Кои страни привлякоха най-много преки инвестиции

България е четвърта на Балканите по този показател през 2020 година, след Кипър, Турция и Румъния

Обратно в новината

Коментари - Кои страни привлякоха най-много преки инвестиции | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бая са се объркали милиарди с милиони !!!

Абе защо инвеститорите повече не искат на идват в България? Не знаят ли, че "лошият" Бойко вече го няма, а "добрите" Мунчо и Кокорчо са на власт?

"Нашата страна е привлякла ПИ от чужбина в размер на общо 59 122 млн. долара" Е посмалете малко де, де ги тези 60 МИЛИАРДА инвестиции за една година бре? Верно сме лапни-шарани ама то вашто по-зле от циганката дет лъжи.

Не компютри, а компоти ..... Току що прегледах сайта на МВФ - https://data.imf.org/regular.aspx?key=61227424 ТОВА НЕ СА ПРЕКИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ ПОЗИЦИИ ПРЕЗ 2020, А БАЛАНСА, ИЛИ ОБЩИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИЦИИ КЪМ 2020. ТОЕСТ АКТИВИ ЗА 60 МЛРД ОТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА СА ЧУЖДЕСТРАННА СОБСТВЕНОСТ!

Дира, я кажете защо подминавате Сърбия или тя не е на Балканите? Защото Continental отвори огромен завод там, Китай строи железница, както и завод за батерии за коли. А и FIAT има там конвейр... Нали не са нито в ЕС нито в НАТО и не плащат за това 1.3 млрд членски внос.

И като сложите минуси, това няма ли да е вярно... Ха ха ха

Ти да видиш - по ПРИВЛЕЧЕНИ инвестиции БРЕКЗИТ-арската Великобритания е ПРЕДИ Германия и води с 2 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ инвестиции. :) ПП: В портфейла на ИНВЕСТИЦИИТЕ в РБ по време на ГЕРБ имаше години, в които т.н. ИНВЕСТИЦИИ бяха ЗАЕМИ, които МАЙКИТЕ отпускаха на ДЪЩЕРНИТЕ си ФИРМИ. След това дъщерните фирми ВРЪЩАХА ЗАЕМИТЕ и ИЗНАСЯХА ПЕЧАЛБИТЕ СИ. Пунта Мара...

При корупционите практики в България на ОПГ С Борисов и Гешев и 60 милиона долара инвестиции са изненада.

Как мислите колко е голяма корупцията в Кения и в Мексико? Дали не е случайно в пъти по-голяма от тая в България? Само че там инвеститорите си знаят-плащаш си и си караш така с години напред.

Къде са милиардите инвестиции дето Кирчо ги беше осигурил миналата година? Със завода за великите електрически автомобили какво стана?

Каква е вноската на България в Европейския съюз и колко пъти повече пари получава обратно?

При корупционите практики в България на ОПГ "Радев и сие" и 60 милиона долара инвестиции са изненада.

До сега ПИ в България са само за изнасяне на бг капитала ..... с една дума "колония"

Госпожо, Първо, иде реч за 2020 г. КОЙ управлява тогава?! :) И, второ, иде реч за 60 МЛРД., а не МИЛИОНА.

lu4ka

Нидерландия и Люксембург - данъчен рай. В момента има дело срещу Старбъкс, защо обектите им в UK плащат данъци в Холандия.

Безплатен обяд - няма. Евтиното излиза скъпо, а скъпото - евтино.

2021 управлява твоите любимци. Къде са великите инвестиции платено коментатор че?

Ако не бяхме в Европейския съюз и не получаваме пари оттам ти нямаше да пишеш коментари а щеше да ровиш в кофите за боклук. Естествено хлапе като тебе, дето приема постигнатото за даденост няма как да го знае. Вземи се образовай малко и провери какво беше в България преди да влезем в Европейския съюз.

Те и търговските вериги са големи инвеститори. Строят магазин, назначават 20 роби на мизерни заплаити и изнасят милиони всяка година. Гръцките и Труски шивашки фирми и те са супер инвеститори. Такива са инвеститорите у нас.

Само дето последните 8 месеца управляват Мунчо шапкара, Кокорчо и Кирчо

последни, на Балканите последни по всеки един параграф не само по чужди инвестиции!!! По пътна инфраструктура сме на на 7 и 4 позиции след Мадагаскар и Ботсвана според Световния икономически форум-96 място. Утре да не забравите да си купите винетка!!!!

Още един независим показател, който показва добрата работа на ББ4

В статията не се споменава, че преките инвестиции през третото тримесечие на 2021 спадат със 65% спрямо същия период 2020 - инфо БНБ... Т. е. Следващата година ще сме с по-задно класиране. Хубаво да се покачи малко качеството на журналистиката и да започнат да показват всеобхватност и дълбочина

прави силно впечатление, че най-много "инвестиции" привличат офшорни зони. Иначе Люксембург.... Швейцария, ..Хландия, някои щати на ФАЩ.....-държави с нищожно малко теритотрия, пазар и т.н. . но офшорни зони, това е важното.

Дет вика човека : Ко, ко каза? Някой да ни припомни най богатата, най могъщата, най силната, най миролюбивата, най обичащата ни, най..... държава да ни е дала някакви пари за да мръднем напред, щото сме най жалките мизерабльовци не само по Европа? Не само тва, те взимат яко от нас! Вижте сделката на арабите с Франция за 80 самолета Рафал, вижте цените и условията и спокойно се отправете към рехабилитационният психоцентър на 4 -ти км.!

софтуерна компания отвяра офис в кения.... щото пазара на софтуер там търпи такъв бум че ако го изтърват ше се разминат с джакпота на столетието.....колкото до автомобилен завод в мексико, тва нема да учуди никого щото от 20 и кусур годин 99% от колите продавани в америка се сглобяват в мексико и още един завод там е нещо съвсем нормално... а у нас.... вече се доказа от много опити че нито коли нито компютри нито части за тях ще се произвеждат и нищо няма да се сглобява... извода си го направете сами

дир и журналистика??? май сънуваш нещо...

Фарма-послушните държави! Бизнеса гърми и трещи! Има още много ненабодени здрави хора, а това е кофти за бизнеса!