Коронавирусът може да струва над 300 милиарда долара на световната икономика

Сценарият за най-добро развитие на ситуацията се основава на бързо овладяване на епидемията

Обратно в новината

Коментари - Коронавирусът може да струва над 300 милиарда долара на световната икономика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле колко сериозно ... некви чичковци и лелички скачат пред некви екрани с цифрички без реално тия пари да ги има. "Максималните очаквани загуби представляват 0,4 процента от световния БВП."

""Леле колко сериозно ... некви чичковци и лелички скачат пред некви екрани с цифрички без реално тия пари да ги има. "" Ма ти искаш да ги пипнеш ли парите, че да ги признаеш за нещо? Споко..като отидеш в магазина и ще си ''напипаш'' порфейла по-тънък след това.

Майната му на здравето и природата..... Парите са най важни за Човека... без тях нито може да мисли нито да диша... за какво ти е живот без пари??? пуснат ти реклама по кинескопа и ти вече си в депресия че не можеш да си позволиш най новото BMW...

На кого му пука, ние сме си в постоянна криза и като доходи, и като потребление, и като икономически ръст, и като демократично управление, и като корупция! Да му мислят Големите, тези, които имат, ние никога не сме имали, за да ни пука особено!

Икономиката е затворен съд. Когато някой губи, друг печели. Когато някой плаща, друг получава. Когато някой отчита загуби, друг спестява. И така.

Абе, зависи. Ако съдът е пробит и изтича...може всички в един момент да се усмихнат.

А колко народ може да измре? Щото като няма хора да потребяват за каква икономика говорим...

Колко ? на 100 000 имаш 3400 смътни случая и то основно на хора с възраст над 80 години и 55600 вече изкарали вируса ( данни от днес 3/6/2020 ). За каква смъртност , кви 5лв ? Та то от глад умират в пъти повече хора , да не говорим за от РАК или други далеч по сериозни болести. Хайде малко се кротнете с тая психоза.

като започнат с тези огромни щети от 1.5% или дори 0.7%... просто да се чудиш какво да кажат хората при инфлация от 10%-15% и нулево покачване на доходите. или има проценти и проценти...

Щетите от психозата ВЕЧЕ НАДХВЪРЛИХА сериозно тази сума . И затова си има виновни : т.н.р. журналисти търсещи непрекъснато някаква нова катастрофа и трагедия за да си вдигнат гледаемоста на прайм-тайма Надявам се последиците да стигнат БЪРЗО и до тях и да разберат , че няма печеливши от раздухването на паниката .

Мисирки ...

300 милиарда …. при почти 10 милиарда население …. по 30 $ на череп, една хаванска пура(не от най скъпите)…… Аз се отказвам от моята …. А вие?

незнаят как да я лекуват или кога ще свърши епидемията, но вече изчислили точно колко матерлни загуби ще нанесе, как става тая работа ?

Ясно, сега да очакваме определени копоративни бизнеси да поискат пари от ЕС затова, че били пред фалит и видиш ли, безработица, слънцето може да не изгреее и т.н., а нормалния бизнес, дребен и среден... да мре.

Ще плащаме, нали сме месоядни. Важното е да има месце на масата.

Какво се опита да кажеш?

Пандемията се появи от пазар за живи животни. Сам се досети, какво искам да кажа.

Иска да каже, че е приклещен веган, който си мисли, че ще живее вечно.

с какво ни обогатява тая информация ??????? какво следва от нея ? да не боледуваме за да изграждаме СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА ???? аман от тъпанари

Може би сега е моментът да се замислим? Това си е сигнал, направо жълт картон, от природата, Господ, Творецът, както искате го наречете... Парите не са всичко на този свят, но в тези времена всеки си мисли, че с пари всичко е позволено и преодолимо. Ами не е! Сега ще го разберем по трудния начин за пореден път в човешката история. Бъдете здрави!

в Африка!