваше да работи не го пуснаха нарочно с нелепи действия. Шибаните рашисти отдавна изгарят добиваните количества във въздуха, но сега решиха да търсят политически ефект и предизвикаха тези пробиви не случайно извън своята територия. Само малоумен бразилец или индиец и български лумпен русофил вогат да повтарят безмислици от рода САЩ виновен, да ама не .

Няма логика. Също както нямаше логика да си бомбардира АЕЦа който беше под техен контрол. Медиите съвсем започнаха да си измислят и доста хора все още им вярват.

Путин играе ВАБАНК. Хърватия арестува 36 мурзилки - терористи. Последния ход на Путин е ядрения бутон....ако успее да го достигне преди американския КОНВЕНЦИОНАЛЕН АКТ.

Колко му е стратегическото? Що не му давате капацитета за година? И процента от ГОДИШНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ на газ от Европа? Да решава донякъде проблемите на Полша.. Само че и това е под въпрос, след като Норвегия попари поляците - с няма да ви пускаме обещаните 10 млрд. на година. А до къде 2025-6-та година ще ви даваме по 3 милиарда.. Освен това полската тръба е разклонение от норвежката тръба за Германия. Тя не е от норвежко находище. Германия дали ще се прежали заради Полша та да и отпусне повечко газ. Дето е тя го няма.. И той е стратегишчески досущ кат нашата връзка с Гърция. До 2027-ма година ЕС я отрязаха от повече азерски газ. Щото за Европа тръбите в Турция и Гърция не са разтягат.. А в СърБия тръбата е запушена на 100% от Газпром до 2030-та година. Щото СърБия не е член на ЕС и некакви си там евроенерго пакети не са валидни..

Ако Русия иска да печели от липсата на газ, щеше да взриви конкурентен газопровод, а не своя. Толкова агресивно ни правите на идиоти, че вече е обидно за вас, "журналисти".

Тия статии ги пускайте на тъпите германци и тем подобни, които се и надупчиха по 4-5 пъти с американската течност! Ние българите не сме такива будали и не вярваме на Вашата пропаганда. Америка е най-голямото зло!!!!! Доброто най-накрая ще възтържествува!

Щом Путин отрича нещо, значи е замесен (та той отричаше и вагнеровците в Кремъл и Донбас 2014). В случая, това е част от кремълската шантажна игра спрямо Европа. А може и някой пиян руснак да е объркал тръбопровода, помислил го е за норвежкия.

НЕМА ОТТЪРВАНЕ ДО ПРЕХОДА В ОТВЪДНОТО!

Е хайде сега! Днес дори Путин каза в прав текст, кой е гртмнал тръбите. А дира още не разбрали и се опитат КОЙ ли е?!

а какво реши Путин за Украйна...беше казал, че няма да я напада

Путин от каза че ако Украйна нападне Донбас... Украйна повече няма да я има. Е, Украйна се пробва точно след това заявление... и Украйна вече не е същата-)

Мисирките от БТА веднага ни заливат със словесната диария на Ройтерс !? Ние не сме индианци бе, продажни пу....!

Краварите минаха шопите. "Я сакам на Вуте и Европа да им е зле, а само на мен да ми е добре" - Бай Дън.