КНСБ залага на универсален базов доход и намаляване на работната седмица

Какви работници ще се търсят занапред - такива, които да издържат на работа под напрежение, хора, които имат умения да въвеждат нови технологии и дигитална компетентност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак изпълзя да бръщолеви глупости. Хайде да дадете ,а ти какво даваш?Каква отговорност носят синдикатите за рекета върху правителството,тук милиард там друг важно е да се преразпределя и те да са буфер някакъв за да присвояват.Дават ли си сметка,че това което предлагат е бутафория,че СКО изпълним техните искания ще продължаваме плъзгането надолу!

Трябва да се въведе мандатност за шефове на профсъюзи. Този е за затвора а ми да ви а акъл...

И кой ще плати този УБД, след като ще се работи по-малко? Или просто ще вдигнем данъците на "богатите", т.е. на всеки с над 1000 лв. заплата? Любопитно ми е ако се дигитализира цялата ни икономика и хората си повишат квалификацията, ще има ли нужда от синдикати.

Голям умник, няма що ! Само тъпи предложения прави.

Силно подкрепям идеята за безусловен базов доход. Между другото в момента тече подписка, за да бъде предложена идеята пред еврокомисия. Моля, гласувайте при първа възможност на сайта на Сините птици!

Дайте да дадем. Вместо да се поощрят работещите и произвеждащи нещо данъкоплатци, този сега решил да раздава универсален базов доход. Познайте от чии джобове ще дойдат парите.

Паразит такъв Кога стана и икономист, държавник? Кога участва на избори, кога те назначиха за министър, за депутат ? Гледай си там МОНОПОЛНАТА и паразитна на всички нас организация, в която вече останаха един файтон хора да членуват и си трай !

КНСБ ПАК ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТ...

навсякъде едно и също ...търсим абдали да работят без пари...

Тия пак не са в час! Трябва да се работи любезни, защото иначе няма да има икономически растеж! Ние сме страната с най-много празници и с най-смачкани доходи в Европейският съюз! С намаляване на работната седмица, нещата няма да се получа! Как ви идват подобни дивотии в главата?

petrovito

м...да-а и трябва да се научим и да пишем...като за начало

Това добре! А нещо съществено и конкретно по темата?

Аз съм за Безусловен Базон Доход, или както го казва синдикалистът "Универсален Базов Доход". Но, никой в БГ не знае какво е това. Ама никой. Ако знаете какво е това, ще мислите по друг начин.

хайде обясни ни. Ама обясни и защо Финландия се отказа от този експеримент.

научните изсказвания на прочут теоретик Ханс Моргентау , поне да се позиционираме на време , ако настъпи пълен хаос . Кой знае ?

както при Алцхеймърият от Ню Юрк , така опасенията при UvdL (Президент на Еврокомисия Лайен) , както видяно при Борис (продължава се да се виждат пристъпи моментални) , за Джайме от Бразилия в нашата хемисфера малко дават , така не се коментира . Сутрин невиждаш пълен спектър , главоболия : ето , хванал сте Корона в модификация . Още работоспасобна Вие ли сте ? Нека да кажат в парламента .

Щом излизат на преден перифетерен план Б персонажи като Цветанов , като Станишв ? Какво прави мебелировкарин Виденов ? Няма ли втори живот за нашенският прочут международеният автор на офшорните произведения на науката бивш президент ? Гинке от Пазарджик , здрава , жива , с пълна унгарска-швейцарска сметка от Женева ? Някой вариант Варшава ? Нащенските от Оф-Дути зона в летищните комплекси , с дебели-добри-потвърдените им връзки в Манхатан ? Какво прави бившият ни женски Еврокомисарин за , не помня ? Предвид Корона19 трябва ни резервния вариант , неминуемо .

Тва с гугъл транслейт от руски ли го преведе ? Или си просто обикновена откачалка? Избери си ..

освен ако някой Алцхеймър като например ония слабоумник от Ню Юркската Мафия ги командва .

В Женева след допитването до местният народ с избирателни права парламента на града режи да влезе в сила за град Женева нов закон за минималната работна заплата : 4400 /четирихиляди и четиристотин/ швейцарски франка за месечната по 40 часова седмица . ПОВТАРЯМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ - 4400 SFR / минималната работна заплата . Колоко е при нас една минимална работна заплата ? Тоест , ние сме на равнището 1/15 от Женева .

Това е само за Женева. Сега провери и колко е издръжката на живота там - наеми, режийни, храна, детски градини и т.н. и може би ще разбереш защо се въвежда тази мярка. В другата част на Швейцария с референдум отказха да се въведе минимална заплата и да се намали работната седмица. Защо ли?

както и истината Ленин похвалил Сталин заради конференция в Ялта . Но за сега тези двама да се прегръщат и похвалят заради Техеранската конференция предвид че в запад даже американският сенат и президент се разболеят от короната , нещо ново из гробища : РАДИО ЕРЕВАН-ТИБЛИЗИ

Синдикатите са притурка на правителството. Никаква , ама никаква полза няма от тях. Защитават само топлите си добре платени чиновнически места. Няма едно извоювано право от тях. търганал човек , който пез живота си не е изкарал един лев с труд и н е дал и един лев заплата , да ми о бяснява как трябвало да се работи.Паразитират на гърба на останалите големи държавни мастодонти- Марица изток , учителски синдикати и никакви ги няма там където правата на работниците наистина не се спазват- шивашка индустрия например , търговия , ресторантьорство. Да сте видели стачка на шивачки водена от синдикалист. Или на сервитьори.

Българските "синдикати" са по-зле от Беларус. "Президентът" на КНСБ е пожизнена длъжност, както и тази на "учителския" синдикат, или бъркам? Или "синдикат" се използва в другият смисъл, а именно на ОПГ?