Колко ще загуби Русия от петролното ембарго: ето прогнозите на Bloomberg и на руски експерти

ЕС ще започне да създава изкуствено търсене, което ще вдигне цените, смятат в Москва

Обратно в новината

Коментари - Колко ще загуби Русия от петролното ембарго: ето прогнозите на Bloomberg и на руски експерти | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е експертите да помислят какви са българските загуби, Путин не го мислете, Русия си е на печалба Европа и в частност България се гърчат и се молят войната да свърши и да не се стига до санкции щото олеле ...

Русия само печели. Тя никога не губи. Даже, жалко, че толкова късно почнаха санкциите и, че не са абсолютни, та да може Русия наистина да дръпне. И малко ме притеснява хуманизма на руските ръководители, щото мине не мине и споменават за падане на санкциите. Явно им е мчъно за работниците на Запада. За мен и теб им е мъчно. Обикновените бачкатори, за нас мислят Путин и Лавров. Стават и лягат с мисълта, как и на нас да ни е хубаво, а не само на тях. Мислят ни!! Това е хуманизъм, брат! Ако Западът ги остави намира, до 5-10 години ще имат колония на Марс, а Луната ще е пълна с бази без канализация. Щото канализация е путьовщина, каквото и да си говорим. Истинския мъж сере в коприва. И се бърше с копирва. Само разни гейове търсят топла вътрешна тоалетна с течаща вода и тоалетна хартия. А, най-големите гейове и биде искат или поне мокри кърпички... Педераска му работа!

Колко им е мъчно не знам , но петрола , който няма къде да пласират днес е с по-високи цени на бензиностанциите. Голямо мислене е паднало за сулю и пулю от русофилска България.

Te veche postignaha kvoto iskaha, vsichko e v pati po skapo, tva deto do preidi mesec kupuvah v supera sega e tochno 2 pati poskapo v Ispania, toka e 4 pati po skap a benzina e s 1 evro otgore Bravo, e tva e uspeh sreshtu Rossia, no go plasdhtat obiknovenite hora

Ще постигнат това в Европа да ходят пеш.,туризъм само за богатите щото самолетните билети с космически цени.Земеделски продукти и те супер скъпи.Лошо за Европата.

Може би е доста встрани от темата но но досега не съм чул някой да прави хляб нито от газ нито от петрол А навсякъде пишат че Русия съвместно с така наречената държава Украйна произвеждат една трета от зърното в света И слънчоглед царевица и така нататък То и много други неща идват от Русия Но да оставим това настрана Та ще цитирам една песничка И когато сняг забръска що ще чиниш ти зимъска Имам предвид пишман санкционирате А гладът е по силен от тока повярвайте

Отличен повод Русия да стане още по-силна. Ако трябва да бъдем честни, Путин от десетилетия се бори срещу икономическата мафия в Русия. Започна съвсем внимателно, премина през обявяване на тенденцията за децентрализация на властите, тогава 99% обзети от руските олигарси, след това приложи и сила. След усвояването на Крим санкциите засилиха Русия. Никой няма съмнение в това. Самите санкции са нещо като лост за Путин да се бори срещу олигарсите. Без този лост няма лесна принуда, която той да употреби. Имаме пред вид, че в Русия не е лесно да си Путин, не е възможно от главата за краката. Нужен е подход и много търпение, за да промениш нещо към добро в такава огромна държава. Един руснак на времето даде загатка: кое е онова, което пречи на Русия да се развива добре? Веднага ми дойде отговора: наличието на толкова много нефт и газ. Руснакът потвърди. Защо? Защото нацията не може да се мобилизира да произведе повече и по-добре, след като винаги има финансовия резерв от течното злато. Хайде сега най-умните да кажат как ще повлияят сегашните санкции на Русия. Като вземете пред вид тенденцията на развитието й през последните години. Ами Русия е подобряваща се държава, докато европейските държави са в деградация! Да, Русия е доста зле като стартова позиция и едно такова подобрение не постига небесни висоти дори за десетилетие или две. Но, милички, това е тенденция и тя работи! А санкциите ще помогнат на хитреца Путин срещу най-големия му враг - вътрешния, а именно неудобните олигарси, срещу които той ърси инструменти за натиск. Поведението му срещу тях става все по-решително и твърдо, което той много трудно постига без помощта на Запада. Западът притиска Русия и това е най-доброто оправдание на Путин за да може да си позволи още и оше да притиска вътрешния си враг, който също има силна власт! Путин не е цар, нещата в Русия не са изобщо толкова единолични, колкото се опитва да ги представи западната пропаганда. Нека най-умните да познаят как ще повлияят сегашните санкции на Русия! Ще поназорят малко държавата, ще улеснят Путин и Русия ще се ипзрави като натегната пружина обратно нагоре. Аз виждам, че това би било полезно и за Европа обаче. По много начини. Ще минат някок огодини и Украйна ще бъде забравена. Зеленски вече получава милионите, които заработи, време е да го уволняват и да се приключва с трагедията на украинците, чийто грях е най-вече, че са глупави и че си нямат нация. Вторто е по-лошо от първото.

Ти ли ше ми казваш "повярвайте" бе, олигофрен???

Европейците вече загубиха 22 милиарда, сигурен съм. Освен това 22 милиарда не са огромна сума за държава като Русия, повярвайте! Печелившият е САЩ, който набута Европа в тези лайна. Условно печеливш обаче! Защо? - защото САЩ отдавна са започнали да залитат и предстои да се сгромолясват. Всъщност те не печелят твърде от ситуацията, няма какво много да спечелят. Имат една цел: когато се сгромоляса миризливият им труп, вече да са подпъхнали Европа под него. За това заповядват на европейските лидери такива задачи - да се изхабяват взаимно с Русия. Докато Русия върши мръсната работа на Европа за втори път - да на изхвърли нацисти като боклук. Който смята ситуацията за неясна, да пита. САЩ саемитирали миналата година 40% от всички долари, емитирани някога в историята на долара. Пазете Европа и отделните си държави от падащото туловище! Опасно е!

Ти ли ше ми казваш "повярвайте" бе, олигофрен???

Само от едно изречение си личи кой е олигофренът. Няма нужда от уточнение. Повярвайте! :-)

Това е търговия по сАвеЦки! Губиш най-големият си пазар, но твърдиш, че ще си на печалба! ХИ ХИ ХИ Не се учудвам защо сСсР завърши фалирала и в калта!

Да не се окаже само, че ЕС ще купува пак руски петрол, но от САЩ на двойна цена.

Ех старшинка Европа изобщо не е най-големия пазар , а за България да не говорим, която е колкото един китайски град...Нещо съм пропуснал фалита на Русия, ама ти знаеш.

Русия не знам колко ще загуби,а колко ще загуби Европа и основно нейните граждани??? Лайнен я боли, следва указанията и изпълнява. Септември ще е яко!

Нас европейците не ни мисли, руски папагал! Нас скъпите горива не ни плашат! Да му мислят бедните киртаци като тебе!

майоре. Да ти ЕПМ, майоре!

Че си запалим къщата, за да изгори на комшията плевнята

АХА И ПутКин така направи с войната в Украйна!

Какво ме интересъва русия. Това си е тяхна работа. Гледай си собствеката паничка. Не случайно ви викат демократична украйна

Путинолизци, като ви устройват санкциите , що квичите толкова? Те олигарсите и вождовете си пренесоха още преди войната всичко на запад , заедно с челядта , като знаят какво я чака Путландия още преди да са почнали санкции , вие се радвате,,ама и вие не сте толкова малоумнина колкото се правите, гледате да изкарате рубли, но Европа , а за децата добро място пак там, хич нестъпяте в славната ви и велика тюрма.

Абе вия експерти (вече настръхвам като чуя з тях) от 2014 я разгромите с предсказания.... А те руснаците бутат ли бутат... нещът да умрат от глад....

Ами БВП продукт на Русия падна през 2016 наполовина спрямо нивото от преди войната. Беше към 2,3 трилиона и падна на 1, 1 трилиона , сега е 1.6 трилиона ще го видим твърдо под един трилион , ще изпаднете не само от десятката на най-бголемите икономики , ами и от двайсетицата, ще ви изпреварят Турция , Холандия и много други, а бяхте в десятката преди 2014 , виждам ви някъде в групата Саудитска арабия и Норвегия с тази разлика, че вие сте съответно със 7 и 30 пъти по-голямо население., което трябва да храните с тези пари , като сложим военните разходи, разхищението , , големите разходи за инфраструктура на 1о хиляди километра , ражбите и невижданото неравенство , мужиците ще сте с 20 -60пъти по-нисък стандарт от тези сходни на вас петролни държави., с по-малки ресурси, но без малоумник начело.

И как го мериш ма, мършо? през цигански долари ли? хе-хе... Я да видим през натурални показатели колко е "спаднал" БВП на Русия?

БВП е само моментен индикатор и то далеч не изчерпателен. Трябва да се гледат и мног одруги, за да се направи извод. Държавният дълг на САЩ за последните 3 години е нараснал с 30%. Дългът на Русия леко спада. Лесно е да повдигаш БВП с напечатани пари! Трудното е да заздравиш икономиката, като я въведеш в баланс между произведени активи и емитирани парични средства. Изисква време и усилие, но след това се изплаща. Това опитва и донякъде успява Русия. Ако аз сега тегля кредит 100 000, каквото и да произвеждам, ще си покача оборота. Защото ще съм налял пари и ще съм стимулирал това, което произвеждам. Но когато започна да връщам, може да се окаже, че тегленият кредит е пагубен, т.е. не може да се изплати. САЩ трупат невиждан за света кредит и имат един шанс - да произведат световна инфлация, която да им намали дълга. Т.е. за сметка на целия свят, включително и за сметка на твоя джоб, хитрецо, който имаш информация за БВП на Русия. Лесно се качва БВП на кредит, т.е. с финансиране на производство. Особено ако финансирането е с новоемитирани долари, котито наливаш на корем в икономиката. Само дето е пагубно и е признак на политчески дебилизъм. Понеже, дори да се качиш на гърба на целия свят, което САЩ правят, пак идва момент, в който това ще се провали. Срамините опити на САЩ за сега са само да отложат този моент. За това през 2021 година са емитирани 40% от всички долари, съществували до момента! Е, как няма да се увеличи БВП?! А до кога може да продължи това? Съвсем не дълго. За това трябва да се пазим от тази държава. Тя се крепи за сметка на нашите доходи, по механизмите на доларовото господство и политическата корупция, която позволява САЩ да управялва Европа. САЩ живеят на кредит, който чрез военна сила привеждат да е в загуба на кредиторите. Толкова ми е коемнтарът за БВП н Русия. Нелиберализмът бавно, но сигурно разяжда Запада. Днес много хора още не го забелязват. Но скоро ще го видят и глупаците.

Мдааа, мечката е по-силна от човек. За да я превърне в танцуващи мечка, човекът първо трябва да улови мечката, за което използва кучета, които преследяват и нападат мечката. Човекът се възползва и с примка връзва мечката за врата с въже за дебело дърво. Мечката озверява, бори се, но не може да се освободи. Човекът оставя мечката да се изтощи, като кучетата продължават да я нападат и хапят, което я смазва физически. Тази фаза трае с дни и се повтаря, като от време на време човекът дава храна на мечката, която вижда спасение само в него. Накрая човекът, спечелил страхопочитание у мечката, я връзва здраво и изтръгва с клещи ноктите и зъбите й. Следва дресировка да танцува с много бой и контролиран глад. После почват представленията, човекът печели от ресурсите на мечката, докато е жива. Всяка прилика с Русия, Украйна, САЩ и ЕС е напълно случайна, а мечката не е метафора за Русия, както биха сметнали руските тролове във форума на дир. Ру.

Ти си абсолютен лешпер и малоумник. Като остави настрана ниската ти култура по български и история и се концентрираме само върху методологията на това как се дресира мечка да танцува трябва да ти кажа, че и там си пълен левак и друсльо без история. Дресират се малки мечета. Отнети от майката. с пробит нос и сложена халка още от малки. Ако беше чел история, щях да ти обърна внимание, че по това си приличат еничарските полкове на падишаха... ама си прост керпеден... жалко. И накрая - танцуването - слагат мечето върху гореща ламарина като през това време свирят. Така от малко то свързва стърженето на гадулката с горещата ламарина и изгорените лапи. И докато е живо, ако му застърже цигулка или гъдулка в определен ритъм ще се изправи на задни крака да се поклаща.... Сега се скрий някъде и повече не се прави на дълбоко осведомен блогър. Жалка козяшка подлого.

Благодаря ти за страхотните определения и съвети. За да се усетиш, че Ти си пълен малоумник, както си те знаем всички в този форум, обръщам внимание на следното: 1. Нямам познания по история, за които да съм писал в поста си. 2. Българият език е изряден, няма грешка, просто се заяждаш. Ако имсше, щеше да посочиш грешката, а не си, защото си лъжлив боклук! 3. Не се напъвай да обясняваш как се дресира мечка, ще видим как става с примка, кучета, клещи за вадене на зъби и нокти, глад и бой! Така монголците са дресирали мечка, даже я ели!!! А да видим пак ли ще ми обясниш, че не знам история!

Гледай поне NG да видиш природата на мечката. Една мечка безпроблемно се справя с 3-4 вълка, ти ще я плашиш с кучета. То в зависимост от мечката де. Ако попаднеш на огладняла бяла мечка търси по високо дърво че сомо тя не може са се катери

Кефи ме, че дискутираме мечките, а не лайняната помийна яма, наречена Русия. Всички, дето защитавате тая кочина, сте предатели и ще заплатите прескъпо за това!

Когато си толкова прост и не осъзнаваш, че другите ти си присмиват на безплодните напъни да си ерудиран инфлуенсър и политически коментатор... Какво да коментираме Русия?! Бензина 3,30лв, парното 40% нагоре от 1 Юли, още толкова сигурно от 1 октомври. Хляба 4лв килограва. Сиренето 15, кашкавала 24, месото 15... За какво да коментираме Русия?!!! За да натрупаш повече реплики ли, троле скапан!?

Още в началото като прочете човек "10 милиарда долара транзитни такси за година" и му става ясно че статията е абсолютен фейк и тоална неграмотност! За 10 милиарда USD се строят три тръби през централна Европа до Западна а транзитните такси са в доста по скромен порядък! Толкоз от мен!

Лесно е да се сметне,колко ще загуби Русия. А дали им стиска да сметнат колко ще загуби всеки член ,да не кажа уй,в Еврогейския сз при 5 евро за литър?

За тези, които си мислят, че Русия ще загуби от петролното ембарго на ЕС: от този април азиатските страни официално задминаха ЕС по количество закупен руски нефт, като най големите купувачи са, разбира се, Китай и Индия! Така че дори ЕС да спре да купува въобще руски нефт и газ, той пак ще бъде изкупен от други държави по света, а ЕС може да изпадне в неловкото положение да внася руски нефт (и газ) от Китай или Индия, и при това на значително по висока цена, което ще убие конкурентноспособността на европейските стоки (доколкото те още имат такава) на международните пазари! Но, щом трябва да бъде "наказана" Русия! Очевидно евролидерите се ръководят от шопският принцип - не искат на техните страни да им е добре, а искат на Русия да и е зле!

Живнахме в ЕС! Беше бенотия до шия!

ОПЕК И Русия, имат железен договор. Ако не искаме руския петрол, ще се плаща двойно, тройно, четворно за арабския петрол. Те няма да увешичат добива, а и не им се налага. Вече отказаха на Байдън, който им отиде на крака да се моли.

Пръдня!

Железен договор вика! ХАХАХАХА Всички видяха, колко му дреме на ПутКин за договорите! Арабите направиха големи пари, а руските клошари си изливат петрола в океана, защото никой не им го иска! ХИ ХИ ХИ

Що пък не ви мина през ума, че арабите ще препродават руски петрол и само ще прибират едни 30% примерно?

Веско, и колко ще печели раССия от препродаваният техен петрол! Кутев май ви избира само с килийно образование! ХИ ХИ ХИ При всички положение сега руснаците ще продават на силно занижени цени и ще ГУБЯТ милиарди! Това беше идеята на санкцийте!

раССия как ще спечели след като изгуби най-големият си пазар за петрола! ХИ ХИ ХИ Всеки руски трол - експерт по икАнОмикЪ! ХИ ХИ ХИ

Големия губещ си ти троле. Хи хи, ама още не си го осъзнал. Зимат ще хихикаш яко.

Ей ся фалира Русията. Що пишат само колко ще загуби Горна Волта, а не пишат колко ще загуби Рая на земята ЕС. Май - май развода ще е грозен. Само че санкциите май се поизчерпаха и няма място за повече маневри. Руснаците няма с какво да санкционират ЕС, обаче си имат няколко неизползвани жокера, които си мисля че ще изиграят към края на лятото. Ще се възползват от продоволствената криза и ще накарат Централна африка да тръгне за европа през Либия и весец по-късно ще спрат газа за Германия. След толкова много жертви от тях, ще играят мръсно

А колко ще "спечелят" европейските граждани, когото зареждат горивото по 5 евро за литър ??

Много ще спечелим, няма да сме колония на помийната яма с ракети!

Всички санкции, които западните страни са наложили досега срещу Русия, не са довели до отслабване на рублата и руската икономика, заяви хърватският президент Зоран Миланович. Европейските граждани ще платят цената за това, а Владимир Путин само ще се усмихне доволно“, каза политикът.

Тоя е дърто комунде и явен подръжник на ПутКин! Я дай някой цитат и от Костя Копейкин! :))))))))

Ти млад фашист ли си?

В 21 век, в ерата на технологии, които се определят и от ключови ресурси някакви евро некадърни ебалници, които никой не ги е избирал чупят всякакви тъпометри по малоумие. Този ЕС върви с бясна скорост към крах и разпад.

Смешниииииик!

Ох тя любимата ти рушистка федерация не върви към бедност,мизерия и разпад защото:)))

Ефекта от санкциите за Русия ще е нулев. Просто ще настъпи преразпределение на пазарите. Евтитите газ и нефт ще отиват за Азия, а скъпите - за Европа. Европа ще губи и затъва, Азия ще печели и прогресира. Това сякаш е план за съсипване на Европа.

Струва ми се, че Русия ще спечели от повишените цени, благодарение на ембаргото. А ние ще внасяме "много демократичен нефт" от саудитска арабия ( малките букви са написани нарочно ), но се отказваме от диктаторския такъв. Голямата демокрация!

Каква я мислихме , а тя каква стана. Това сега е проблемчето на БГ путинците.

Аз съм за Клаус Шваб, неговия СИФ (Новия СИВ) и неговите ученици от Харвард, Кирчо и Асенчо както и плеядата "зелени" (основно лесбос) от страните в Северозападна Юропа. Това е бъдещето със "Стабилен и непрекъснат икономически растеж" по Кенизиянски: Държавни заеми, за да се захранва раята и печатане на пари безспир. Кво му е лошото?

А сега си представи, че всички около теб печатат пари, а ти понеже не е хубаво да се печатат пари, спестяваш същите тези пари за черни дни. Само след съвсем м кратко време, имаш спестени инфлацирали пари. С които нищо не можеш да си купиш. И си задаваи въпроса за КАКВО ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА? Ами сега?

Зор им за тия милиарди долари. Нали има санкции за ключовите отрасли на индустрията им. Каквото им трябва, не могат да купят и трябва да разработват собствени продукти. Не могат тия пари и спокойно да ги сложат някъде, нали ще ги замразят. Не могат и да ги преведат някъде, нали ги изключиха от Суифт. На войниците ли си плащат в долари ? И те какво правят с тях, сигурно поръчват по Амазон с доставка до Русия, ха-ха-ха ! Нали до Русия никой не лети вече. Тия милиарди знаете ли къде можете да си ги наврете ? Свърши временто на виртуалните милиарди, дойде времето на ресурсите - нефт, газ, жито, злато, благородни метали. Вие си печатайте още милиарди.

Събрал съм куфарите и ще бягам към Донбас или РФ. Тука ще е ад, жалко за хората купили си апартамент с ипотека. Макар, че ей сега ако заминат за РФ ще го изплатят за има няма 2 години някъде... Айде аз съм на полусъединител...

Най подходящо място е Мариопул, Пушилин ще го прави туристически рай. Нещо като Дубай.

Абе вие се смеете, ама сте се нагъчкали всичките с доживотен кредит за един коптор, щото действате по единично. А в Мариупол целият град е разрушен и няма как да се възстанови с ипотеки. Ще го построят напълно безлатно. Все едно немците през 1945 година са взимали кредити да строят жилища.

При тази цена Русия винаги ще намери на кого да продава, единствените губещи ще са Украйна и дебилния ЕС.

То верно думаш но ти се губи мисълта,тогава беше социализъм а сега всички поискаха капитализъм. Освен КИТАЙ но според теб там нямат нищо нали?! ---------------------------------------------- ... (нерегистриран) така е така! самодостатъчна си е! видехме го ние колко си самодостатъчна! Е хехеехехехе че нали го видехме руския строй бре! тука го видехме в БГ го видехме! 45г го гледахме! видехме как чекаш по 10г да ти докарат един москвич! Видехме как през година две по коледа пускаха банани и портокали на пазара! видехме как за да идеш на екскурзия в унгария примерно минаваш през 6-то райпнно на полицията да те видят ставаш ли не ставаш ли за екскурзия! та както казвш русия си е самодостатъчна то какво точно имаш предвид!? щото там място по сибир има! и за конц лагери има и ако можеш да ловуваш сигур може да се надяваш да удариш елен веднъж на няколко месеца! Та!???

Блоомберг прави сметки без кръчмар - тези сметки са при положение, че оттеглянето на Русия като държава продавач на петрол няма да доведе до вдигане на цените на петрола в ЕС, и че Русия ще се завайка и няма да продаде предвидения за ЕС петрол на други държави като на Индия и Кита, Пакистан и Афганистан примерно. Повече от ясно е, че и двете неща няма да се случат, защото не е като да има петрол под път и над път. До сега Русия има два пъти повече печалба от износа на газ спрямо миналата година, заради високите цени. А ЕС санкциите доведоха само до повишаване на цените.

И аз се чудя защо Лавров иска отмяна на санкциите. Те са само от полза за Рисия.

Да си продължа поста - поради санкциите на САЩ и ЕС и желанието на САЩ да изнесат украинското зърно като гаранция за плащане по договора за ленд-лийз Индия наложи ембарго първо на износа на пшеница, след това и на ориз. Русия от своя страна каза, че няма да изнася жито и торове за враждебно настроените към нея държави. Това важи и за Беларус. Ето ви как се заформи продоволствената криза и последвалия скок на всичко... У нас земеделците догодина, ако не се промени положението, просто няма да са в изгодно положение да се конкурират с производителите в Азия, Турция, Руся и Беларус. Тук не съм специалист, ама май пак се метнахме на "лайняната талига". За кой ли пореден път!?!

В тоя ес всички ли са гинеколози. Няма ли някой икономист.

Спокооо мислят орта! сега русия ке стане бензиностанция на китай! и само срещу няколко юана бакшиш и стъклата на колите ще мият! инак ко да ти кажа! русия не може да си позволи да загуби европа като пазар на петрол и газ! ти да не мислиш, че китай плаща същата цена на газа както примерно една германия или една италия!? нееее китай плаща в пъти по-малко! и защо да плаща повече! русия няма изход ако не продава на европа и ако китайците решат да и плащат по-малко за газа и петрола ми то как се финансира война в украйна че и сирия а? хе хе хе хех и генеколози има в еропа, ма те могат да ти извадят бебето през задните части! ти да видиш!!!! :)

+359 (нерегистриран) ОТ МЕНЕ ИМАШ 10000000000000000000000000+

Крайно време е да се престане да се лъже. Скока на цените на горивата, недостига на пшеница, слънчогледово олио и последващите дефицити са следствие от наложенити санкции от страна на САЩ и ЕС. Русия и Украйна можеха да си воюват, без да се наруши снабдяването с енергоносители, храни и суровини. Просто евроатлантиците "не издържаха" на предоставилата им се възможност да обявят тотална война на Русия. За четвърти път последните триста и няколко си години. Явно Сибир е неустоим катализатор на клептоманите в историята на човечеството...

Ти малоумен ли си, те така и навремето оставяха Хитлер и Сталин да си воюват с Чехия, Полша , Финландия, Приблтика . После видяхме каквп стана . Малоумника Сталин дажр пращаше влакови композиции със суровини един час преди Хитлер да го нападне и знаем какво му струва това. Много ви се иска и Путлер да бъде оставен така, няма такъв филм , трябваше даже много по-рано да бъде натирен и подложен на такива санкции , още когато окървави Грузия, сега нямаше да има такива щети, ще се да се задуши в собствените си изпражнения, не да му привеждат по милиард на ден и да му правят путоци. Да интегрираш мужици е безумна идея и да разчиташ на това , че разума и интереса ще ги промени , те са по-азиатци от турците .

Малоумен си ти. Да сравняваш Хитлер с Путин и 1940 г. с 2020 г. е дебилизъм, не само плиткоумие.

Кой беше Блумберг? Оня ционист-милирдер-борсов спекулант, който беше кмет на Ню Йорк и мераклия за димУкратически президент л

ДиррниКру цитира сАвеЦки експерт! Колко трогателно! БУХАХАХАХАХАХА

Със санкциите си губят доверието на тъй наречения не цивилизован свят и все повече ще губят влияние.

как квичат руските педали..ха.ха

Политиката на България и ЕС се свежда до една местна максима....за Нане и Вуте.....яз не искам аз да съм добре..яз гледам Вуте да е зле!

станала за посмешище Европа.....

Като Ти си трол (нерегистриран) и знаеш историята какво ще кажеш за македонците които бяха елини но и не се отказаха от нашата история като я подмениха с лъжи.Малко ли ти е това че имаш такъв съсед който се държи като украинец срещу руснак. Ние имаме същия проблем и как да ги признаем да влязат в европа. А после какво се случва с нас? Тогава положението ще е такова че ще се чудим как да се махнем от европа. И кой ще ни защити като нямаме армия? Дали ще стане като вица да изберем македонец за президент и премиер за да се обединим? Да признаем капитулация от СРМ . За какво се мъчихме да има БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНОСТ.

Слабо ме интересува колко ще загуби Русия. ЕС ЩЕ ЗАГУБИ 4.2% от БВП заради ОТКАЗА от руски енергийни източници. А ЕС очакваше 4% РЪСТ на БВП на ЕС...

Според мен спада ще е повече от 10%. Примерно 12-15%. Инфлацията сега започва да набира скорост. А ни очаква и голяма бежанска вълна.

Поне 40% ще е спада. Аз като един неспециалист, така мисля.

Някои казват, че това е началото на края на ЕССРът. Отначало не им вярвах, ама третополовите комисари правят всичко да ме убедят, че е така.

Язък за руския народ, който вече обира пешкира на диктатора путкин.

Ми супер, какво? Решението беше взето от хора които не плащат за гориво и коли, също така имат заплати по около15-20к евро.

Те, руснаците да ни ги мислим, те са свикнали на лишения. Ама ко шъ ги прайм дебелаците из Гей-Еропата, дето са свикнали да плюскат свинско и да се наливат с бира?

Глупости. Руснаците живеят ,много по-добре, отколкото германците! Бензинът им е копейки. Пшеницата също

Видяхме запада. Сега остава да видим реакцията на изтока. Голямо дърво ни чака!

Каква беше ролята на Русия в цялата ситуация? - Вдигна цените на газа още преди година нарочно, за да натрупа "мазнинка", както казваше Тиквата, за да има пари за войната, която очевидно е планирала отдавна да води. - Започна войната, която допълнително вдигна цените по пазарите. - Блокира износа на пшеница и царевица от Украйна - вдигайки и цените на храните - Вдигна цените на стоманата и някои специфични метали и химикали, които произвеждаше Украйна - затрудни част от производствата в света. Нито едно от тези ѝ действия не е в услуга на България. Всички са срещу националния ни интерес. Но тук едни хора са или твърде глупави или са взели рубли от руските си приятели, за да тънем в мизерия

Извинявай но си написал големи глупости.

Кое по-точно? И аз усещам, че са глупости, ама не мога да се сетя кое?

Не те започнаха войната. Цената на горивата се вдигат от американците, а не от руснаците. Пшеница и царевица има, колкото искаш, но американците и англичаните я изкупуват и създават изкуствен недостиг, за да вдигнат цените и да продадат по-скъпо