Кои страни привлякоха най-много преки инвестиции

България е четвърта на Балканите по този показател през 2020 година, след Кипър, Турция и Румъния

Обратно в новината

Коментари - Кои страни привлякоха най-много преки инвестиции | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фарма-послушните държави! Бизнеса гърми и трещи! Има още много ненабодени здрави хора, а това е кофти за бизнеса!

софтуерна компания отвяра офис в кения.... щото пазара на софтуер там търпи такъв бум че ако го изтърват ше се разминат с джакпота на столетието.....колкото до автомобилен завод в мексико, тва нема да учуди никого щото от 20 и кусур годин 99% от колите продавани в америка се сглобяват в мексико и още един завод там е нещо съвсем нормално... а у нас.... вече се доказа от много опити че нито коли нито компютри нито части за тях ще се произвеждат и нищо няма да се сглобява... извода си го направете сами

Дет вика човека : Ко, ко каза? Някой да ни припомни най богатата, най могъщата, най силната, най миролюбивата, най обичащата ни, най..... държава да ни е дала някакви пари за да мръднем напред, щото сме най жалките мизерабльовци не само по Европа? Не само тва, те взимат яко от нас! Вижте сделката на арабите с Франция за 80 самолета Рафал, вижте цените и условията и спокойно се отправете към рехабилитационният психоцентър на 4 -ти км.!

прави силно впечатление, че най-много "инвестиции" привличат офшорни зони. Иначе Люксембург.... Швейцария, ..Хландия, някои щати на ФАЩ.....-държави с нищожно малко теритотрия, пазар и т.н. . но офшорни зони, това е важното.

В статията не се споменава, че преките инвестиции през третото тримесечие на 2021 спадат със 65% спрямо същия период 2020 - инфо БНБ... Т. е. Следващата година ще сме с по-задно класиране. Хубаво да се покачи малко качеството на журналистиката и да започнат да показват всеобхватност и дълбочина

дир и журналистика??? май сънуваш нещо...

Още един независим показател, който показва добрата работа на ББ4

последни, на Балканите последни по всеки един параграф не само по чужди инвестиции!!! По пътна инфраструктура сме на на 7 и 4 позиции след Мадагаскар и Ботсвана според Световния икономически форум-96 място. Утре да не забравите да си купите винетка!!!!

Те и търговските вериги са големи инвеститори. Строят магазин, назначават 20 роби на мизерни заплаити и изнасят милиони всяка година. Гръцките и Труски шивашки фирми и те са супер инвеститори. Такива са инвеститорите у нас.

lu4ka

Нидерландия и Люксембург - данъчен рай. В момента има дело срещу Старбъкс, защо обектите им в UK плащат данъци в Холандия.

До сега ПИ в България са само за изнасяне на бг капитала ..... с една дума "колония"

При корупционите практики в България на ОПГ "Радев и сие" и 60 милиона долара инвестиции са изненада.

Госпожо, Първо, иде реч за 2020 г. КОЙ управлява тогава?! :) И, второ, иде реч за 60 МЛРД., а не МИЛИОНА.

2021 управлява твоите любимци. Къде са великите инвестиции платено коментатор че?

Как мислите колко е голяма корупцията в Кения и в Мексико? Дали не е случайно в пъти по-голяма от тая в България? Само че там инвеститорите си знаят-плащаш си и си караш така с години напред.

При корупционите практики в България на ОПГ С Борисов и Гешев и 60 милиона долара инвестиции са изненада.

Само дето последните 8 месеца управляват Мунчо шапкара, Кокорчо и Кирчо

Ти да видиш - по ПРИВЛЕЧЕНИ инвестиции БРЕКЗИТ-арската Великобритания е ПРЕДИ Германия и води с 2 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ инвестиции. :) ПП: В портфейла на ИНВЕСТИЦИИТЕ в РБ по време на ГЕРБ имаше години, в които т.н. ИНВЕСТИЦИИ бяха ЗАЕМИ, които МАЙКИТЕ отпускаха на ДЪЩЕРНИТЕ си ФИРМИ. След това дъщерните фирми ВРЪЩАХА ЗАЕМИТЕ и ИЗНАСЯХА ПЕЧАЛБИТЕ СИ. Пунта Мара...

Къде са милиардите инвестиции дето Кирчо ги беше осигурил миналата година? Със завода за великите електрически автомобили какво стана?

Дира, я кажете защо подминавате Сърбия или тя не е на Балканите? Защото Continental отвори огромен завод там, Китай строи железница, както и завод за батерии за коли. А и FIAT има там конвейр... Нали не са нито в ЕС нито в НАТО и не плащат за това 1.3 млрд членски внос.

И като сложите минуси, това няма ли да е вярно... Ха ха ха

Каква е вноската на България в Европейския съюз и колко пъти повече пари получава обратно?

Безплатен обяд - няма. Евтиното излиза скъпо, а скъпото - евтино.

Ако не бяхме в Европейския съюз и не получаваме пари оттам ти нямаше да пишеш коментари а щеше да ровиш в кофите за боклук. Естествено хлапе като тебе, дето приема постигнатото за даденост няма как да го знае. Вземи се образовай малко и провери какво беше в България преди да влезем в Европейския съюз.

"Нашата страна е привлякла ПИ от чужбина в размер на общо 59 122 млн. долара" Е посмалете малко де, де ги тези 60 МИЛИАРДА инвестиции за една година бре? Верно сме лапни-шарани ама то вашто по-зле от циганката дет лъжи.

Не компютри, а компоти ..... Току що прегледах сайта на МВФ - https://data.imf.org/regular.aspx?key=61227424 ТОВА НЕ СА ПРЕКИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ ПОЗИЦИИ ПРЕЗ 2020, А БАЛАНСА, ИЛИ ОБЩИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИЦИИ КЪМ 2020. ТОЕСТ АКТИВИ ЗА 60 МЛРД ОТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА СА ЧУЖДЕСТРАННА СОБСТВЕНОСТ!

Абе защо инвеститорите повече не искат на идват в България? Не знаят ли, че "лошият" Бойко вече го няма, а "добрите" Мунчо и Кокорчо са на власт?

бая са се объркали милиарди с милиони !!!